海景風景❤️配搭韓國🇰🇷燒肉餐廳設計好好,基本上都係卡位形式,坐得舒服闊落,職員都好好服務,主動性好高一坐低,職員就快快手咁上哂前菜,泡菜爐邊蛋同芝士粟米,食完仲可以refill😋濟洲豪快黑毛豬拼盤 $312有黑毛豬五花肉,護心肉同黑毛豬梅肉,豬既唔同部位都可以各有千秋😍,五花肉係一層肥膏一層肉,肥膏部分食落唔會有一絲肥膩感,味道係甘香得黎仲有啲彈性咁,超級好食😋,另外護心肉口感好爽彈,愈咬愈香口,豬香味十足,豬梅肉比較瘦肉多,但又完全唔會柴身,整體都勁好食🤤,必叫特選黑毛和牛上貝身肉 $198黑毛和牛就咁睇啲油脂花紋就好靚,食落同佢外表一樣,非常好食,基本上唔洗太用力咬就會食到,嫩滑程度滿分💯,牛味勁好香濃,牛油香氣超濃郁,口感仲好幼滑,必食🤤食堂牛小排 (醬油) $178牛小排食起上黎相對地有啲咬口,軟嫩既口感仲帶有啲彈口,本身牛小排紋路都好靚,愈咀嚼愈香口,食完口腔仲會充滿牛香味,勁好食、醬油味完全唔會掩蓋佢既牛香,反而更突顯佢既香口味每日新鮮鰻魚(半份) $115鰻魚本身雖然無任何調味過,會配上醬汁,自己調味,鰻魚肉身好厚實,燒到有啲啲收縮再慢慢揸上醬汁,再剪開燒香,燒熟左肉身都

海景風景❤️配搭韓國🇰🇷燒肉

濟洲豪快黑毛豬拼盤 $312

特選黑毛和牛上貝身肉 $198

食堂牛小排 (醬油) $178

每日新鮮鰻魚(半份) $115
鰻魚本身雖然無任何調味過,會配上醬汁,自己調味,鰻魚肉身好厚實,燒到有啲啲收縮再慢慢揸上醬汁,再剪開燒香,燒熟左肉身都唔會太縮細,一咬入口,啲魚油香即刻爆哂出黎,勁香勁好食,超級滿足🤭

食堂蘋果梨汁雞肉 $88
雞肉勁嫩滑,入口仲有水果既甜香,雞肉甜甜地咁,果香開胃清新,每一啖都好香甜,雞肉肉質仲要勁嫩口,非常美味

一盒芝士生蠔 🦪 $98
有6隻大大隻勁肥美既生蠔,蠔身好大粒,入面仲有勁多芝士墊底,燒到整體熱辣辣,啲芝士完全包滑生蠔,熟左既生蠔都唔會太縮水,肉身仲係好肥大,味道好鮮甜Juicy,一咬入口勁多肉汁🤤

柑橘梳打 $32
柑橘🍊味先酸爽後香甜,飲落非常清新爽利,仲有柑橘肉係入面,有得飲仲有得食

濟州特飲 $32
甜甜既茶香,底部仲有啲果肉,攪勻再飲香甜可口
2023-03-20 356 瀏覽
朋友生日話想食燒烤阿妹搵到呢間喺北角嘅韓燒見到景觀非常吸引打去問話平日夜晚訂枱用餐無限時問佢可唔可以訂室外嘅位置餐廳所有位置都無得指定訂座以先到先得嘅方式安排座位我5:30pm就入座喺無人同我爭嘅情況底下就安排到戶外嘅位置等朋友嘅時候叫咗杯荔枝梳打邊享受美景邊等朋友我哋叫咗韓式炸雞味道好好喎估唔到個底嘅薯條都炸得好脆非常滿意另外都叫咗芝士部隊鍋呢個就麻麻下次唔會再叫另外有芝士蠔總共有六隻係抵食之選喺OpenRice見到「飯友」推介鰻魚我哋都不甘後人叫咗一份但奇怪嘅係全份鰻魚嘅價錢係比兩個半份貴上枱嘅時候條鰻魚比起「飯友」影出嚟半條嘅份量只大少少條鰻魚跟埋啲薑絲擺上去燒啲薑絲燒到卜卜脆原來係非常好味其他食物只屬中等質素我哋買咗個蛋糕去同朋友慶祝生日餐廳無收切餅費埋單見到價錢都尚算抵食有如此美景相伴性價比大大提升
朋友生日話想食燒烤

