咁凍既天氣終於可以比我瘋狂咁打邊爐啦!呢度海鮮🦞,雞煲🐣,羊肉煲🐏,打邊爐🍲樣樣都可以食到首先,會先食到雞煲🐣,平時食雞煲會整好曬直接上枱食得,呢度勁特別,火焰既雞煲係你眼前岀現😍食曬仲可以添嫁,不過建議食一次好啦!因為之後仲有好多野食嫁!之後就係食海鮮🦞,佢有2個方法可以食,可以打邊爐咁食,或者叫佢蒸,本人覺得蒸會好特別,味道會更加好👍🏻最正係連海鮮都係任食🤩喜歡食海鮮🦞既一定至少要食2次👍🏻最後揀湯底打邊爐🍲我地見而家天氣咁凍,食羊肉可以暖身,就叫左蒙古冰羊煲,見到個名咁特別!上到黎真係有冰浸住嫁,好清既羊煲👍🏻仲可以飲湯暖暖身先👍🏻食完羊煲當然就打邊爐啦!任食手切澳洲和牛封門柳😍仲有各式各樣嘅配料可以係自助區拎嫁👍🏻飲品🥤款式都好多,我至喜歡竹蔗茅根👍🏻唔會好甜👍🏻味道岩岩好👍🏻
咁凍既天氣終於可以比我瘋狂咁打邊爐啦!
呢度海鮮🦞,雞煲🐣,羊肉煲🐏,打邊爐🍲樣樣都可以食到

呢幾日都好凍☃️打邊爐一定係聚會的不二之選!今次就去左旺角「㷫烚烚」一次過食晒雞煲、蒸海鮮、打邊爐暖暖身🍲呢間仲要係歌手C All Star開既,要支持下🤣🔸麻辣雞煲🐥一坐低會先食雞煲,我哋揀咗小辣,辣到啱啱好,夠晒惹味,最正嗰下就係店員會落酒,再點火,變成火焰雞煲🔥好似睇表演咁🤣 雞煲都係任食,唔夠可以再添,不過我哋食一round就夠。🔸時令海鮮拼盤🦐🐚雞煲之後就係上海鮮拼盤,落咗好多蒜蓉、有粉絲、烏冬,好吸味,海鮮有扇貝、蜆、鮑魚、大蝦、聖子,都好新鮮特別鍾意食聖子超爽口!🔸蒙古冰羊腩鍋🐏火鍋方面揀咗蒙古冰羊腩鍋,見幾特別而且冬天食羊可以補身,一上菜嘅時候,鍋入面真係有冰粒🧊雪住啲羊肉🐑大概滾七至8分鐘就可以食。蒙古冰羊腩煲選用180日以下最嫩嘅羊仔,食到羊鮮味,入口煙韌彈牙 ,而且嫩滑,可以一試。自助區仲有好多火鍋配料,而手機落單亦都有牛肉、羊肉、各式小食、甜品等等。📍#㷫烚烚 (#旺角美食)旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖

🔸麻辣雞煲🐥

🔸時令海鮮拼盤🦐🐚

🔸蒙古冰羊腩鍋🐏

📍#㷫烚烚 (#旺角美食)
旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
啲野食還可以 但叫左幾轉都先黎到一轉 仲要有啲無既唔同客人交代 要問先話無個海鮮餐真係勁普通蒸到無哂海鮮味 食落就知蒸過龍添有假日附加費無講Check 單先知 一個人$540 完全貨不對辦 話就可以無限落order 但幾乎都無黎到得出面有啲普通到唔普通既邊爐野食野飲款式又唔多 朋友仲食到肚屙😰 任食只係噱頭 完全唔附合開始揀餐既時候既解釋諗住新餐廳試吓 點知食到一肚氣4人坐位完全唔舒服 個位同張台距離超差 坐到腰骨痛 跟住開爐啲制要伸個頭喺枱底先可以調校到
啲野食還可以
4人坐位完全唔舒服 個位同張台距離超差
坐到腰骨痛 跟住開爐啲制要伸個頭喺枱底先可以調校到

