2012-09-19 22 瀏覽
見有新野 今晚就去左試 6:30入座 人唔多 位都算OK唔係好迫刺身--夠凍三文魚都OK厚 壽司--不過壽司係凍的唔係暖飯 OK 唔錯 但就要等等軍艦--要等 不過紫菜好脆 正~餃子--好味 係煎的 唔係好似其他店咁炸 好好味天婦羅--夠熱 芝士獅子狗好好食 蟹腳都唔錯鐵板帶子--好食 牛油味幾重炸物--大部份都OK 唔會好油拉麵--都算大碗 但係豬骨湯拉麵真係得湯同麵 冇餸甜品--一人一份少左D
刺身--夠凍三文魚都OK厚
壽司--不過壽司係凍的唔係暖飯 OK 唔錯 但就要等等
軍艦--要等 不過紫菜好脆 正~
餃子--好味 係煎的 唔係好似其他店咁炸 好好味
天婦羅--夠熱 芝士獅子狗好好食 蟹腳都唔錯
鐵板帶子--好食 牛油味幾重
炸物--大部份都OK 唔會好油
拉麵--都算大碗 但係豬骨湯拉麵真係得湯同麵 冇餸
甜品--一人一份少左D
  • 鐵板帶子,軍艦壽司,餃子,天婦羅
2012-09-17 18 瀏覽
今日系朋友聚會日,商量左好內決定食放題,系旺角D放題都無咩驚喜咖啦見呢間新開就去試下啦我地提早訂左台去到唔使等仲有6人大卡位坐,坐落即刻開始叫野食啦,一開始叫左個凱撒沙律,同墨魚仔,墨魚仔都大只夠凍唔錯刺身,有好多款仲有我喜愛的甜蝦,我地樣樣點左d,等左一陣一大盆刺身黎到啦,章紅魚好爽好鮮味,我最愛的甜蝦系有頭咖,一啜d汁勁鮮味,估唔到甘咖價錢會有d甘正咖甜蝦,三文魚都新鮮夠肥,其他都正常無咩特別食完凍就到熱啦,呢度都好多熱食燒物同串燒都系我最愛,羊架同七味雞翼好好味,雞翼唔系燒到乾晒無味果款,食落有密糖味真系有好幾重味,仲有雞翼尖都好味,天婦羅南瓜好甜其他的一般鐵板的食物都幾好但系已經飽啦,都試唔晒炸物除左薯格,其他的一般 鍋物都好味仲好大鍋食唔晒(浪費左mad壽司點左幾款味道同賣相都一般
夠凍唔錯

食完凍就到熱啦,呢度都好多熱食

真系有好幾重味,仲有雞翼尖都好味,天婦羅南瓜好甜其他的一般

鐵板的食物都幾好但系已經飽啦,都試唔晒

炸物除左薯格,其他的一般

鍋物都好味仲好大鍋食唔晒(浪費左mad

壽司點左幾款味道同賣相都一般
題外話/補充資料: 侍應生收野幾快漏單情況不多,出品還算快,卡位都好濶,呢度生日會關燈好正.... 呢度仲有2間大房,下次生日一定要黎開P,老實講旺角甘咖價錢甘咖食物同環境我地都好滿意了 大家都話下次再黎!!!勁食一番!!
  • 羊架
  • 七味雞翼
  • 雞翼尖
  • 鐵板牛油帶子
  • 鐵板牛肉
  • 三文魚
  • 甜蝦
2012-09-13 15 瀏覽
今日係好友魚蛋的生日,因好友是日本菜狂熱,所以揀左食放題同佢慶生,我地一行八人晚上九時半去到,因預先訂了枱,可以即時入內。刺身三文魚有腩可揀,抵讚。北寄貝很鮮味,有驚喜。甜蝦值得推薦,賣相也很讚其他的不過不失。食完頭輪刺身後,大家開左胃,瘋狂式搶食,之後的食物没法影相了...卷物推介鰻魚芝士卷,encore左兩round。因要留肚試熟食及encore刺身^^ 所以壽司我們只叫了幾款火炙壽司,都ok。熟食我最愛的雞軟骨,只屬一般。七味雞翼、串燒,不過不失。金菇牛肉卷,味道偏濃。牛肉薄片,好吃有水準。天婦羅,有意外收獲,炸粉分量剛好,口感味道中上。由其翡翠蝦,有驚喜。芝士焗蠔蠔很細隻,但可以一試。辣酒煮花螺,幾入味。鐵板牛柳粒,外皮已熟,內裡是半紅,口道尚可,口感不錯有誠意,可見心思。香草腸,很好吃,不得不推薦。餐廳環境不錯,座位算闊落,我們當晚因有訂位,更有舒適卡位座。食物質素ok,上菜收碟速度一般,但汽水來得滿快,我果晚飲左成3罐芬達,侍應服務尚可(當然放題不會有甚麼服務可言,哈哈),整得都很滿意。是晚每位150