2023-03-15
慶祝紀念
生日
2023-03-19 150 瀏覽
北角高CP值燒肉😆無限添加芝士粟米同泡菜蛋前排胃口唔太好 好返之後好想食燒肉😂😂即刻諗起北角有間唔錯嘅燒肉✌️當晚我哋7:00嚟到隨後餐廳好快就滿座🫣人氣都幾高職員首先上咗啲前菜最後幫我哋開咗個爐 幫我哋添上芝士粟米同泡菜蛋呢啲都係可以無限添加的☺️☺️-特選黑毛和牛上貝身肉黑毛油脂分布平均油花好靚 食落去牛味好重👍-豪快濟州黑毛豬拼盤黑毛豬拼盤都好特別五花腩肉質結實食落去好滿足😙-食堂牛🐮小排(醬油)🐮牛小排油花好靚切到好薄簡單燒一燒就食得☺️簡直就係入口即溶😜😜-韓國鰻魚(半份)好少食韓燒會燒鰻魚🤣但係我特別想試下上菜後見到半份都好大份😂用醬油同薑絲一齊燒 口味更佳-食堂蘋果梨汁雞肉雞肉用蘋果同梨🍐汁醃製過口感特別香甜雞皮都特特別香脆惹味😋-芝士生生蠔🦪芝士生蠔🦪有六隻配料有滿滿的蒜蓉同埋芝士成個錫紙盤擺落去燒芝士溶化後連蠔一齊食特別美味😋濟州特飲柑橘🍊梳打#韓燒 #香港韓燒 #燒肉 #高質燒肉 #foodiehk #852food #食好西 #北角匯 #小店推介 #食評 #港島好去處 #香港好去處
北角高CP值燒肉😆

豪快濟州黑毛豬拼盤
黑毛豬拼盤都好特別
五花腩肉質結實
食落去好滿足😙

食堂牛🐮小排(醬油)
🐮牛小排油花好靚
切到好薄
簡單燒一燒就食得☺️
簡直就係入口即溶😜😜

韓國鰻魚(半份)
好少食韓燒會燒鰻魚🤣

芝士溶化後連蠔一齊食特別美味😋

濟州特飲
柑橘🍊梳打

2023-03-18 423 瀏覽
平日lunch約左朋友食韓燒, 入左餐廳都9成滿座,好彩朋友提早取位。 我地點左2份燒肉餐 + 一份蟹肉石頭鍋飯。 石頭鍋好味😋好香,燒肉就要自行控制火候有d難度。 配菜可以叫服務員幫忙加添 。
2023-03-17 135 瀏覽
近排好排住韓國 唯有去食住燒肉先😚😚 呢間餐廳都幾闊落 坐得好舒服 仲有海景架😍坐低後就有小食同沙律 都幾豐富 仲可以叫定生菜去包肉架😝特選黑毛和牛上貝身肉 ($198)和牛真係夠哂香呀 但油脂比其他部位又唔算超勁 都幾平衡冇好漏嘅感覺😌而且肉質夠哂滑🥰豪快濟州黑毛豬拼盤($312)拼盤分别有五花肉 護心肉同豬梅肉 三款都大大份架😍😍我個人鍾意護心肉 咬落口感特別而且夠嫩😋另外五花肉就夠哂邪惡啦😈肥膏同肉比例平均 入口即溶 而豬梅肉大大塊燒得好香 配埋醬汁就正🤤食堂牛小排(醬油) ($178)醬油味非常香濃 燒完基本上唔洗再加醬汁都夠哂味👏🏼而且肉質嫩滑好啱我口味😋食堂蘋果梨汁雞肉($88)雞肉份量都幾多架 而且肉質超滑🤩燒完都好 juicy仲有淡淡蘋果梨嘅清香🍎食完都唔會漏呀👍🏼一盒芝士生蠔($98)蠔味唔腥幾新鲜 底下芝士份量真係超多🧀完全可以浸任啲蠔😂食落幾香又幾 creamy夠哂味呀😚😝韓國鰻魚(半份)($115)鰻魚好大條呀 燒嘅時候要燒左皮個邊先😚魚肉都算結實又冇腥味 不過都有少量骨架😉柑橘梳打($32)梅子青檸梳打($32)食燒肉緊係要嘆返杯梳打 果味都非常香濃清新🌱仲有

