2021-11-16 69 瀏覽
星期二夜晚同老公去中環食晚飯。餐廳佈置好有特色,無論男女都好適合黎食。蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司、柚子胡椒油甘魚蓉、蟹膏甜蝦腐皮壽司、柚子左口魚腐皮壽司。腐皮味道好出,甜甜的,上面既魚生都唔錯,無雪藏味。醬油忌廉芝士飯團鹹鹹的,調味唔錯。特濃芝士雞肉烏冬係芝士撈烏冬,每一條烏冬好掛晒芝士汁,超級邪恐,雞肉都好嫩滑。 奶蓋白玉烏龍賣相好吸引,白玉煙韌,佢好特別既係撒滿消化餅碎,跟住一層甜奶蓋,一層凍烏龍茶,好有層次。
星期二夜晚同老公去中環食晚飯。
餐廳佈置好有特色,無論男女都好適合黎食。

腐皮味道好出,甜甜的,上面既魚生都唔錯,無雪藏味。

醬油忌廉芝士飯團鹹鹹的,調味唔錯。

2021-11-16
2021-11-16 53 瀏覽
Hungry dino係一間以恐龍為主題嘅餐廳, 整間餐廳的風格都充滿住童趣, 裏面有好多恐龍嘅裝飾同打卡位係,一間新興嘅多樣化 cafe。 餐廳有兩層, 主要座位都係二樓, 佢有一個好大嘅落地玻璃窗可以望到街外景色, 別具特色。餐廳嘅食物係行日式風格, 但又帶少少fusion感。特濃芝士雞肉烏冬-----$128香濃嘅芝士味配烤過嘅雞肉, 絕對係芝士控最愛, 烏冬軟腍得嚟又帶點彈牙感, 浸喺濃濃嘅芝士醬裏面, 食落特別香滑。為食龍特調日式蜜柑茶-----$53酸酸甜甜嘅蜜柑茶, 同普通嘅蜜茶唔同, 甜得嚟唔會太膩, 入秋呢段時間飲十分合適,飲完有種滋潤感。這間餐廳十分適合文青打卡相聚。
餐廳嘅食物係行日式風格, 但又帶少少fusion感。
特濃芝士雞肉烏冬-----$128
為食龍特調日式蜜柑茶-----$53
這間餐廳十分適合文青打卡相聚。
2021-11-15 54 瀏覽
為食龍好出名,但係一直都冇機會嚟食,今次兩個禮拜之前喺網上系統book咗平日夜晚嘅晚餐。喺中環沿着行人扶手電梯上嚟,好容易就去到為食龍。之前睇啲人推介都係食腐皮壽司,所以嗌咗四件唔同味嘅腐皮壽司試吓~ 再加左一個蟹膏飯團、避風塘單骨雞翼同埋蒜香醬油炸雞蟹膏玉子同埋蟹膏甜蝦腐皮壽司都十分出色,三文魚嗰款就麻麻哋 最令我哋驚喜嘅係兩份炸雞,都好好味!避風塘單骨雞翼有少少辣,老麥嘅脆香雞翼;而蒜香醬油炸雞係連埋雞皮去炸,雞皮炸到好脆,雞肉又唔會好乾好味

