2018-06-11 72 瀏覽
HAPPY FRIDAY 去打個靚邊爐! 我地8:30左右去到, 已經差唔多坐無虛席! 任食火鍋分左三個價錢, 識揀當然揀放題C! 有花膠雞鍋, 八鮮盤, 同特級安格斯牛肉!餐前小菜有雲耳同青瓜花膠雞鍋湯底非常足料, 包括有:半隻黃油雞, 花膠, 紅棗, 杞子, 螺頭等等!  落料前每人先飲一碗, 湯底鮮甜美味, 有濃郁鮮雞味, 感覺滋補養顏! 我地將隻雞煲耐啲, 可以令湯底一直有雞湯味! 我地食曬所有海鮮後, 就開始食雞, 雞肉新鮮嫩滑, 好似走地雞咁!八鮮盤八鮮盤上枱後侍應加水入乾冰, 即刻變八仙盤, 有如進入仙景一樣! 賣相一流!八鮮盤包括有蟹、蝦、魷魚、扇貝、花甲、蟶子、青口、蠔!超級豐富! 單單呢個海鮮拼盤已經值回票價! 所有海鮮都新鮮鮮甜, 爽口彈牙! 可惜有部份海鮮未清洗乾淨, 有少少沙!特級安格斯牛肉份量比較少, 比較薄, 我地極速食完!美國雪花牛肉份量比特級安格斯牛肉多, 比較厚大, 肉味也比較濃郁!豬頸肉新鮮彈牙, 肉味香濃!

餐前小菜有雲耳同青瓜

特級安格斯牛肉
份量比較少, 比較薄, 我地極速食完!

美國雪花牛肉
份量比特級安格斯牛肉多, 比較厚大, 肉味也比較濃郁!

豬頸肉
新鮮彈牙, 肉味香濃!

2018-06-08
2018-06-10 50 瀏覽
同朋友喺油麻地搵地方食晏,出左油麻地地鐵站砵蘭街𨍭個灣見到呢間餐廳,入去是旦食,叫左$49嘅干炒牛河,包埋餐飲,餐飲要左杯熱奶茶,另外又叫左另外一款午餐:咖哩牛腩飯連餐飲喺$46,兩個餐都包埋餐湯,而今日餐湯喺薯仔豬骨湯,熱辣辣上枱,味道還不錯。由於是旦食,所以冇乜特別期待,點知見到上枱嘅干炒牛河實在令我眼前一亮,外面餐廳通常會炒到碟干炒牛河油淋淋,啲油多到不得了,食完成碟嘢之後會見到好多油留喺隻碟上面,但係呢度碟干炒牛河絶對冇呢種情況出現,啲河粉上冇話閃零零好多油咁,碟邊亦唔見到有多餘嘅油,睇嚟廚師工力唔錯,值得一讚。咖哩牛腩飯用碟頭飯形式上枱,配菜有洋蔥同埋青椒,想講牛腩也真的不賴,入口容易咬,唔會硬嗗嗗咁。
2018-06-09 179 瀏覽
辛苦左一個星期 終於約到朋友食雞煲 呢間餐廳雞煲果然好好味 唔錯唔錯我哋八點鐘入座已經座無虛席 好多人好熱鬧 揀咗最貴嗰個火鍋放題食 因為好想食花膠雞煲同埋牛肉店員推薦話打卡可以有半隻乳鴿但因為太飽最後都冇要到之後睇返放題紙 估唔到咁多選擇連海鮮都有好多野揀好快就送上前菜 青瓜好好味花膠雞煲真係好足料 而且好入味好鮮甜 完全冇味精 未開始火鍋之前 真係要試下個湯底而雞肉都好好味好滑好嫩 完全保留左雞嘅鮮味 不過記得一定要快啲拎起嚟唔好煮得太熟太老而且仲有一碟安格斯肥牛 肥牛嘅紋路分佈得好平均好靚 牛味幾好有八種海鮮組成嘅八鮮鍋都係必食 有齊蝦 扇貝鮑魚等等 龍蝦仲有蝦膏添 好正 全部都幾好味幾新鮮 不過份量就唔多 啱啱好每款一人一隻食完套餐包嘅肥牛同埋海鮮已經好飽 食唔到好多任食嘅火鍋配料 不過我地食既其實大部份都幾正常 值得一試蝦滑墨魚滑好味好彈牙呢度嘅飲品選擇都唔少 不過最值得推薦嘅當然係一大樽既菊花蜜同埋柚子蜜 菊花蜜清甜解熱 配火鍋就最啱啦

