招聘中
$1,600-$16,500
月薪
$17,000-$20,000
月薪
外賣送餐送足2個鐘  仲要冇左個主菜7點半外賣落單 9點半先整好 仲要南蠻炸雞丼冇南蠻炸雞 得白飯等到餓死都等唔到外賣食 嬲到飽奉勸大家叫外賣千祈唔好叫呢間 唔洗旨意有得食!
外賣送餐送足2個鐘  仲要冇左個主菜

7點半外賣落單 9點半先整好
仲要南蠻炸雞丼冇南蠻炸雞 得白飯
等到餓死都等唔到外賣食 嬲到飽

奉勸大家叫外賣千祈唔好叫呢間 唔洗旨意有得食!

外賣送餐
Weekend去開屯門行街,行到攰見呢間裝修好和風,門口有宮崎牛證明書,又係日本米饗宴活動餐廳之一,質素應該有保證✨。啱啱好唔使等位,所以同朋友入去食個飯醫下肚。🔅ABURI-EN豚肉.鰻魚雙併飯 ($148)呢到既豚肉好似出名,所以叫左個雙併飯🤣。豚肉灸燒得好香嫩,厚薄適中又唔鞋,有3大塊好滿足😍。鰻魚頗肥美,唔算多骨,加埋鰻魚汁一流!🔅蒜味洋蔥宮崎和牛丼(配溫泉蛋) ($138)平時食牛丼都係cheap牛😂,呢次特登食和牛丼。和牛入口即溶,又嫩又入味🤤。雖然細細塊但份量都唔少。秘傳醬汁加埋洋蔥同溫泉蛋撈飯一流🥺。🔅火灸牛舌 ($68)牛舌燒得爽口,夠大片,簡單加黑椒調味都夠😚。🔅炸沖繩魷魚 ($58)魷魚好彈牙,炸得香脆唔韌,幾滿意👍🏻。🔅沖繩豬肉煎餃(5件) ($48)煎餃就典型日式餃子,皮薄又幾juicy。🔅沖繩四季柑汁 ($32)去過沖繩覺得好好飲,估唔到呢到都有得飲😳。酸酸甜甜又有氣,汽水以外既新選擇,唔錯😋。🔅熱情果檸檬茶 ($38)熱情果味好香,酸酸地,解膩一流👍🏻。💬仲以為平時無咩人排隊就係伏🤣,點知整體食物相當有驚喜,牛丼仲好高質😍,會回訪!

ABURI-EN豚肉.鰻魚雙併飯
🔅ABURI-EN豚肉.鰻魚雙併飯 ($148)

蒜味洋蔥宮崎和牛丼(配溫泉蛋)
🔅蒜味洋蔥宮崎和牛丼(配溫泉蛋) ($138)