特選黑毛和牛上貝身肉 ($198)

豪快濟州黑毛豬拼盤($312)

食堂牛小排(醬油) ($178)

食堂蘋果梨汁雞肉($88)

一盒芝士生蠔($98)

韓國鰻魚(半份)($115)

柑橘梳打($32)
梅子青檸梳打($32)
食燒肉緊係要嘆返杯梳打 果味都非常香濃清新🌱仲有果肉係入面架 飮落清新舒服襯燒肉啱哂🥩🍹
⌂ 北角濟州燒肉食堂 北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖星期一至日11 :30 - 22:00· 濟州豪華套餐(3-4人) $756· 柑橘梳打 $28·荔枝梳打 $32·Jeju wit ale 小麥啤酒 $60·原味真露 $72 (好貴 不建議)︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜爐邊蛋!芝士粟米!前菜!任食!!゜・*回帶返十月食咗餐好好味嘅燒肉ヤッタ(งꕤᵒ̴̶̷͈᷄ᗜᵒ̴̶̷᷅)ง━━!!難得隆重咁唔即興去同呵嘅同屆特登約一日食晚飯!終於唔係係呵食外賣(¯ᗜ¯)四個人嗌個套餐食其實已經好夠飽!!同班朋友叫埋真露溝梳打飲!原來咁搭配都幾正!飲完酒之後記憶得返四個人係到猜枚然後呃晒啲酒飲:五!十!開晒!:飲啦!:唔好呃酒飲啦:黎啦再玩過!.比起燒肉(啲肉好高質好好食)更加中意任食嘅爐邊蛋同芝士粟米๑ ᷇ 𖥦 ᷆๑)♡我哋加埋泡菜落啲蛋到一齊煮熟!變做泡菜蛋!信我!會仲好食!!已經唔記得成晚refill咗幾多次前菜了(゚∀゚)ノ淨係記得食完好飽...雖然轉頭就落咗中環食咗兩碗Shari shari…. We are 肥婆┌┤´゚Д゚`├┐.其實已經唔記得個晚詳細食咗啲咩,但淨
⌂ 北角

· 濟州豪華套餐(3-4人) $756
· 柑橘梳打 $28
·荔枝梳打 $32
·Jeju wit ale 小麥啤酒 $60
·原味真露 $72 (好貴 不建議)