蟹膏玉子同埋蟹膏甜蝦腐皮壽司都十分出色,三文魚嗰款就麻麻哋

好味
之前係銅鑼灣超𝐇𝐢𝐭🔥既腐皮壽司外賣店🍣🥡依家去左中環𝐒𝐎𝐇𝐎開店,仲要有堂食🥢餐廳有𝟐層,四圍都有恐龍🦖🦕佈置~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪招牌💕腐皮壽司 ($29起) ▪▫️蟹膏甜蝦 ($34) 蟹膏蟹味🦀濃郁,配埋𝟑隻甜蝦🦐,一次滿足✌🏻個願望。.▫️柚子胡椒油甘魚蓉 ($29)柚子🍊胡椒既清新,減低左油甘魚蓉🐟既油膩.▫️蔥吞拿魚拖羅蓉 ($34)唔好俾最後個”蓉”字呃到🤪係吞拿魚拖羅粒,下面再加拖羅蓉😳即係有粒又有蓉呀🤩會唔會太滿足🥰.👇🏻以下𝟐款腐皮壽司比較濃味,建議後食💁🏻‍♀️▫️柚子左口魚 ($33)左口魚係🔥炙燒過,所以魚油油脂香更出 • 更香🤤下面既壽司飯都索到魚油😍.▫️牛油蒜香赤蝦 ($35) 蒜香🧄超香,赤蝦🦐輕輕燒左表面🤏🏻𝐒𝐢𝐳𝐞都幾大隻,好鮮甜🤗.▪ 免治雞肉軟骨棒 ($78)面頭🔥燒到好香,雞肉 & 軟骨打碎左咬到好脆脆既口感✨🥢點埋生雞蛋一流😌.▪野飲 / 甜品▪▫️西村焙茶朱古力 ($58) 唔係🙅🏻‍♀️稀𝐧𝐞𝐥 𝐧𝐞𝐥,係𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,偏濃稠個種😝好香朱古力🍫,加左焙茶🫖底,比例控制得好好,唔會過甜👏🏻.▫️奶蓋

之前係銅鑼灣超𝐇𝐢𝐭🔥既腐皮壽司外賣店🍣🥡
依家去左中環𝐒𝐎𝐇𝐎開店,仲要有堂食🥢
餐廳有𝟐層,四圍都有恐龍🦖🦕佈置

▪招牌💕腐皮壽司 ($29起) ▪
招牌💕腐皮壽司

▫️蟹膏甜蝦 ($34)
蟹膏蟹味🦀濃郁,配埋𝟑隻甜蝦🦐,
一次滿足✌🏻個願望。
蟹膏甜蝦 ($34)

▫️柚子胡椒油甘魚蓉 ($29)
柚子🍊胡椒既清新,
減低左油甘魚蓉🐟既油膩
柚子胡椒油甘魚蓉 ($29)

▫️蔥吞拿魚拖羅蓉 ($34)
唔好俾最後個”蓉”字呃到🤪
係吞拿魚拖羅粒,下面再加拖羅蓉😳
即係有粒又有蓉呀🤩會唔會太滿足🥰
蔥吞拿魚拖羅蓉 ($34)

👇🏻以下𝟐款腐皮壽司比較濃味,建議後食💁🏻‍♀️
▫️柚子左口魚 ($33)
左口魚係🔥炙燒過,
所以魚油油脂香更出 • 更香🤤
下面既壽司飯都索到魚油😍
柚子左口魚 ($33)

▫️牛油蒜香赤蝦 ($35)
蒜香🧄超香,赤蝦🦐輕輕燒左表面🤏🏻
𝐒𝐢𝐳𝐞都幾大隻,好鮮甜🤗
牛油蒜香赤蝦 ($35)

▪ 免治雞肉軟骨棒 ($78)
面頭🔥燒到好香,雞肉 & 軟骨打碎左
咬到好脆脆既口感✨
🥢點埋生雞蛋一流😌
免治雞肉軟骨棒 ($78)
免治雞肉軟骨棒 ($78)

▪野飲 / 甜品
▫️西村焙茶朱古力 ($58)
唔係🙅🏻‍♀️稀𝐧𝐞𝐥 𝐧𝐞𝐥,
係𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,偏濃稠個種😝
好香朱古力🍫,加左焙茶🫖底,
比例控制得好好,唔會過甜👏🏻
奶蓋白玉烏龍 ($62)  &        西村焙茶朱古力 ($58)