火灸牛舌
🔅火灸牛舌 ($68)
牛舌燒得爽口,夠大片,簡單加黑椒調味都夠😚。

炸沖繩魷魚
🔅炸沖繩魷魚 ($58)
魷魚好彈牙,炸得香脆唔韌,幾滿意👍🏻。

沖繩豬肉煎餃(5件)
🔅沖繩豬肉煎餃(5件) ($48)
煎餃就典型日式餃子,皮薄又幾juicy。

🔅沖繩四季柑汁 ($32)
🔅熱情果檸檬茶 ($38)
熱情果味好香,酸酸地,解膩一流👍🏻。

ABURI-EN豚肉.鰻魚雙併飯
蒜味洋蔥宮崎和牛丼(配溫泉蛋)
火灸牛舌
炸沖繩魷魚
沖繩豬肉煎餃(5件)
2022-12-17 809 瀏覽
為左Vcity既聖誕佈置🎄 專程來到屯門 同我最愛既❤️Forever Friend ❤️影相📸️☺️🥰🥰影完相就緊係要食野Vcity 食肆選擇唔算多 行左一圈 見呢間仲有下午茶 好似幾抵食🤑 ⏩️特上日本豚肉飯 $78🐷好多菇菇呀😍😍 啲菇好好味但妹仔大過主人婆....🫣因為豚肉有啲乾 所以被啲菇完全搶左fo⏩️照燒雞肉丼 $48🐓🐓雞扒好大塊 煎得幾香 奈何燶左啲 會食到燶味🌚⏩️炸和牛薯餅 +$18🐂🥔薯餅幾好味 炸得香脆但....請問和牛呢?我地剩係食到薯蓉🤨⏩️厚炸沖繩島豆腐 +$18🥠(食到一半先上 唔記得影相🫣)口感有啲似炸臭豆腐 但無左陣臭味反而係陣豆香味呢個真係唔錯 👍🏻 不過價錢就....⏩️沖繩四季柑汁🍊甜甜酸酸咁 又唔係死甜 唔錯👍🏻唔想飲汽水既 推薦試吓呢杯💬總捨來講....唔洗等位既話 都可以食既
為左Vcity既聖誕佈置🎄 專程來到屯門

⏩️照燒雞肉丼 $48🐓🐓
雞扒好大塊 煎得幾香 奈何燶左啲 會食到燶味🌚

⏩️炸和牛薯餅 +$18🐂🥔
薯餅幾好味 炸得香脆
但....請問和牛呢?
我地剩係食到薯蓉🤨

⏩️厚炸沖繩島豆腐 +$18🥠
(食到一半先上 唔記得影相🫣)
口感有啲似炸臭豆腐 但無左陣臭味反而係陣豆香味
呢個真係唔錯 👍🏻 不過價錢就....

⏩️沖繩四季柑汁🍊
甜甜酸酸咁 又唔係死甜 唔錯👍🏻
唔想飲汽水既 推薦試吓呢杯

💬總捨來講....唔洗等位既話 都可以食既
下午茶
2022-12-07 493 瀏覽
其實環境系好日系feel既❤️❤️啲食物都真心唔差嘅,只係啲配搭會令人覺得你哋到底喺茶檔🤔定系日本餐廳,配搭真心唔明白你會覺得好疑惑,點解碗飯上面要放啲鹹菜🤔點解杯嘢飲係用港式奶茶杯上🤔成件事好違和感😢
其實環境系好日系feel既❤️❤️

你會覺得好疑惑,點解碗飯上面要放啲鹹菜🤔
點解杯嘢飲係用港式奶茶杯上🤔

成件事好違和感😢
2022-10-07 1094 瀏覽
屯門Staycation之旅我哋第二日嚟到屯門V City 嘅炙・宴Aburi-En食晏見店內都幾多食客,所以入去試吓呢度主要提供丼飯驚小朋友唔食得生冷野?好彩呢度有Kids Menu不過個宮崎和牛漢堡兒童套餐都幾貴,要$128我哋點咗2個餐1️⃣沖繩豬軟骨湯麵套餐($118)拉麵套餐係點俾小朋友嘅,豬軟骨煮得好淋,啱晒小朋友。套餐配有味飯團,大M轉頭就食晒。2️⃣炙燒北海道帶子海鮮丼($148)丼飯有炙燒三文魚、炙燒北海道帶子及三文魚子,食材新鮮,份量滿滿的。餐廳環境走日本風,未去到日本先嚟食個丼。整體來講食物質素不錯,不過價錢略貴。炙・宴 (V City) (屯門)屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓L1-3號舖
屯門Staycation之旅我哋第二日
嚟到屯門V City 嘅炙・宴Aburi-En食晏
見店內都幾多食客,所以入去試吓
呢度主要提供丼飯

驚小朋友唔食得生冷野?
好彩呢度有Kids Menu
不過個宮崎和牛漢堡兒童套餐都幾貴,要$128
我哋點咗2個餐

1️⃣沖繩豬軟骨湯麵套餐($118)

2️⃣炙燒北海道帶子海鮮丼($148)

