-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥘冇限時火鍋盛宴 $288餐廳嘅冇限時火鍋盛宴喺以一round round嘅形式進食,一共有4 round,包括小食、前菜、頭盤同火鍋。客人需要食完一round先可以食下一round,之後亦都唔可以嗌番前一round嘅嘢架!1️⃣ROUND 1 餐前小食 🆗🥢炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳 小食當中最鍾意喺甜蕃薯條,味道甜甜地幾香脆👍🏻。2️⃣ROUND 2 前菜 🥢三點刺身盛合(一次性) 🆗刺身就屬於一次性,每枱客人都係得一盤刺身。3️⃣ROUND 3 頭盤🥢任食寵寵雞煲 / 酸菜魚 🆙雞煲嘅份量適中,店員提醒我哋要炒4次,每2分鐘一次,中間可以落埋盤海鮮落去一齊炒。我哋嗌咗BB辣,有辣味之餘亦唔會好搶晒本身醬汁嘅味道😋。4️⃣ROUND 4 火鍋盛宴 🆗🫕黃金皮蛋芫茜鍋🫕為食海鮮拼盤 (一次性) :🥢鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片🆙🫕為食牛肉拼盤 5款(一次性) :🥢潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊🆙、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼🆙🫕任食火鍋配料:🥢美國Prime肩胛肉眼 🆙油脂紋理分佈好平均,油花化入牛肉之中,入口瞬

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥘冇限時火鍋盛宴 $288

1️⃣ROUND 1 餐前小食 🆗
小食當中最鍾意喺甜蕃薯條,味道甜甜地幾香脆👍🏻。

2️⃣ROUND 2 前菜
🥢三點刺身盛合(一次性) 🆗
刺身就屬於一次性,每枱客人都係得一盤刺身

3️⃣ROUND 3 頭盤
🥢任食寵寵雞煲 / 酸菜魚 🆙

4️⃣ROUND 4 火鍋盛宴 🆗
🫕黃金皮蛋芫茜鍋
🫕為食海鮮拼盤 (一次性) :
🥢鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片🆙

🫕為食牛肉拼盤 5款(一次性) :

🫕任食火鍋配料:
🥢美國Prime肩胛肉眼 🆙
油脂紋理分佈好平均,油花化入牛肉之中,入口瞬間充滿油香,肉質嫩滑多汁,仲有微微嘅甘甜🤤

🥢美國Prime牛胸腹肉 🆗
🥢SRF和牛腰脊肉 🆗

🫕其他火鍋配料推薦:
🥢寵寵濃汁牛肉丸、流心芋茸貢丸🆙、蟹籽沙律丸、白豬仔午餐肉、日本手延手打烏冬、薯粉、珍寶蟹柳🆙、手工一口韭菜餃

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.62/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
#bakdiu港式 #bakdiu火鍋 #bakdiu觀塘

2023-11-15 54 瀏覽
火鍋放題食得多,但係無限時嘅火鍋放題真係第一次食。為食套餐分咗四round,食完先去到下一轉,要記住係冇得食返轉頭㗎。ROUND 1餐前小食🌟首先可以叫餐前小食,炸物夠脆,鮑汁雞腳炆得入味,而且好稔,推薦要食鮑汁雞腳及唐揚脆炸雞。ROUND 2 三點刺身盛合🌟有牡丹蝦、北寄貝、和三文魚刺身,味道新鮮,蝦夠甜美,可惜不能添食。ROUND3頭盤寵寵雞煲🌟揀了任食寵寵雞煲,雞煲可以加水魷、牛柏葉和豬皮,配雞煲醬汁十分惹味,食埋雞煲已經少少飽。ROUND4火鍋盛宴🌟想要清少少的湯底,所以揀了高湯牛尾,岩哂食完濃味嘅雞煲。之後會即上埋海鮮和牛肉拼盤。為食海鮮拼盤 🌟鮮蝦肉質十分結實、蜆和元貝味道鮮甜、脆肉鯇和白鱔片很嫩滑,不過有少少骨要小心食用。為食牛肉拼盤🌟五款牛肉都很高質,手切牛頸脊很有牛味,SRF和牛肩胛肉眼芯一入口便溶化,還有潮汕吊龍伴、黃喉這些較罕見的部位!而任食的肉類都好高質!除了三款牛肉都好柔軟冇筋,試了鹿兒島茶美豚🌟後忍不住再點,肉質好柔軟,還有淡淡的茶味咁,性價比很高。
火鍋放題食得多,但係無限時嘅火鍋放題真係第一次食。