▫️奶蓋白玉烏龍 ($62)
依杯要嗌呀🤭打卡一流📸
面頭芝士奶蓋🧀🍼上面放左串煙韌既日式丸子🍡
側邊睇,分左層上奶白🤍,下層茶底🤎清澈,
芝士奶蓋好好滑𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🧏🏻‍♀️
加左黃豆粉💛係面,鹹鹹地,
唔好🙅🏻‍♀️攪,就咁飲👄
一啖過先奶蓋再烏龍茶🤍🤎
飲落唔會好甜,好夾💃🏻
奶蓋白玉烏龍 ($62)

🔺 以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡☀️ 截單時間 • 𝟏𝟒:𝟒𝟓 • 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫🌙 截單時間𝟐𝟎:𝟑𝟎
🔺餐廳有播住歌🎶,環境好正😌
🔺餐廳分左上 / 下兩層,食野會係上層🍽
由下層門口入🚪,店員會俾個恐龍🦖匙扣你,上層店員會跟住匙扣號碼安排座位🛋

2021-11-13 57 瀏覽
朋友生日飯😆緊係食佢book左成個月先食到既為食龍啦🙃(勞煩生日果個book枱😂)·🍣腐皮壽司. 點了8件,平均每件大概$30. 賣相打卡一流不過味道一般. 連好鍾意食腐皮壽司既朋友都話失望😢wasabi叫左好耐都未俾,等到有少少嬲嬲😂講番食物,無諗過蔥吞拿魚拖羅蓉係咁差🥲唔新鮮口感好怪….玉子果款就好乾🥲·🍢炸物拼盤($186)朋友係小食拼盤愛好者,一見到就會點😂炸物包括炸溏心蛋(無味似烚蛋🤢)炸鰻魚(呢款最好味💓燒汁甜甜的)炸三文魚芝士串(勁漏🤢)炸薯仔片、炸安格斯肉眼粒(乾左少少)、脆炸蘋果. 總結係唔建議點呢份😂😂浪費左quota 🥲應該食甜品!·🍡奶蓋白玉烏龍($59)成餐最好味!!!面層似咖哩魚蛋既黃豆粉小丸子口感煙靭,蘸小小奶蓋伴食,勁夾💓奶蓋同茶比例剛好,甜度不高,fav fav!!·🍋白桃檸檬汽水($54)朋友點既.清新之選·📍為食龍中環些利街2-4號LL Tower地鋪及1樓

🍋白桃檸檬汽水($54)朋友點既.清新之選
📍為食龍
中環些利街2-4號LL Tower地鋪及1樓
之前碌IG已經見到呢間舖頭勁靚 !😝一早放咗入to go list到!🤪🤪但呢間真係好難book位!🥺🥺長期都爆!佢每次都可以book一個月內嘅位架!為咗book星期六晚食,結果早咗差唔多成個月book!😮‍💨😮‍💨入到去裝飾真係超靚!連個碟都好靚😍😍呢度最出名就係佢嘅腐皮壽司!😜佢啲款式真係超多!而且樣樣都好吸引!!真係花多眼亂!😍😍最後決定叫六款腐皮壽司🤤🤤(左) 柚子左口魚 ($32) (右) 炙燒甜蝦 ($29) 左口魚非常香! 😍😍甜蝦Pak辣醬好惹味!絕對係畫龍點睛嘅作用!🤤🤤🤤(左上) 蟹膏三文魚子  ($46)  (右上) 和風汁帶子 ($32) (左下) 蔥吞拿魚拖羅蓉  ($30) (右下) 明太子三文魚  ($30) 四件壽司都非常吸引!😍😍尤其係蟹膏!真係超濃味!另外帶子亦非常唔錯!👍🏼👍🏼👍🏼芝士拼盤 ($136)呢個芝士拼盤不過不失啦!但就叫唔太抵食啦!🥲🥲角切魚生丼 ($178)食完咁多都仲係唔覺好飽🤭🤭於是就叫咗個角切魚生丼黎食!一上枱俾佢嘅份量嚇親😮😮😮呢個真係超抵食! 非常足料! 超高CP值!!👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼成餐飯都好滿足!☺️☺️嘢食好味之餘成
之前碌IG已經見到呢間舖頭勁靚 !😝
一早放咗入to go list到!🤪🤪

但呢間真係好難book位!🥺🥺長期都爆!