2023-12-15
聖誕節
C all star 釗鋒同呀King有份合資嘅🔥㷫烚烚火鍋🍲推出咗羊腩煲喇🥳 同時仲有免貴酒game玩,只要喺12秒內飲完枉啤酒溝燒酒,挑戰成功仲有嘢送🎁!之前都食過㷫烚烚嘅大閘蟹雞煲火鍋放題🦀 今次又有新搞作,就係羊腩煲🐏!仲有特別嘅「蒙古冰羊煲」,啲羊肉好嫩好肥美🔥 食火鍋五重奏,共要加$38就可以食埋呢個羊腩煲🤩!🐥 雞煲、🐏 羊腩煲、🍘 小食、🦞 海鮮、🍲 火鍋、🍧 甜品,一次過滿足晒六個願望🥳 我哋叫嘅係「㷫烚烚牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐」,除咗海鮮(可以蒜蓉蒸或火鍋一齊食)之外,全部都可以任食😋 我哋喺最多人嘅18:15-21:15入座都只係$329,抵到爛🤩!

雞煲
海鮮

雞煲
海鮮
呢幾日氣溫轉凍,🐑 最岩食羊腩煲😆✨暖笠笠又好味😋 位於✨旺角家樂坊既㷫烚烚🩷✨最新推出🐑羊腩煲😍火鍋5重奏!非常之豐富✨✨✨✨鐘意食🐥雞煲、打邊爐🍲、羊腩煲🐑既朋友一定要睇埋落去!1️⃣前菜 - 3款小食椒鹽魷魚酥,好香酥好正🧡麻辣皮蛋夠惹味芝麻秋葵2️⃣香辣火焰雞煲招牌菜式之一🌟花雕酒味雞煲,用花雕酒起火焗一焗🔥可以無限任食💪🏻鐘意食雞煲嘅朋友必吃小辣都好辣,非常惹味,雞件滑溜推薦✨✨✨✨✨✨3️⃣海鮮拼盤拼盤包括用蒜蓉蒸✨扇貝、蝦🦐、聖子、鮑魚、配菜有粟米、勝瓜等海鮮蒸得岩岩好✨✨ 聖子鮑魚好大隻鮮味無窮,亦可以揀海鮮另上打邊爐我比較喜歡蒜蓉蒸海鮮4️⃣✨任食🐏羊腩煲🐏呢度嘅羊肉一啲都唔酥,好好味🤤醬汁調得香濃,配上啖啖肉嘅羊肉羊脂一齊食非常正,肉質彈牙,可配腐乳醬一齊食✨非常甘香5️⃣✨任食火鍋食完羊腩煲之後打邊爐!加湯後湯底依然香濃👍🏻用QR code 自助落單,🥩牛小排及🐖五花腩以任食肉類來講,非常高質好味,肉質一啲都唔hea,自助配料區有多款食材,丸類、魷魚、牛柏葉、多款蔬菜南瓜,麵類等飲品有竹蔗茅根、檸檬薏米水、洛神花茶、及汽水飲品🫶🏻甜品🍧木瓜燉雪耳,非常滋潤
呢幾日氣溫轉凍,🐑 最岩食羊腩煲😆✨

