天氣咁凍放工最好就打邊爐😃食完成身暖粒粒🥰之前嚟食過大閘蟹放題質素都唔錯😊見到佢有火鍋放題😊今晚就同男朋友叫左個任食「牛魔王海鮮套餐」坐低先食秘製雞煲選左小辣☺️店員先加酒再點火即刻傳來陣陣酒香🤩雞件好入味同嫩滑😬食飽雞煲就開始打邊爐😊今既呢個套餐除左任食A9和牛🐮海鮮拼盤包括貴妃蚌,鮮魷,元貝,白貝,海蝦🦐我就最鍾意食鮮甜聖子及彈牙鮑魚😋食埋無限量供應既嫩滑和牛都已經回哂本😬仲未夠喉可以食其餘幾十款配料🤣手打墨魚滑同蝦滑🦐豬腩片都係必點之一😋小食鴨血雞軟骨都唔錯😬最後食埋糖水就非常滿足🤩如果鍾意食羊既朋友依家冬天+38位仲有期間限定【雙冬羊腩煲】或【蒙古冰羊煲】用左羊腩汁製成冰粒整得幾好加入杞子蕃茄煲10分鐘就食得🤣原汁原味比一眾羊迷補補身😃飲品方面有自家製飲品😊檸檬薏米水🍋竹蔗茅根及汽水.如果想飲啤酒🍻Sake🍶可以加錢轉任飲😉

食飽雞煲就開始打邊爐😊今既呢個套餐除左任食A9和牛🐮

竹蔗茅根及汽水.如果想飲啤酒🍻Sake🍶可以加錢轉任飲😉
  • 雞煲
  • 雞軟骨
2024-01-26 19 瀏覽
🐓話説好耐無食過雞煲,心思思想食,揀左間餐廳,一次過可以滿足到我三個願望🤭✨牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 + 蒙古冰羊煲🔸麻辣雞煲雞煲揀左小辣,黎到店員會落酒點火炒香,雞件都幾多,肉質嫩滑,🌶️香辣惹味🔸海鮮海鮮有兩種食法,🧄蒜蓉粉絲蒸或者火鍋,自己就揀左蒜蓉粉絲蒸,海鮮有五款,帶子、蟶子、貴妃蚌、鮑魚同蝦🦐整體都鮮甜🔸 蒙古冰羊煲另外湯底可以加錢轉羊腩煲或者蒙古冰羊煲🐏,我就揀左蒙古冰羊煲,煲入面加左冰碎,味道清甜,配任何火鍋料都適合🔸牛肉類🐂牛肉推介M9和牛同牛小排,牛肉肉質軟腍,但就切得比較薄,另外比較特別既有牛胸爽同牛骨髓🔸小食有十款,個日就得返5款🫣嗌左麻辣帶子裙邊同椒鹽魷魚酥,過過口癮🔸是日甜品每有都有兩款,一凍一熱既甜品,當日既係🍠蕃薯糖水同雜果仙草🔸自助吧有唔同既火鍋配料可以揀,飲品除左有罐裝飲品,仲有自家製飲品

