平時比較少去將軍澳食飯,因為住得比較遠。前幾日行完山之後過咗嚟食飯,朋友提議食燒肉我都覺得OK咁就試吓呢一間炑八。其實都食過唔同嘅分店,都覺得唔錯,呢一間都維持到一水準。侍應生好快幫我哋上菜,而且仲好耐心咁同我哋講解每一款肉配食邊種醬。我地係叫咗個和牛牛舌勝燒套餐($698),個套餐係一版牛咁樣上。一邊分別有和牛牛舌,韓牛前胸肉,牛小排,大八爪魚,同埋護心肉等等多種唔同嘅肉類。呢個餐二人份量好足夠,識到我同朋友都好飽。首先我哋燒咗牛舌先,牛舌薄薄地地燒一燒再點少少鹽已經好好食。之後韓牛當然係好食啦,脂肪分布平均唔使點好多醬都已經好好食。另外大啡菇燒完之後加倍juicy,個情況係同菠蘿差唔多。👍另外提一提啲前菜同埋泡菜蛋以及芝士粟米都係可以任加。我自己就比較鍾意食芝士粟米,因為芝士溶咗之後同埋啲粟米一齊食好香濃。😍除咗啲嘢好食之外,呢度嘅飲品做得好出色,今日我哋叫咗兩款梳打,可以去除燒肉嘅油膩感。總括而言間餐廳嘅CP值好高下次應該都會再幫襯👏

2021-06-01 53 瀏覽
炑八今日難得去將軍澳附近接女朋友收工,佢又難得好想試吓韓國菜當然就要試吓啦,佢推介話依間餐廳環境舒適而且菜式都幾特別重會不時更新當然要試試三款前菜首先係泡菜同埋芽菜,再加上消暑降火嘅海帶,絕對係必食前菜和牛牛舌套餐今次點嗰個黃牛牛是套餐因為佢哋而家做緊個優惠仲可以試到唔同嘅牛肉當然就要豁出去試一試啦魷魚鬚佢哋嘅魷魚鬚真係好入味, 5分鐘消氣已經好好味好入味雞肉雞肉醃過,燒起上嚟又香味又有口感西柚檸檬梳打最後配上西柚檸檬梳打教職員咁重口味嘅韓燒賠償呢啲咁開胃嘅梳打絕對係一流嘅配搭餐廳非常之貼心仲有圍裙同埋濕紙巾提供,整體來講去提供左唔錯嘅韓燒選擇,環境方便、餐廳舒適
炑八

三款前菜
首先係泡菜同埋芽菜,再加上消暑降火嘅海帶,絕對係必食前菜

和牛牛舌套餐

魷魚鬚
佢哋嘅魷魚鬚真係好入味, 5分鐘消氣已經好好味好入味

雞肉
雞肉醃過,燒起上嚟又香味又有口感

西柚檸檬梳打

2021-05-31 49 瀏覽
今日同朋友行過將軍澳彩明商場,見到好多餐廳,諗住順便食埋晚飯。點知俾我哋發現咗炑八韓烤係度開左新分店,朋友話呢間韓燒不嬲都好好食,所以我哋入去試一試新店餐廳環境唔錯,燈光浪漫,最緊要係好乾淨我哋叫咗個和牛牛舌勝燒套餐,好快已經上咗前菜,當中有我最鍾意嘅麻油芽菜,麻油味真係非常之香,店員同我講食完仲可以在添前菜菜同埋沙律都新鮮,我哋好快就清左個沙律啦嘢食味道,飲品先到,我哋兩個叫咗甜蜜蜜芒果梳打,大大塊芒果,加埋梳打嘅刺激感,真係好正,必試主角終於出場,我哋嘅舌牛牛舌套餐,一睇就知道啲肉又新鮮又美味,仲有我最鍾意既八爪魚燒烤完更加係肉絲咪香甜,見到我哋爐邊嘅蛋都食清光就知道有幾好味最後我哋驚唔夠飽,要多咗個牛肉溫泉蛋飯,飯桶牛肉撈埋蛋黃一齊食真係好正㗎,而且價錢合理,食得過
餐廳環境唔錯,燈光浪漫,最緊要係好乾淨
菜同埋沙律都新鮮,我哋好快就清左個沙律啦
2021-05-31 42 瀏覽
今晚約左朋友去將軍澳食韓國烤肉!好耐沒食啦,好掛住呢間個爐呢,係一邊蛋,另一邊係芝士。呢次我地叫左個和牛牛舌餐,個餐有牛前胸肉,霜降牛小排,大八爪魚,護心肉,和牛牛舌,豬梅花肉,大啡菇。佢啲前菜都幾好食,尤其係泡菜。個餐黎啦,有成個牛形嘅木盤送上食材,幾得意,光看份量都幾夠嘅。事不直遲開始燒肉啦,牛前胸肉係易燒熟同埋唔使額外加調味已經好好食。其他牛同豬肉都係好高質,同埋燒熟後溝埋芝士,會好食左哈哈。當然大啡菇配芝士都係無得輸同好夾添。呢間當然有下次啦,個餐性價比高。

