2023-09-16 250 瀏覽
真的没去过这么差的店,明明很多人结账,里面一大堆空位,门口排位排了20分钟等了一群人就是没人来带座……吃饭不给碗,也不上小菜,叫服务员上小菜问我要什么,你不给我我怎么知道你有什么…小菜和酱料都很难吃…头一次吃烤肉,等个肉也要等半天,加了个炒粉丝催了两遍等了40分钟也没上…服务员态度也很差,一副不耐烦的样子…我才应该不耐烦好吗。品质一般不算差,但是从没有过这么差劲的体验。明明2点多了都没啥人,服务员都不知道在干嘛看起来很忙的样子,实际上啥也没干头一次写食记,实在是差到爆
小菜和酱料都很难吃…
服务员态度也很差,一副不耐烦的样子…我才应该不耐烦好吗。
头一次写食记,实在是差到爆
2023-09-16
  • 别来
2023-08-29 219 瀏覽
開張第二次再光臨一樣無改進,垃圾招呼,垃圾食物,員工糧招出138元牛脷,要用刀乂享用,厚切五花腩鞋過鞋底這個價錢,每樣冰鮮肉,那有回頭客,飲食業悲哀,2100巳經等埋數等收工,全程無招呼,管理集團·富臨幾十年在香港,希業務蒸蒸日上,小弟個人意見,望見諒,有感而發
2023-08-29
生日
用餐優惠
優惠券
2023-07-23 284 瀏覽
我今天在屋企樓下附近隨便找了一家餐廳用午餐,沒有排隊直接入座,好方便。這次我沒有叫烤肉,而是選擇了一個套餐和一份炸雞及一個飯。整體來說,我覺得這家餐廳的價格很抵食,而且食物質量也不錯。套餐包括了一碗熱騰騰的飯、一份湯和一些韓國小菜(泡菜)。飯🍚正常,湯的味道不錯。小菜的份量很大,吃完可再添加,小菜都很美味,而且非常開胃。另外,我還點了一份炸雞。這份炸雞非常酥脆,而且味道也很好。它的外層非常酥脆,裡面的肉質也很嫩,非常適合作為點心或者下午茶的選擇。還點了一個石頭鍋飯。石頭鍋飯是在石頭鍋中煮飯,再加上牛肉、雞蛋和調味料。石頭鍋飯的好處是可以讓飯保持熱度,同時還可以讓米飯變得更加香脆。我最滿意係呢個,其他2款麻麻~如果你尋找一家價格實惠的餐廳,我會推薦這家餐廳。

如果你尋找一家價格實惠的餐廳,我會推薦這家餐廳。
2023-05-16 368 瀏覽
前菜有泡菜,海帶,蘿蔔和豆芽,四款前菜味道都不錯。另外,爐邊蛋也很好吃,很嫩滑,除了沙律,其他吃完都可以無限添加。 這次點了五花肉(韓式秘製醬油),梅花肉以及芝士帶子八爪魚,荔枝梳打。

梅花肉
五花肉(韓式醬油)
芝士帶子八爪魚
荔枝梳打
前菜,爐邊蛋
2023-05-13
母親節
梅花肉
五花肉(韓式醬油)
荔枝梳打
前菜,爐邊蛋
2023-05-06 288 瀏覽
每次我哋星期日完咗教會之後,都要搵餐廳食午餐,有一次經過這間韓式餐廳,覺得他的餐牌食物和價錢都非常合理,因此我們都去試一試,食物質素還可以的,最緊要是坐得舒適!❤️他都有一般傳統韓國餐廳提供的食物,例如蛋包飯、五花肉韓式拌飯、還有一些燒烤套餐,食物的味道調配及醬汁都是OK的,與傳統韓國餐廳差不多,當然牛扒或者一些五花腩可能會整得過熟,但還可以接受的👌🏻👌🏻最後,環境方面都是值得一讚,因為他是非常大的餐廳,而且有很多卡位的位置,二人來吃,或者一家人來吃,都可以確保是坐得舒適!✅✅✅

