2019-07-10 142 瀏覽
位於銅鑼灣的耀華街,係鬧市中的酒吧街,每次去呢條街都係為左同三五知己促膝把酒。 今次經過耀華街,見到呢間新開既腐皮壽司店Hungry Dino,就即刻入左去試下!呢間新開既餐廳主打外賣,店舖面積唔大,提供少量座位供客人使用。首先,打頭陣試左既係四款不同的腐皮壽司,分別是三文魚牛油果,黑松露帶子粒,柚子左口魚同埋蔥吞拿拖羅蓉。三文魚同牛油果既配答完全可以突出到三文魚的鮮味,而帶子份量亦都十足,厚度同一個$5硬幣差唔多,而且十分新鮮,十分建議大家一試!蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司既吞拿拖羅蓉既份量亦有好多,吞拿拖羅蓉同飯既比例大於一比一,可見到餐廳既用料十足。除左腐皮壽司,我地仲叫左咖哩雞扒便當,便當所用既係日本咖哩,而米就選用日本珍珠米,再加上鮮嫩的雞扒,令到我食完都仲想試多啲野!飯既份量雖然係一人份,但係份量絕對唔會俾其他餐廳所提供的飯盒為小。最後,我仲叫左兩種飯團,分別係泡菜三文魚同埋明太子三文魚飯團。泡菜三文魚有少少辣,但係就算唔食得辣既我都入到口,而且辣味就突出到三文魚既味道,推薦大家一試。而食明太子三文魚飯團既時候一入口就感受到明太子既新鮮,中意食明太子既你就絕對唔可以錯過。飯團既份量

柚子左口魚
三文魚牛油果
葱呑拿拖羅蓉
黑松露帶子粒

咖喱雞扒便當

最後,我仲叫左兩種飯團,分別係泡菜三文魚同埋明太子三文魚飯團。泡菜三文魚有少少辣,但係就算唔食得辣既我都入到口,而且辣味就突出到三文魚既味道,推薦大家一試。而食明太子三文魚飯團既時候一入口就感受到明太子既新鮮,中意食明太子既你就絕對唔可以錯過。飯團既份量都算適中,食一個再加配其他野食都可以。
泡菜三文魚
明太子三文魚

下次再黎銅鑼灣一定會再黎一試,因為仲有好多款式既食物想試下!我亦都非常推薦大家一齊試下!

Menu:
咖喱雞扒便當
泡菜三文魚
明太子三文魚
2019-07-09 87 瀏覽
· EAT LIKE A DINOSAUR TODAY !!今日Exactly恐龍般嘅食量好為食去完Cafe 飲完台飲再嚟呢度食飯團便當❤附近番工嘅朋友又有個外賣好選擇啦!呢度有懶人便當~ 推薦⭐方格魚生丼⭐食材新鮮份量十足! 配埋日本昆布豆腐湯 仲有自選便當 轉五穀米又得👍餐廳有個幾特別嘅腐皮系列好有驚喜😋幾鍾意三文魚牛油果腐皮和 蔥吞拿拖羅蓉 甜甜地又帶咸香清新嘅味道幾得意幾好食!正飯團做早餐都唔錯~超級溏心蛋大愛💖買外賣自備餐盒仲有$2優惠❤
今日Exactly恐龍般嘅食量好為食
去完Cafe 飲完台飲再嚟呢度食飯團便當❤

附近番工嘅朋友又有個外賣好選擇啦!
呢度有懶人便當~ 推薦⭐方格魚生丼⭐
食材新鮮份量十足! 配埋日本昆布豆腐湯
仲有自選便當 轉五穀米又得👍

餐廳有個幾特別嘅腐皮系列好有驚喜😋
幾鍾意三文魚牛油果腐皮和 蔥吞拿拖羅蓉
甜甜地又帶咸香清新嘅味道幾得意幾好食!