2021-05-30 246 瀏覽
炑八今日森仔同女朋友去到將軍澳食好西。今次揀左炑八,做下韓仔韓妹🤣🤣🤣e排佢哋熱賣緊嘅和牛牛舌勝燒套餐,真係幾豐富,又高質😍😍個套餐係$698,包括左韓牛前胸肉,霜降牛小排,大八瓜魚,護心肉,和牛牛舌,豬梅花肉和大啡菇🤩🤩🤩套餐真係好豐富,足以讓兩至三個男人🧍‍♂️食到飽飽的🥴🥴每種食物真係好正,肉類嘅質數,味道和調味都很好👍🏻而當中,成個set入面,森仔最鍾意❤️係韓牛前胸肉,和牛牛舌和大啡菇😍😍韓牛前胸肉牛前胸肉真係牛味特濃,肉質鮮嫩。而廚師👨‍🍳不論在切片厚度和調味方面也下了功夫,令到本身美味的牛胸肉更加入味和惹味🤩🤩🤩在烤燒後,味道亦加深了一個層次🙌🏻🙌🏻森仔真係食到停唔到口,正丫喂👍🏻和牛牛舌而這個和牛牛舌係這個套餐嘅招牌,真係名不虛傳!😎😎薄切嘅牛舌,烤燒後口感岩岩好😊更散發着陣陣和牛嘅香味和牛濃味👍🏻食落真係和平時係街上食到的大大不同,完全沒有一丁點”蘇”味。必食之選!大啡菇食左各種肉類和海鮮,蔬菜來得很重要。以往靠燒大些菇很多時也會燒到很乾,食到乾淨淨。而這個則燒烤後滿有菇味和汁,令人食到lam lam 脷😊😊正正子👍🏻👍🏻😎😎整體來講,炑八真係一間幾高質嘅餐廳,提供各種新
炑八
今日森仔同女朋友去到將軍澳食好西。
今次揀左炑八,做下韓仔韓妹🤣🤣🤣

e排佢哋熱賣緊嘅和牛牛舌勝燒套餐,真係幾豐富,又高質😍😍

套餐真係好豐富,足以讓兩至三個男人🧍‍♂️食到飽飽的🥴🥴
每種食物真係好正,肉類嘅質數,味道和調味都很好👍🏻

韓牛前胸肉
牛前胸肉真係牛味特濃,肉質鮮嫩。
在烤燒後,味道亦加深了一個層次🙌🏻🙌🏻
森仔真係食到停唔到口,正丫喂👍🏻

和牛牛舌
而這個和牛牛舌係這個套餐嘅招牌,真係名不虛傳!😎😎
必食之選!

大啡菇
食左各種肉類和海鮮,蔬菜來得很重要。
以往靠燒大些菇很多時也會燒到很乾,食到乾淨淨。
而這個則燒烤後滿有菇味和汁,令人食到lam lam 脷😊😊
正正子👍🏻👍🏻😎😎

整體來講,炑八真係一間幾高質嘅餐廳,提供各種新鮮又美味的食材😍而佢嘅配菜仼食,真係好正👍🏻👍🏻e個套餐係期間限定,真係要快d去試下丫!😊😊
  • 和牛牛舌勝餐
2021-05-26 180 瀏覽
一家大細Dinner@TKO, 發現喺澳南原來行到去調景嶺, 就食search到li間韓燒啦, 唔係太想食放題型式嘅燒肉, li度有好幾個特色燒肉set揀而且除左韓燒個d, 有和牛類嘅燒肉set.🥩和牛牛舌勝燒套餐(HKD698)見到menu個set有: 韓牛前胸肉, 原隻八爪魚🐙 , 霜降牛小排, 護心肉, 豬梅花肉&大啡菇, 款款都係貴價嘅食材呢. Order後隨即有staff黎將*無限追加*嘅芝士粟米粒, 泡菜蛋汁fill落個韓燒pan邊, 除此之外, 包住燒肉嘅菜, 芽菜, 泡菜都係無限追加ga正a. 餐前一大碗柚子汁沙律d菜勁新鮮好開胃呀.🥩嘩實物同menu幾乎100%! 用一個牛型嘅木盤放滿各種食材, 一睇就知係非常之靚料, 即刻夾塊牛舌燒先, 唔使燒好耐, 稍為轉色我就食, 一咬就分開好好食, 牛舌切得厚薄適中所以口感都good, 食得出同平時普通牛舌嘅分別.🥩醃肉方面我覺得店家做得唔錯, 護心肉好juicy, 塊韓牛前胸肉更加係成隻手掌咁大塊, 未燒已見到充滿肉汁嘅霜降牛小排一咬就開好嫩好高質.🐙實在咁大隻嘅原隻8爪魚真係第一次咁樣燒呢!!! 將啲腳鋪開係冚得哂個燒網架