✨牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 + 蒙古冰羊煲

🔸麻辣雞煲

🔸海鮮

🔸 蒙古冰羊煲

🔸牛肉類

🔸小食

🔸是日甜品
每有都有兩款,一凍一熱既甜品,當日既係🍠蕃薯糖水同雜果仙草

🔸自助吧
有唔同既火鍋配料可以揀,飲品除左有罐裝飲品,仲有自家製飲品

今日同老公去咗家樂坊的㷫烚烚打邊爐🍲呢道有不同款的任食火鍋放題。我地揀咗牛霸王雞煲海鮮火鍋套餐,再升級期間限定的雙冬羊腩煲🍲⭐️牛霸王雞煲海鮮火鍋套餐 120分鐘這個套餐包含了雞煲、海鮮、牛霸王火鍋三部分。我們先享用了雞煲。現場加紹興酒去炒,好有觀賞性😆 雞肉鮮嫩多汁,味道微甜微辣,有酒香,好惹味。食完雞煲就會去到海鮮部分🦐可以選擇冷盤上作火鍋配料或蒸煮的方式來享用。我們選擇了蒸熟食,可以更好地保留海鮮的鮮味和口感。海鮮的種類很豐富,有蟶子、鮑魚、貴妃蚌、元貝、海蝦和鮮魷等。每一種海鮮都非常新鮮,用上荷葉蒸,感覺清新,蒸熟後保持了原汁原味。肉質鮮嫩,口感彈牙。最後是火鍋時間,我們將湯底升級為期間限定的雙冬羊腩煲。用上古法炮製的雙冬羊腩煲,帶來了濃厚的羊肉風味和滋補的效果,冬天食最適合。鍋中的羊腩肉質鮮嫩膻香。枝竹同羊腩份量都好多~然後就可以加湯,搭配蔬菜和火鍋配料。套餐中有任食M9和牛,牛肉好嫩滑。可以係自助餐自取丸類、蔬菜、麵等等...肉類就係網上點餐。火鍋配料選擇未算太多,但食到呢道已經好飽。值得一提飲品區有多款自家製飲品。有好足料的竹蔗茅根、檸檬蕙米水、玫瑰八寶茶等等...竹蔗茅根

⭐️牛霸王雞煲海鮮火鍋套餐 120分鐘

值得一提飲品區有多款自家製飲品。有好足料的竹蔗茅根、檸檬蕙米水、玫瑰八寶茶等等...竹蔗茅根好清甜,可以清熱。

📍㷫烚烚
旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
幾滿意嘅打邊爐㷫烚烚牛魔王雞煲海鮮套餐先食✨麻辣雞煲 之後✨蒜蓉蒸海鮮鍋最後食✨蒙古冰羊煲再✨打邊爐 澳洲和牛封門柳仼點🐔 麻辣雞煲✨加左酒再炒一炒 非常入味雞肉肉質嫩滑 醬汁香濃 揀咗中辣好惹味之後店員會幫你預備🐚✨蒜蓉蒸海鮮鍋✨🐚海鮮有鮑魚、蟶子、帶子、大蜆、大蝦海鮮好新鮮鮮味 🦐蒜蓉味非常突出 加埋粉絲一齊食好香口最後係🐑✨蒙古冰羊煲✨🐑同普通羊腩煲唔同煲選用180日以下最嫩嘅羊仔 先將羊肉放喺冰上面 再煲10分鐘羊肉由極冷到極熱 特別鮮味肉質嫩滑 入口彈牙湯底充滿羊肉香味 淥油麥菜入哂味 正啊 😋自選火鍋配料有多款選擇 🍲肉類除咗有澳洲和牛封門柳仲有牛小排、五花腩、牛胸爽、羊肉卷、滑雞件、脆鯇片、牛骨髓等仲有多款丸類、菇類、蔬菜 啱晒我飲品都有十多款 總有一款啱你 😉另外小食都幾多選擇麻辣鴨血、麻辣帶子裙邊、皮蛋豆腐、椒鹽魷魚鬚、椒鹽雞軟骨甜品有糖水同仙草凍 好飽呀到訪當晚全場爆滿建議先訂位啊