話說我之前已經叫過幾次外賣,味道其實唔差,但係每次叫外賣都好似抽獎咁。一係等好耐,一係就漏呢樣漏果樣。上次就漏野飲,今次就漏餐具。不過都算,所有野都解決得到。最唔好就係服務態度,講野聲氣真係好差,如果改善得到就1000分
2023-05-05
2023-03-07 298 瀏覽
炑八既午市好抵食👍🏻👍🏻👍🏻外賣更加抵,雞扒幾重黑椒味,份量算幾多不過今日啲飯稍為太腍,麻麻地蛋和配菜依然好味以呢個價錢來講,真係物超所值😁………………………………………………………
炑八既午市好抵食👍🏻👍🏻👍🏻

外賣更加抵,
雞扒幾重黑椒味,份量算幾多
不過今日啲飯稍為太腍,麻麻地
蛋和配菜依然好味

以呢個價錢來講,真係物超所值😁

………………………………………………………
雞扒蛋包飯
水準同其他炑八分店相差太遠,感覺不是同一家店。牛肉端上桌是冰凍的,還未解凍的凍肉狀態,其他分店試過多次都不錯,但這家店味道完全沒有其他分店的肉香味。大失所望。唔怪得高峰時段都不用排隊等位,大把空位。都可能係由於人少,貨品不新鮮,品質難以保證。
水準同其他炑八分店相差太遠,感覺不是同一家店。
大失所望。
4K
2023-01-02 835 瀏覽
噚日(1-1-2023 Sun) 元旦晏晝,同老公,女友人HJJ嚟到將軍澳行跨灣大橋,由於我同老公都肚餓,於是喺呢個商場搵嘢食先,老公揀呢間,我哋睇完menu,決定要兩個都係$38.00嘅tea set:部隊鍋麵同安東雞扒蛋包飯同:2. 加$5.00嘅凍檸茶大大杯,老公飲嘅,冇評論,只知好多冰.5. 加$5.00嘅凍奶茶同樣係大大杯,茶味ok,唔太甜,不過啲冰太多,飲到中段已經淡晒,最後竟然睇到有大半杯冰,其實我喺用$5.00買杯冰定買嘢飲?味道:2.5分4. 安東雞扒蛋包飯都幾大份,雞扒有四件,先食飯,啲飯係橙色嘅,係茄汁飯,味道係淡淡地,我覺得 ok; 雞扒就係蜜糖黑椒雞扒,普普通通冇驚喜.味道:3分3. 加$9.00嘅炸薯條份量唔太多,食落,本身薯條已經好夠甜,佢哋加咗蜜糖,好似冇乜分別,不過略嫌唔夠脆.味道:4.5分1. 部隊鍋麵我怕辣,所以冇食到,老公話佢係微辣.服務:我哋三個人,一人有一個袋,明明有闊啲嘅六人卡位,個女仔都只俾四人卡位我哋,之後見到有張六人卡位只坐兩個人,然後入嚟兩組分別三同兩人嘅,都被安排坐六人卡位,係歧視我位大陸朋友定咩呢?上安東雞扒蛋包飯時,個男仔放喺

2. 加$5.00嘅凍檸茶
凍檸茶
大大杯,老公飲嘅,冇評論,只知好多冰.

5. 加$5.00嘅凍奶茶
凍奶茶
大半杯冰
其實我喺用$5.00買杯冰定買嘢飲?
味道:2.5分

4. 安東雞扒蛋包飯
安東雞扒蛋包飯
都幾大份,雞扒有四件,先食飯,啲飯係橙色嘅,係茄汁飯,
安東雞扒蛋包飯
味道:3分

3. 加$9.00嘅炸薯條
炸薯條
味道:4.5分

1. 部隊鍋麵
我怕辣,所以冇食到,老公話佢係微辣.

服務:

上安東雞扒蛋包飯時,個男仔放喺韓燒爐上,奇奇怪怪嘅服務.
2.5分

環境:
好暗,梳化又爛.
3.8分

衛生:
HJJ斟咗水,我睇見我個杯有油浮喺面,
我完全唔敢飲.