🥩
和牛牛舌勝燒套餐(HKD698)
韓式配菜

芝士粟米粒

和牛牛舌勝燒套餐

霜降牛小排

🐙
大八爪魚

實在咁大隻嘅原隻8爪魚真係第一次咁樣燒呢!!! 將啲腳鋪開係冚得哂個燒網架🤩, 見到d爪彎左就食得, 爽口好味.
🍹
原來嗌li個set加杯梳打都只不過加20蚊@ ja,所以我嗌左菠蘿🍍梳打, 老公飲薄荷荔枝梳打, 要一讚就係好”足料足味”之外, 仲好大杯, 唔會飲完都仲燒緊肉, 完全夠飲👍🏻.
菠蘿梳打
薄荷荔枝梳打

👨🏼‍🍳
另一樣都ok impress係Li度好attentive嘅店員, 基本上抬高頭梗會見到店員嘅左近🤣.
2021-05-26
韓式配菜
芝士粟米粒
和牛牛舌勝燒套餐
霜降牛小排
大八爪魚
菠蘿梳打
薄荷荔枝梳打
呢期係咁做運動要食返D肉補充返體力先得今次黎到調景嶺炑八韓烤 地方都幾大幾好坐經店員介紹我地就揀左完勝薄切牛舌套餐點完餐後店員先為我地整好芝士粟米同泡菜蛋又有沙律同埋三款前菜分別係芽菜、泡菜同埋海帶以上除左沙律都可以無限添食啊~套餐點配梳打飲品只需加二十蚊我地就嗌左薄荷荔枝梳打同西柚檸檬梳打除左透心涼兩杯飲品都唔算太甜感覺冇咁罪惡套餐重點係和牛牛舌一開始見佢有咁多雪花仲誤會左佢係牛既其他部位除左和牛牛舌同大啡菇仲有霜降牛小排、蔥蒜牛五花、醬油牛五花、厚豬皮、大墨魚同梨汁雞肉和牛牛舌底面分別燒幾秒就食得牛味香濃真係唔覺得佢係牛舌我自己就趁住反一反塊牛舌既時候將油份同肉汁倒係大啡菇度一齊燒都唔錯架蔥蒜牛五花味道同肉質都好好如果再多D蔥蒜就更加惹味醬油牛五花油花香濃用菜夾住食可以減低油膩感未試過韓燒燒厚豬皮黎食煙煙韌韌咁幾過癮大墨魚係喜出望外既肥大肉厚啖啖肉好好味而魷魚鬚就醃好既燒完之後既味道就更特出梨汁雞肉燒完都仲好滑唔錯
呢期係咁做運動

芝士粟米,泡菜蛋

又有沙律
沙律

同埋三款前菜
分別係芽菜、泡菜同埋海帶
前菜

以上除左沙律
都可以無限添食啊~
薄荷荔枝梳打,西柚檸檬梳打

前菜
薄荷荔枝梳打,西柚檸檬梳打
和牛牛舌、大啡菇
2021-05-19 50 瀏覽
這是一頓豐富的韓式烤肉大餐。雖說燒肉才是今天的主角,但甜蜜蜜芒果梳打非常吸睛,是很適合打卡的飲品,我看到的時候覺得非常驚艷!不過,味道方面,它是尋常的芒果梳打,味道可以,但不是很深刻。主角方面,我們吃的是完勝薄切牛舌套餐。這裡的肉類及海鮮都很優質。薄切牛舌只需輕輕一燒、梨汁雞肉味道清新,而大墨魚柔軟可口。不過,我覺得肉片並不是重點,因為爽脆的生菜包裹著肥瘦勻稱的肉類及泡菜,真的很美味。而且,我覺得這樣的菜肉比例非常健康。
這是一頓豐富的韓式烤肉大餐。
2021-05-18 65 瀏覽
母親節帶媽媽外出用餐,媽媽想吃韓燒,住在將軍澳區的我們選了近近地將軍澳一間韓燒,位於彩明商場內的炑八韓烤。店內環境座位舒服,爐具亦完善和整潔,服務也很有禮貌。爐上都配有芝士粟米半圍繞著,這個吃到停不了口,芝士味香濃口感佳。伴菜有泡菜、大豆芽和新鮮沙律菜。我們點了一個完勝薄切牛舌套餐,包括:牛小排、蒜牛五花、醬油五花肉、厚豬皮、魷魚、雞肉片和大啡菇,和牛牛舌鮮嫩非常而且牛味濃郁,燒完香噴噴好好味,另外,海鮮亦是新鮮,特別喜歡魷魚,燒出來鮮甜煙UN,魷魚都很不錯。飲品選了甜蜜蜜芒果梳打,很大的不杯、一大片切好的芒果掛在杯上,感覺很震撼呢! 味道亦好好喝,芒果甜美非常,芒果控必點之選。