ROUND 1餐前小食🌟

ROUND 2 三點刺身盛合🌟

ROUND3頭盤寵寵雞煲🌟
揀了任食寵寵雞煲雞煲可以加水魷、牛柏葉和豬皮,配雞煲醬汁十分惹味,食埋雞煲已經少少飽。

ROUND4火鍋盛宴🌟

為食海鮮拼盤 🌟

為食牛肉拼盤🌟

2023-11-15 39 瀏覽
臨時邊爐 即約朋友約咗方便佢放工去嘅位置於觀塘 為食火鍋公司 無限時放題套餐 十分好唔使趕頭趕命一於食豪啲 揀豪食套餐$368另收加一先黎炸物小食同燉湯。本身預早一日訂座才有燉湯。今日話有埋 真係貼心 特別喜歡甜酸炸大腸小食 帶油同外皮少少脆 口感十足燉湯清甜 冇味精 急不及待第二道菜式啦五點刺身 北寄貝帶子三文魚蝦 油甘魚諗唔到火鍋店嘅刺身都咁新鮮👍🏻再下一到第三道可以揀雞煲或者酸菜魚今次揀咗酸菜魚我同朋友都覺得酸菜魚,有特登去食酸菜魚店嘅水準 非常好食跟住第四道主打 火鍋揀左黃金皮蛋芫荽湯底再有豪食海鮮拼盤內有蟶子王同鮑魚好食🤤吸引同豪食牛肉拼盤 各款牛肉都超高質仲可以自選任食任點配料黑色墨魚滑,好彈牙手工小雲吞,人手包。好好味仲有各款汽水任飲同蔬菜自助可取 超豐富餐廳牆身都有哥基小狗同貓貓畫響度好可愛 餐廳更為慈善有個箱仔幫阿棍屋等動物機構籌款 為食火鍋公司 (觀塘)觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖 #為食火鍋公司#火鍋放題#觀塘美食#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodblog
臨時邊爐 即約朋友
諗唔到火鍋店嘅刺身都咁新鮮👍🏻
再下一到第三道
可以揀雞煲或者酸菜魚
今次揀咗酸菜魚
我同朋友都覺得酸菜魚,有特登去食酸菜魚店嘅水準 非常好食
跟住第四道
主打 火鍋揀左黃金皮蛋芫荽湯底
再有豪食海鮮拼盤內有蟶子王同鮑魚好食🤤吸引
同豪食牛肉拼盤 各款牛肉都超高質
仲可以自選任食任點配料
黑色墨魚滑,好彈牙
手工小雲吞,人手包。好好味
仲有各款汽水任飲
同蔬菜自助可取
超豐富
餐廳牆身都有哥基小狗同貓貓畫響度
好可愛 餐廳更為慈善有個箱仔幫阿棍屋等
動物機構籌款