餐廳環境走日本風,未去到日本先嚟食個丼。

整體來講食物質素不錯,不過價錢略貴。

炙・宴 (V City) (屯門)
屯門屯門鄉事會路83號V City商場1樓L1-3號舖
2022-09-20 588 瀏覽
約了朋友在V city午餐,路過見餐廳不多人有位便入内,叫了鳗魚豚肉丼飯,怎料豚肉及飯都凍冰冰的,沒什麽味道,非常普通,性價比很低,服務態度也非常一般,座位冷氣異常大,穿外套也覺得凍

2022-08-03 1060 瀏覽
今日 Lunch time 就去咗 v-city 行, 搵吓有咩嘢食, 行到呢間日本餐廳, 見有位, 及每張枱都有一定距離, 4人枱都可以1人座, 不會像有啲餐廳將4人枱拉開少少加塊膠板就座2張2人枱咁迫, 今時今日疫情下, 呢啲距離真係好重要, 所以就入去喇! 除了距離外, 店內衛生及服務亦OK;去過這品牌的元朗店, 但都沒有這樣的距離👍🏽 這裡主要賣丼, 有牛肉丼、海鮮丼、三文魚丼、豚肉丼、燒雞丼、鰻魚丼等等, 大概有20款丼供選擇;想食拉麵 🍜 都有約6款選擇;至於小食就有約8款比你追加;還有一人鍋食及小童套餐供應。我就 order 咗 “Aburi-en 豚肉丼” 套餐, 有豚肉丼, 麵豉湯及沙律🥗;豚肉炙燒得好香口, 富油感, 飯就用咗日本米, 粒粒食落都好有口感, 整個套餐食品與我平時食的一樣, 都可以保持到呢個品牌的食物水準 (無論味道、份量及賣相) 👍, 這點並非所有連鎖食肆可以做到的, 就算食肆公司設有中央工場, 但因店舖主管或其公司管理層監管不力, 而導致食物水準下降 👎, 影響品牌。另外, 我就追加咗一客吉列炸蝦 🍤🍤, 中規中矩啦👌!以 $18/3隻來講, 是

另外, 我就追加咗一客吉列炸蝦 🍤🍤, 中規中矩啦👌!以 $18/3隻來講, 是可以的。

今日就享用咗一頓美味的午餐 😋😋 好滿足 😊😊

豚肉丼
吉列炸蝦
豚肉丼
吉列炸蝦
2022-07-31 514 瀏覽
今日入屯門搵朋友,朋友介紹呢間日本料理非常出色,特別係佢嘅灼燒豚肉,同埋和牛都非常之好食,所以就決定黎試一試佢!.我哋就order左:1. 月見豬腩肉丼 💲822. 當店名物豚丼💲78 *兩個跟餐都有沙律同麵豉湯 + 餐飲.首先講一講個月見豬腩肉丼係有隻生蛋係面,望圖就知非常吸引,撈落飯度簡直係完全昇華左個丼飯既味道,加上豬腩肉半肥瘦非常適中,口感豐富,好好好好好食!.而本店名物豚肉丼,因為係灸燒嘅關係,咬落去富油脂感而香濃,豚肉味非常突出,加上用左日本米,粒粒晶瑩有口感,真係好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)!!.整體坐得舒服,野食好食,經開一定回頭無異議ʕ •ᴥ•ʔ
我哋就order左:
1. 月見豬腩肉丼 💲82
2. 當店名物豚丼💲78
*兩個跟餐都有沙律同麵豉湯 + 餐飲
整體坐得舒服,野食好食,經開一定回頭無異議ʕ •ᴥ•ʔ
2022-07-29
2022-07-22 442 瀏覽
當日行街不知不覺行夜了,見肚餓就走入呢間餐廳食飯,點了一個一人火鍋,都是一百多元。但上菜後見到賣相,及用餐後的食後感覺,這個一人火鍋的質素,只是與一般快餐店「大xx」相近,而快餐店的價錢便宜40%。