正飯團做早餐都唔錯~超級溏心蛋大愛💖

買外賣自備餐盒仲有$2優惠❤
2019-07-08 116 瀏覽
二訪為食龍 真心覺得這間日式外賣小店CP值很高喔 // 無論腐皮🍣系列或者便當 口味多元化 用料新鮮 滿足不同人的需要 份量剛好讓人吃得過癮 甜甜的腐皮壽司是絕對推薦的!賣相吸睛之餘味道更特別 每個🍣的配料都是裝的滿滿 像福袋一樣的形狀 腐皮吸收醬汁的鹹甜味 吃起來更有層次感 // 🍛 雞扒丼$48 + 咖喱汁 $4 附送味噌湯 // 便當盒內滿滿的香嫩雞扒 淋上帶有甜味的咖喱汁 是個絕配 🍣 黑松露炒蛋腐皮 $20 // 有新意的配搭 加入少量黑松露醬就足以令成個炒蛋味道變得濃厚 🍣 蔥吞拿拖羅蓉腐皮 $22 // 魚蓉入口即融 油香比拖羅還要強烈 如果拖羅更肥美就好了 🍣 柚子左口魚腐皮 $22 // 吃起來很鮮甜 開胃 蠻不錯🍣 甜蝦蟹籽腐皮 $20 // 一口下去 滿滿的蟹籽 爽翻🍙 川味麻辣雞 #飯糰 $16 // 辣味十足 刺激味蕾 對於不太吃辣的我就一般吧 🍙 黃金魷魚 $18 // 蠻有咬口的 吃到最後好飽哦整體來說很滿意這兩次用餐的體驗 就覺得只有兩個座位有點不方便喔 但也無阻我對他們腐皮壽司的熱愛🥰
🍣 甜蝦蟹籽腐皮 $20 // 一口下去 滿滿的蟹籽 爽翻
🍙 黃金魷魚 $18 // 蠻有咬口的 吃到最後好飽哦
2019-07-08 79 瀏覽
經過看到店名挺可愛的,就進去看看,原來是吃日本便當,壽司。裡面小小的,只有2,3個座位。點了方格魚生丼,它可以選配味噌湯/煎茶,我選了味噌湯。另外單點了一件明太子鮭魚腐皮壽司。方格魚生丼有鮭魚丁,鮪魚丁,左口魚,都挺新鮮的。不過海苔已經變軟,不過影響不大。明太子鮭魚腐皮壽司,腐皮甜甜的,不過驚喜不大。味噌湯,裡面有豆腐丁,海帶,鹹度剛好。Ps如果自備餐盒,會有$2的優惠。

明太子鮭魚腐皮壽司,腐皮甜甜的,不過驚喜不大。

味噌湯,裡面有豆腐丁,海帶,鹹度剛好。

Ps如果自備餐盒,會有$2的優惠。
2019-06-10
2019-07-07 105 瀏覽
呢幾日不停見到為食龍既介紹文黑洞梗係要一戰😬鋪頭細細👉🏻2個坐位+幾個企位主打日式丼飯 壽司 飯團黑洞覺得食腐皮壽司最吸引🤩-🔸蔥吞拿魚拖羅蓉($22)粒粒吞拿魚刺身加拖羅蓉 雙重口感😍-🔸甜蝦蟹子($20)甜蝦夠新鮮 入口鮮甜-🔸鰻魚玉子燒絲($20)鰻魚同腐皮都係甜甜地 呢款幾惹味👀-🔸明太子三文魚($22)黑洞私心最愛🙊個汁辣辣地加晒分-🔸黑松露帶子($20)帶子勁大塊⭕️加埋黑松露更香口-🔸三文魚牛油果($22)值得一讚三文魚好肥美同牛油果夾埋食perfect池💕-整體份量好足 不論係刺身定壽司飯黑洞建議無練過功既朋友仔🙊吾好一次過叫咁多🤗
呢幾日不停見到為食龍既介紹文
黑洞梗係要一戰😬
鋪頭細細👉🏻2個坐位+幾個企位
主打日式丼飯 壽司 飯團
黑洞覺得食腐皮壽司最吸引🤩

🔸蔥吞拿魚拖羅蓉($22)

粒粒吞拿魚刺身加拖羅蓉 雙重口感😍
🔸甜蝦蟹子($20)

甜蝦夠新鮮 入口鮮甜
🔸鰻魚玉子燒絲($20)

鰻魚同腐皮都係甜甜地 呢款幾惹味👀
🔸明太子三文魚($22)

黑洞私心最愛🙊個汁辣辣地加晒分
🔸黑松露帶子($20)

帶子勁大塊⭕️加埋黑松露更香口
🔸三文魚牛油果($22)

