2024-01-05 77 瀏覽
火舞町 FUMU 火舞の12品極尚和牛龍蝦鐵板燒套餐⭐️ 瑩光魷魚沖漬Firefly squid in soy sauce, a dish that showcases the flavors of fresh squid with a tangy and vibrant marinade. It is a delightful appetizer that sets the tone for the rest of the meal.⭐️ 魚子醬豆腐配胡麻醬Another appetiser is Caviar tofu in sesame dressing. The combination creates a harmonious blend of flavors. ⭐️ 上刺身盛(五點)The course continues with a platter of assorted sashimi, featuring five different types of fresh and carefully sliced raw fish. The sashimi is presented
火舞町 FUMU

火舞の12品極尚和牛龍蝦鐵板燒套餐

⭐️ 瑩光魷魚沖漬

⭐️ 魚子醬豆腐配胡麻醬

⭐️ 上刺身盛(五點)
The course continues with a platter of assorted sashimi, featuring five different types of fresh and carefully sliced raw fish. The sashimi is presented beautifully and offers a variety of textures and flavors, showcasing the finest quality seafood.

⭐️ 香煎澳洲龍蝦尾
The highlight of the set menu features a grilled Australian lobster tail. The lobster is cooked beautifully, with a succulent and tender texture. The grilling process adds a smoky flavor that enhances the natural sweetness of the lobster meat.

⭐️ 日本大分縣A4和牛西冷厚燒
The thick-cut A4 Wagyu sirloin from Oita is not as perfectly cooked as expected. It’s not as tender as you thought about Japanese Wagyu but it’s beautifully plated.

⭐️ 日式風味雞肉炒飯
⭐️ 日式蜆肉味噌湯
⭐️ 是日日式甜品
瑩光魷魚沖漬、 魚子醬豆腐配胡麻醬
上刺身盛(五點)
香煎澳洲龍蝦尾
日本大分縣A4和牛西冷厚燒
2023-12-12
瑩光魷魚沖漬、 魚子醬豆腐配胡麻醬
上刺身盛(五點)
香煎澳洲龍蝦尾
  • 燒澳洲龍蝦尾
2023-12-10 45 瀏覽
一入到呢家店,老闆微笑迎接,氣氛舒服得滯,坐低叫咗份傳統香港風味嘅炒麵。阿叔炒麵嘅聲音好過癮,啲麵嘅香氣直躥鼻尖,令人期待。啱啱好,呢碟炒麵平民價錢,但味道絕對唔平凡!炒麵🍜出面金黃焦酥,入面爽滑彈牙,醬汁恰到好處咸香,啜一啜,吱吱響,越食越過癮。啲芽菜㜁到爽口,係炒麵之間帶嚟清新感,仲有啲小小辣椒絲,微辣微辣,啱哂愛辣嘅我。叉燒呢,色澤紅潤,切得薄身啲;食落去外焦內嫩,帶少少炭燒嘅香味,真心惹味。飲杯涼茶解嘈,真係好搭檔。講真呢,這餐飯,簡簡單單,味道卻百吃不厭,下次再嚟,一定要試埋啲其他嘅平民美食!🥢🌶️🍵咁有滋味嘅炒麵,配上老闆嘅賓至如歸嘅服務,食完之後滿足感滿滿,呢個就係地道香港嘅小店風格,要保留味道,又帶啲新意,真正嘅美食,唔單止止於味覺,仲有同店員或者老闆嘅交流,這種感覺真係值得嚟過又過。

2023-11-30 26 瀏覽
岩岩個假日同媽咪行街,經過見到一間裝修精美嘅日式店,佢仲要做緊優惠套餐添!!個套餐有14品食物有沙律、小食、龍蝦、炒飯、甜品等等😚每樣都好好食,擺盤精美,令到我哋食飽又睇飽🫶🏻南非鮑魚鮑魚新鮮彈牙,上面仲有三文魚籽,帶出鮑魚鮮味仲加咗D鹹味點綴👏🏻👏🏻琥珀核桃小魚乾脆卜卜咁,食落有種鹹香味😆每日精選甜品係抹茶蕨餅😋囗感煙韌,加上苦澀嘅抹茶粉,令味道更突出😍😍日本A4十勝和牛厚燒🥩入口即溶,啖啖肉仲有多汁🤤加入蔥花同蒜片,更加提升咗肉香味😆以上係我同媽咪喺個套餐入邊覺得最得意同好食嘅☺️☺️,兩個人食呢個餐嘅份量啱啱好,唔會太多👍🏻餐廳環境舒服,店員細心有禮,下次再帶屋企人嚟食🤗
南非鮑魚
琥珀核桃小魚乾
脆卜卜咁,食落有種鹹香味😆
每日精選甜品
係抹茶蕨餅😋囗感煙韌,加上苦澀嘅抹茶粉,令味道更突出😍😍
日本A4十勝和牛厚燒🥩