刺身
三文魚有腩可揀,抵讚。北寄貝很鮮味,有驚喜。
甜蝦值得推薦,賣相也很讚
其他的不過不失。

熟食
我最愛的雞軟骨,只屬一般。
七味雞翼、串燒,不過不失。
金菇牛肉卷,味道偏濃。
牛肉薄片,好吃有水準。
芝士焗蠔蠔很細隻,但可以一試。
辣酒煮花螺,幾入味。
香草腸,很好吃,不得不推薦。

是晚每位150
慶祝紀念
生日
  • 辣酒煮花螺,北寄貝,三文魚腩,香草腸
2012-09-10 3 瀏覽
老公同我都好鐘意周圍去試下新野食 今日就簡左間新開既放題,諗住星期一 18:30 會比較少人, 所以無訂定位去到唔洗等, D 侍應手腳快, 即刻有枱坐店內裝修好靚感覺私隱度好高一埋位即叫刺身, 甜蝦 北寄貝 都好新鮮, 可惜冇海膽交完紙唔洗3分鐘有得食 , 其他果D 起碼都要等10-20分鐘入口完全冇雪味, 仲好有口感試完生就要試熟, 不可不提鐵板選擇多 鐵板牛油帶子 牛肉薄燒 好正, 飲品方面得汽水無其他選擇 酒水又得啤酒無清酒食日本野無清酒就唔店囉我地不斷狂食, 食足2個鐘 最尾的甜品真係好好味整體黎講食物,環境(冷氣凍左d),服務都不錯 人頭$168 算系甘啦
老公同我都好鐘意周圍去試下新野食
去到唔洗等, D 侍應手腳快, 即刻有枱坐

店內裝修好靚感覺私隱度好高

一埋位即叫刺身, 甜蝦 北寄貝 都好新鮮, 可惜冇海膽
入口完全冇雪味, 仲好有口感

飲品方面得汽水無其他選擇
酒水又得啤酒無清酒
食日本野無清酒就唔店囉

我地不斷狂食, 食足2個鐘 最尾的甜品真係好好味

2012-09-10
  • 牛肉生薑燒 辣汁煮花螺 鐵板山賊牛肉粒
2012-09-02 6 瀏覽
2個小時既放題 有1個小時係到等頭1個鐘頭完全係食雞翼,雞軟骨食飽order左既壽司刺身,埋完單食埋甜品先到三文魚切到薯條咁款已經不在話下上到枱仲要唔新鮮服務員態度差,追單就黑面,追多幾次直情唔理你食物整體一般成餐完全唔值二百蚊!呢間野如果對食物無要求都可以考慮下!
2個小時既放題 有1個小時係到等
頭1個鐘頭完全係食雞翼,雞軟骨食飽
order左既壽司刺身,埋完單食埋甜品先到
三文魚切到薯條咁款已經不在話下
上到枱仲要唔新鮮
服務員態度差,追單就黑面,追多幾次直情唔理你

食物整體一般
成餐完全唔值二百蚊!
呢間野如果對食物無要求都可以考慮下!
2012-09-01
2012-09-01 12 瀏覽
這是一間使我平生以來唔肯俾錢想拍枱走的食店。無意行過見到有間新日本放題,見價錢同食開的差唔多咪試吓。兩小時任食諗住都夠啦,約了朋友6:30,6:15已行定入去坐底即點了一罐可樂等到朋友到了罐可樂都未到已經心知不妙(當時不是有太多客)。朋友6:30到咗即遞order紙,點了幾十樣嘢 (刺身;燒物;串燒;揚物;壽司....)。等了一會有一碟花螺(幾粒)。約十分鐘後再來一碟仔沙律同墨魚仔。之後一路就沒有嘢食。朋友再始不耐煩,不停吹單及加單。差不多食了一個鐘只多來了一碟薄燒牛,兩隻雞翼及兩條多春魚。朋友自然更加火起,落單再點。其間右面隔離枱的兩位見這麼久沒有嘢食,來了兩串串燒,還提議分住一串給我們食住先(都唔知好嬲定好笑)。到了7:45即食咗個半鐘時只來多了兩串雞肉&雞軟骨。這時原本一路努力安撫朋友的我已按耐不住心中的火,結賬即走,最後還要去食茶餐廳兩人晚飯套餐呢!除了無嘢食之外。在緊餘來了的食物而言,質數可算是差。沒有一樣覺得好食。坐位又迫,枱貼枱,糟到爆。
這是一間使我平生以來唔肯俾錢想拍枱走的食店。