值得一讚三文魚好肥美
同牛油果夾埋食perfect池💕
整體份量好足 不論係刺身壽司
黑洞建議無練過功既朋友仔🙊
吾好一次過叫咁多🤗
2019-07-06 43 瀏覽
銅鑼灣百樂中心真係好多野食! 最近更開左呢間以外賣為主嘅為食龍,食物方面主要係日式丼飯同腐皮壽司😋😋 .餐廳有2個位嘅,都可以堂食如果咁啱唔爆,大約過左7點就開始多人,早d嚟就可以坐係度食啦😝😝 首先叫左d腐皮壽司同飯團🍙 飯團一個係黃金魷魚,入面都幾多料下! 唔需要點醬油都夠味🤨 另一個認為係必食係蟹膏!好豐富嘅蟹膏🦀🦀.腐皮壽司方面叫左帆立貝、鰻魚、燒左口魚同拖羅🐳🐳 帆立貝好大只,又係必食!另外鰻魚都幾多,每粒都好大粒,啖啖都食到🤤 燒左口魚油脂豐富,好香嘅魚油👍🏻 最後拖羅都係驚喜,冇諗到同腐皮壽司可以咁夾💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️🥰 .另外仲嗌左個咖哩肥牛丼!係日式咖哩嚟嘅,肥牛都幾多件,仲有超多薯仔添🥳.為食龍絕對係腐皮壽司愛好者必試嘅餐廳!

首先叫左d腐皮壽司同飯團🍙

腐皮壽司方面叫左帆立貝、鰻魚、燒左口魚同拖羅🐳🐳

為食龍絕對係腐皮壽司愛好者必試嘅餐廳!
收工到銅鑼灣搵嘢食,俾我搵到間隱世嘅魚生店,位置喺聰嫂甜品隔離。雖然細細間,但係裝修嘅格局好靚,都有啲打卡位!牆身配合返店名有好多恐龍擺設添首先叫咗爆汁肥牛丼,肥牛多到可以蓋住盒飯㗎!而且啲牛肉汁流係全部飯度,正我哋兩個人叫咗四個為食腐皮系列嘅壽司,分別係三文魚牛油果、鰻魚玉子燒絲、蔥呑拿拖羅蓉同明太子三文魚🍣我覺得都好有特色,用咗腐皮代替紫菜去包壽司比平時多咗分甜味😽💛 三文魚下面有牛油果令口入更加滑溜呀,而且明太子個款微辣都好過癮!而飯團分別係西京燒三文魚🐟,同埋川味麻辣雞🐥入面嘅料好多 而且川味雞真係幾辣,見到咁多椒好香嘅椒味,不得了咁正🌶懶人便當🍱附送味噌湯或茶添~

牆身配合返店名有好多恐龍擺設添

而飯團分別係西京燒三文魚🐟,同埋川味麻辣雞🐥

懶人便當🍱附送味噌湯或茶添~
2019-07-02
  • 爆汁肥牛丼
  • 川味麻辣雞正飯團
◾Eat Like A Dinosaur 🦖👅◾.This is a newly opened mini Japanese takeout restaurant that sells fusion beancurd sushi🍣, onigiri🍙 and bento🍱. Not only they had a great presentation on these Japanese eats, but also a generous amount of ingredients with affordable price.😍 Definitely a good-to-go place to grab your lunch.🤤.Anyway, since the buy-5-get-1-free promotion is on now, I tried out 6 of their fusion beancurd sushi.🍣They were actually a lot better than I thought, fresh ingredients with brand new
◾Eat Like A Dinosaur 🦖👅◾
They were actually a lot better than I thought, fresh ingredients with brand new combinations. Each sushi was filled with loads of ingredients, simply a mouthful of satisfaction!! 😍😋
▪Salmon with Avocado 🐟🥑▪HK$18.
▪Mentaiko Salmon 🥣🐟▪HK$18.
▪Tomato Egg with Corn 🍅🌽▪HK$16.
▪Amaebi & Crab Roe 🦐🦀▪HK$21.
▪Minced Tuna with Spring Onion 🍣🥢▪HK$19.
▪Quail Egg & Tomato 🍳🍅▪HK$16.
2019-07-03 74 瀏覽
今日去咗銅鑼灣行街 中途想食少少野但又唔想食正餐所以就去咗呢間hungry dino到食野啦呢間店舖就係主打飯團最主要係有分左做腐皮飯團同正飯團咁我哋就兩樣都試吓首先講下正飯團先我哋叫咗左口魚同川味雞肉兩款感覺都幾大舊左口魚好肥美 魚油香味好濃郁夾埋飯團一齊就冇甘膩川味雞肉有啲辣 不過食得出係川菜個種辣 之後就係腐皮飯團整體上來講腐皮飯團比較好食我哋叫咗有明太子三文魚有少少辣 加埋三文魚就好夾另外叫咗款吞拿魚 飯團上面有好多魚肉一啲都唔孤寒 仲有分吞拿魚粒同吞拿魚蓉口感就更加有層次之後佢哋嘅鰻魚都唔錯 同樣地份量都幾多鰻魚無骨同埋照燒汁好好味而最吸睛嘅就係甜蝦蟹籽雙併啲蝦真係好大隻唔係平時食嗰啲細細隻嘅蝦加上大量嘅蟹籽 真係好滿足呢間鋪仲有啲便當可以選擇 重點係有得自選下次大家可以試吓呢間 當係輕食都冇問題
今日去咗銅鑼灣行街 中途想食少少野但又唔想食正餐
呢間鋪仲有啲便當可以選擇 重點係有得自選
下次大家可以試吓呢間 當係輕食都冇問題
下午茶
2019-07-02 43 瀏覽
銅鑼灣內有趣的日式小店專賣飯團 亦有幾款飯類最欣賞佢佈置 好colourful 第一眼望到已經好sharp醒其實呢間餐廳做外賣多 店內只有2個位置好彩當日下午茶時間去 冇人同我爭😛三文魚牛油果腐皮飯團 $18泡菜三文魚腐皮飯團 $16呢到嘅腐皮壽司真係好特別 好大個 成架船咁😂😂仲係即叫即整三文魚同牛油果不嬲係frd 點都好食估唔到三文魚同泡菜加埋一樣好食值得一試👍🏻❤️❤️
銅鑼灣內有趣的日式小店