2023-11-28 30 瀏覽
第二次嚟到呢一間鐵板燒居酒屋食嘢,非常之期待今次叫嘅美食,因為上一次食佢哋嘅套餐嘅時候已經好滿意!不過今次有特定某啲嘢特別想食,所以就決定單點😆👍🏻蘇格蘭蟶子王(兩隻)超級巨型嘅蟶子王,非常之鮮甜美味!👍🏻燒牛舌燒牛舌爽脆嘅口感,並且燒得好均勻,真係令人回味無窮!👍🏻豬肉大阪燒好友日式風味嘅豬肉大阪燒,上面加咗燒汁,每一啖都食到燒汁嘅香味!豬都類肥瘦適中,仲食到小小油脂,口感唔錯。👍🏻北海道千歳う未豚豚五花豚肉絕對唔輸蝕過牛肉,肉質鬆軟,啖啖肉嘅口感實在太難以忘記。👍🏻牛油蝦膏汁煎虎蝦煎虎蝦虎蝦的蝦肉鮮甜又彈牙,牛油蝦膏汁超入味,好喜歡個醬汁!
👍🏻蘇格蘭蟶子王(兩隻)
超級巨型嘅蟶子王,非常之鮮甜美味!
👍🏻燒牛舌
燒牛舌爽脆嘅口感,並且燒得好均勻,真係令人回味無窮!
👍🏻豬肉大阪燒
👍🏻北海道千歳う未豚豚五花
👍🏻牛油蝦膏汁煎虎蝦
2023-11-27 16 瀏覽
到咗TGIF~緊係要揾間好餐廳獎勵下自己😝朋友推介左我哋黃埔呢一間居酒屋🏮位置喺黃埔嗰邊,鄰近我返工嘅地方😆一入去餐廳就覺得裝修好靚,菜式多元化今晩試咗幾款招牌菜式:🔸豬肉大阪燒大阪燒上面佈滿燒醬和木魚乾🤩人面都有豬肉片同蔬菜,麵粉唔算多,食得好滿足😌🔸牛油蝦膏汁煎虎蝦虎蝦煎得好香,吸收哂牛油🧈蝦膏汁嘅精華,味道爽口濃郁🤤🔸北海道千歳う未豚豚五花煎到少少焦香味,肉質細嫩多汁,脂肪分佈均勻,啖啖肉😋🔸蘇格蘭蟶子王(兩隻)份量好大😻鮮甜爽嫩,燒汁特別惹味,加少少檸檬,鮮味一流😚整體感覺十分好,每款菜式都好出色,餐廳環境好舒服,職員都好風趣幽默,令到我今晚有個happy Friday😽😽

一入去餐廳就覺得裝修好靚,菜式多元化
今晩試咗幾款招牌菜式:
🔸豬肉大阪燒
🔸牛油蝦膏汁煎虎蝦
虎蝦煎得好香,吸收哂牛油🧈蝦膏汁嘅精華,味道爽口濃郁🤤
🔸北海道千歳う未豚豚五花
煎到少少焦香味,肉質細嫩多汁,脂肪分佈均勻,啖啖肉😋
🔸蘇格蘭蟶子王(兩隻)
份量好大😻鮮甜爽嫩,燒汁特別惹味,加少少檸檬,鮮味一流😚