店員推薦話打卡可以有半隻乳鴿但因為太飽最後都冇要到

之後睇返放題紙 估唔到咁多選擇連海鮮都有好多野揀

好快就送上前菜 青瓜好好味

蝦滑墨魚滑好味好彈牙

2018-05-25
2018-06-06 56 瀏覽
同老公放工後行果欄,見價錢都唔平,兩手空空去揾食,行返落旺角方向,被澳門仔火鍋串燒專門店門外張易拉架及poster吸引住,大大鍋花膠雞煲好靚咁,仲要二百幾蚊任食任飲,見老公近來無乜精神,一於入去補補佢。兩小時任食放題,分三個餐,價錢差得唔多,我哋緊係要花膠雞煲+八鮮盤+特級安格斯牛肉;先嚟兩小碟雲耳青瓜做餐前小食,雲耳有D鹹,青瓜味道啱啱好,攞埋嘢飮及醬油,鍋花膠雞煲就到,每人先飲兩大碗花膠湯,無加味精真材實料,食埋花膠及鮮螺頭,又甜又補,侍應叫我地隻雞煲耐啲,食咗配料先,但我哋見隻雞好新鮮,所以都係分解左嚟食,絕對冇後悔先食隻雞,因為隻雞實在鮮甜又香雞味,肉質夠結實好似走地雞咁;八鮮盤,上枱後侍應先至加水落乾冰,即刻八鮮變八仙,好貼題,向外邊放題,D蟹通常唔新鮮兼肉梅,此間嘅蟹簡直喜出望外,肉實膏多並香,其它貝殼類都係👍🏼之選,此盤八鮮已值回票價;任叫系列嘅材料我覺得都唔馬虎,隻海蝦一定要講,你哋睇你哋睇,隻海蝦三支尾都可完整剝殼,正因夠大隻及新鮮,食落係有蝦味㗎,可惜我食個花膠雞煲及八鮮盤已經九成飽,不能encore 超甜海蝦😭,而香濃安格斯牛肉,都只能吃一舊咋;另外like 左佢

另外like 左佢哋Facebook 可免費獲贈一碟椒鹽炸豆腐,老公食唔停口,好快KO左😋
2018-06-04 70 瀏覽
今日又約咗朋友聚舊,聽人講呢間野個鍋好得,而且其他配料係任飲任食,鍾意放題同放鍋嘅我就自把自為book咗呢間野試下。間舖頭都易搵,油麻地站出行入去砵蘭街就見。又係時候找不同。三個餐主要分別:最平:餐紙任食 (花膠雞要加錢)中間:餐紙任食、八鮮盤、花膠雞鍋最貴:餐紙任食、八鮮盤、花膠雞鍋、安格斯牛肉一碟其實佢仲有其他湯底咖,不過既然佢對自己個花膠雞鍋咁有信心,而我又咁鍾意食牛,所以我㨂左最貴個餐同花膠雞鍋。任食就有呢啲可以㨂。都幾多選擇。飲品方面樣樣都有啲,最緊要有啤酒。如果想飲其他品牌啤酒就要收費喇。醬料區啲選擇都齊幾standard,同其他舖頭差唔多。前菜有兩款,我覺得整得唔錯,好味!成日都話,一間食店好唔好,好多時要留意啲細節。平時去上海菜館叫呢啲,都要幾十蚊。有啲麻油香又有啲麻辣,幾開胃。之前都講過,依家任食火鍋舖好多間都係倒模式經營,所以一定要有獨特之處先可以令食客回味。呢間舖鎮店之寶一定係非佢莫屬。呢個花膠雞鍋,入口清甜,雞味香濃,湯面無雞油,仲有少少花膠湯嘅質感。作為牛魔王,我覺得呢度啲牛都幾好。安格斯雖然得一碟,唔夠喉可以繼續食佢地啲任食牛肉,其實我覺得質素都好好。另一個