估唔到三文魚同泡菜加埋一樣好食
值得一試👍🏻❤️❤️
下午茶
2019-07-01 93 瀏覽
最近耀華街開左間日式便當餐廳,以後去銅鑼灣行街肚餓多一個選擇了。店子不算大,座位得兩三個,主力做外賣生意。叫了個便當,選擇左五穀米,吞拿魚刺身,及牛肉,配茶。便當上桌時都嚇了一跳,份量十分多,食物總共有2盒刺身頗新鮮,牛肉勁多,鋪滿飯面,食物超級飽。老闆還詢問了我的意見,態度好親切。
店子不算大,座位得兩三個,主力做外賣生意。
叫了個便當,選擇左五穀米,吞拿魚刺身,及牛肉,配茶。

便當上桌時都嚇了一跳,份量十分多,食物總共有2盒

刺身頗新鮮,牛肉勁多,鋪滿飯面,食物超級飽。

老闆還詢問了我的意見,態度好親切。

2019-06-28
新開的小店,有張高枱及高椅,主要外賣為主;主打便當、腐皮壽司及飯糰,以可愛的恐龍作gimmick,店入面的牆壁、門口玻璃貼紙及擺設也是叢林中的恐龍。飯糰系列,外表平平無奇,內裡卻藏著各款餡料。不過整體比較易散,可能因為中間的餡料較大件。川味麻辣雞:四川麻辣雞肉粒惹味,辣得過癮。鰻魚牛油果:新推出的餡料飯糰,先頭部隊,率先試食。鰻魚味道甜甜的,混合牛油果粒。腐皮系列:腐皮壽司賣相精緻,澎湃的餡料鋪在滿滿的米飯上,放入甜甜的腐皮袋中,有特色。味噌湯:濃郁的麵豉香,有海帶及豆腐粒。以紙杯盛載,讓客人可以直接拿起杯子飲。蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司:建議先吃,不然魚的鮮味會被其他濃味的掩蓋了。吞拿拖羅蓉有筋腱,加添嚼感,不用蘸醬油也夠味。明太子三文魚腐皮壽司:明太子三文魚帶微辣,明太子粒粒爽口,味道很夾。泡菜三文魚腐皮壽司:最濃味的腐皮壽司餡料,建議最後吃。粒粒滑溜三文魚配上泡菜,酸辣且爽口,令人開胃。
川味麻辣雞:四川麻辣雞肉粒惹味,辣得過癮。

銅鑼灣時代廣場後面嘅耀華街岀名多酒吧 日光日白基本上人影都無隻😂 要喺呢條街插旗開餐廳 仲要做埋午市的確需要好大勇氣同心思 一入門口就比牆上嘅設計吸引住😍 左邊有瓷磚砌嘅噴火為食龍右邊近門口有FEED ME PLEASE非常搶眼!!堂食座位唔多 只有高枱幾個位食物選擇又魚生到熟食便當都有 我就試咗個爆汁肥牛薑蔥雞扒雙拼份量超多 肉多過飯 絕對真材實料 而且價錢只係$40-60 值得大家去支持吓呢隻噴火為食龍!!👍🏻
銅鑼灣時代廣場後面嘅耀華街岀名多酒吧
日光日白基本上人影都無隻😂
要喺呢條街插旗開餐廳
仲要做埋午市的確需要好大勇氣同心思
一入門口就比牆上嘅設計吸引住😍
左邊有瓷磚砌嘅噴火為食龍
右邊近門口有FEED ME PLEASE非常搶眼!!