入到去裝飾真係超靚!連個碟都好靚😍😍

最後決定叫六款腐皮壽司🤤🤤

(左) 柚子左口魚 (右) 炙燒甜蝦

(左上) 蟹膏三文魚子 (右上) 和風汁帶子 (左下) 蔥吞拿魚拖羅蓉 (右下) 明太子三文魚

芝士拼盤 ($136)

呢個芝士拼盤不過不失啦!但就叫唔太抵食啦!🥲🥲

角切魚生丼 ($178)

角切魚生丼

成餐飯都好滿足!☺️☺️
嘢食好味之餘成個環境都好靚!

不過就有少少貴! 🥲🥲
平均一嚿腐皮壽司都要$30,而且坐得麻麻,冇咩私隱度!不過間中來一次都可以嘅!😚😚
2021-11-06
(左) 柚子左口魚 (右) 炙燒甜蝦
角切魚生丼
2021-11-13 62 瀏覽
呢間餐廳一睇就知係以恐龍🦖為題。而食物算係日式fusion,以腐皮壽司作為主打。見佢重址於中環,點都要黎試試。​​餐廳門口有個牌寫住「We Eat Like a Dinosaur」fit晒我呢個「掃食者」😆 ​ 店內可以搵到大量🦖恐龍🦖相關裝飾,打卡/影相都一流~ ​​💰價錢中上,以味道先行的話,性價比不高​​🔆腐皮壽司樣樣點咗幾件,味道都中規中矩​柚子左口魚,蔥吞拿魚拖羅蓉,海膽三文魚子,蟹膏甜蝦,芥末沙律炸蝦,黑松露帶子​​🔅鰻魚蛋包飯​超超超超級大份量!影相一絕👍🏻 滑蛋👍🏻原條大鰻魚👍🏻 ​ 美中不足就係鰻魚比較硬同應該要俾強啲汁囉​​🔅奶蓋白玉烏龍​個個都order 我估係為咗上面個串白玉串燒三兄弟。經典串串子加埋上層奶蓋,朋友覺得味道唔錯,但下層烏龍茶味道比較清淡​​🔆黑糖玄米茶拿鐵​另一款都多人order飲品,同樣都係外表靚靚😆 味道就玄米茶同黑糖甜度適中,呢個值得一試​​🔅 免治雞肉軟骨棒​最鍾意呢支棒棒😆 今次值得一讚係佢配埋生雞蛋~ 非常滿足​

💰價錢中上,以味道先行的話,性價比不高​

🔆腐皮壽司樣樣點咗幾件,味道都中規中矩​

🔅鰻魚蛋包飯​

🔅奶蓋白玉烏龍​

🔆黑糖玄米茶拿鐵​

🔅 免治雞肉軟骨棒​
最鍾意呢支棒棒😆 今次值得一讚係佢配埋生雞蛋~ 非常滿足​
2021-11-06
2021-11-13 39 瀏覽
我們分別點了兩款腐皮御膳+3切鮭魚🐟刺身定食。A款有蟹膏三文魚子、明太子三文魚、柚子胡椒油肝魚蓉、和風汁帶子、芝士蟹籽厚燒玉子🥚 B款有蟹膏三文魚子、炙燒北寄貝沙律、柚子左口魚、蔥吞拿魚拖羅蓉、明太子厚燒玉子。每款壽司各具特色,尤愛帶子和厚燒玉子😋 軟綿的質感和甜甜的味道,十分討喜❤️ 因為用料很豐富,女生可能不太容易把整隻壽司塞進嘴裡,要注意咬開來吃可能會掉出食材哦。另外,店內牆上的恐龍🦖壁畫實在太可愛了,很多地方也擺放了小小的恐龍figure🦕,加上綠色植物和木製桌椅,有點像走進些侏羅紀公園呢😆
我們分別點了兩款腐皮御膳+3切鮭魚🐟刺身定食。