2012-08-24
  • 沒有
2012-08-31 13 瀏覽
飲食男女有「每位減10蚊人頭費」coupon,又好耐冇依放題, 所以姑且一試下book左9:30pm~11:30pm時段火鳥個場好大, 比起同區2000yen應該大足一倍有好多一開始都係例牌點左刺身先呢碟刺身真係無咩特別,連本身幾好食既白肉豚都係一樣:無咩特別連本身好難吾好食既甜蝦都係,比起一般普通放題都鮮味不足..! 真係吾明原因...!點左火灸三文魚壽司,鰻魚壽司,芝士蝦壽司芝士蝦壽司的蝦超薄, 而且超級乾身!就算芝士幾香都覺得吾好食火灸三文魚又係好難吾好食既,但係佢D壽司飯偏甜,令到好地地一件壽司都變到好難入口,我個人口味係喜歡偏酸的壽司飯..呢舊甜壽司飯我真係覺得吾好食!再試埋燒物~黃色既醬燒豆腐其實係燒豆腐干再加D醬~雖然普通但係都幾好味~至於燒羊架....明明又係好易整既貨色!其實旺角甘多間放題我都差唔多試過晒..但係真係冇一間可以甘難食!燒到成舊炭甘..又太咸..! ><連我食肉獸既男朋友都放棄唔食!要知道通常幾難食我男朋友都會堅持食晒佢...!好普通既牛油焗帶子...焗過頭..吾好食..又太咸...-.- 間野新開就搞成甘...牛柳粒一般般..有幾粒好難
飲食男女有「每位減10蚊人頭費」coupon,
又好耐冇依放題, 所以姑且一試下

book左9:30pm~11:30pm時段
火鳥個場好大, 比起同區2000yen應該大足一倍有好多

一開始都係例牌點左刺身
火鳥刺身
呢碟刺身真係無咩特別,
連本身幾好食既白肉豚都係一樣:無咩特別
連本身好難吾好食既甜蝦都係,
比起一般普通放題都鮮味不足..!
真係吾明原因...!
火鳥壽司
點左火灸三文魚壽司,鰻魚壽司,芝士蝦壽司
芝士蝦壽司的蝦超薄, 而且超級乾身!
就算芝士幾香都覺得吾好食
火灸三文魚又係好難吾好食既,
但係佢D壽司飯偏甜,
令到好地地一件壽司都變到好難入口,
我個人口味係喜歡偏酸的壽司飯..
呢舊甜壽司飯我真係覺得吾好食!
醬燒豆腐?
燒羊架 燒茄子
再試埋燒物~
黃色既醬燒豆腐其實係燒豆腐干再加D醬~
雖然普通但係都幾好味~

至於燒羊架....
明明又係好易整既貨色!
其實旺角甘多間放題我都差唔多試過晒..
但係真係冇一間可以甘難食!

燒到成舊炭甘..又太咸..! ><
連我食肉獸既男朋友都放棄唔食!
要知道通常幾難食我男朋友都會堅持食晒佢...!
牛油焗帶子?
好普通既牛油焗帶子...焗過頭..吾好食..又太咸...
-.- 間野新開就搞成甘...
鐵板牛柳粒?
牛柳粒一般般..有幾粒好難咬開!
金姑牛肉卷
金姑牛肉卷~呢款都整得吾好食就大件事啦!

飯後甜品送左每人一小舊正方形既透明物體~
上面有少少白色CREAM同一粒小藍莓~
應該係用清酒整既..
我吾鍾意飲酒..而且佢舊野朕味就係將清酒加落大菜糕甘整
變左又酸又苦~好似舊大菜糕過左期!
唉~~~~~~~~

最後去到埋單,但一開始我地坐低就點落既「鐵板牛脷」仲未到....
(順便一提,我地坐低叫左罐可樂等左十五分鐘都無,
最後我男朋友自己去拎)
要提第三次,再埋埋單之後,碟野先到
而且燒到好乾! good job!
已經對呢間野冇晒希望~

well done!