慶祝紀念
母親節
2021-05-18 46 瀏覽
屋企附近就有間燒肉店,夏天就想心血來潮去燒肉!叫左個薄切牛舌套餐,二人絕對夠食,加埋兩杯凍飲,夏天飲完透心涼。牛舌套餐有齊晒牛、雞同豬,仲有三款前菜:泡菜、芽菜呢啲唔小得、泡菜又唔會過辣、岩番香港人口味!有牛舌(入口非常嫩滑)!魷魚、特級牛骨、雞、豬五花肉、牛胸腹及墨魚,這絕對可以二至三人吃,份量很多,醃製的醬料非常入味,肉質嫩滑,加上生菜及包著其他配菜吃更加美味。配菜、生菜、爐邊蛋及芝士粟米不限量可續添。一定要加錢要杯芒果特飲,因為係新鮮半個芒果加流打,飲落去芒果味特濃!
屋企附近就有間燒肉店,夏天就想心血來潮去燒肉!

2021-05-11
2021-05-17 61 瀏覽
好耐無食過韓燒了,特別係好排住爐邊蛋!! 前菜、爐邊蛋和玉米芝士都係可以免費無限加點的,當然要食多幾轉啦!諗唔到叫咩,跟住限定套餐叫就岩啦!套餐已經包含左牛舌,韓牛前胸肉、霜降牛小排、大八瓜魚、護心肉、和牛牛舌、豬梅花肉、大啡菇。滿足晒想試多幾款又諗唔到食乜既人。上茶時大大盤裝晒所有肉,影相一流呢!霜降牛小排油脂分布好好,入口好嫩滑牛舌都好大塊!護心肉有調味過,可以就咁食,或者包菜食都不錯,解膩又健康。豬梅花肉都好嫩滑。大八瓜魚係成條上的,一條就霸左成個爐。大啡菇夠晒juicy!野飲叫左兩杯梳打,不過飲唔到好甜既記得同店員講要少甜。

上茶時大大盤裝晒所有肉,影相一流呢!
霜降牛小排油脂分布好好,入口好嫩滑

牛舌都好大塊!

護心肉有調味過,可以就咁食,或者包菜食都不錯,解膩又健康。
豬梅花肉都好嫩滑。
大八瓜魚係成條上的,一條就霸左成個爐。
大啡菇夠晒juicy!
野飲叫左兩杯梳打,不過飲唔到好甜既記得同店員講要少甜。

2021-05-15 55 瀏覽
今日同屋企人過左離tkl行街,原來彩明商場開左間炑八,朋友成日話好好食,今日一於離trytry,果然有驚喜🤩💕首先餐廳環境闊落又企理,而且職員服務態度都好好,食得開心又放心😚我同朋友兩個叫左個完勝薄切牛舌套餐特別推介係和牛牛舌超級高質!推薦各位離到必食,一定要叫🥳首先依到既牛舌肉質好鮮嫩,仲要食落口好多汁,好有牛味,加上自己燒之後食,有陣好香口既燒肉味,諗起又想食👅另外仲有蔥蒜牛五花、醬油五花肉、被汁雞翼同埋厚豬皮,都係必食推介,肉質非常鮮嫩,完全係高質嘅肉嚟🤩 同埋依到既海鮮都估佢唔到既好食!套餐裏邊仲有大墨魚,真係勁大隻!好彩有鉸剪俾我哋展開佢,墨魚上邊餐廳本身已經調配咗醬汁,所以未到好有層次,好豐富,而且原隻墨魚好彈牙💕