堂食座位唔多 只有高枱幾個位
食物選擇又魚生到熟食便當都有
我就試咗個爆汁肥牛薑蔥雞扒雙拼
份量超多 肉多過飯 絕對真材實料
而且價錢只係$40-60
值得大家去支持吓呢隻噴火為食龍!!👍🏻
2019-06-30 3003 瀏覽
係銅鑼灣行完MUJI我個肚就開始叫啦🙈所以就喺附近行下,睇吓有咩好嘢食🤣突然就被一個好得意嘅小恐龍所吸引住於是就入去探一究竟.原來呢間叫「HUNGRY DINO」店舖空間不大,只有兩個坐位同兩個企位所以最好都係TAKEAWAY🙆‍♀️喺裝修方面睇得出得幾有心思以唔同顏色嘅小瓷磚堆砌成一個噴火嘅小恐龍既得意又有標誌性.主打日式輕食飯團,日式便當同腐皮壽司如番茄粟米碎蛋腐皮壽司, 超級糖心蛋飯團等等.🔸腐皮壽司泡菜三文魚 $16韓國泡菜配上切粒三文魚食落係既有三文魚嘅鮮美,亦有泡菜嘅酸辣又幾夾波😋三文魚牛油果 $18分為三層,切粒三文魚,牛油果同腐皮壽司牛油果令三文魚嘅鮮甜更加突出配上牛油果嘅綿綿,口感豐富又特別鰻魚玉子燒絲 $18爆多嘅粒粒鰻魚,滿佈係腐皮壽司上頂層仲有玉子絲,增添口感蔥吞拿拖羅蓉 $19柔軟嘅拖羅蓉遇上鮮甜厚切吞拿魚軟綿鮮美兩重感受.🔸飯團西京燒三文魚 $16飯團嘅糖份同醋嘅比例啱啱好食落微酸帶點甜,幾開胃入面係西京燒三文魚份量都幾多,啖啖三文魚啖啖飯團炙燒左口魚 $18左口魚經過炙燒後再放入飯團內每啖都有焦香味,好香口自助餐具即場食有即棄豉油碟架

係銅鑼灣行完MUJI
我個肚就開始叫啦🙈
所以就喺附近行下,睇吓有咩好嘢食🤣
突然就被一個好得意嘅小恐龍所吸引住
於是就入去探一究竟

原來呢間叫「HUNGRY DINO」
店舖空間不大,只有兩個坐位同兩個企位
所以最好都係TAKEAWAY🙆‍♀️
喺裝修方面睇得出得幾有心思
以唔同顏色嘅小瓷磚堆砌成一個噴火嘅小恐龍
既得意又有標誌性
主打日式輕食飯團,日式便當同腐皮壽司
如番茄粟米碎蛋腐皮壽司, 超級糖心蛋飯團等等