1️⃣前菜 - 3款小食
椒鹽魷魚酥,好香酥好正🧡麻辣皮蛋夠惹味
芝麻秋葵

2️⃣香辣火焰雞煲
小辣都好辣,非常惹味,雞件滑溜
推薦✨✨✨✨✨✨

3️⃣海鮮拼盤
海鮮蒸得岩岩好✨✨ 聖子鮑魚好大隻
鮮味無窮,亦可以揀海鮮另上打邊爐
我比較喜歡蒜蓉蒸海鮮

4️⃣✨任食🐏羊腩煲🐏
呢度嘅羊肉一啲都唔酥,好好味🤤

5️⃣✨任食火鍋
食完羊腩煲之後打邊爐!加湯後湯底依然香濃👍🏻
用QR code 自助落單,🥩牛小排及🐖五花腩

• 羊腩煲
  • 香辣火焰雞煲
嘩 突然間涼左咁多!緊係要去食下雞煲打下邊爐,整返個任食先得啦!咁先夠滿足😬今晚就同太太去左位於旺角嘅「㷫烚烚」,除咗有雞煲 同 羊腩煲之外,仲有蒸海鮮拼盤,真係非常之滿足😋牛套餐 + 海鮮拼盤$329/位 + $38/位 蒙古冰羊腩 首先會先安排一煲雞煲,店員會根據食客嘅辣味喜好而去製作,小編就揀左小辣😬覺得已經夠哂滋味😋食完雞煲就到食蒸海鮮拼盤啦☺️包括有蒜蓉粉絲蒸元貝、蒜蓉粉絲蒸蟶子、蒜蓉粉絲蒸鮑魚、蒜蓉粉絲蒸蝴蝶蚌、蝦🦐,真係相當之豐富😋食完海鮮拼盤仲有壓軸羊腩煲😬呢個蒙古冰羊腩煲嘅煮法都真係第一次食😆十分之香濃嘅羊味😋食到咁上下仲可以叫 或者 出去拎啲火鍋配料黎打邊爐😍包括:手切澳洲和牛封門柳、牛胸爽、牛小排、五花腩、牛骨髓等等……而熟食方面就有麻辣鴨血、椒鹽雞軟骨等等……飲品可以無限任拎,醬料亦可以自己調製😬岩哂一班朋友黎gathering/慶祝🍾 仲可以睇波添呀!但記得要訂座呀😂因為一到黃金晚飯時間就好爆場,隨時要等一段時間位架😝

你又想邊爐我又想雞煲🤦🏻‍♀️朋友聚會大家都有各自想食約食餐飯打晒交咁😅咁就要睇睇窮煮婦今次推薦💡由CAllStar釗峰、King做老闆營運🥰親自試食推出✨㷫烚烚✨五步極緻火鍋雞煲體驗🍻如果你自問為食😝乜都想食但只得1️⃣個胃🤫㷫烚烚就絕對係大滿足選擇💓可以 全。都。要‼️⋯✨㷫烚烚✨新派火鍋雞煲海鮮拼盤全都要🥳窮煮婦揀左HK$314+1任食Plan!一齊睇睇食評💁🏻‍♀🔸𝓢𝓽𝓮𝓹1️⃣前菜🍱入座即時奉上每人一份沙律﹑皮蛋﹑粟米墨魚餅沙律涼爽🥬皮蛋微辣🌶️魚餅彈牙🐟打開食客胃口🤩🔸𝓢𝓽𝓮𝓹2️⃣任食火焰雞煲🔥無限任食🉐可因應個人喜好分別調節麻或辣嘅程度🌶️本來default比較重麻,十分特別又過癮😆雞煲炒熟後,特應生即場淋入米酒進行點火Show🔥燒至酒精完全揮發,味道再提升到另一層次~好食!🔸𝓢𝓽𝓮𝓹3️⃣蒸海鮮拼盤海鮮夠新鮮又大隻🈵烹調時間剛剛好唔過火💯彈牙!調味只係用左最簡單既金銀蒜辣椒絲已經超足味💓中間放左一份烏冬🍜吸收晒海鮮精華💧超鮮味✨🔸𝓢𝓽𝓮𝓹4️⃣蝦滑烚烚蜆煲🫕火鍋任食湯底用簡單既黃芽白、白蘿蔔、白胡椒粒帶出清甜👍🏼再加入超大量新鮮蜆,鮮味即刻提升至另一層次🌟蝦滑保留粒粒蝦肉有口感🦐大件夾抵食🙌🏼仲
你又想邊爐我又想雞煲🤦🏻‍♀️朋友聚會大家都有各自想食
約食餐飯打晒交咁😅咁就要睇睇窮煮婦今次推薦💡
由CAllStar釗峰、King做老闆營運🥰親自試食推出
✨㷫烚烚✨五步極緻火鍋雞煲體驗🍻
如果你自問為食😝乜都想食但只得1️⃣個胃🤫
㷫烚烚就絕對係大滿足選擇💓可以 全。都。要‼️