為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
#為食火鍋公司#火鍋放題#觀塘美食

出 job 去觀塘,當然要順便嘆埋火鍋任食店啦! 人氣店以寵物主題 《為食火鍋公司 》,寵物主題風, 無限時任食火鍋,睇見都食得開胃啲。豪食套餐 $368有高質單次性刺身、牛肉、海鮮拼盤,再加任食雞煲、無限時任食火鍋和其他火鍋配料,任飲任食。平日 晚上 豪食套餐 $368一位,可以無限時任飲任食,同三五知己一齊去打邊爐,CP值極高。餐廳環境有好多寵物裝飾,卡庭闊落,邊飲邊嘆,坐得舒服。燉湯前一天預訂,點餐後侍應立刻送上燉湯,螺片湯飲落鮮甜, 滋潤養顏,十分好飲。餐前小食任食餐前小食,落單試勻所有小食,樣樣都唔錯,朋友最愛甜酸炸豬大腸,小食係無限任點,鍾意可以再encore。我個人就鍾意鮑汁雞腳,茶樓點心嘅極品,另外蟹籽沙律舊水,清新健康。前菜。五點刺身盛食刺身,朋友讚不絕口,刺身非常新鮮。三文魚、油甘魚、帆立貝、赤蝦、北寄貝,厚切的三文魚好肥美,帆立貝鮮味十足,食落質素很好。頭盤。寵龍雞煲酸菜魚或任食雞煲,二選一,我哋揀咗雞煲,可以無限任食,但我哋其實叫咗一round,已經好滿足,留返個肚食牛肉。喜愛bb辣,雞肉味道濃郁滑滑,配料好多洋蔥和芫茜,好食好正。火鍋盛宴。櫻桃鮮茄薯仔湯食
豪食套餐 $368
燉湯
餐前小食
前菜。五點刺身
頭盤。寵龍雞煲
火鍋盛宴。櫻桃鮮茄薯仔湯
食完雞煲就轉湯底打邊爐,櫻桃鮮茄薯仔湯,湯底甜鮮味香,配搭牛肉或者海鮮都好正。
豪食海鮮拼盤(6-8款)
奉送一次性嘅豪食海鮮拼盤,6-8款精選新鮮海鮮,賣相幾靚㗎!戲肉開始有我最愛蟶子皇 、鮑魚。質素唔錯,鮑魚生猛,食落厚肉爽彈,鮮甜美味。
仲有鮮蝦、白鱔片、龍躉片,海鮮款式多,好少見到落重本的放題。同埋蜆冇沙,好清甜。
豪食牛肉拼盤(8款)
豪食牛肉拼盤有好多唔同牛的部位,肉色紅嫩好有光澤,有幾款我哋都係第一次食,總之夠晒特別。
味道由淡至濃食,排名不分先後次序:潮汕五花趾、手切牛頸脊、黃喉、一口牛、和牛肩胛肉眼芯,牛肉質素都好高,食落牛味充滿口腔,肉質鮮嫩,牛肉迷不能錯過。
任食火鍋配料
估唔到任食都仲有高級牛肉,真係超級大滿足!不妨嘗試一下 M8和牛、牛胸腹、牛腰脊肉,口感幾滑,脂肪均勻。
任食牛肉之外,仲有羊肉、豬肉都好食,竟然有鹿兒島豚肉,肥瘦適中,豬肉味香甜,好味食多D都唔怕肥。
仲有quota嘅可以食埋鵝腸、濃汁牛肉丸、炸魚皮、手打黑滑、手打白滑、手工雲吞。
食咗咁多肉食埋蔬菜,樣樣都好食,食幾多叫幾多,唔好做大嘥鬼!
最後,所有套餐都包括非酒精飲品任飲,有罐裝茶、汽水、涼茶,甜甜地為呢餐畫上完美嘅句號。
  • 豪食海鮮拼盤
  • 豪食牛肉拼盤
  • 五色刺身
  • 為食寵寵雞煲
  • 西班牙黑豚肉
#蒸魚腩爸媽觀塘好介紹 【💖高質靚料寵物主題風🐶無限時任食火鍋店🍲🥰】🌟🍲為食火鍋公司(觀塘) 🤩😋📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖🔗https://s.openrice.com/QrbS09SaA00~dDzxwMpBh👍🏻呢間火鍋店好特別,有唔同round可以食,食完一round 就可以再落下一round食😊🤗😍😍當中包括有時令燉湯、餐前小食、前菜、頭盤、火鍋盛宴、豪食海鮮拼盤🦐🐟、豪食牛肉拼盤🐮🐄💠✴️豪食套餐😋😋✴️✳️😚時令燉湯🤗熱辣辣好足料,味道啱啱好👍🏻但各位記得要提前訂位先會贈送呀💖✳️😃Round 1 餐前小食(炸瘋薯條🍟、甜蕃薯條🍠、唐揚脆炸雞🍗、蟹籽沙律🥗、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳)我比較鍾意唐揚脆炸雞,炸雞外皮鹹酥香脆,入面嘅雞肉都仍保留到肉汁😋 鮑汁雞腳都好入味😄✳️😍Round 2 前菜:五點刺身盛合(一次性)😋😍💖全部嘅刺身都好新鮮,包括有三文魚、甜蝦、帆立貝、油甘魚、北寄貝)我最鍾意食帆立貝😍😋大大隻又厚實,勁鮮甜而有嚼勁💖油甘魚好肥美,甜蝦都好大隻,口感豐富,好好味😋✳️🤩Round 3 頭盤:任食寵寵雞煲🐔我地揀左BB辣🌶️熱辣辣好惹味,滑滑嫰嘅雞肉,再加埋