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜爐邊蛋!芝士粟米!前菜!任食!!゜・*
:五!十!開晒!
:飲啦!
:唔好呃酒飲啦
:黎啦再玩過!
其實已經唔記得個晚詳細食咗啲咩,但淨係記得個晚食得好開心好滿足!ദി ᷇ᵕ ᷆ )♡
︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
  • 芝士粟米
  • 前菜
  • 濟州豬梅肉
2023-03-12 337 瀏覽
11/3 用餐完,知道未被餐廳確認入座,不打緊!因為呢間店舖的員工,真係好忙架!工作時人客眾多,佢哋西曬面口,不打緊!因為佢哋真係好忙架!服務態度唔好,不打緊!因為佢哋真係好忙架!燒嘢食半小時就無gas,麻煩佢哋更換,當然要西面啦!不打緊!上面重覆講咗,因為佢哋真係好忙架!大家有時間,真係可以去試吓,就知道佢哋真係好西面架!其中一位女侍應阿姐,稍為好少少,其餘嗰啲大叔,帶Deep Sea嗰啲男侍應,好西面架!無嘢真係唔好煩佢哋呀!俾哂面色你睇架!所以以上花咗好多字主要形容佢哋幾西面,態度有幾差!請體諒個人發洩一下。好啦,再講下啲食物,附上幾張相片就知,不須解釋!$588嘅2 -3人餐,非常普通嘅貨色!自己買嘅豬梅扒,豬腩肉,小牛排質數好過佢好多!不過,為咗食個靚海景,你真係中咗伏都抵啦!因為唔會有下一次!好抵!但竟然有咁多嘅好評,大家心中有數!食之前,真係要睇吓啲負評呀,昨晚的遭遇和寫負評的食客一樣!但係,如果你真係俾個靚海景吸引,可以去試吓,佢哋抽風系統差,餐廳裏面污煙漳氣,不過,食得燒烤當然唔介意,再提下,員工會不斷提醒你,用餐時間90分鐘,用餐時間90分鐘!最後都讚下個炸雞,真係
$588嘅2 -3人餐,非常普通嘅貨色!
自己買嘅豬梅扒,豬腩肉,小牛排質數好過佢好多!不過,為咗食個靚海景,你真係中咗伏都抵啦!因為唔會有下一次!好抵!但竟然有咁多嘅好評,大家心中有數!食之前,真係要睇吓啲負評呀,昨晚的遭遇和寫負評的食客一樣!但係,如果你真係俾個靚海景吸引,可以去試吓,佢哋抽風系統差,餐廳裏面污煙漳氣,不過,食得燒烤當然唔介意,再提下,員工會不斷提醒你,用餐時間90分鐘,用餐時間90分鐘!最後都讚下個炸雞,真係唔錯,幾好食,熱辣辣唔會好油,其他無lu,大家自己判斷!
之前有同朋友過嚟食過,都覺得呢度質素唔錯又唔貴😁地方又近地鐵站,一出地鐵站過對面馬路就係北角匯,咁岩今日係北角買野梗係過黎呢度解決我既晚餐🤣-呢度抽氣唔錯嘅,食完都唔會好大浸味😉同埋上菜都幾快唔洗等👏🏻-小菜都幾款不過都係得泡菜有Refill~因為要夾肉食😆同埋爐邊蛋調味好好食泡菜脆脆地好有口感7成既時候食超級正👏🏻-特選黑毛和牛上貝身肉 $198油脂分佈得好均勻見到啲紋路都好靚😍肉質好細緻又嫩🥰唔需要調味就咁食都好好食夠牛味❤️-食堂牛小排(醬油)$178醃左少少醬油都掩蓋唔到佢嘅肉味肉味都香濃不過比起上貝身肉更加嫩🤤-豪快濟州黑毛豬拼盤 $312黑毛豬梅肉肉味濃厚肉質結實得黎又嫩護心肉肉質很嫩肉質有彈性黑毛豬五花肉豬肉厚身肥瘦適中燒到少少燶邊夠香口🤤同泡菜包菜食一流~呢個拼盤整體肉味都好香值得食!-韓國鰻魚(半份)$115我朋友成日去韓國餐廳食燒肉有哂經驗燒鰻魚最緊要燒佢個皮先上面就放啲薑絲反轉燒到差唔多就可以剪了燒到差唔多先至醬汁烘多陣就食得好厚肉魚油好香🤤-食堂蘋果梨汁雞肉 $88之前食過呢款雞肉念念不忘平時好少食燒雞可以咁滑咁juicy佢仲醃左啲蘋果梨汁甜甜地更好食🥰燒嗰陣時我
呢度抽氣唔錯嘅,食完都唔會好大浸味😉
同埋上菜都幾快唔洗等👏🏻

小菜都幾款不過都係得泡菜有Refill~
因為要夾肉食😆

黑毛豬五花肉
豬肉厚身
肥瘦適中
燒到少少燶邊夠香口🤤
同泡菜包菜食一流~
呢個拼盤整體肉味都好香

今次叫咗少冰
覺得先係啱啱好正常😂
荔枝梳打有兩粒大大粒嘅荔枝😚
食燒肉一定要陪呢啲甜甜地嘅嘢飲👍🏻
反而濟州特飲,有少少似檸檬茶咁
少少檸檬同柑橘味❤️

2023-03-11 118 瀏覽
妹妹正日生日,幾兄弟姊妹一齊同佢慶祝。買咗蛋糕,不需切餅費,不過訂位時要預留位置,因為雪櫃位置不多。被安排咗四人卡座,位置不算寬敞,不過叫做卡座與卡座之間有圍板,傾偈嘅時候唔會太嘈。叫咗四人餐再加多石頭鍋飯,大食嘅阿哥都夠飽。