🔸腐皮壽司

泡菜三文魚 $16
韓國泡菜配上切粒三文魚
食落係既有三文魚嘅鮮美,亦有泡菜嘅酸辣
又幾夾波😋

三文魚牛油果 $18
分為三層,切粒三文魚,牛油果同腐皮壽司
牛油果令三文魚嘅鮮甜更加突出
配上牛油果嘅綿綿,口感豐富又特別

鰻魚玉子燒絲 $18
爆多嘅粒粒鰻魚,滿佈係腐皮壽司
頂層仲有玉子絲,增添口感

蔥吞拿拖羅蓉 $19
柔軟嘅拖羅蓉遇上鮮甜厚切吞拿魚
軟綿鮮美兩重感受

🔸飯團

西京燒三文魚 $16
飯團嘅糖份同醋嘅比例啱啱好
食落微酸帶點甜,幾開胃
入面係西京燒三文魚
份量都幾多,啖啖三文魚啖啖飯團

炙燒左口魚 $18
左口魚經過炙燒後再放入飯團內
每啖都有焦香味,好香口

自助餐

即場食有即棄豉油碟架

2019-06-30 90 瀏覽
呢間係呢個星期極想推薦既餐廳,冇之一,餐廳勁靚,野食勁堅料!之前我係網上外賣平台 app見到呢間新加盟已經好想試,但我驚外賣壽司會肚痛,所以決定搵日堂食試試佢果然冇令我失望,有外在又有內在!佢位置都唔難去,近TimeSquare地鐵站,係百樂中心隔離;但如果未去過嗰頭/冇見過舖面都好難spot到,因為佢都真係幾細間舖頭係好細,多個位都冇,被人坐咗惟一兩個位既話,另外既人都只可以外賣拎走或者企係到食......所以話佢都係主打外賣佢地製作既食物唔算多,但貴在有特色。除咗有飽肚既便當飯之外,仲有特別系列既腐皮壽司同飯團,唔好以為佢地係小食咁簡單,食呢間野包你捧住個肚走,因為佢所有野食都比想像中大份!抵食!一去到店員就放低咗兩隻紙杯(題外話:紙杯既質素都幾高,耐熱又硬正),呢兩杯係麵豉湯。講真,都幾高質幾好飲。首先佢大杯又唔太鹹,例牌有既海帶同豆腐都好足料,蔥很香,唔中意蔥既吃貨記得事前叫走喇~飲完都有幾分飽我地嗌咗三件腐皮系列、一件飯團系列同一個便當飯,真係滿足到傻,真係好好味!「為食腐皮系列」係必食一來佢啲主餸唔屬於重口味食物,例如三文魚牛油果、蕃茄玉米碎蛋,有腐皮提升味道層次係好聰明既
果然冇令我失望,有外在又有內在!

「為食腐皮系列」「正飯團」
「為食腐皮系列」係必食
一來佢啲主餸唔屬於重口味食物,例如三文魚牛油果、蕃茄玉米碎蛋,有腐皮提升味道層次係好聰明既做法!吃貨若果覺得唔夠鹹可以自己選擇沾日式豉油~但呢啲都係其次,我覺得食店最出色既位係啲料好豐富同新鮮!
特別係蔥吞拿拖羅蓉
口感真係一流,因為食店使用既唔單單係吞拿魚粒,墊於飯面的還有一層拖羅蓉,真係不得了,必食之一!
另一個想講一講既就係蕃茄玉米碎蛋,事關我食嗰陣都疑惑啲蕃茄係邊,原來佢係以「蕃茄飯」既形式作蕃茄既元素,實在令我意想不到,創意
至於三文魚牛油果已經係我食過最不平凡之中既最平凡,又係冇諗過腐皮同三文魚+牛油果無論係口感上同味道上都咁夾,都好正!

呢個飯糰系列我只係嗌咗一款,因為想嗌啲同魚生夾既款,其餘選擇(例如超級溏心蛋、川味麻辣雞)都偏重口味同埋係啲較創新既嘗試,所有諗住試啲平凡啲既先。
我最後揀咗蒲燒鰻魚 GOOD啊!啲飯唔淋,有丁點既醋味,飯比餸多既情況下,都唔會唔夠味,飯糰整得好好,唔會好容易就散晒,鰻魚都大件,好味!
呢間食店雖然主打外賣,但若過你經過見到有位,都不妨可以試試堂食想食,因為佢都不失為一個打卡好地方
佢啲擺設都好靚
爆汁肥牛薑蔥雞扒雙拼
呢個係「懶人系列」既爆汁肥牛薑蔥雞扒雙拼,青蔥洋蔥香不在話下,佢既肉都好味喎。肥牛又唔算真係好肥,肉都多既,味道就做得好似某牛肉飯專門店,反而呢間仲做得冇咁油,滿意~然而,對比之下我覺得雞扒做得更出色!雞扒皮脆肉嫩,整得好味,加上個燒汁係大眾口味,再加上薑蔥調多一重味道,應該都會受普羅大眾歡迎,雙拼黎講份量都算大了

最後,呢間食店都盡自己企業責任 推廣啲啲環保,不使用膠餐具同膠容器,都值得欣賞既。佢不論係筷子、匙羹、都係木做既,質地相對上食得冇咁舒服就真既,不過為咗環保少少,都可以啦

「為食腐皮系列」「正飯團」
爆汁肥牛薑蔥雞扒雙拼