2021-11-13 32 瀏覽
中環些利街既Hungry dino好重mix and match既感覺!加左好多花款草草葉葉,還有恐龍圖像元素!有點像入了堡壘既感覺,有2層,樓底超高!落地玻璃既大窗好有西方感覺!叫了signature腐皮壽司,topping餡料有數十款選擇。我就叫了芝士鰻魚,炸豬扒,牛油蒜香赤蝦!腐皮嫩甜!有微微豆香,topping餡料都幾豐富。鰻魚嫩滑,豬扒唔乾幾脆口,蒜香赤蝦鮮甜又夠濃芝士香!整體幾正又夠大舊。照燒左口魚蟹膏don飯,左口魚經過灸燒魚香更突出!魚油不得了好香,蟹膏好濃郁又甘甜!壽司飯醋香幾入味!而且夠大配好夠食。蜜糖牛油單骨雞翼,脆卜卜又夠熱,應係即叫即整。帶點微辣又惹

蜜糖牛油單骨雞翼,脆卜卜又夠熱,應係即叫即整。帶點微辣又惹
2021-11-11 118 瀏覽
Hungry DinoDino = Dinosaur 餐廳給我的感覺是和洋風格~ 採用自然系的植物和木枱為基調,但又會加上後現代的燈箱、趣怪的裝飾。食物上,壽司🍣係有嘅,但就不是日式傳統握壽司,而是腐皮壽司~將壽司飯都嵌入在甜甜的腐皮之中,上面再加上各式海鮮的Toppings ~廚師應該慳水慳力啲~ 但味道就更加正。腐皮的甜味有少少似我中意食的日式玉子。而不同Topping之中,1️⃣我首推「明太子芝士蛋黃三文魚」。雖然,「明太子芝士蛋黃」的味道不是最突出,但是三文魚就是好飽滿的切粒2️⃣是左口魚,油脂香味都豐富。3️⃣之後就是帶子。4️⃣油甘魚打左蓉,味道無整件的刺身咁正,所以惟有屈居第四。蟹膏蟹籽燴飯其實都好味嘅,裡面有內含Cheese 不過及不上主打嘅腐皮壽司~ 我下次都係專攻腐皮壽司就夠。
Hungry Dino

2️⃣是左口魚,油脂香味都豐富。
3️⃣之後就是帶子。

蟹膏蟹籽燴飯其實都好味嘅,裡面有內含Cheese
不過及不上主打嘅腐皮壽司~ 我下次都係專攻腐皮壽司就夠。
西雅圖鬼妹
2021-11-11
西雅圖鬼妹
  • 腐皮壽司
  • 明太子芝士蛋黃三文魚腐皮壽司
2021-11-11 40 瀏覽
Hungry Dino - 為食龍再現 今日介紹一間位於中環新開的日式餐廳,這間餐廳很久以前在銅鑼灣舊店試過,現在搬進中環的新店,地方寬闊了,環境裝潢更加有特色,主打創意的腐皮壽司。招牌腐皮壽司多款不同口味的腐皮壽司,當中有經典的味道也有創意特色的味道,平均價錢$35左右。辣味三文魚 $33蔥吞拿魚拖羅蓉 $34柚子左口魚 $33炙燒懧汁帶子 $36柚子胡椒油甘魚蓉 $29炙燒蟹膏厚燒玉子 $32當中印象最深刻係柚子左口魚,清新嘅柚子汁加上入口即溶的火炙左口魚;另一款就是厚燒玉子,鮮味嘅蟹膏加上甜甜的玉子。西雅圖鬼妹 $74另外就是特色卷物,這款特別的名字其實是火炙牛油果三文魚腩。蜜糖芥茉炸雞 $89即叫即炸的炸雞,細細粒無骨,超脆身,配上惹味的蜜糖芥茉醬。
Hungry Dino - 為食龍再現

