2024-04-30
🍲最近同朋友去左銅鑼灣一間人氣火鍋店 - 火鍋隨意門一齊打邊爐💛餐廳裝潢都幾有特色,以4個國家為設計主題,分別有法國🇫🇷、土耳其🇹🇷、日本🇯🇵同埋宮廷建築🇨🇳😊食物質素唔錯,餐廳提供9種配料,分別有辣椒、醋、蔥油、芫荽、蒜蓉、炸蒜、蔥、芝麻、醬油。♡隨意門招牌花膠雞湯鍋湯底用上三黃雞每日新鮮熬製而成🐔三黃雞肉嫩味道又濃郁,配搭厚身花膠可以補充豐富骨膠原,岩哂媽媽們啊(◕ᴗ◕✿)建議可以先飲湯~花膠可以滾耐d會比較腍身同埋會越煮越入味🤭我忍唔住飲左3碗湯😆雞肉用乾冰製造出煙效果,好吸睛❗️♡手切頂級安格斯牛肉份量一d都唔少,好有牛肉味而牛脂分佈都好均勻,擺盤都好有心思♡餃類拼盤呢個拼盤係用旋轉木馬裝住,非常可愛🎠分別有黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、鮮蝦雲吞,全部都大大粒🫶🏻我最鍾意係黑松露蟹肉餃同埋白松露野菌豬肉餃,一咬好香口😛蟹黃豚肉餃好足料,咬一啖好多蟹黃🦀♡特盛蔬菜拼盤擺盤好精緻又新鮮,呢個拼盤有金菇、生菜、娃娃菜、油麥菜、蕃茄、蘿蔔,好健康呀🥗♡麻辣鴨舌朋友order左呢一份小食,味道好夠麻又好夠辣,非常惹味(◍•ᴗ•◍)♡蜂蜜菊花烏龍茶呢個係用地球儀當茶
♡隨意門招牌花膠雞湯鍋
♡手切頂級安格斯牛肉
♡餃類拼盤
♡特盛蔬菜拼盤
♡麻辣鴨舌
♡蜂蜜菊花烏龍茶
呢個係用地球儀當茶壺咁,好特別啊🌎Gavin完全比佢吸引左,非常清熱解渴😆Gavin一邊飲一邊講「甜甜~」我都覺得好好飲丫🤓
@hotspot.cwb
📍火鍋隨意門
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
(🚇港鐵銅鑼灣站 A 出口,步行約4分鐘)
#hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #hkbabystyle #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hkinfant #hkbabyphotography #親子KOL #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #開飯喇 #開飯喇銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣打卡 #銅鑼灣打邊爐 #聚會餐廳 #打邊爐 #打卡餐廳 #打卡餐廳香港