叫咗四人餐再加多石頭鍋飯,大食嘅阿哥都夠飽。
  • 食堂韓牛拼盤
2023-03-09 2612 瀏覽
間中都會去北角匯食吓野,貪佢唔太多人又近我另一半。商場內眾多食肆當中,呢間韓燒平日人氣不少,好彩之前book咗位,唔係真係驚無位一坐底待應就送上幾款泡菜,全部味道都唔會過辣過酸過咸,符合港人口味。泡菜爐邊蛋同芝士粟米都係無限添食,有大食朋友都唔怕。 另外欣賞佢爐邊有個位置放燒好既肉,既可以烘著保溫,又可以滴吓油先特選黑毛和牛上貝身肉 - $198油花均勻已經覺得好吸引,燒好牛香四溢,入口牛味亦濃郁,簡單點鹽就最正。食堂牛小排 (醬油) - $178這份牛比和牛多了一種醬料的甜味,入口牛味雖沒有和牛來得重,但同樣美味。每日新鮮鰻魚 (半份) - $115第一次燒鰻魚,半份份量都唔少。附上薑絲、檸檬及照燒醬。怕腥的朋友可以放少少薑絲係鰻魚上燒。鰻魚好厚肉,入口非常彈牙,大推!一盒芝士生蠔 - $98錫紙盤內有6隻肥美生蠔及不少芝士,待應教連盤放上爐上待芝士溶化,再將每一隻蠔翻一翻確保全熟,這樣芝士也能覆蓋蠔身,增添層次。豪快濟州黑毛豬拼盤 - $312拼盤有3款肉,分別是護心肉、黑毛豬五花腩及黑毛豬梅肉。五花肉超長,長過個爐。 必須剪開兩邊先放得落,唔算多肥膏,燒過後道甘香。豬梅肉就是豬排
間中都會去北角匯食吓野,貪佢唔太多人又近我另一半。

特選黑毛和牛上貝身肉 - $198
食堂牛小排 (醬油) - $178

每日新鮮鰻魚 (半份) - $115

一盒芝士生蠔 - $98

豪快濟州黑毛豬拼盤 - $312
拼盤有3款肉,分別是護心肉、黑毛豬五花腩及黑毛豬梅肉。
豬梅肉就是豬排,油脂相對較少。
護心肉勁多塊! 好似食極都未完咁,有咬口又唔靭。
食堂蘋果梨汁雞肉 - $88
以果汁醃肉,令雞肉香甜軟嫩,保持到肉汁之餘,肉質也彈牙。
柑橘梳打 - $32
食燒肉少不了梳打類飲品,除咗有兩塊柑肉,底部也有不少碎果肉,同時唔會好甜。
梅子青檸梳打 - $32
成個青檸切半浸入梳打水,微酸好開胃。
最後碟上的蘋果片都被我燒略燒食埋落肚
2023-03-08
2023-03-08 89 瀏覽
仲未可以返首爾鄉下之前只可以喺香港食韓國嘢望梅止渴北角匯開咗@jeju_bulgogi 成日忍唔住呢度食整體食物,味道佳坐得舒服性價比高仲有無限圍邊蛋芝士粟米 有啲韓國餐廳而家已經係每加一次要俾錢非常推介大家叫我最愛的壺漬牛肋骨 壺漬顧名思義就係已經醃咗佢個醬汁好好食 而且燒完之後仲係保留咗好多肉汁當然鹽燒嘅其實都值得推介建議大家試牛小排 雪花分布平均 肥瘦適中鹽燒就食到肉本身嗰個味道濟洲豪快黑毛豬五花肉都係不容錯過食韓燒係一定要食豬肉五花肉一放落去燒就會搶火因為啲油脂實在太正咬落去果下好內疚 不過今天的運動明天做吧啦又或者你可以嗌新鮮鰻魚食魚有蛋白質,感覺又冇咁肥😂個魚係完全唔腥嘅怕腥人士可以放心食用或者你都可以考慮嗌蠔好多隻 隻隻都超肥食堂蘋果梨汁雞肉就更加健康雞肉已經熱得好入味肉質嫩滑 唔使怕鞋口食咗咁多肉飲番杯金橘梳打就成個都好舒暢!#濟州燒肉食堂 #燒肉 #美食 #香港 #jejubulgogi #제주불고기#九龍灣 #北角
仲未可以返首爾鄉下之前