幾滿意嘅打邊爐
㷫烚烚牛魔王雞煲海鮮套餐
先食✨麻辣雞煲 之後✨蒜蓉蒸海鮮鍋
最後食✨蒙古冰羊煲
再✨打邊爐 澳洲和牛封門柳仼點

🐔 麻辣雞煲✨加左酒再炒一炒 非常入味
雞肉肉質嫩滑 醬汁香濃 揀咗中辣好惹味

之後店員會幫你預備🐚✨蒜蓉蒸海鮮鍋✨🐚
海鮮有鮑魚、蟶子、帶子、大蜆、大蝦
海鮮好新鮮鮮味 🦐

湯底充滿羊肉香味
淥油麥菜入哂味 正啊 😋

自選火鍋配料有多款選擇 🍲
肉類除咗有澳洲和牛封門柳
仲有多款丸類、菇類、蔬菜 啱晒我
飲品都有十多款 總有一款啱你 😉

另外小食都幾多選擇
麻辣鴨血、麻辣帶子裙邊、皮蛋豆腐、椒鹽魷魚鬚、椒鹽雞軟骨
甜品糖水同仙草凍 好飽呀

到訪當晚全場爆滿
建議先訂位啊
2024-01-23 20 瀏覽
近日溫度突然驟降變得非常寒冷,麻辣雞煲、羊腩煲或火鍋等皆為暖身選擇;今天到訪位於旺角家樂坊的「㷫烚烚」,一個價錢可享用120分鐘任食M9和牛、火鍋配料及飲品,更可同時享用海鮮拼盤、雙冬羊腩煲/蒙古冰羊煲,又設有自助區提供醬料、火鍋配料、飲品及甜品-㷫烚烚牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 $269 (19:15前離座)先享用火辣辣的雞煲,可選大、中、小或走辣,雞件厚肉入味,緊緻嫩滑,辣香及油香平衡,好滋味!-然後奉上蒜蓉蒸海鮮包括蟶子、鮑魚、貴妃蚌、元貝及海蝦海鮮新鮮爽口,鮑魚厚肉大隻,蒜香豐富,加上適量粉絲、烏冬及粟米等配料,已飽了一半-每位加$38可升級同時享用雙冬羊腩煲/蒙古冰羊煲蒙古冰羊煲的做法是先將湯冷藏至冰塊狀,然後鋪上新鮮食材,如番茄、蘿蔔、薑、西芹、杞子及其他藥材,呈上後煮上十分鐘,能做到慢煮效果,使羊肉更嫩滑湯品有淡淡藥材香,清甜不膩;羊肉選用脂肪不多的,緊實富韌勁-最後以冰羊煲作湯底,點選食材享用火鍋,除M9和牛外,更有牛小排、牛骨髓、牛胸爽、羊肉及雞件等;和牛軟嫩富牛香,脂肪比例不高-自助火鍋區配料超過70款,包括蔬菜、丸餃類及麵食等;更提供多款餐前小食,包括麻辣鴨血及皮蛋豆

然後奉上蒜蓉蒸海鮮包括蟶子、鮑魚、貴妃蚌、元貝及海蝦
每位加$38可升級同時享用雙冬羊腩煲/蒙古冰羊煲
湯品有淡淡藥材香,清甜不膩;羊肉選用脂肪不多的,緊實富韌勁
自助火鍋區配料超過70款,包括蔬菜、丸餃類及麵食等;更提供多款餐前小食,包括麻辣鴨血及皮蛋豆腐等;丸類推介有牛丸、芝心丸及魚片頭
飲品除罐裝外,更有自家製滋潤茶飲,如檸檬薏米、竹蔗茅根等;更有兩款甜品提供,非常推介紅豆沙,煲至起沙,香甜美味
2024-01-23
🌟餐廳:㷫烚烚📍地址:旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖💰價位:~$200 - $400⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 23:00📱電話:25502802 / 52328887雞煲、火鍋及海鮮就食得多,有冇諗過一個價錢就可以歎足哂咁多款?朋友仔今日帶我嚟到呢一間「㷫烚烚」,可以食勻任點前菜、雞煲、海鮮拼盤、羊肉煲、火鍋放題及各款飲品,性價比極高,即刻介紹吓先!———————————————————🔹前菜小食任點任吃提供多款小食,包括椒鹽魷魚鬚、椒鹽雞軟骨、麻辣鴨血、皮蛋豆腐等等,種類選擇非常多!我就最鍾意麻辣鴨血,椒麻味香濃,微微辣,再加上嫩滑嘅鴨血,食得好過癮!———————————————————🔹招牌火焰雞煲店員送上大大煲香噴噴嘅雞煲,加入茅台酒即叫即炒,鑊氣十足,香辣火噴噴!雞肉及配料份量十足,肉質嫩滑得來,醬汁濃郁嘅酒香味,值得一試!———————————————————🔹蒸時令海鮮拼盤嘆完雞煲店員就送上一大盤新鮮即蒸嘅海鮮拼盤!有齊鮑魚、扇貝、大蝦、大顯、聖子、魷魚、粉絲及粟米等等,加入惹味嘅蒜蓉辣椒醬蒸制,包羅萬有,超豐富!我就最鍾意粉絲及扇貝,扇貝肉夠晒厚身
🌟餐廳:㷫烚烚
📍地址:旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
💰價位:~$200 - $400
⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 23:00
📱電話:25502802 / 52328887