總括黎講,
依家旺角區間間放題價錢都差不多~
我唔會再光顧呢間野,
因為食物真係中下質素~

其實食左成餐飯~唯一有叫完又叫既係罐可樂~
其餘真係好一般既一般~
我未試過一間放題可以係甘..! 好失望

題外話/補充資料: 可能已經深夜關係 一位疑似經理物體長期坐係隔離張台 其他侍應周不時圍埋去 細聲講大聲笑好擾人~好煩 不過侍應服務態度都不俗,收碟速度都快 係有幾個金髮小姐同一個男仔會扮睇唔到唔收單 直接走人~ 但一位岩岩好第一日返工既短髮小姐態度就好好:D 仲有一位中年女子都好好~ 另外要提醒各位, 此店漏單情況頗為嚴重~ 而且侍應都頗新~ 懷疑常送菜食物去隔離台~ 總之可以揀都吾好揀呢間...
2012-08-30
$170 (宵夜)
2012-08-29 21 瀏覽
係旺角行街時睇見呢間放題 即刻上open rice 睇下評語 原來新開 立刻上去拎位 上到去未開始入座都有四五個人係到等位 。食物方面 刺身 三文魚好厚 正 甜蝦反而麻麻地 最驚喜有北寄貝 好小地方有 仲有個好搞笑既黑色蟹子壽司 味道一樣 不過真係第一次食黑色既熟食 我男朋友話薯格好好味 岩岩炸起 羊扒太熟 好硬 仲有焗帶子 係細粒左d但味道同出面一樣 去到禁岩無辣酒煮螺 食左豆腐鍋同泡菜鍋 豆腐鍋比較好味 想試埋牛肉鍋 但已經好飽 整體上幾好係上菜慢左小小 不過兩個人食唔算大問題 佢係一碟一碟上唔會一次過上幾碟 大班人食可能就真係慢左d 同埋座位好逼 坐得有小小唔舒服禁。 埋單時會有個栗子甜品 我唔中意食栗但個侍應放底就走左去 唯有食左佢 好大陣冧酒味 如果有多幾種甜品會好d 最後係旺角黎講呢間算係中上 唔錯^_^

食物方面
5 分鐘 (堂食)
  • 牛油焗帶子
2012-08-27 17 瀏覽
一行四個人夜晚想食放題..咁朋友就預先訂左位..訂左6:45分.. 準時到左.. 但已經勁爆多人食緊.. 好彩有訂位.. 因為轉頭睇已經好多人係度排緊隊..一坐低個個都勁肚餓即刻點野食.. 有好多張紙比你選擇.. 其實每張紙得幾樣野比你去選擇..點解唔將全部印係同一張紙到.. 咁樣好唔環保.. 有D浪費..咁個個都餓到爆咁就係咁畫畫畫..一上黎個樣就係芝士焗蠔.. 蠔睇落好大隻.. 一食落去成口都係好結既白色野.. 隻蠔細到.. 亦無咩芝士味之後就係上芝士年糕.. 友人係咁叫食呢個就一人2粒.. 點知食左一粒已經好膩.. 過甜.. 膩到食一粒唔想再食.. 但每人點左2粒.. 唔可以浪費就大家食晒佢.. 再上刺身.. 由於人多.. 成4個人.. 就叫左3文魚同甜蝦各50件.. 北寄貝同其實等等叫左各10件.. 但唔齊.. 但好多人食.. 佢比一大盤都算係咁.. 都OK新鮮.. 火灸三文魚同鰻魚壽司.. 味道係普通.. 都OK啦.. 叫左2次.. 鰻魚芝士卷.. 都唔記得個名係咪咁.. 好食.. 叫左2次.. 燒羊鞍.. 叫左2件試下.. 都OK喎!鐵板蒜蓉牛油帆立貝好食.. 但叫左幾次.
一行四個人夜晚想食放題..
咁朋友就預先訂左位..
訂左6:45分.. 準時到左.. 但已經勁爆多人食緊..
好彩有訂位.. 因為轉頭睇已經好多人係度排緊隊..
一坐低個個都勁肚餓即刻點野食..
有好多張紙比你選擇.. 其實每張紙得幾樣野比你去選擇..
咁個個都餓到爆咁就係咁畫畫畫..