2023-11-27 9 瀏覽
最近公司附近有間幾靚嘅居酒屋,有個鐵板燒套餐,好似好好味,於是叫埋老公一齊去試吓🎉🎎上刺身盛(五點)推介指數🏮🏮🏮🏮🏮雖然個鐵板燒套餐有14款野食,但我最推介呢款,因為刺身非常新鮮,而且每件都係大大舊!🎎海膽三文魚子配時令生蠔推介指數🏮🏮🏮🏮擺設都好精緻,同埋份量好多,海膽好鮮味,三文魚子好多粒,而且粒粒都脹泵泵,食落好juice!🎎香煎澳洲龍蝦尾推介指數🏮🏮🏮🏮成條龍蝦尾放喺碟,感覺好足料,好豪氣,同埋無呃秤,龍蝦肉味濃,舊舊都啖啖肉,好滿足!🎎日本A4十勝和牛薄燒推介指數🏮🏮🏮🏮有好多塊,感覺好抵食,牛肉味好香,好吸引,配埋檸檬汁,香蒜同埋蔥粒,口感好豐富!
🎎上刺身盛(五點)
推介指數🏮🏮🏮🏮🏮
🎎海膽三文魚子配時令生蠔
🎎香煎澳洲龍蝦尾
🎎日本A4十勝和牛薄燒
推介指數🏮🏮🏮🏮
火舞町@大賞十四品鐵板燒套餐,呢個套餐都幾抵食,原價係$1008,而家只需要$588,仲要每日限量發售,唔怪得成日都買唔到啦🥹!海膽三文魚子配時令生蠔🦪生蠔嘅鮮味十足,但係又冇腥臭味,加咗啲三文魚子落去晶瑩剔透,仲要有好好味嘅海膽喺上面添呀!日本A4十勝和牛薄燒🐮和牛嘅質素確實有保證,師傅燒到和牛兩邊都剛好,搞落去嘅時候仲有啲肉汁流出來,真係非常之邪惡!南非鮑魚🌟南非鮑魚勁厚肉呀,鮑魚口感煙韌,無腥味,我都幾鍾意食!香煎澳洲龍蝦尾🦞香煎龍蝦肉份量都幾多,煎到好香,入口鮮甜,有水準!
海膽三文魚子配時令生蠔🦪
日本A4十勝和牛薄燒🐮
南非鮑魚🌟
南非鮑魚勁厚肉呀,鮑魚口感煙韌,無腥味,我都幾鍾意食!
香煎澳洲龍蝦尾🦞
香煎龍蝦肉份量都幾多,煎到好香,入口鮮甜,有水準!
2023-11-24 9 瀏覽
💖琥珀核桃小魚乾🤍🧡呢個小菜有琥珀核核再加小魚乾,好有豐富既口感同獨特既風味,琥珀核桃有濃郁既堅果香氣,令到整個味道都好有質感,小魚乾就帶有鹹味既魚香,經過烘烤後更可口🧡💖上刺身盛🤍🧡裡面係有五種不同刺身,每一啖都食到滿滿既刺身風味,其中蝦既肉質鮮嫩,仲有魚腩部位,帶有豐富脂肪同油香,好滑好嫩🧡🤍海膽三文魚子配時令生蠔💖🩷試過呢款小食,有海膽、三文魚籽、生蠔,生蠔中既肉好肥美,帶有鹹鹹海水味同肥美既生蠔肉質,海膽既奶油口感,仲有三文魚籽鹹香味襯托,多重口味多重口感,好高質既配合🩷🤍日本A4十勝和牛厚燒💖💛點少得推介呢一份和牛厚燒,佢有薄燒厚燒,個人覺得厚燒既口感就會明顯D,肉質豐富,係一道精心烹調既和牛,食一啖已經有好多汁,再加上和牛既味道,食幾下已經溶了,非常好食🧡