2022-07-19
2022-07-17 326 瀏覽
同朋友攀完石都夜晚9點幾,用左太多力勁攰,拿拿林去附近搵野食~去到vcity 見到依間就快截單,麻煩哂職員都照比我地入去🥹入去之後二話不說就叫餐,朋友叫咗一個海鮮丼,我就叫左月見豬腩肉丼。月見豬腩肉丼($82)賣相好吸引,豬腩肉燒得好香口,中間嘅蛋黃可以中和下肉嘅油膩。不過食到後尾會覺得肉偏鹹,美中不足。加埋套餐就會有沙律同味噌湯。海鮮丼有齊哂帶子、三文魚籽、炙燒三文魚腩,每一樣都幾新鮮,海鮮同飯嘅比例岩岩好,朋友係男仔表示份量好夠飽!整體黎講係坐得好舒服,食物味道又唔錯,價錢都好合理。下次可以帶朋友再黎!
海鮮丼

月見豬腩肉丼($82)
加埋套餐就會有沙律同味噌湯。

• 炙燒北海道帶子海鮮丼
  • 月見豚肉腩丼
2022-07-08 370 瀏覽
今次去左V citiy 嘅ABURI EN 炙・宴日本炙燒丼飯專門店試吓佢地嘅燒肉,豚肉丼同櫻花蝦拉麵,首先講吓個飯係用左嚴選鮮嫩豚肉、口感香脆,配上特製日式燒肉醬汁、以鐵板燒演繹出柔軟焦香燒肉與米飯融合的完美組合。而櫻花蝦拉麵麵質入口香濃順滑,濃濃的蝦湯,味道比豚骨湯底多了一份鮮味, 幼拉麵軟硬適中,配上特製炙瘦燒肉, 日本半熟蛋蛋汁呈半熟流心狀,配菜粟米,荀(懷孕唔食得荀,所以冇食到),和大量櫻花蝦,喜歡食蝦味及蝦湯嘅朋友就最啱!🦐

2022-07-08
2022-07-04 239 瀏覽
好耐無入嚟屯門既小編,今次過嚟V city 食午餐!呢間餐廳都食過唔同嘅分店!屯門分店表現都係唔錯嘅!今次小編係叫咗火炙三文魚飯!個味道都唔錯嘅!雖然唔係話好火炙,但可以先稱得上,半火炙半刺身,感覺都唔差!而且仲有啲沙律菜!都頗為新鮮嘅!仲另外送咗個沙律,不過再多啲沙律醬咁就更加好啦!另外仲有一個麵豉湯!個麵豉湯又唔算話好鹹!唔係太多味精,仲有d海帶!都有麵豉味!最後叫左杯菠蘿梳打,唔算話好甜,仲有d菠蘿味tim! 服務方面,店員都幾有禮貌!

最後叫左杯菠蘿梳打,唔算話好甜,仲有d菠蘿味tim!