✨㷫烚烚✨新派火鍋雞煲海鮮拼盤全都要🥳

🔸𝓢𝓽𝓮𝓹1️⃣前菜🍱
入座即時奉上每人一份沙律﹑皮蛋﹑粟米墨魚餅
沙律涼爽🥬皮蛋微辣🌶️魚餅彈牙🐟打開食客胃口🤩

🔸𝓢𝓽𝓮𝓹2️⃣任食火焰雞煲🔥
無限任食🉐可因應個人喜好分別調節麻或辣嘅程度🌶️
本來default比較重麻,十分特別又過癮😆
雞煲炒熟後,特應生即場淋入米酒進行點火Show🔥
燒至酒精完全揮發,味道再提升到另一層次~好食!

🔸𝓢𝓽𝓮𝓹3️⃣蒸海鮮拼盤
海鮮夠新鮮又大隻🈵烹調時間剛剛好唔過火💯彈牙!
調味只係用左最簡單既金銀蒜辣椒絲已經超足味💓
中間放左一份烏冬🍜吸收晒海鮮精華💧超鮮味✨

🔸𝓢𝓽𝓮𝓹4️⃣蝦滑烚烚蜆煲🫕火鍋任食
湯底用簡單既黃芽白、白蘿蔔、白胡椒粒帶出清甜👍🏼
再加入超大量新鮮蜆,鮮味即刻提升至另一層次🌟
蝦滑保留粒粒蝦肉有口感🦐大件夾抵食🙌🏼
仲可以無限時任飲任食🥰自取火鍋料食到飽為止🤰🏻

🔸𝓢𝓽𝓮𝓹5️⃣是日糖水🍯冰糖木瓜雪耳
食完雞煲火鍋一定有少少燥熱🔥飲埋糖水先走呀🙋🏻‍♀️
冰糖木瓜雪耳給料超多🈵保証夠潤💧味道清甜🌼
2023-11-10
紀念日
  • 時令海鮮拼盤
天氣乍暖還寒 打邊爐係時候啦🥳旺角火鍋店多籮籮 當然要揀間勝價比高嘅火鍋店啦😎上網留意到位於旺角家樂坊「㷫烚烚」 雞煲 海鮮 火鍋一take過😍✨五步曲火鍋體驗✨1️⃣前菜2️⃣無限追加火焰雞煲3️⃣時令海鮮拼盤4️⃣火鍋放題5️⃣甜品 自助區提供多款冷泡茶、涼茶、汽水🥤、蔬菜🥬丸類、醬料等等。。推介檸檬薏米水竹蔗茅根水 清熱潤喉 🫶🏻前菜有三款 有粟米墨魚餅🍥麻辣皮蛋 醃青瓜🥒非常豐富雞煲可以選擇辣度 上枱呈現火焰效果🔥店員幫手炒兩炒食得😬小辣雞煲好惹味 肉厚嫩滑 忍唔住追加多次雞煲😛(題外話 通常追加雞煲都係拎一盤雞倒落個pan度再食 餐廳係成pan拎走 拎一pan全新雞煲上枱 再點火焰🔥再炒 值得一讚👍🏿海鮮拼盤可以揀凍盤/熱盤上 選擇後者 拼盤有鮑魚 蟶子 大蝦🍤扇貝 魷魚🦑蚌 粟米🌽勝瓜 海鮮新鮮好味 蒸煮時間掌握得好好 👏食到第三部曲為食妹👧🏻已經八成飽😮‍💨😮‍💨大部份火鍋配料掃QR code落單 特別少少牛胸爽 prime牛肉 雞子都有供應 +$25 選了蝦滑烚烚蜆煲 煲內有大量蜆 湯底鮮甜美味🤤牛胸爽口感爽脆 一試愛上🫶🏻 今晚戰鬥力比較低😅食少少已經投降嚕🫢🗣️溫馨提示like +s