雞煲火鍋及海鮮就食得多,有冇諗過一個價錢就可以歎足哂咁多款?
🔹前菜小食任點任吃
🔹招牌火焰雞煲
🔹蒸時令海鮮拼盤
我就最鍾意粉絲及扇貝,扇貝肉夠晒厚身啖啖肉,粉絲索盡蒜蓉辣椒及海鮮精華,食得好滿足!
🔹雙冬羊腩煲
主角出場!
我哋今日嘅火鍋就揀咗雙冬羊腩煲,先歎番個古法炮製嘅羊腩煲,之後再用呢個湯底吃盡埋火鍋放題,無得輸!雙冬羊腩煲材料份量十足,羊腩大大件,炆煮得夠淋身及入味,配料加入蘿蔔、馬蹄及粟米,夠晒豐富!
🔹火鍋放題
意猶未盡嘅我哋就進入任飲任食嘅火鍋環節!呢度仲提供埋M9 和牛,牛胸爽等人氣牛肉部位,出邊嘅火鍋自助配料區更加包羅萬有,有齊各式丸類、蔬菜、炸魚皮、出前一丁、汽水、冷泡茶、西米露及涼粉甜品,超多選擇,仲有一款啱你心水!
我就特別鍾意呢度嘅M9 和牛及牛筋丸!M9和牛,油脂雪花分布平均,入口滑順,牛味濃郁;牛筋丸入口夠晒彈牙啊,咬落仲爆汁,大推!
為食朋友仔,最後仲用濃濃嘅羊腩湯底,歎埋返個出前一丁,咁至夠滿足!
值得一讚呢一度嘅冷泡茶系列,款式眾多,我哋就最鍾意竹蔗茅根及白桃烏龍茶,真材實料,重點係任飲,啱岩食雞煲及打邊爐慢慢歎!
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
一個價錢就可以食勻咁多款美食,性價比夠晒高之餘,質素亦有保證!
主打嘅火焰雞煲,有店員即場炒製,加入茅台酒後達致火焰效果,打卡一流!
火鍋放題嘅配料選擇眾多,包羅萬有,特別推介呢度嘅羊腩煲,份量十足,而且炆煮入味,冬天黎食暖身又滋補!
2024-01-10
🔥牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 120分鐘 (18:15-21:15時段) $325環境舒適,坐位好寬落,好啱同一班朋友去食~🍲雞煲:職員即場加入貴洲茅台,然後點火正式變火焰雞煲🔥,非常吸引。揀咗小辣已好夠辣,雞肉透出陣陣酒香味,惹味又好食。🦪🦐清蒸海鮮盤:海鮮有扇貝、鮑魚、蒜蓉蝦、貴紀蚌、魷魚,配菜有絲瓜、粟米、烏冬。超多蒜蓉,味道香濃,配上海鮮好襯托到個份鮮味😋🍲火鍋湯底:蒙古冰羊煲 +$38/位湯底加入冰塊高湯,羊肉粒,蕃茄、大蔥等。味道比一般羊煲更清新鮮甜,唔怕有好重嘅羊羶味。🍢餐廳設有自助配料飲品區,有各樣丸類、菇類、炸魚皮、炸枝竹、米粉薯粉烏冬、水魷、蔬菜等。🍹飲品有多款冷泡茶、罐裝飲品、汽水等,亦有甜品。我好鐘意竹蓆茅根,甜甜的好飲。檸檬薏米水都唔錯,冷泡茶一杯有三個茶包,樣樣都好足料!👍🏻另外仲有手機下單,可任食🥩M9 和牛同牛小排,兩款牛肉都好有牛肉香味。🥓其他肉類包括五花腩、羊肉卷、雞肉、水餃、魚皮餃等。選擇都唔少。
🔥牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐
120分鐘 (18:15-21:15時段) $325

環境舒適,坐位好寬落,好啱同一班朋友去食~

🍲雞煲

🦪🦐清蒸海鮮盤:

🍲火鍋湯底:蒙古冰羊煲 +$38/位

2024-01-22 8 瀏覽
旺角火鍋店 @potonfire.hk 㷫烚烚五步體驗:前菜 火焰雞煲 時令海鮮拼盤 任食火鍋 甜品火鍋套餐有三款 最平只需$188起 高質靚料仼飲仼食🫃🏻共六種湯底選擇 每日新鮮燉湯期間限定:雙冬羊腩煲或蒙古冰羊煲+$38位⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐🥘1️⃣前菜麻辣鴨血 椒鹽魷魚鬚 皮蛋豆腐 麻辣帶子裙邊雖然要留肚打邊爐 但忍唔住試咗幾款 好吸引·2️⃣火焰雞煲店員灒酒點火再爆炒 真係好香 視覺效果澎湃選擇了小辣 雞件夠嫩滑 加入洋蔥青椒好惹味 ·3️⃣時令海鮮拼盤提供兩個選擇:清蒸海鮮(熟)/ 火鍋海鮮(生)強烈推薦清蒸海鮮 用上蒜蓉粉絲 灑點辣椒時令海鮮拼盤有鮑魚 扇貝 蝦 蟶子 貴妃蚌好新鮮爽彈🦐烏冬 粟米 勝瓜更是鮮甜美味·4️⃣任食火鍋加錢試了雙冬羊腩煲 用傳統的「雙冬」做法冬菇及冬筍配上南乳 柱侯醬等材料炆製而成肉質腍滑多汁 羊肉連皮蘸腐乳便沒有羊羶味蘿蔔 馬蹄增加甜味🥕枝竹吸滿了濃郁醬汁·火鍋配料選擇多 可以手機下單和自助區拿取必吃推介有M9和牛 牛小排 牛胸爽 牛骨髓五花腩 羊肉卷 鮮蝦雲吞 丸類等🥩輕鬆回本·5️⃣甜品/飲料是日甜品為雜果仙草凍及蕃薯糖
旺角火鍋店 @potonfire.hk 㷫烚烚五步體驗:
2️⃣火焰雞煲
店員灒酒點火再爆炒 真係好香 視覺效果澎湃
選擇了小辣 雞件夠嫩滑 加入洋蔥青椒好惹味
3️⃣時令海鮮拼盤
提供兩個選擇:清蒸海鮮(熟)/ 火鍋海鮮(生)
強烈推薦清蒸海鮮 用上蒜蓉粉絲 灑點辣椒
是日甜品為雜果仙草凍及蕃薯糖水 甜度適中
不得不說飲料誠意十足 除了一般的罐裝飲品
自家製飲料如檸檬薏米水 竹蓆茅根🍋好足料
冷泡茶用上2個茶包 比坊間的更加茶味香濃
[ 㷫烚烚 ]天氣凍最啱打邊爐,今日嚟咗旺角㷫烚烚食野,地理位置方便,一個價錢仲可以任食雞煲打邊爐,超值呀😆。✿ 牛魔王雞煲 海鮮火鍋套餐18:15-21:15 120分鐘 $329✿ 麻辣雞煲首先呈上麻辣雞煲,店員加入貴州茅台酒,然後燃點火🔥,非常吸睛👀,雞件香辣惹味,食唔夠仲可以加雞🐔!✿ 是日海鮮海鮮可選擇蒜蓉粉絲蒸🧄或者打邊爐食用,任君選擇。我地選擇前者,有扇貝、鮑魚、蜆等等,清蒸味道鮮美😋。✿ 蒙古冰羊煲🧊🐏 +$38/位羊腩煲冬天必食之選🐏,特有既冰羊煲由高湯冰塊,再底部加入紅酒🍷&乳酪組合而成,帶出羊肉本身味道,湯底屬清淡口味,有特色又做得唔錯👍🏻。✿ 任食M9和牛🐮除咗自助區有唔少火鍋配料,手機點單仲可以叫M9和牛&美國🇺🇸牛小排,兩款肉質唔錯,牛味香濃。總結🫦由雞煲到海鮮或者牛羊都應有盡有,啱哂咩都想食既朋友,而且仲有圓枱座位,坐得舒適😇😇。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿㷫烚烚地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖電話: 25502802✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 㷫烚烚 ]