🌟🍲為食火鍋公司(觀塘) 🤩😋
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
💠✴️豪食套餐😋😋✴️
我比較鍾意唐揚脆炸雞炸雞外皮鹹酥香脆,入面嘅雞肉都仍保留到肉汁😋 鮑汁雞腳都好入味😄
✳️😍Round 2 前菜:五點刺身盛合(一次性)😋😍💖
✳️🤩Round 3 頭盤:任食寵寵雞煲🐔我地揀左BB辣🌶️熱辣辣好惹味,滑滑嫰嘅雞肉,再加埋醬汁🤭好快就已經食哂😂😂
✳️🥳Round 4 火鍋盛宴(高湯牛尾)🍲我地揀左高湯牛尾嘅湯底,熬出清甜牛尾濃郁湯底🤗👍🏻👍🏻
✳️🥰豪食海鮮拼盤(一次性)🦐🐟(包括有鮑魚、元貝、龍躉片、脆肉鯇、蜆、鮮蝦、白鱔片)
我最鍾意係元貝同埋蜆🤩超級鮮甜,大大隻鮮蝦又彈牙,而龍躉片鮮味十足👍🏻好味😋
✳️😍豪食牛肉拼盤(一次性)🐮🐄(潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、美國SRF和牛三角肉)
呢個豪食牛肉拼盤🐄🐮啱晒我呢個牛魔王🥰😂可以一次過食到唔同地方同埋唔同部位嘅牛肉😋款式種類好多,牛肉肉質好而又軟嫩🥩我最鍾意就係澳洲封門柳,同埋美國SRF和牛三角肉,雪花分布比例平均,肉味非常濃郁😊🤭😍正!
仲有田園自助吧🥬🌽好多其他任食火鍋配料😋😍仲要好多都係靚料,我鍾意食日本🇯🇵手延手打冷烏冬,真心好彈牙,口感極佳🤭個人強烈推介珍寶蟹柳🤩🥰💖 😋味道鮮甜,啖啖肉好滿足🤗
🍴 餐廳環境寬敞舒適,好多狗狗牆紙,好得意🤩🤩😍😍店員服務態度好好,上菜速度好快😊抵讚👍🏻無酒精飲品任飲,最適合一班朋友慢慢傾計輕鬆一下💖👍🏻👭🏻👬
#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
朋友話觀塘開咗間以「哥基狗」做主題既餐廳,都未知食咩我就話去,因為我本身鍾意狗😂入面有好多狗狗相,望到都開心!一坐低店員就話可以去雪櫃揀野飲先~唔飲凍野既朋友,佢都有熱水同熱玄米茶提供~去到先知原來係打邊爐!最正仲係一個價錢有齊小食、刺身、酸菜魚/雞煲、任食邊爐,最緊要係咩呀,呢個價錢竟然係。無。限。時!店員會解釋食法同order順序,仲會好貼心問你使唔使走荽茜、蔥,收野又夠快手,一定要俾個讚店員們!我地就叫咗$288套餐,已經食得好滿足!小食方面,個人大推鮑汁雞腳,超入味,一咬就甩骨!食完小食就會上刺身,超驚喜!厚切得黎仲要有鮮味!之後揀咗酸菜魚,入面仲有一份薯粉!我見隔離枱食雞煲,都好大份,仲可以任食!食完酸菜魚就打邊爐,先揀湯底,之後店員會送上牛肉拼盤同海鮮拼盤~菜就自取、其他配料就用QR code 落單。所有食材都好新鮮!配料特別推薦爆汁牛丸同芋蓉貢丸!最後,我地食咗3個鐘,可以慢慢食真係好正!😂後記:餐廳好full,記得提前訂位!如果搭地鐵,牛頭角站行過去會近D~
我地就叫咗$288套餐,已經食得好滿足!
小食方面,個人大推鮑汁雞腳,超入味,一咬就甩骨!
食完小食就會上刺身,超驚喜!厚切得黎仲要有鮮味!
所有食材都好新鮮!配料特別推薦爆汁牛丸同芋蓉貢丸!
最後,我地食咗3個鐘,可以慢慢食真係好正!😂
呢間火鍋店已經同朋友encore食過好幾次,今次仲要冇限時火鍋盛宴😚冇限時火鍋盛宴套餐$288,假期加$10都好合理,好彩同朋友早到,食到中途餐廳已經爆場,果然係夜繽紛。食物方面食完一Round落下一round,無得再嗌返之前嘅食物,所以小食要食到夠先上刺身。Round1: 小食分別有炸薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜冷大腸、鮑汁雞腳。Round2: 前菜有三點刺身盛合(一次性),刺身就冇得任食。Round3: 為食寵寵雞煲雞煲總共要炒4次,每兩分鐘就要打開炒,另外仲有一碟配料包括有魷魚鬚、豬皮、牛柏葉,食到一半嘅時候可以加落去炒😋😋Round4:雞煲完就可以打邊爐啦,分別有4個湯底,我地都係揀返熟悉嘅櫻桃鮮茄薯仔湯,火鍋配料當中包括有一次性上菜嘅為食海鮮拼盤(5款)、為食牛肉拼盤(5款),其他可以無限追加配料包括有唔同款嘅肉、丸類等等,另外仲有自助吧可以拎菜籃、蔬菜同菇類。最鍾意呢間普通打邊爐價錢,但可以有海鮮有刺身有雞煲有火鍋食🤩