服務方面,店員都幾有禮貌!
2022-06-23
2022-06-15 329 瀏覽
次次係屯門搵野食都會比佢地既𝘮𝘦𝘯𝘶吸引住🤏🏻全部都係肉肉同和牛🥩🥩🥩食肉獸表示口水已流🤤打post既時候都好想再去食𝐗𝐃𝐃灸燒北海道帶子海鮮丼 𝐇𝐊𝐃𝟏𝟑𝟖🍱三文魚好厚切而且燒香左充滿魚油香味🐟帶子大大粒好鮮甜(*¯︶¯*)但個白飯竟然係無調味的🍚係熱飯同埋無用白醋調味食落去有啲違和感 同魚生唔係太夾😅可惜了新鮮既魚生!!!月見豬腩肉丼配生蛋 𝐇𝐊𝐃𝟖𝟐性價比高 有食極都唔完既炙燒豬腩肉🥓豬腩肉燒到有脆邊~飯係日本珍珠米 粒粒分明🤙🏻醬汁好夾再配埋蛋漿撈飯食好好味😋宮崎和牛鍋𝐇𝐊𝐃𝟏𝟕𝟗🫕和牛油花分佈得好靚靚呈粉紅色 一共有三大片🥢食落口未去到入口即溶既感覺~但食到牛肉同油脂香味💕食壽喜燒一定要配埋隻日本蛋🥚蛋味幾濃~和牛撈埋蛋汁更嫩滑!配料都幾豐富有豆腐香菇芋絲同蔬菜🥬跟埋個白飯其實食到好飽 份量好足夠🤰🏻
次次係屯門搵野食都會比佢地既𝘮𝘦𝘯𝘶吸引住🤏🏻
全部都係肉肉同和牛🥩🥩🥩
食肉獸表示口水已流🤤
打post既時候都好想再去食𝐗𝐃𝐃

灸燒北海道帶子海鮮丼 𝐇𝐊𝐃𝟏𝟑𝟖🍱
三文魚好厚切而且燒香左充滿魚油香味🐟
帶子大大粒好鮮甜(*¯︶¯*)
但個白飯竟然係無調味的🍚
係熱飯同埋無用白醋調味
食落去有啲違和感 同魚生唔係太夾😅
可惜了新鮮既魚生!!!

月見豬腩肉丼配生蛋 𝐇𝐊𝐃𝟖𝟐
性價比高 有食極都唔完既炙燒豬腩肉🥓
豬腩肉燒到有脆邊~
飯係日本珍珠米 粒粒分明🤙🏻
醬汁好夾再配埋蛋漿撈飯食好好味😋

宮崎和牛鍋𝐇𝐊𝐃𝟏𝟕𝟗🫕
和牛油花分佈得好靚靚呈粉紅色 一共有三大片🥢
食落口未去到入口即溶既感覺~
但食到牛肉同油脂香味💕
食壽喜燒一定要配埋隻日本蛋🥚
蛋味幾濃~和牛撈埋蛋汁更嫩滑!
配料都幾豐富有豆腐香菇芋絲同蔬菜🥬
跟埋個白飯其實食到好飽 份量好足夠🤰🏻
2022-02-19
2022-05-15 466 瀏覽
晚餐諗唔到食咩,見又未試過就試下,不過都已經九點幾所以決定買外賣返屋企食就算。叫左兩個餐都有跟味噌湯同沙律ABURI-EN 豚肉丼豚肉唔肥,都幾厚肉,大大塊有五塊,配埋京蔥幾惹味。飯量都幾多,汁就好平均。月見豬腩肉丼(拌生蛋黃)呢個拌埋生蛋,好香口。下次可以試埋堂食。

叫左兩個餐都有跟味噌湯同沙律

ABURI-EN 豚肉丼

月見豬腩肉丼(拌生蛋黃)
呢個拌埋生蛋,好香口。

下次可以試埋堂食。

2022-05-15
外賣自取
其實🐻係好早期都推介過尼間餐廳,當時其實得屯門沙田有得食,而家發現佢已經有8間分店呢 😲 厲害呢!相信係佢既招牌🐷丼吸引唔少朋友呢❗️而家疫情下有8款外賣自取85折優惠添啊 🈹⁡🐻の試食‼️✨「ABURI-EN 豚肉丼」$78✨「火炙三文魚丼」$88✨「南蠻炸雞」$58✨「凍香桃檸檬茶」$38⁡其實🐻推介以上各款,豚肉丼一定要試下,上枱時熱辣辣,豚肉厚厚又juicy呢,邊邊位微微燒焦,超好送飯😆 火炙三文魚丼一樣咁靚仔,睇相就知了😬 南蠻炸雞超香脆又大大件呢❗️總之就大推啦❗️⁡

🐻の試食‼️
✨「ABURI-EN 豚肉丼」$78