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 時令海鮮拼盤
  • 雞煲
2024-01-17 32 瀏覽
假日要加$39,比出面貴好多,雞煲無咩特別,可加雞但因為即炒,得100分鐘等得黎都食唔飽。火鍋更無特別選擇好少,好彩試下最平個餐,更加唔會想試貴既海鮮餐。有特別茶飲,但完全唔凍既,
2024-01-13
🌸火焰雞煲🔥🔥🐓🍲店員會加入酒烹煮即炒,熊熊烈火嘅雞煲即刻香氣撲鼻🤩🔥我地叫左小辣,但已經好夠辣味😋啲雞肉好嫩滑,味道夠晒香濃,好惹味😊☺️🌸時令海鮮拼盤🦐🦑大大盤海鮮拼盤上枱,好吸引🤩😍😍好豐富,包括有扇貝、鮑魚、大蜆、鮮蝦🦐、魷魚🦑、勝瓜、粟米🌽仲有粉絲烏冬😬🤗全部都加左香蒜一齊蒸♨️♨️蒜蓉味好香之餘,仲保留到海鮮嘅鮮味🤗海鮮全部都好新鮮,鮑魚鮮甜又彈牙,我最鍾意係食扇貝,大大粒惹味又勁鮮甜😊好味😋🌸㷫烚烚雙東羊腩煲🐏🐑🍲任食火鍋🍲勁濃郁😍羊腩好軟腍又好入味,又無咩羊羶味,煙韌彈牙嘅羊肉,膠質超豐富👍🏻👍🏻 食哂個羊腩煲仲可以打邊爐🥰💠餐廳設有自助配料區,有好多唔同火鍋配料可以選擇🤩🤩包括有好多唔同嘅丸類、粉麵類、蔬菜類……仲有多種飲料,例如有竹蔗茅根、檸檬薏米水、洛神花茶、香橙茉莉、黑糖薑茶等等,我最鍾意嘅就係飲檸檬薏米水😬😬糖水仲有雜果仙草凍同埋西米露🤭滿足💠亦可以用電話自助下單,有唔同小食同肉類嘅款式可以揀🥩🥩🐓🐏🐖🐄有美國牛小排、荷蘭五花腩、牛胸爽、羊肉卷、滑雞件…我最鍾意嘅就係佢嘅牛小排同埋五花腩🥩🐷🐮香濃嘅肉汁又爽口😬👍🏻💁🏻‍♀️餐廳環境舒適寬敞,適合一班朋友一齊黎打邊爐傾
🌸火焰雞煲🔥🔥🐓🍲
店員會加入酒烹煮即炒,熊熊烈火嘅雞煲即刻香氣撲鼻🤩🔥我

🌸時令海鮮拼盤🦐🦑

🌸㷫烚烚雙東羊腩煲🐏🐑🍲

💁🏻‍♀️餐廳環境舒適寬敞,適合一班朋友一齊黎打邊爐傾計
聽聞有明星合資開咗火鍋店,專登來餐廳睇下會唔會見到明星~火焰雞煲雞煲辣度可選大中小,煮到咁上下侍應會加酒再點火快炒,火焰效果好震撼,雞肉保持嫩滑,醬汁又辣又惹味。蒜蓉粉絲蒸海鮮拼盤海鮮拼盤可以選擇加落去打邊爐或者喺廚房直接蒸熟,海鮮配蒜蓉粉絲蒸係最好嘅配搭,今日嘅海鮮有鮑魚、扇貝、大蜆、海蝦,款款都好新鮮,仲有粟米勝瓜同烏冬配襯添,而清蒸就食到海鮮的原汁原味。蒙古冰羊煲期間限定嘅火鍋湯底,煲入面除咗羊肉,仲加入咗湯汁製成嘅冰粒,店員話咁樣可以令羊肉更加鮮甜,煮滾之後湯底飲落的確帶有清甜,羊肉味道濃郁而且食落鬆軟多汁,好新鮮嘅體驗。之後打邊爐任食有各款蔬菜類同丸類,肉類有豬牛羊,而牛肉係M9和牛任食!飯後甜品仲有糖水同芋圓,真係食到捧住個肚走。
聽聞有明星合資開咗火鍋店,專登來餐廳睇下會唔會見到明星~