炙燒懧汁帶子 $36
柚子胡椒油甘魚蓉 $29
炙燒蟹膏厚燒玉子 $32

西雅圖鬼妹 $74
另外就是特色卷物,這款特別的名字其實是火炙牛油果三文魚腩。

蜜糖芥茉炸雞 $89
即叫即炸的炸雞,細細粒無骨,超脆身,配上惹味的蜜糖芥茉醬。

2021-11-11 1085 瀏覽
以前團購幫襯過好幾次,佢地嘅腐皮壽司足料又好食,每次食完都好滿足、好掛住,知道佢地cwb 店要close 個陣都好傷心🥺好彩而家係中環開左,可以再食過啦🥰周不時都見到d friend 係社交平台 share,今日襯住早收工,未到6點就黎等開門,諗住閒日加上早d應該可以順利食到!去到門口已經俾佢嘅門面同裝修吸引住,自問係森林系fans🤣見到入面好多綠色植物已經心心眼😍事關我係第一個入到去,把握未坐爆人嘅moment 影左幾張相,坐低左冇耐就已經full 左7788,餐廳入面嘅擺設都勁靚勁得意,好多恐龍元素,超級IG-able話晒都係掛住腐皮壽司所以黎,所以我地都係主力order左腐皮壽司,總共叫左8件Number 1 choice 係炙燒北寄貝沙律,食落好爽口,甜甜地嘅沙律醬加上面有少少辣花椒,食落好有層次😋不過我冇同佢單獨影到相🥲另外芝士蟹籽厚燒玉子都好正,玉子燒加埋芝士蟹籽係冇得輸嘅組合特別中意柚子胡椒油甘魚蓉嘅柚子胡椒,令到成件腐皮壽司有清新嘅感覺最後係蔥吞拿魚拖羅蓉,上面係吞拿魚粒粒,下面係拖羅蓉,一次過滿足2個願望😆整體來講食物都好新鮮,配搭上都好有心思,最緊要係要eat li

整體來講食物都好新鮮,配搭上都好有心思,最緊要係要eat like a dinosaur,大大啖先可以食到個配搭真係有幾正🤩

蜜糖芥末炸雞🍗

炸雞純粹真係為食,見到炸雞好吸引就order埋炸雞,但好有驚喜,首先味道岩岩好,唔會太甜,夠脆肉又夠juicy, 食到最後d雞都仲 keep到個脆,十分欣賞👍

唔少得嘅就係好多人都推介嘅奶蓋白玉烏龍

個樣好靚,白玉有輕輕燒過,口感好QQ,奶蓋唔係超級杰個隻,飲落唔會太甜,烏龍茶味好香,面頭仲面d脆脆,飲落好crunchy !推介😋

• 奶蓋白玉烏龍
  • 蜜糖芥末炸雞
2021-11-09 44 瀏覽
餐廳好似幾多人講,d食物幾特別,決定黎一試。位置幾寬敞,唔會同隔離坐得好近,餐廳中間有一張大長枱,可以坐10~12人。即使係附近返工,lunch hour 一個人黎食 lunch ,唔會怕霸住人一張枱,好尷尬。張長枱好深,對面食客放咗食物,放哂出黎,都唔會影響幾他人。不過唔想同人搭枱嘅朋友,就要早啲book定位。見到腐皮壽司係必食推介,叫咗幾款。賣相好靚,點知食落口⋯⋯⋯d米熟唔透嘅😨😨😨😥😥😥。味道係唔錯嘅,如果d米熟d會好啲😅😅😅除咗腐皮壽司,仲叫咗其他食物,大家一齊 share。味道同賣相都好好,而且咁特別嘅款式外面唔多。食物價錢相對高,每件食物都係一啖。不過中環地段都差唔多。每個食物碟都有餐廳嘅招牌恐龍。我哋同餐廳反映有生米後,送咗一個布甸俾我哋。其實我哋諗住唔要,我哋反映只係唔想其他食客都食生米,唔係想要著數,我哋打算即刻俾錢走人,點知職員突然間拎出黎,我哋又唔好意思唔食😅Menu 上都有哩款布甸,如果要俾錢叫,就唔建議大家試😅
餐廳好似幾多人講,d食物幾特別,決定黎一試。
張長枱好深,對面食客放咗食物,放哂出黎,都唔會影響幾他人。
不過唔想同人搭枱嘅朋友,就要早啲book定位。