Round3: 為食寵寵雞煲

最鍾意呢間普通打邊爐價錢,但可以有海鮮有刺身雞煲火鍋食🤩
  • 海鮮拼盤
  • 三點刺身盛合
  • 牛肉拼盤
喺觀塘食任食火鍋一定揀呢間因為冇限時!!星期二夜晚去都好多人食今次揀咗豪食套餐首先有幾款小食任點有蟹子沙律、鮑汁雞腳、炸大腸推介鮑汁雞腳炆得好淋好入味然後會上一個五點刺身刺身全部都新鮮,幾高質之後可以揀酸菜魚或者雞煲我哋揀咗酸菜魚BB辣好多魚肉,少少辣入面仲有薯粉索晒味👍🏻到咗火鍋環節我哋揀咗黃金皮蛋芫荽湯底清清地配合海鮮同埋牛肉就最岩海鮮盤有聖子鮑魚大蝦等等全部都新鮮鮮甜豪食牛肉拼盤超豐富當中有手切牛頸脊封門柳等等其他配料方面推介蟹籽沙律丸、蝦滑墨魚滑當然唔少得嘢飲任飲推介比觀塘返工嘅大家性價比高👍🏻
喺觀塘食任食火鍋一定揀呢間
因為冇限時!!
星期二夜晚去都好多人食
今次揀咗豪食套餐

首先有幾款小食任點
有蟹子沙律、鮑汁雞腳、炸大腸

推介鮑汁雞腳炆得好淋好入味
然後會上一個五點刺身
刺身全部都新鮮,幾高質

之後可以揀酸菜魚或者雞煲

全部都新鮮鮮甜

豪食牛肉拼盤超豐富
當中有手切牛頸脊封門柳等等

其他配料方面
推介蟹籽沙律丸、蝦滑墨魚滑

當然唔少得嘢飲任飲
推介比觀塘返工嘅大家
性價比高👍🏻
雖然市面上有數不盡的自助火鍋店,但這家隱藏於觀塘工廠區的放題店,連平日晚上都長期客滿,可想而知,全靠實力!每位只需300多元,就能品嚐到雞煲、刺身、燉湯、前菜、新鮮海鮮拼盤以及各種部位的牛肉拼盤,對於大胃王的朋友而言,這已被列入口袋名單之一!✨6款自選前菜炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳個人最愛炸酸甜豬大腸,真的買少見少!吃得回味無窮。✨刺身(一次性)總共有5款,三文魚、牡丹蝦、帆立貝、油甘魚、北寄貝厚厚的三文魚肉質鮮美,最驚喜是牡丹蝦,好大隻!所有刺身融雪都做得很好,鮮甜又美味!✨酸菜魚/任食雞煲雞煲的醬汁十分香濃誘人,還可以加豬皮和魷魚,可以一起炒,吸取醬汁👍🏽吃完雞煲後換火鍋湯底:櫻桃鮮茄薯仔/黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾 /麻辣鍋,這次我們選擇了牛尾湯。✨海鮮拼盤(一次性)當日精選:鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇海鮮非常新鮮,蝦肉彈牙,蜆沒有沙,蠔和元貝都相當大隻!其中我最喜歡蟶子、鮑魚、龍躉片,貴價食材,用料不吝嗇✨豪食牛肉拼盤(一次性)牛肉拼盤有8款不同部位的牛肉:潮汕五花趾、手切牛頸脊、黃喉、一口牛、和牛肩胛肉眼芯真的很surprise放題有如此高