火焰雞煲

蒜蓉粉絲蒸海鮮拼盤

蒙古冰羊煲
2024-01-14 43 瀏覽
海鮮:冇味道 牛 :是但一間放題都好食過佢價錢:食牛大人好過啦裝修係幾靚嘅 環境都幾有氣氛佢自己夠闊落 出邊仲有個露台比食煙人士吸煙但係人手唔夠上菜時間慢 啲海鮮等得耐 冇下次
海鮮:冇味道
牛 :是但一間放題都好食過佢
價錢:食牛大人好過啦
裝修係幾靚嘅 環境都幾有氣氛
佢自己夠闊落 出邊仲有個露台比食煙人士吸煙
但係人手唔夠上菜時間慢 啲海鮮等得耐
冇下次

考完試2個人輕輕鬆鬆撞入嚟食下有驚喜 199人頭價有小肥羊 (古冰羊)仲任食2個鐘 可以叫牛同小食有圖有真相 飲品真材實料見隔離枱雞煲好香 又落酒炒 好似表演咁下次要再嚟試過
冬天又是打邊爐的好日子,這次去了一間由C AllStar 釗鋒和King合資的火鍋店,地點位於旺角家樂坊,方便行完街過來吃飯這間火鍋店的地方都很大很闊落,不會覺得逼夾,坐得很舒服✨套餐▪️雞煲火鍋套餐 100分鐘▪️牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 120分鐘▪️任食海鮮極品和牛套餐 140分鐘有三款套餐,這次試牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 ,可以任食M9和牛,+$38/位 更可品嚐期間限定「雙冬羊腩煲」或「蒙古冰羊煲」✨雞煲先試雞煲,可選辣/不辣,雞煲份量都幾大,上枱後店員會在客人面前淋上茅台酒,然後火槍點火,造成火焰充滿視覺效果,雞肉很惹味更充滿酒香✨海鮮拼盤海鮮可自行選擇蒜蓉蒸(熟)或者放湯打邊爐(生),我們試試蒜蓉蒸,海鮮種類多,有大元貝、鮑魚、海蝦、貴妃蚌、鮮魷等,更有粟米和蒜蓉勝瓜,烏冬和粉絲掛滿香蒜海鮮味道,鮮甜又惹味✨雙冬羊腩煲 / 蒙古冰羊腩選擇雙冬羊腩煲,份量都幾多,羊肉軟腍入味,食完羊腩煲成個人暖笠笠✨自助區食完羊腩煲終於可以正式打邊爐,▪️可以用QR CODE落單,可任食M9和牛、牛小排、水餃、魚皮餃和多種小食,如麻辣鴨血、椒鹽魷魚鬚等⋯▪️火鍋配料可到自助區,有多款丸類、炸魚皮、瓜菜類
這間火鍋店的地方都很大很闊落,不會覺得逼夾,坐得很舒服

✨套餐
▪️雞煲火鍋套餐 100分鐘
▪️牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐 120分鐘
▪️任食海鮮極品和牛套餐 140分鐘

雞煲

✨海鮮拼盤

✨雙冬羊腩煲 / 蒙古冰羊腩

✨自助區
食完羊腩煲終於可以正式打邊爐,

▪️火鍋配料可到自助區,有多款丸類、炸魚皮、瓜菜類、菇菌類、出前一丁等等,數之不盡,想吃什麼夾什麼

▪️飲品方面,除左一般罐裝飲品,更有6款自家製無糖茶、洛神花茶、竹蔗茅根等等,總有一款啱你心水

糖水
▪️是日糖水 - 西米露(熱)
▪️雜果仙草凍(凍)
糖水可以到自助區,有冷有熱,食完糖水都飽飽了

總結:有雞煲、羊腩煲、海鮮和多款小食,選擇多樣化,性價比很高,餐廳環境闊落,坐得舒服,還有足球直播,又多一個睇波好地方

2024-01-09