見到腐皮壽司係必食推介,叫咗幾款。
賣相好靚,點知食落口⋯⋯⋯d米熟唔透嘅😨😨😨😥😥😥。
味道係唔錯嘅,如果d米熟d會好啲😅😅😅

除咗腐皮壽司,仲叫咗其他食物,大家一齊 share。
味道同賣相都好好,而且咁特別嘅款式外面唔多。

食物價錢相對高,每件食物都係一啖。
不過中環地段都差唔多。
每個食物碟都有餐廳嘅招牌恐龍。

我哋同餐廳反映有生米後,送咗一個布甸俾我哋。

Menu 上都有哩款布甸,如果要俾錢叫,就唔建議大家試😅
首先Waitress既態度實在太差啦😓就算環境幾好都被破壞哂😖食物質素極其量只屬於普通水平😥壽司亦有部分款式唔太新鮮🥴唯一覺得幾好食既係蜜糖單骨雞翼🙂不過個人認為係中環區黎講🧐如果想搵同等價位而又更加好食既其實有唔少🙂起碼唔洗話想好地地食個飯都要睇Waitress既面色😰又起碼唔洗被不禮貌對待🥲而且再考慮埋食物既質素🧐呢間餐廳在我個人認為CP值都比較低⬇️😓所以一定唔會再有下次了😓
首先Waitress既態度實在太差啦😓
又起碼唔洗被不禮貌對待🥲
而且再考慮埋食物既質素🧐
呢間餐廳在我個人認為CP值都比較低⬇️😓
所以一定唔會再有下次了😓
見呢間有好多好評所以去試下,點知試完大失所望。入到去見裝修佈置幾靚,餐廳仲有2層,空間都夠大。下層既侍應服務態度良好,相反上層有2位女侍應既態度及行為就簡直嚇死人......食物方面:見佢既signature係腐皮壽司,所以乜都叫下,點知所謂既signature係平平無奇......吞拿魚所謂拖羅仲要勁腥......好耐無食過咁腥既魚生!!呢個質素去定價$30幾~$60幾/1件壽司,個人認為係相當唔值。另外叫左免治雞肉串就幾好味啦,不過仲叫左個炸物拼盤,呢個可以話係性價比超低......其中既炸薯仔硬到我懷疑佢究竟有無煮過先炸呀!!食物已經性價比低......仲要不停見到2位黑面女侍應......黑住面皺住眉咁話要收走枱面D野......明明d食物就未食完......又未夠鐘......我地明明又無做錯D咩......唔明點解d侍應既表情就好似我地爭佢錢無還咁......2位都擺出1副好厭惡客人既面口......如果要見到佢地微笑就更加係奢侈......到我地食炸物拼盤果陣,因為想每件都分黎share食,所以朋友就問其中1位黑面女侍應提供刀(其實盡量都唔想叫2位黑面女侍應,但好多時都係
見呢間有好多好評所以去試下,點知試完大失所望。

到我地食炸物拼盤果陣,因為想每件都分黎share食,所以朋友就問其中1位黑面女侍應提供刀(其實盡量都唔想叫2位黑面女侍應,但好多時都係得佢地係附近,其他既侍應態度係完全無問題而且有禮貌)之後女侍應直接握住刀柄拎過黎,竟然將刀鋒指向我朋友咁俾佢!!!仲要無講任何野唔出聲就直接"隊"過黎!!!真係嚇到我地目瞪口呆......超級無禮貌......

用餐時間明明係90分鐘......食到60分鐘果陣已經俾定單叫我地埋單......勁無奈......

真係不可一不可再!!真心覺得唔值!!要俾10%既服務費更加係超級唔值!!