✨五步曲火鍋體驗✨
1️⃣前菜
2️⃣無限追加火焰雞煲
3️⃣時令海鮮拼盤
4️⃣火鍋放題
5️⃣甜品

前菜有三款 有粟米墨魚餅🍥麻辣皮蛋 醃青瓜🥒非常豐富

🗣️溫馨提示like +share 社交平台 送澳洲M9和牛一碟

甜品係雪耳糖水 潤喉暖胃🥰

今日同朋友聚會成班一齊去咗㷫烚烚雞煲火鍋先食咗個港式火焰雞煲有大中小辣選擇我選擇咗小辣味道錯,臨尾仲有火焰🔥之後成班朋友一齊食個海鮮拼盤感覺好新鮮好震撼湯底啱啱推出羊腩煲湯底,仲要係羊腩任加$38位食到飽到行唔郁😅之後仲有糖水,好彩糖水係第二個胃放得落最特別係佢有三隻腐乳醬,增添不少好似係廖孖記,樹記同公和腐乳每嚿羊肉點啲腐乳冇得頂埋單大概每人$400左右食咗兩個半鐘真係飽到行唔郁我覺得下次再嚟試吓感覺唔錯👏🏻👏🏻👏🏻感覺真係飲飽食醉😂😂😂
今日同朋友聚會成班一齊去咗㷫烚烚雞煲火鍋

先食咗個港式火焰雞煲有大中小辣

選擇我選擇咗小辣味道錯,臨尾仲有火焰🔥

之後成班朋友一齊食個海鮮拼盤感覺好新鮮好震撼

湯底啱啱推出羊腩煲湯底,仲要係羊腩任加$38位

食到飽到行唔郁😅

之後仲有糖水,好彩糖水係第二個胃放得落

最特別係佢有三隻腐乳醬,增添不少
好似係廖孖記,樹記同公和腐乳
每嚿羊肉點啲腐乳冇得頂

港式羊腩煲
2023-12-05
海鮮拼盤蒜蓉海鮮
2023-12-06 53 瀏覽
上次同屋企人嚟,佢哋嘅海鮮拼盤都算幾新鮮,鮑魚唔錯同埋牛肉都超好食,打邊爐湯底有幾款選擇,最鍾意飲竹蔗茅根甜度啱啱好可以飲好多杯😋,成家人都食到好飽,之後朋友生日會再嚟。
2023-12-03
2023-12-04 14 瀏覽
天氣開始凍啦~又到左食蟹🦀既季節🌸依間餐廳主打大閘蟹放題☺️岩晒鐘意食蟹既我☺️依到除左有大閘蟹食之外,仲有雞煲🐣總有一款野食吸引到你😗.四至五両大閘蟹放題 $589依個價錢已包前菜,大閘蟹小食,大閘蟹雞煲,海鮮仲有甜點🍮.前菜方面有:涼拌皮蛋,沙律菜🥗同埋香煎墨魚餅🍥 墨魚餅就偏油少少,但都彈牙.🐣雞煲雞煲就要自己炒啦🤣侍應會放上計時器⌛️每兩分鐘就要炒一炒避免炒燶😌雞肉唔會話好老☺️美中不足係:雞煲調味唔算好到位😅唔夠香濃.🦀大閘蟹依到有避風塘,、鹽焗、酒釀、清蒸四個口味㊙️我個人就覺得避風塘最有驚喜🎉將大閘蟹炸到酥脆😳配上蟹膏,超惹味😋✨酒釀就有配上花雕酒,散發出淡淡既酒香✨ 簡簡單單既鹽焗可以帶出蟹原先既鮮甜味☺️⚠️依到既大閘蟹無論公定乸都爆晒膏😍放題黎講做到依個質數真係100分☺️.🦐海鮮拼盤今日時令海鮮有:扇貝,鮑魚,蜆,魷魚🦑主要係用蒜蓉調味,中間放上烏冬,烏冬吸收晒所有海鮮嘅精華☺️
天氣開始凍啦~又到左食蟹🦀既季節🌸
四至五両大閘蟹放題 $589
依個價錢已包前菜,大閘蟹小食,大閘蟹雞煲,海鮮仲有甜點🍮