我同朋友兩個叫左個完勝薄切牛舌套餐
特別推介係和牛牛舌
超級高質!推薦各位離到必食,一定要叫🥳

同埋依到既海鮮都估佢唔到既好食!
2021-05-12 56 瀏覽
今天滿心期待同八十多歲的媽媽去吃韓式牛肉粉絲作午餐,可惜牛肉條又幼又韌,味道非常一般。媽媽咬唔開牛肉韌條,不單抱怨、影響心情,又浪費食品。希望炑八真的會用心改善。
2021-05-12
2021-05-09 213 瀏覽
臨近母親節,你諗咗慶祝活動未?今日想提早慶祝,私自帶媽咪去食餐好,慰勞一下佢。媽咪最鐘意食肉,燒肉就最好不過。炑八燒烤新出了一個母親節燒肉套餐,望上去十分吸引,總共有六款肉類,一些蔬菜,韓式辣炒年糕和兩杯飲品。肉類份量都唔少,啱晒食肉獸的我們。我們去了位於調景嶺彩明商場的分店。店員服務態度好好,一坐下便馬上為我們端上韓式前菜小食,醃製海帶,芽菜,泡菜等等。又在爐邊放上芝士粟米和泡菜雞蛋。母親節套餐包括六款燒肉,有特級牛肋骨,和牛牛舌,醬油五花肉,護心肉,蔥蒜牛五花和梨汁雞肉。梨汁雞肉非常入味,肉質嫩滑,帶有些少蜜糖調味,滋味無比。醬油五花肉薄薄一片,非常容易燒,讓它在爐上看烘一點,有多一點燒焦,咬落去更帶點香脆。帶有脂肪的部份非常爽彈,一點都不覺得油膩。配上生菜口感更豐富。和牛牛舌牛舌口感軟脆,簡單用些少鹽調味能夠提鮮。粟米芝士爐邊的粟米芝士非常好食,芝士的鹹香與粟米的清甜很夾,而且仲有陣陣牛油香氣,店員都加添了兩轉。特級牛肋骨這個真是必點,如果單點都要200多元。賣相超級吸引,整條牛肋骨長長一條,秘製韓式醬油讓牛肉非常入味,油脂分布平均,牛肉軟腍,肉汁豐富,柔嫩。配菜更有一隻新鮮大蝦
臨近母親節,你諗咗慶祝活動未?

梨汁雞肉非常入味,肉質嫩滑,帶有些少蜜糖調味,滋味無比。

醬油五花肉

和牛牛舌
牛舌口感軟脆,簡單用些少鹽調味能夠提鮮。

粟米芝士

特級牛肋骨

配菜更有一隻新鮮大蝦,肉質爽彈,帶有鹹香海水鮮味。

蔥蒜牛五花

蔥蒜味道香濃,牛肉有嚼勁。

韓式辣炒年糕

年糕口感煙韌,韓式醬汁味道香濃,不過我覺得可以辣一點就更惹味。

柚子檸檬梳打

食燒肉又怎少得有氣飲品,柚子檸檬梳打大大杯的,而且又能減低膩感。

薄荷梳打
味道偏甜,有陣清新的薄荷香,飲落都唔錯。

整餐飯,媽媽都食得好滿足,燒肉味首唔錯,價錢合理,店員服務態度都好好!因為母親節,當日惠顧仲送咗康乃馨一支😂😂

• 特級牛肋骨
  • 和牛牛舌
2021-05-07 66 瀏覽
炑八推出母親節套餐。偷步同媽咪撐枱腳👭。前菜爐邊🥚不停refill是常識吧😛。母親節套餐包括💫和牛牛舌💫醬油五花肉💫護心肉💫蔥蒜牛五花💫大啡🍄💫特級牛肋骨💫大蝦🦐牛肋骨好大塊。店員主動幫忙燒👏。牛肋骨食落一d都唔un。仲好Juicy Tim😋。套餐入面有我鍾意食嘅大啡🍄。正正正😍。食肉獸記得食d🍄同🎃balance番丫🥰。哈哈🤣。。太肚餓嘅關係。一次過🔥。護心肉最岩口味。肉嫩味濃😝。💫韓式炒年糕小小辣夠惹味😌。💫飲品兩杯梳打小小甜。解膩冇得頂😎。5月9日晚市order 母親節套餐,送康乃馨一枝。❤️❤️❤️❤️❤️
母親節套餐包括
💫和牛牛舌
💫醬油五花肉
💫護心肉
💫蔥蒜牛五花
💫大啡🍄
💫特級牛肋骨
💫大蝦🦐
牛肋骨好大塊。店員主動幫忙燒👏。
牛肋骨食落一d都唔un。仲好Juicy Tim😋。
💫韓式炒年糕
小小辣夠惹味😌。
💫飲品兩杯
梳打小小甜。解膩冇得頂😎。