一上黎個樣就係芝士焗蠔..
之後就係上芝士年糕.. 友人係咁叫食呢個就一人2粒..
點知食左一粒已經好膩.. 過甜.. 膩到食一粒唔想再食..
但每人點左2粒.. 唔可以浪費就大家食晒佢..
燒羊鞍.. 叫左2件試下.. 都OK喎!
鐵板蒜蓉牛油帆立貝好食.. 但叫左幾次.. 佢先上得一次.. 係最尾要埋單先上.. 無得再叫..
燒烤串.. 叫左牛粒.. 雞軟骨..雞腎.. 除左雞腎同牛粒外可以唔叫.. 但雞軟骨味道都普通..
另外仲食左幾樣放唔到上黎.. 因為只可以放8張..
鐵板燒牛柳粒.. 好食.. 但一份得幾粒.. 仲好細粒..
仲有炸雞軟骨.. 炸雞軟骨可以再叫.. 幾好食! 好食過燒既..
最後送既甜品我地個晚食咁岩係咖啡慕士.. 睇落幾靚.. 但食落苦.. 又未算叫好難食..

最後4個人埋單連加一.. $784.. 每人$196..
題外話/補充資料: PS:店舖好多人.. 亦好嘈.. 任食2個鍾.. 最後半個鍾就已經唔可以再叫野食! 同埋成日都會漏單.. 所以一見到幾個字都無上就要再落單..
2012-08-24
2012-08-15 20 瀏覽
來做一個簡單report…今日呢間野新開就試下啦,估唔到有驚喜,老實講價錢很正常,平日晚餐178+10%,假日+10雞,但佢比旺角同區好多都好。先講服務 :75 分 想不到地認真,收碟快已經好過其他好多,都係有漏單情況,不過食得就預左,臨走幾個經理輪流同你say thx,我呆了。堅係不可不講的熟食:85分 真係幾好食,選擇多而且即製夠熱,推介羊扒同辣酒花螺,仲有牛肉鍋好正統,雖然肉不多但湯底個sukiyaki 真係好飲,d 野食唔會大大份塞飽你,特別個 翡翠蝦天婦羅好有水準,隻蝦包住條露荀黎炸,粉漿剛剛好,入口不太油又帶點清新。刺身:80分 除左吞拿魚雪到太悔,其他都大舊又新鮮,甜蝦係連頭款,夠認真,三文魚都幾令,驚喜是有供應白肉豚。不得不提每人送的一客甜品,好似有多款但冇得揀,我食到栗子蓉,佢加入左好香的冧酒,入口一d 都唔漏,可惜飲品得氣水啤酒任飲,飲太多就成肚氣。最後呢度有個特別服務,食食下會有d 彩燈,然後全場熄燈,原來係播生日歌,有專人插支煙花在自備的蛋糕上,送到你面前,真係好有氣氛,而且d 服務員都好樂意幫你影相,很好呀…可是好似要早一日book, 最有趣係有得預約廚房俾

價錢很合理
先講服務 :75 分
臨走幾個經理輪流同你say thx,我呆了。

堅係不可不講的熟食:85分
好多款食物任揀~!!!
刺身:80分

最後呢度有個特別服務,食食下會有d 彩燈,然後全場熄燈,原來係播生日歌,有專人插支煙花在自備的蛋糕上,送到你面前,真係好有氣氛,而且d 服務員都好樂意幫你影相,很好呀…可是好似要早一日book, 最有趣係有得預約廚房俾你自製生日蛋糕,呢個真係第一次聽。

總結,價錢係一般旺角價,但服務食品比同區都好,絕對值得一試。
題外話/補充資料: 聲明我是以我食過的來做對比,評價可能過於主觀,不喜勿插。
2012-08-14
好多款食物任揀~!!!
價錢很合理
  • 羊扒
  • 辣酒花螺
  • 翡翠蝦天婦羅
2012-08-12 13 瀏覽
夜晚想食放題, 不過好多地方都超多人, 咁岩行過銀城廣埸見見有間新野, 而招牌又標榜有 200 個位, 即管上去試下, 可能真係新既關係, 上到去真係唔多人, 即刻有位.. 食既野都有好多款.. 不過最值得讚既係, 呢頭落單, 轉頭就黎, 而且冇漏單, 有俾多冇俾少, 加上汽水啤酒任飲, 雖然時間得兩個鐘, 不過都夠.. 要食放題, 火鳥真係個唔錯既選擇..!
帶子
黑魚子壽司