🐣雞煲

🦀大閘蟹
✨酒釀就有配上花雕酒,散發出淡淡既酒香
✨ 簡簡單單既鹽焗可以帶出蟹原先既鮮甜味☺️

🦐海鮮拼盤
喜歡大閘蟹、喜歡雞煲的朋友一定要來,這裡可以幫你實現大閘蟹自由和雞煲自由,而且水準相當不錯👍🏻▫️❥$𝟱𝟴𝟵 大閘蟹放題(四至五両)/ᴘᴇʀ ᴘᴇʀꜱᴏɴ🦀(送陳年花雕酒一壺)🍶~~~~~~~~~~~~~~~~分別有前菜、大閘蟹小食、雞煲、大閘蟹、海鮮、甜品~~~~~~~~~~~~~~~~🐥🐥🐥🐥🐥🐥◂ ◂ 香辣蟹油雞煲的辣度有大中小辣可選擇,一打開鍋蓋那股刺激的辣味便撲鼻而來,加了芫荽更是滋味無比🌶️◂ ◂ 雞肉和清甜的紫洋蔥吸收了濃味的醬汁,兩者都很美味🤤~~~~~~~~~~~~~~~~🦀🦀🦀🦀🦀🦀◂ ◂ 大閘蟹有麻辣、鹽焗、酒釀、清蒸四個口味😋◂ ◂ 麻辣加了不少的辣粉、酒釀一咬便散發出酒香味,很適合重口味人士◂ ◂ 鹽焗能品嚐到大閘蟹的鮮味,也很不錯🫶🏻◂ ◂ 不過還是清蒸最得我歡心❤️ 清蒸每次ᴏʀᴅᴇʀ每人各有一公一乸(其他口味每次只有一隻)🦀 ◂ ◂ 蟹乸滿滿的蟹膏邪惡得很,金黃色的蟹膏甘香無比,齒頰留香🤤◂ ◂ 蟹公的蟹膏呈白色半透明狀,其口感黏稠、較為幼滑,同樣也很邪惡🤤~~~~~~~~~~~~~~~~🦐🦐🦐🦐🦐🦐◂ ◂ 當晚的時令海鮮有鮑魚、蟶子、扇貝、海蝦🦪 蟶子稍為過
▫️
❥$𝟱𝟴𝟵 大閘蟹放題(四至五両)/ᴘᴇʀ ᴘᴇʀꜱᴏɴ🦀
(送陳年花雕酒一壺)🍶
~~~~~~~~~~~~~~~~
分別有前菜、大閘蟹小食、雞煲、大閘蟹、海鮮、甜品
🐥🐥🐥🐥🐥🐥
◂ ◂ 雞肉和清甜的紫洋蔥吸收了濃味的醬汁,兩者都很美味🤤
🦀🦀🦀🦀🦀🦀
◂ ◂ 大閘蟹有麻辣、鹽焗、酒釀、清蒸四個口味😋
◂ ◂ 鹽焗能品嚐到大閘蟹的鮮味,也很不錯🫶🏻
🦐🦐🦐🦐🦐🦐
◂ ◂ 當晚的時令海鮮有鮑魚、蟶子、扇貝、海蝦🦪 蟶子稍為過熟,其他三款都很新鮮爽口🫶🏻
◂ ◂ 另外還有粟米、節瓜、粉絲及烏冬,飽得令人撐著肚子走🐷
🦀 88分鐘大閘蟹任飲任食放題寒冷天氣突然來襲,又正值蟹季,在凍冰冰的天氣食㷫烚烚的大閘蟹任飲任食放題最合適不過。這次小編為大家介紹位於旺角的「㷫烚烚」,餐廳88分鐘大閘蟹任飲任食放題,無限追加大閘蟹及蟹粉前菜,保證讓你吃飽飽。