💖琥珀核桃小魚乾🤍
💖上刺身盛🤍
🤍海膽三文魚子配時令生蠔💖
🤍日本A4十勝和牛厚燒💖
2023-11-23 5 瀏覽
呢間餐廳行既係日式居酒屋裝修,設計幾有風格,好似真係去佐日本食野咁。我地食既係套餐,有十四品菜式,前菜先食博多明太子沙律🥗沙律菜好新鮮,配埋切開咗一粒粒嘅明太子,再加埋啲沙律醬,好鹹香,又清新,食完好開胃!然後食到既海膽三文魚子配時令生蠔🦪都好出色,新鮮生蠔即開,上面再放埋海膽同埋三文魚子,軟綿嘅口感,生蠔夠晒肥美鮮甜,全部都係新鮮嘅食材!熟食方面夠晒難忘既有香煎澳洲龍蝦尾🦞龍蝦尾嘅肉好大嚿,好Juicy,啖啖肉,口感好好,亦都好鮮甜,用鐵板炒出嚟,再有啲焦香,味道更好!另外好食既點少得日本A4十勝和牛厚燒🥩呢個係另外要再加$58,但加得好抵,和牛真係一嚿嚿厚身嘅,切開佐燒到外脆內軟,內心仲係鮮嫩嘅紅色,一咬開就入口即溶,非常濃嘅牛味!
2023-11-21 6 瀏覽
1️⃣琥珀核桃小魚乾呢個係小小前菜,小魚乾混合琥珀合桃,甜甜地,煙煙韌韌,亦都有食到合桃嘅脆口,口感幾好幾有層次,刺激下味蕾!2️⃣上刺身盛套餐入邊另外一款菜品,刺身有五款,吞拿魚雖然唔係拖羅,但都都好鮮甜,有啲筋,幾有咬口,三文魚都好肥美,劍魚腩都係鮮甜肥美,另外甜蝦都好鮮嫩,仲有赤背都好爽口,全部都好好食!3️⃣南非鮑魚鮑魚好大隻,原隻切開,用鐵板微微燒香,口感仲係好爽嫩,再加埋啲三文魚子喺上面,雙重口感!4️⃣日本A4十勝和牛薄燒和牛雖然係薄燒,但係份量都好多,又唔會燒到好熟,仲有啲粉嫩嘅顏色,燒得啱啱好,薄燒更加食到和牛既軟腍,口感入口即化,牛味好重,超正!5️⃣香煎澳洲龍蝦尾龍蝦尾係呢個餐既焦點,龍蝦肉夠晒大舊,肥美鮮甜,燒香佐味道更濃,龍蝦香味滲晒出黎!6️⃣法國鵝肝魚子醬多士(二食)呢個都係另外加配既,食法有兩款,焦黃色既鵝肝上面係蟹子,味道咸鮮突出;白色既係蘋果,再加試魚子醬,鵝肝醬同多士,中和番鵝肝既油膩感覺!
1️⃣琥珀核桃小魚乾
2️⃣上刺身
3️⃣南非鮑魚
4️⃣日本A4十勝和牛薄燒