每位只需300多元,就能品嚐到雞煲刺身、燉湯、前菜、新鮮海鮮拼盤以及各種部位的牛肉拼盤,對於大胃王的朋友而言,這已被列入口袋名單之一!

✨6款自選前菜
個人最愛炸酸甜豬大腸,真的買少見少!吃得回味無窮。

刺身(一次性)
總共有5款,三文魚、牡丹蝦、帆立貝、油甘魚、北寄貝

✨酸菜魚/任食雞煲

✨海鮮拼盤(一次性)
當日精選:鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇

✨豪食牛肉拼盤(一次性)
真的很surprise放題有如此高質素的牛肉,全都是潮州牛肉的部位,平時一位都需要$200。

✨任食火鍋配料
吃到這裏,都已經飽得7788 ,未夠飽的,還有任食火鍋配料。我們試試這家店的招牌菜品「濃汁牛肉丸」、「手工雲吞」和「黑滑滑」,作為任食配料,絕對質素很高!

✍🏻後記
九龍東的朋友必須要吃!是我吃過性價比最高的放題店💕💕而且沒有時間限制,不需要匆忙用餐,但記得提早訂位。
2023-11-05 44 瀏覽
餐廳位於觀塘,本來以為係狗狗cafe,點知係間火鍋店,主要提供兩款套餐,食齊雞煲酸菜魚、海鮮、刺身、小食等,店內佔地6000尺,更特設導盲犬專區,十分貼心😉為食火鍋為食都食唔晒😂 豪華套餐共六round,坐低後先送上餐前小食,有炸薯條、甜蕃薯條、炸雞、蟹籽沙律、仲有比較罕見嘅酸甜炸大腸,微暖,個人喜歡鮑汁雞腳,煮得幾入味👍🏻Round 2有一次性嘅刺身盛盒,新鮮肥美,保持質素,唔會hea你!頭盤可以要酸菜魚或雞煲,前者淨係可以食一次,後者無限追加,雞係生嘅,要炒八分鐘,嫩滑多汁,仲有三寶加😋嚟到呢度已經飽咗一半,不過只係開始,火鍋有四款湯底選擇,揀完之後就會送上海鮮同牛肉拼盤,各6-8款,最鍾意牛頸脊同和牛肩胛肉眼,肉味香濃,滑溜,蝦大大隻,爽口彈牙,唔錯😃其他食物要用QR code自己落單,值得一讚嘅係呢度嘅丸子,款式唔算好多但味道出眾,牛肉丸超級濃郁而且會爆汁,芋茸貢丸同蟹籽沙律丸餡料滿滿,魚皮同紫菜響鈴夠脆,點兩秒就食得!

2023-11-04 63 瀏覽
放工約左男朋友黎到為食火鍋公司食雞煲,食物質素唔錯,勝在可以無限時任食,環境又坐得舒服。我哋叫咗$368/位既套餐,另收加一服務費。先黎每人一盅時令燉湯,燉湯幾足料,有雞腳、瘦肉同蟲草花等等,味道清甜滋潤。餐前小食係任食嘅,小食一共有六款,我哋分別叫咗甜番薯條、唐揚脆炸雞同鮑汁雞腳,番薯條同炸雞外皮幾香脆,食落唔會好漏,炸雞肉質幾滑,雞腳入味。五點刺身盛合(一次性)刺身擺盤幾靚,有三文魚、赤蝦、帶子、北寄貝同油甘魚,質素都唔錯,三文魚肥美,赤蝦、北寄貝爽口,幾鮮味~寵寵雞煲雞煲可以揀辣度,我哋揀咗小辣,醬汁幾惹味,食到差唔多可以加埋魷魚、牛柏葉同埋豬皮一齊炒,索晒雞煲既精華。湯底方面,我哋揀咗蕃茄薯仔湯,酸酸地幾開胃。海鮮拼盤(一次性)鮑魚、元貝、鮮蝦、蜆、脆肉鯇、白鱔片、龍躉片,都幾新鮮,個人特別中意鮑魚同蝦,幾爽口彈牙。牛肉拼盤(一次性)包括有吊龍半、潮汕五花趾、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和三角肉,牛肉質素整體唔錯,特別係牛頸脊同埋封門柳既肉味幾濃,雪花一口牛同三角肉油脂幾香。另外更有多款火鍋配料任食,黑白墨魚滑鮮味爽口,丸類款式特別