💰價格參考:中蟹(4-5兩 ✧ 17:55-21:30入座)$589/位🦀 6步放題體驗前菜 | 大閘蟹小食|大閘蟹|香辣蟹油雞煲|時令海鮮拼盤|是日甜品🔸 第1步前菜: 期間精選手打墨魚餅、涼拌皮蛋、生菜沙律🔸 第2步大閘蟹小食蟹粉粥、蟹粉糯米飯、蟹粉時菜、蟹粉牛丸、蟹粉蝦丸、蟹粉水餃等,可無限追加。大閘蟹小食相當高質,必試。🔸 第3步🦀 麻辣、鹽焗、清蒸大閘蟹任點任食,由於正值蟹季,蟹膏飽滿。個人還是比較喜歡吃清蒸口味,原汁原味,令人回味無窮。🔸 第4步香辣蟹油雞煲挑選了中辣雞煲,店員會協助炒雞。加了蟹油爆炒的雞肉嫩滑惹味,香氣四溢,雞煲同樣可以限時內任點。🔸 第5步時令海鮮拼盤扇貝、鮑魚、貴妃蚌、粟米、勝瓜、烏冬、粉絲大大的時令海鮮即蒸即食,叫海鮮新鮮鮮甜,海鮮盤中的蒜蓉烏冬和粉絲非常惹味,不禁讓人吃了一口有一口。🔸 第6步是日糖水雪耳糖水和楊枝甘露都真材
🦀 88分鐘大閘蟹任飲任食放題

💰價格參考:

🦀 6步放題體驗

🔸 第1步
前菜: 期間精選
手打墨魚餅、涼拌皮蛋、生菜沙律

🔸 第2步
大閘蟹小食

🔸 第3步

🔸 第4步
香辣蟹油雞煲

🔸 第5步
時令海鮮拼盤
扇貝、鮑魚、貴妃蚌、粟米、勝瓜、烏冬、粉絲

🔸 第6步
是日糖水
雪耳糖水和楊枝甘露都真材實料,實在讓人滿足。

♡ 以大閘蟹放題來說物有所值,由前菜、小食、大閘蟹、海鮮到甜品樣樣高質有誠意,如果時間方面可以加長15分鐘左右會更加完美。餐廳更有無限時火鍋五步曲放題,下次再為大家介紹。趕快捉緊蟹季尾巴,到㷫烚烚嚐鮮吧!

🍽 餐廳:㷫烚烚 Hing Hap Hap
🌐地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖

🐮 #cowing吃在旺角
2023-11-17
用餐優惠
試食活動
網上留意到旺角有間主打88分鐘大閘蟹放題嘅餐廳抵食之餘 原來係 callstar 釗鋒同King有份投資㗎唔知嚟呢度食蟹蟹會唔會捕獲到佢哋呢😆******************************🦀大閘蟹任飲任食放題 (4-5両重) $589/位蟹蟹有幾種size揀 有唔同定價 我哋就揀咗中蟹 Step1️⃣: 餐前三小碟先送上3碟開胃前菜:前菜沙律🥗、涼拌皮蛋、煎墨魚餅Step2️⃣: 大閘蟹小食多種小食任食 有蟹粉糯米飯、蟹粉時菜、蟹油多春魚、蟹粉水餃🥟等當中最推介蟹粉粥🥣 口感綿密 且有蟹肉鮮甜味Step3️⃣: 