2017-09-30
食放題大家總會聯想到旺角、銅鑼灣,但其實荃灣都有好選擇。今日喺荃灣美食街準備覓食之際,唔覺意見到間唔太起眼嘅放題店,$248加一,2.5小時任食火鍋同放題,覺得價錢OK所以入去試吓 六點半入到去已經有幾枱食緊,呢個火鍋放題每枱都會送五樣嘢,另外火鍋配料,同其他普通放題食物都可以任叫。第一樣上嘅嘢就係卜卜蜆煲,我哋只係叫咗小辣,但其實已經好辣,不過非常惹味蜆分量都唔少,食後好開胃。食完辣野忍唔住要去攞野飲,估唔到有梅酒飲😳,平時麻麻地飲酒都覺得幾易入口,另外果汁啤酒都好好飲,得2.3% alcohol, 令人不知不覺飲好多🙈話咁快就上第二個重頭菜,刺身船。三文魚好厚切同新鮮,估唔到放題都有龍蝦食,平時食自助餐都未必有之後第三道上小食拼盤,炸芝士年糕超級正👍👍👍 芝麻雞翼都好香口。食到甘上下侍應就幫我地上火鍋,我地(懶)健康叫咗個芫荽皮蛋湯底第四道重頭戲就係手切安格斯牛肉,唔太肥太瘦。最後呢個海鮮拼盤豐富到嚇左一跳,有鮑魚、聖子、蠔、珍珠貝、貴妃蚌等。鐘意食海鮮的一定大滿足煮完仲好大隻仲有其他火鍋配料,魷魚同牛柏葉都爽口好食。其他放題小食。總結:開頭唔知有咁多野送,以為只係普通火鍋同放題,
18禁卜卜蜆
梅酒和果汁啤酒
豪華刺身船
芝士年糕,芝麻雞翼
手切安格斯牛肉
第四道重頭戲就係手切安格斯牛肉,唔太肥太瘦。
航母級海鮮盤
煮完仲好大隻
仲有其他火鍋配料,魷魚同牛柏葉都爽口好食。
總結:開頭唔知有咁多野送,以為只係普通火鍋同放題,所以最好等食物來哂先再叫,如果唔係好易叫得太多。侍應服務態度好好,上菜速度都好快,所以唔怕唔夠時間食