我哋叫咗$368/位既套餐,另收加一服務費。

五點刺身盛合(一次性)

寵寵雞煲

湯底方面,我哋揀咗蕃茄薯仔湯,酸酸地幾開胃。

海鮮拼盤(一次性)

另外更有多款火鍋配料任食,黑白墨魚滑鮮味爽口,丸類款式特別,而且彈牙,炸魚皮香脆。

飲品同蔬菜都係自助形式任食任飲
1K
有留意開我ig都應該發現我超級鍾意去食放題/任食火鍋。前排仲發現左呢間可以慢慢食,唔限時嘅豐富火鍋放題!❣️無限時之餘,有成5round 豐盛野食(小食、刺身、雞煲、海鮮盤、豪食牛肉盤),超高cp值❣️任食火鍋配料都好有水準,超級🈵️足❣️一睇就知店長係愛🐶之人,店內好多🐶🐶佈置,仲有愛護🐶message1️⃣round 1:餐前小食(任食)- 主要都係小食,有蟹籽沙律、炸雞、薯條、炸大腸、雞腳等,輕食就可以~- 個人幾鍾意炸大腸,外層好脆,入面有咬口。鮑汁雞腳都入味,煮到好軟淋✨燉湯- 仲有真材實料燉湯,用雞同豬肉煲,好滋潤2️⃣round 2:五點刺身盛盒(一次)- 雖然係專做火鍋,但刺身出乎意料地都有水準。帶子厚切幾鮮甜,三文魚厚切肥美,刺身蝦肥美、彈口得來幾甜3️⃣round 3:雞煲/酸菜魚🐔雞煲- 好少放題食到出色雞煲,雞肉滑身,肉質幾甜而且唔會乾,連雞胸都嫩滑。- 炒上蒜頭、洋蔥,蒜頭更加係淋香惹味,配上微微麻辣,味道唔錯4️⃣豪食牛肉拼盤🐮(一次)- 勁多高質牛肉,有潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉,全部紋理分明,油脂同肉比

❣️無限時之餘,有成5round 豐盛野食(小食、刺身雞煲、海鮮盤、豪食牛肉盤),超高cp值
❣️任食火鍋配料都好有水準,超級🈵️足

1️⃣round 1:餐前小食(任食)

✨燉湯
- 仲有真材實料燉湯,用雞同豬肉煲,好滋潤

2️⃣round 2:五點刺身盛盒(一次)
五點刺身盛盒

3️⃣round 3:雞煲/酸菜魚
2037 瀏覽

🐔雞煲

4️⃣豪食牛肉拼盤🐮(一次)
豪食牛肉拼盤

- 勁多高質牛肉,有潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉,全部紋理分明,油脂同肉比例好好

5️⃣豪食海鮮拼盤(一次)
豪食海鮮拼盤

- 有幾款海鮮,個人最鍾意龍躉,厚肉得來魚皮都好厚身,有膠原 ,肉質juciy 嫩香。另外難得有蟶子,都幾爽口肉質。蝦大大隻之餘彈口鮮甜。

6️⃣任食火鍋配料

- 之前幾round野食都好豐富,原來任食配料都一樣豐富,有和牛腰脊肉、肩胛肉、羊卷肉、鹿兒島茶美豚等,款款都有水準
🔸手打白滑真係有蝦,好彈口,值得一食
🔸手工一口雲吞皮薄彈口,幾有誠意
🔸鹿兒島茶美豚薄片得來肉質有油脂香