大閘蟹終於到主菜蟹蟹喇❣️ 中蟹份量都唔細😉蟹公大約有4-5両重 而蟹乸大約有3.5両重🦀有4種口味:清蒸 、 麻辣、酒釀同鹽焗 各有特色清蒸最能食得出蟹肉嘅鮮甜味道 夠7晒原汁原味 而且即叫即蒸 夠晒熱辣辣 仲每隻蟹都爆晒蟹膏 超級正呀😍 酒釀大閘蟹添加咗酒味 味道都幾特別另外仲有少見嘅鹽焗味同惹味麻辣口味可以試一次可以試晒多重滋味😆Step4️⃣: 香辣蟹油雞煲🐔可自選辣度 我哋揀咗小辣 辣度啱啱好🌶 雞肉索晒醬汁後非常入味 又唔會鞋 正呀😝Step5️⃣: 時令海鮮拼盤🦪食完雞

網上留意到旺角有間主打88分鐘大閘蟹放題嘅餐廳
唔知嚟呢度食蟹蟹會唔會捕獲到佢哋呢😆

🦀大閘蟹任飲任食放題 (4-5両重) $589/位

蟹蟹有幾種size揀 有唔同定價 我哋就揀咗中蟹

Step1️⃣: 餐前三小碟
先送上3碟開胃前菜:
前菜沙律🥗、涼拌皮蛋、煎墨魚餅

Step2️⃣: 大閘蟹小食

可自選辣度 我哋揀咗小辣 辣度啱啱好🌶
雞肉索晒醬汁後非常入味 又唔會鞋 正呀😝

Step5️⃣: 時令海鮮拼盤🦪
食完雞煲後 仲有海鮮拼盤食😝
有即蒸嘅鮑魚 、蟶子、扇貝同蚌
以粉絲同辣椒仔一齊蒸 味道辣得過癮

呢個大閘蟹放題性價比真係好高
一個價錢又可以食到蟹小食同咁多大閘蟹
仲有雞煲同蒸海鮮 真係好抵食呀❣️
大家呢一餐都食到捧腹而回呢

旺角原來有間任食大閘蟹同時仲有雞煲同海鮮食,一次滿足幾個願望😳襯蟹季未過一於食盡佢🔥先食個麻辣皮蛋同麻醬沙律前菜醒下胃,主角大閘蟹好快就跟住出場🦀除左清蒸,仲有避風塘、花雕同鹽焗口味~清蒸原汁原味,食到蟹肉鮮甜,不論公乸隻隻都爆晒膏😍另外避風塘口味辣辣地,香口惹味都好正👍大閘蟹小食都有好幾款,包括蟹粉粥、蟹粉糯米飯、蟹粉時菜、蟹粉多春魚等,每樣都加左蟹粉大滿足☺️食完蟹都仲未完,下一個主角係蟹油雞煲✨份量十足,唔夠仲可以無限追加😋加咗蟹油同花雕酒起鍋嘅雞肉特別香同惹味!仲未完!仲有重頭戲之一嘅海鮮拼盤,有扇貝、鮑魚、貴妃蚌、鮮魷、蔬菜等😳蒜蓉辣椒粉絲蒸海鮮,傳統又好食嘅完美配搭💯尤其啲粉絲吸收晒海鮮嘅香味同蒜蓉香,真係無得輸👍最後食埋是日甜品~木瓜雪耳糖水就完滿喇,又sweet又清潤😋差啲唔記得食咁多蟹,要飲返杯薑茶驅下寒,呢度飲品選擇都多,好易有選擇困難症🙈呢個88分鐘任食放題性價比高,食物選擇款式多到食唔晒,由入座食到離座未停過口🙈