2006-07-14 123 瀏覽
今天跟gm 到這裡吃飯,點了一個set lunch, 係牛仔骨定食餐,但係唔知點解每樣野都咁咸,湯又咸,牛仔骨又咸,最好食係d配菜咯!新鮮的蕃茄和青菜!真係好攪笑咯!但overall,呢間野係好食ga! 我亦試過這間店的壽司,好好食呢!

2006-07-14 44 瀏覽
今天跟gm 到這裡吃飯,點了一個set lunch, 係牛仔骨定食餐,但係唔知點解每樣野都咁咸,湯又咸,牛仔骨又咸,最好食係d配菜咯!新鮮的蕃茄和青菜!真係好攪笑咯!但overall,你間野係好食ga! 我亦試過這間店的壽司,好好食呢!

2006-03-11 56 瀏覽
Service, food, price all bad!! No next time!!!
2006-03-11 25 瀏覽
平心而論,炭燒狸(「狸」字可圈可點!)的魚生的確很新鮮,但個280文魚生併只得幾片cheap魚片,點食都唔可以心服口服!侍應只係業餘水準;綠茶都冇杯,局你order drink list 上嘅飲尿;150文嘅串燒,6串當中竟有2串係蔥同青椒!烹調技巧不見突出,所有餐牌上的食物都有over-priced 嘅現象!我好希望Openrice正視繕稿的問題,另外,你們所給平均消費,我肯定$41-100 係冇可能食飽,事關我們5男1女,每人200,連唯一的女士都話食完等於冇食。

2005-12-30 25 瀏覽
今次是二度光顧炭燒狸了。點的仍是最愛的三色碗飯,另加了牛舌及長葱雞肉串燒。牛舌不錯,但長葱雞肉串較佳, 不會燒得太乾,保留了雞肉內的肉汁。三色碗飯內有長芋, 納豆及魚生。長芋在香港日本食店我是第一次吃到,之前只在日本吃過三次,是白白長條形的芋類植物磨成茸再加入生蛋白拌成的, 口感軟軟滑滑。炭燒狸做的沒日本本地吃到的香, 但也很不錯。魚生非常新鮮, 切碎粒的魚生各種魚也有少許, 而每類魚都新鮮味美, 比一般中底價壽司店吃到的好多了,和日本本地吃到的同價位貨已相去不遠, 比上次吃到新鮮。飯不算太好, 但今次多了一件入口即溶的海鮮煎蛋卷~~
今次是二度光顧炭燒狸了。
點的仍是最愛的三色碗飯,另加了牛舌及長葱雞肉串燒。
飯不算太好, 但今次多了一件入口即溶的海鮮煎蛋卷~~
2005-10-29 12 瀏覽
昨晚去過一次。服務不錯。食物我要了長芋, 納豆及魚生的三色飯,魚生質素甚佳,和同平台的那家"庵"相去不遠。燒串相當不錯,推介牛舌及雞柳~
昨晚去過一次。
服務不錯。
2005-01-30 8 瀏覽
今晚來到只有兩三枱, 食了一客10串的廚師推薦, 有雞丸, 雞肉, 日本青椒, 牛舌, 雞翅, 銀杏, 冬菇, 雞軟骨, 旦和雞肝... 另外叫了特別些的車里茄豬肉, 魷魚, 芝士餅和加州卷, 海鮮沙拉。加埋一支冰sake, 有九折coupon, 兩個人五百幾蚊。呢度食物唔錯, 招呼幾好, 有海景, 無油煙味, 來得過。
2004-09-28 11 瀏覽
went there last wk and yesterday... this little resturant filled with alot of japanese eater. services were great, waitresses were friendly. not the best view, but still a decent harbour view. try their japanese kebab, especially the ox tongue. price is around $200+ per head depends whether u order alcoholic drinks or not. not cheap but not too expensive.however, it can be abit smokey if you sat next to a brunch of smoking guys... and a down side is, toilets are located in the shopping mall, you
and a down side is, toilets are located in the shopping mall, you have to ask for keys.
2004-03-19 7 瀏覽
今日嚟食lunch,話時話,差唔多成廿年無行過嚟中港城呢邊啦!對住個海景,隔離就係君臨天下、凱旋門,美中不足係出面果幾枝用嚟上落客貨既吊臂依度午餐$85-$135,叫咗個有壽司同麵既餐,$120前菜係蛋薯仔沙律、漬瓜,個麵係蕎麥麵醬油底、浸住天婦羅蝦同瓜,料都幾新鮮,味亦唔錯但啲天婦羅炸漿淋到糊咁,又甩甩地另有個壽司拼盤,呢個夠足料新鮮,不欺場,咁質素梗係爭見城半班啦,有吞拿、三文、(魚立)、墨魚、帶子、明太子、甘蝦、鉄火卷,佢啲飯握得好散,係呢類日本仔飯堂嚟講好似過份咗啲噃仲有干多啤梨,都幾好食如果隔離係日本仔,會幾"煙"下>_<不過,呢度好似係串燒出名,遲啲或者試下--------------------------------------呢個平台仲有間係隔少少既叫"庵An"既貴少少又靚啲既日本嘢,好似係除鞋0架,遲啲會試下佢另外隔少少,又見到有間專食相樸火鍋既小舖!夠搞笑,但睇唔到裏面係啲,出面得條走廊,有啲似道場
依度午餐$85-$135,叫咗個有壽司同麵既餐,$120
仲有干多啤梨,都幾好食
如果隔離係日本仔,會幾"煙"下>_<
不過,呢度好似係串燒出名,遲啲或者試下
2004-03-19 5 瀏覽
喺同一平台隔兩個舖到,有間叫:庵An既日本餐廳,價錢約$151-$300
喺同一平台隔兩個舖到,有間叫:
庵An
既日本餐廳,價錢約$151-$300
2004-03-14 2 瀏覽
店內正播放日本本土電視時事節目,主持人不用呼吸似的連聲說日語,鄰桌之食客也大多是日本人,日語像連珠炮似的圍繞在身邊,好"和"味!接過一個頗別緻的餐牌,主要點了串燒,料理師傅用心擺放好燒串之位置才上碟,更給予竹籤筒放置食用後之串燒竹籤,貫徹日本人以客為先之特點,細心周到令印象分大增,食味很有日本傳統特色。雖然位置較鮮為人知,但這卻不失為一大特色,就算是等位子,未可與情人/三五知己看看海景才用餐,更使人開胃呢!情迷日本地度餐廳之食客萬勿錯過!