因為啲油脂實在太正
咬落去果下好內疚
不過今天的運動明天做吧啦

又或者你可以嗌新鮮鰻魚
食魚有蛋白質,感覺又冇咁肥😂
個魚係完全唔腥嘅
怕腥人士可以放心食用

或者你都可以考慮嗌蠔
好多隻 隻隻都超肥

食堂蘋果梨汁雞肉就更加健康
雞肉已經熱得好入味
肉質嫩滑 唔使怕鞋口

食咗咁多肉飲番杯金橘梳打就成個都好舒暢!

#九龍灣 #北角
2023-03-07 90 瀏覽
濟州燒肉食堂是一間韓式燒肉餐廳,位於北角匯。走進店內,首先映入眼簾的是一整面牆上的燒烤煙囪,散發出陣陣的肉香味,讓人垂涎欲滴。店內裝修簡約大方,讓人感到舒適自在。餐廳內部裝潢簡單,氣氛十分舒適,有著濃厚的韓國風情。這裡的服務員很親切,也很熱情地向我們介紹菜單上的不同選擇。我們選擇了招牌的牛肉,肉質鮮美,口感嫩滑,讓人一口接一口。另外還有燒雞肉和燒豬肉,味道也很不錯。餐廳還提供了韓式泡菜、韓式辣醬等小菜,豐富了整餐用餐體驗。最令人驚喜的是餐廳還有提供自製的韓式炸雞,口感酥脆,外皮不油膩,內裡則保持著多汁的肉質。除此之外,還有經典的韓式炸餃子,口感十分鮮美。個姐姐仲特登行過黎同我講話我燒得好好, 仲好過佢。令我對呢間野既印象幾好。整體來說,濟州燒肉食堂是一個非常不錯的餐廳,提供豐富的菜單和優質的食物,適合和家人或朋友一起前來品嚐美食。價格方面也很實惠,是一個值得推薦的韓式燒肉餐廳。
2023-03-06 91 瀏覽
呢間燒肉係朋友介紹 佢哋都話味道好正宗同啲肉好新鮮😚好彩嗰日食有book位 如果唔係就要等好耐座位坐得好舒服 仲可以無限refill前菜반찬添🤩仲有爐邊蛋同栗米芝士都係可以無限refill♡ 壺漬牛肋骨 $238原條既牛肋骨用用特製既醬汁去醃制肉脂好結實 牛肉味好重 好岩燒黎食👍🏻♡ 食堂牛小排 (鹽燒) $178牛小排望落紋路同油脂分佈得好均勻❤️肉質好細緻 豐富既油脂 簡單用鹽去調味就好足夠♡ 濟洲豪快黑毛豬五花肉 $165濟洲出名就係黑毛豬✨因為係天然飼養同無咁多脂肪 比起平時食既五花肉更加五花肉好厚身同結實有嚼口♡ 每日新鮮鰻魚 (半份) $115好少機會係香港食到燒鰻魚😍好期待半份兩個人食岩岩好 乾完唔會縮小左同過乾😻😻😻鰻魚既皮燒到好香脆 加埋鰻魚汁好perfect!如果覺得有啲腥嘅話都可以吱啲檸檬汁喺鰻魚皮上面♡ 食堂蘋果梨汁雞肉 $88韓國都好興用水果去醃肉 呢個用左蘋果汁同梨汁去醃制食落有微甜既味道 雞肉食落好嫩滑同juicy 🤤♡ 一盒芝士生蠔 $88一盒有5隻大生蠔🦪 好鮮味肥美 煮熟完好似冇縮小到 芝士味好濃♡ 濟洲梳打 $32♡ 荔枝梳打 $32食燒肉就好想飲有
呢間燒肉係朋友介紹 佢哋都話味道好正宗同啲肉好新鮮😚

比起平時食既五花肉更加五花肉好厚身同結實有嚼口

♡ 每日新鮮鰻魚 (半份) $115
好少機會係香港食到燒鰻魚😍好期待
半份兩個人食岩岩好 乾完唔會縮小左同過乾😻😻😻
鰻魚既皮燒到好香脆 加埋鰻魚汁好perfect!
如果覺得有啲腥嘅話都可以吱啲檸檬汁喺鰻魚皮上面