5️⃣香煎澳洲龍蝦尾
6️⃣法國鵝肝魚子醬多士(二食)
2023-11-21 6 瀏覽
男朋友book咗餐廳慶祝紀念日🥂,係黃埔附近嘅餐廳,聽講餐廳係主打鐵板燒同日本菜😻點咗個火舞の大賞十四品鐵板燒套餐,兩人起,食物都幾豐富😆😆🦞香煎澳洲龍蝦尾嘅肉質鮮嫩,配上微微嘅焦香味,比想像唔錯!🥩日本A4十勝和牛薄燒嘅A4和牛真係好嫩滑,再配上啲嘅蒜片,肉香滿分💯上刺身盛(五點),-每款都係厚實又新鮮,特別係赤貝、甜蝦、三文魚腩😍海膽三文魚子配時令生蠔🦪鮮味滿分,生蠔肥美又大!!好豐富嘅晚餐💯好適合約會聚餐,餐廳嘅私隱度高,食得好開心😁
點咗個火舞の大賞十四品鐵板燒套餐,兩人起,食物都幾豐富😆😆

好豐富嘅晚餐💯好適合約會聚餐,餐廳嘅私隱度高,食得好開心😁
事緣經過見到間餐廳佈置好靚,好多日式燈籠同埋日本畫作,例如有武士貓同宮崎竣嘅幽靈公主,好好情調,環境又舒服,所以就入左去試下🍁火舞町🍁餐廳位置都好方便,好近地鐵站。🪺牛油蝦膏汁煎虎蝦賣相好靚,而且好多蝦膏,店員好細心,會拆肉上,啱晒d lady,唔會影響儀容🌊🌊🪺 燒牛舌好值得推介,好爽口,口感好豐富🌊🌊🪺 北海道千歳う未豚豚五花,口感一流,值得一試🌊🌊🪺 蘇格蘭蟶子王,賣相好吸引,好鮮味🌊🌊
🍁火舞町🍁餐廳位置都好方便,好近地鐵站。
🪺 燒牛舌好值得推介,好爽口,口感好豐富🌊🌊
🪺 北海道千歳う未豚豚五花,口感一流,值得一試🌊🌊
🪺 蘇格蘭蟶子王,賣相好吸引,好鮮味🌊🌊
2023-11-14 9 瀏覽
今日男朋友生日🎂,帶佢去火舞町食鐵板燒食好嘢慶祝。生日喎!當然係食最豐富嘅鐵板餐啦!套餐入邊一共有14款食物🥘,超級無敵豐富。🥗博多明太子沙律明太子係我最鍾意食嘅,所以任何有明太子嘅菜式我都非常非常樂意食。呢個沙律入邊有非常多嘅明太子,明太子鹹鹹香香再配上酸酸甜甜嘅蛋黃醬和清新爽脆的沙律菜🥬,滋味無窮,口感豐富!🦪海膽三文魚子配時令生蠔呢一份海鮮真係超級豪華,原石3號上面放咗一件海膽肉和一堆三文魚魚子。生蠔充滿海鮮味,入口滑喉,蠔味濃郁。再加上鮮甜幼滑海膽,爽脆新鮮三文魚魚子,三樣嘢一齊擺落口,根本就係鮮.鮮.鮮混合體!日本A4十勝和牛厚燒呢個厚燒A5和牛冇得頂,肉亂多汁,入口溶化,牛味濃郁,厚燒嘅所以食落去仲要啖啖肉,口腔裏充滿油脂和肉汁,味蕾都被牛肉塞滿!好味得誘人😍每日精選甜品.抹茶蕨餅抹茶蕨餅充滿抹茶粉,甘香濃郁帶有少少苦味令整個口腔回甘,風味絕佳。蕨餅軟軟淋淋又爽口,佢上網查一齊食整體唔會太甜又有回甘味,為整個晚餐畫上完美句號。
🥗博多明太子沙律
🦪海膽三文魚子配時令生蠔
日本A4十勝和牛厚燒
每日精選甜品.抹茶蕨餅
2023-11-09 11 瀏覽
老公今日book咗一間日式鐵板燒,帶埋我同仔仔一齊開餐😍有得食有得睇,大人細路都happy👨‍👩‍👦前菜琥珀核桃小魚乾好有口感,甜甜地連仔仔都食,估佢唔到😆依個海膽三文魚子配時令生蠔好吸引,三樣食材都好新鮮,鮮味係口腔大爆發!之後有3款正到不得了嘅燒物🔥日本A4十勝和牛薄燒包住蔥蒜,惹味😋香煎澳洲龍蝦尾好彈牙,仔仔好鍾意食🥰加配咗一份北海道千歳う未豚豚五花,豚脂豐富,北海道嘅豚像果然高質😍仔仔一路食一路睇住師傅燒,好興奮😆老婆今次做得好,帶我哋嚟食間咁高質嘅鐵板燒☺️
前菜琥珀核桃小魚乾好有口感,甜甜地連仔仔都食,估佢唔到😆

2023-11-07 7 瀏覽
今日約左朋友嚟紅磡食飯,之前見到呢間餐廳嘅鐵板燒套餐一直都好想試吓,今次一於約埋嚟一齊食。🍳🐂🍚日式風味和牛炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️炒飯飯粒粒分明有好香嘅雞蛋味和濃郁嘅牛肉味。雞蛋係一隻濺到半生熟嘅太陽蛋,太陽蛋煎得非常靚,半熟嘅狀態下閃閃發光,就好似呼喚人去食佢咁,點可以停口唔食呢!混合埋牛肉炒飯一齊食真係好好味😋而且飯係用珍珠買,米粒煙煙韌韌,味道同口感都非常豐富!南非鮑魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️第一次試到咁鮮味嘅鮑魚,鮑魚新鮮肉質彈牙,大廚將原隻鮑魚煎熟再切片,所以每一片鮑魚都食到香味,加埋三文魚魚子一齊食味道更加鮮。🦞香煎澳洲龍蝦尾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️新鮮龍蝦肉真係特別好味🤤,食落去味道特別鮮甜,蝦味濃郁。龍蝦肉大大件,塞落去成個口都係龍蝦肉,好有彈性好有咬口,而且蝦肉煎到香味十足,加上小小黑胡椒,味道已經非常鮮甜!🦪海膽三文魚子配時令生蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢隻生蠔海水味特別豐富,仲要加埋新鮮三文魚魚子,就好似一隻即刻由海上面撈出嚟嘅生蠔一樣,食落去滿滿海水味。另外再加上海鮮皇后👑海膽,令整個味道更加豐富,今天幼滑口感。
🍳🐂🍚日式風味和牛炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️
南非鮑魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️