其他:
只有凍飲,就算係韓燒,都可以供應熱飲啩.
2023-01-01
$31.67 (下午茶)
炸薯條
2022-10-30 504 瀏覽
下午或晚餐間吾中都會食佢既炸雞蛋包飯,睇落好似好少 但其實好多,炸雞非常之酥脆!好食,下午有時會食下石窩飯或者辣炒豬肉,好抵!平均都係50蚊至60左右,有時候突然間想食韓國嘢既話 選擇佢都係吾錯既選擇
2022-09-19 724 瀏覽
今日下午茶去咗食炑八我兩個人叫咗2個下午茶韓式定食,主食(部隊鍋拉麵,辣炒芝士年糕拉麵),小食(烤牛肉迷你紫菜包飯四件,炸蝦迷你紫菜包飯四件)加錢飲品(忌廉溝鮮奶),真係幾抵食.部隊鍋有豬肉,魚蛋,泡菜,茄汁豆,年糕,香腸,午餐肉...小辣啱啱好,夠曬開胃.辣炒芝士年糕拉麵D醬汁,小甜小辣,我就非常鐘意烤牛肉迷你紫菜包飯和炸蝦迷你紫菜包飯,份量和味道都可以,似是即叫即製最正梗係可低消費又坐得舒服,簡值係一個"吹水"好地方
今日下午茶去咗食炑八

最正梗係可低消費又坐得舒服,簡值係一個"吹水"好地方
2022-09-11
  • 部隊鍋拉麵
2022-09-02 494 瀏覽
平時通常食lunch set泡菜豬肉蛋包飯, $58一個飯+前菜+湯+加錢飲品(例如荔枝梳打), 真係幾抵食。紫菜湯、泡菜同豆芽都幾好味。今次試韓燒SET $498有梨汁雞肉、雞扒、韓式秘製醬油五花肉、牛肉、南瓜、加錢仲可以UPGRADE紫菜蛋飯同泡菜豬肉飯,  粟米芝士及泡菜蛋無限加, 性價比幾高。肉質OK, 有三款醬汁, 燒完肉點醬汁, 送飯一流。不過呢到的服務好隨意, 明明用APP叫左特定的前菜, 但次次待應都係隨心俾一款(不是app落單的前菜)😅😅😅

今次試韓燒SET $498

2022-08-08 496 瀏覽
對$39的韓式牛肉蛋包飯要有什麼期望呢 🤣但竟然還不錯耶 😮奄列熟度剛好(但因為放飯盒&熱飯上面,所以凝固了沒蛋汁流出來)不是用一般白飯 而是用蕃茄炒過的牛肉片用了比較重口味的醬汁加上洋蔥爆炒覺得CP值超高的 😄👍
對$39的韓式牛肉蛋包飯要有什麼期望呢 🤣
但竟然還不錯耶 😮
不是用一般白飯
而是用蕃茄炒過的
牛肉片用了比較重口味的醬汁
加上洋蔥爆炒
覺得CP值超高的 😄👍

2022-02-24 984 瀏覽
今日放假冇嘢做,去咗行MegaBox,本身諗住喺上邊食乜乜傢俬,平平哋簡簡單單食飽就算,點知經過地下嗰層,見到呢間韓燒,比佢啲香味吸引咗,忍唔住入咗去食,我哋兩個人叫咗個套餐,乜都有啲,好多唔同部位都有得食,另外仲加咗個燒生蠔,兩個人買單都差唔多$600 ,價錢唔算係太貴,不過佢啲肉嘅質素就唔係話十分之好,普普通通,骨啲肉有少少鞋口,牛五花都唔係好夠肥,冇乜肉汁,不過整體來講都算OK,環境同衛生都唔錯。
2022-02-19
2021-11-07 793 瀏覽
全家人都好鍾意食佢嘅雞扒蛋包飯,所以今日假期唔煮飯又去外賣三盒雞扒蛋包飯,蛋非常滑,包住嘅飯係茄汁炒飯,甜甜地非常好味。另外雞扒用黑椒醃過,雞肉又滑又有肉汁,仲配埋少少蔬菜,呢盒飯性價比非常高