♡ 濟洲梳打 $32
♡ 荔枝梳打 $32
食燒肉就好想飲有氣既飲品解下膩
佢地既梳打都大大杯都好解渴

早排去完韓國 仍然對韓國菜念念不忘於是約咗朋友再回味一下❗️-🎏濟州豪快黑毛豬五花肉 💰$168✨雪花都分佈得較平均 肥瘦適中一落網啲油脂出哂黎 聞到好香🤤🤤-🎏壺漬牛肋骨 💰$238✨✨必點牛肋骨❗️ 比佢既長度震驚咗因為醃過已經有味 燒完可以直接食唔洗溝其他調味口感鬆軟好JUICY ((啲肉汁多到-🎏牛小排 💰$178牛味偏重 薄薄地唔洗燒太耐肉質嫩入口即溶 夾埋菜食落唔會太油膩-🎏韓國鰻魚(半份) 💰$115如果掌握到火同時間 都可以燒到好香脆口感彈牙 加埋鰻魚汁再燒下 惹味-🎏蘋果梨汁雞肉 💰$88蘋果梨既味道唔算突出 不過都帶有淡淡既清香味-🎏芝士帶子 💰$108✨成兜滿滿既芝士究竟有幾邪惡🥹 香到不得之鳥-🎏濟州特飲 💰$32🎏荔枝梳打 💰$32
早排去完韓國 仍然對韓國菜念念不忘

🎏荔枝梳打 💰$32

• 壺漬牛肋骨
  • 濟洲豪快黑毛豬五花肉
2023-03-03 128 瀏覽
北角呢間燒肉之前食過一直都念念不忘,最記掛就係佢地既芝士🧀粟米🌽加辣泡菜爐邊蛋係免費任添咖‼️真係淨食都可以飽左🤣♥ 食堂牛小排🥩 鹽燒$178 燒肉通常揀鹽燒就最好食,牛小排肉味好濃好香, 同埋燒完都唔會韌,鹽燒最能帶出肉既原汁原味,簡單燒至7成熟入口已經好好食😋壺漬牛肋骨🥩 $238牛肋骨份量超多‼️上枱以捲狀置碟上,夾開佢發現仲長過手臂🤣 慢慢剪開細細塊黎燒,牛肋骨以蜜糖醃製過但食落偏甜濟洲豪快黑毛豬扒五花肉 $168呢個五花肉油脂好豐富,燒嘅時候10分扮搶火,燒到帶焦香就食得,夾住生菜食就冇甘油膩蘋果梨汁雞肉 🍗$88平時食燒肉都好少嗌雞肉,但係今次友人話想食就嗌左一份試嚇,一碟份量都多,以蘋果梨汁燒完食落去係幾清香♥ 大八爪魚 🐙$108 原隻八爪魚🐙上枱超大隻,食落係相當爽口彈牙,咬落有肉汁好Juicy韓國鰻魚 $115呢個有得揀半份,要小心好易燒燶,入口唔會有骨拮口梅子青檸梳打 $32梅子同青檸幾清新,酸酸地幾開胃濟州特飲$32原本以為佢係橙汁,一試原來係似檸檬茶,略為偏甜

♥ 食堂牛小排🥩 鹽燒$178
[必點之選] 燒肉通常揀鹽燒就最好食,牛小排肉味好濃好香, 同埋燒完都唔會韌,鹽燒最能帶出肉既原汁原味,簡單燒至7成熟入口已經好好食😋

壺漬牛肋骨🥩 $238

濟洲豪快黑毛豬扒五花肉 $168

蘋果梨汁雞肉 🍗$88

♥ 大八爪魚 🐙$108
[必點之選] 原隻八爪魚🐙上枱超大隻,食落係相當爽口彈牙,咬落有肉汁好Juicy

韓國鰻魚 $115
呢個有得揀半份,要小心好易燒燶,入口唔會有骨拮口

梅子青檸梳打 $32
梅子同青檸幾清新,酸酸地幾開胃

濟州特飲$32
原本以為佢係橙汁,一試原來係似檸檬茶,略為偏甜