真係好🈵️足地可以慢慢食嘅火鍋放題,下次有機會再去!
五點刺身盛盒
豪食牛肉拼盤
豪食海鮮拼盤
今日我去左觀塘呢間以哥基🐶為主題既火鍋放題食晚飯~為食火鍋公司~。原來隻哥基係老闆既愛犬黎,真可愛。我覺得呢個放題性價比超高,食物豐富,三百蚊左右就有小食、刺身、酸菜魚/雞煲、海鮮、牛拼盤、仲有幾十款火鍋配料任食,兩櫃飲品任飲,仲要係無限時。坐底左之後,店員就細心講解成過放題既流程。咁我地就先食左啲小食開開胃,個沙律幾Fresh 、幾好味。好味都係食少少好啦,之後仲有好多野食。之後就係刺身同酸菜魚,刺身肥美,酸菜魚肉質滑,酸味味夠開胃。有4個湯底揀,清清地揀左黃金皮蛋芫茜。海鮮拼盤,夠哂新鮮,有帶子、蜆、魚片🐟。牛肉拼盤,幾款唔同口感既牛肉,仲有出面少食到既黃喉,夠特別。任食既牛都唔錯,最鐘意牛胸腹肉,肉質Juicy。無限時真係正,食飽飽仲可以飲住野狂吹水。

有4個湯底揀,清清地揀左黃金皮蛋芫茜。

海鮮拼盤,夠哂新鮮,有帶子、蜆、魚片🐟。

任食既牛都唔錯,最鐘意牛胸腹肉,肉質Juicy。

無限時真係正,食飽飽仲可以飲住野狂吹水。
2023-11-03 31 瀏覽
冇限時火鍋盛宴開始🤩餐前小食有蟹籽沙律、酸甜炸大腸、甜番薯條等…食開左個胃先👍🏻刺身三點有三文魚、蝦、北寄貝,非常之新鮮。任食竉竉雞煲,BB辣好鬼惹味,仲可以加埋豬皮、魷魚、牛柏葉吸晒d汁超正。打邊爐喇👍🏻黃金皮蛋芫荽湯。為食海鮮拼盤,有鮮蝦、蜆、半殼元貝、脆肉鯇等。為食牛肉拼盤,潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯,樣樣都是高質的,仲有其他火鍋配料,飲品同蔬菜都係任食,好豐富滿足呀⋯
冇限時火鍋盛宴

刺身三點有三文魚、蝦、北寄貝,非常之新鮮。

2023-11-01 66 瀏覽
為食火鍋公司地址: 觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖作為牛控天地當然係食打邊爐放題,如果食間趕頭趕命就一啲都唔盡興啦🤪。難得搵到間無限時嘅冇限時火鍋盛宴放題🥩$288 ,當然係約埋大家一齊去大吃大喝一番~  放題包餐前小食; 頭盤; 為食海鮮拼盤; 為食牛肉拼盤等🤩~~ 完全估唔到個為食海鮮拼盤啲新鮮質素真係冇得頂😍,款款都好高質鮮味十足,特別係鮮蝦和帶子單止大大隻😝,肉質仲好幼嫩軟腍,CP值高不錯。湯底有4種選擇,款款都幾吸引😍,今次叫咗一個麻辣鍋(BB辣) 🌶。麻辣鍋辣湯底充滿麻辣油香,啖啖都辣辣麻麻超岩重口味人士的我😍配上牛肉拼盤🥩包括潮汕吊龍伴; 黃喉; 手切牛頸脊; 熊本雪花一口牛等。肉質感軟腍,而且口感好好😚,肉味濃郁🤪。如果你覺得淨燒牛好似有點單調?不怕不怕,因為佢仲有QR Code落單,包食到西班牙黑豚肉; 手打丸類; 特色餃類; 蔬菜; 麵食之類比大家選擇🤪~#nicefoodie觀塘----------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodbl
為食火鍋公司
地址: 觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

#nicefoodie觀塘

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious  #hk  #香港 #香港美食 #美食 #觀塘美食 #打卡  #觀塘 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #打邊爐 #放題  #hotpotfoodiehk #為食火鍋公司  #為食火鍋公司 #香港美食 #香港火鍋 #火鍋店 #香港探店 #觀塘探店 #香港必食餐廳