間舖頭都易搵,油麻地站出行入去砵蘭街就見。

又係時候找不同。三個餐主要分別:
最平:餐紙任食 (花膠雞要加錢)
中間:餐紙任食、八鮮盤、花膠雞鍋
最貴:餐紙任食、八鮮盤、花膠雞鍋、安格斯牛肉一碟

任食就有呢啲可以㨂。都幾多選擇。

醬料區啲選擇都齊幾standard,同其他舖頭差唔多。

前菜

八鮮盤

另一個重點就係海鮮。八鮮盤既海鮮有好多,本身唔特別愛好海鮮既我都真心覺得啲食材新鮮。

其他配料
海鮮真係幾好

其他配料都好滿意,任食都有蝦可以㨂,都好新鮮。

環境方面坐得舒服,都幾多人幫襯所以嘈就一定有少少,都傾到計。

服務態度方面好好,通常啲侍應都無乜靈魂,但呢間舖既阿姐阿哥全部都好敬業樂業,而且都好爽手。

食完仲可以食雪糕,不過我就無特別喜好,所以無特別去食喇。
2018-06-01
前菜
其他配料
海鮮真係幾好
2018-06-03 71 瀏覽
友人與我來到油麻地這間餐廳,這的食物價格很便宜,食物種類也很多選擇。環境也很舒適。這的午餐價格都是46蚊,在今時今日的香港算是適中,也有很多選擇。這的湯飯價格也是46蚊,又有蕃茄濃湯,又有豬骨湯底選擇,餸菜配料也很多選擇。下午茶餐也很便宜,種類也很多,由飯到炒麵,公仔麵等,十分多選擇,呢個價錢就可以有這麼多選擇,真是很底食。這我小食也很多種類,有炸雲吞等。又有豬仔飽。這的例湯很好味,絕對沒有味精,很像家的老火湯。用料十足,真係正。熱菜蜜,很美味。涷檸茶,很有水準。牛扒意粉,味道很美味,牛肉彈牙可口,啖啖肉,還配上炸物一粒。這個排骨炸面很鬆脆可口,排骨很有肉質,味道一流。 這環境舒適,很好坐。

這我小食也很多種類,有炸雲吞等。

又有豬仔飽。

熱菜蜜,很美味。

涷檸茶,很有水準。

這個排骨炸面很鬆脆可口,排骨很有肉質,味道一流。

這環境舒適,很好坐。
2018-05-31 67 瀏覽
聽講呢度嘅任食bino 好多好野食 所以就黎試下😆 好彩book 左 唔係都幾full 好多人食🙈任食分左3個價錢 有平有貴食 我同朋友想食豪d 於是簡左最貴但咩都有得食果個😎呢度個爐原來係大鍋 平時炒菜個種 唔係普通d 煲 而且用gas 爐 好夠鍋氣 食物好快熟👍有花膠雞煲 個湯底仲要冇味精 好補同滋潤 仲有紅棗 縲頭 花膠又多 所以個湯好濃郁好香好滑 一定要飲翻碗先打bino😌😍雞記得要早d 撈起身 唔係好容易老😂 隻雞本身有醃到 所以好入味 而且雞好滑有雞味 唔錯之後過左陣就上左海鮮盤 入面咩都有 有大大隻扇貝 鮑魚 龍蝦 青口 蜆 蠔 等等 份量就每人一舊到 好似唔多 但係食落好飽到 食埋個海鮮都半飽! 海鮮全部都尚算新鮮 龍蝦肉彈牙 d 蝦膏好食🤤鮑魚厚身 好有口感 青口都唔錯🤤蠔啖啖肉😍龍蝦鮮甜 蝦膏jeng😍😍😍仲未完 仲有安格斯牛肉 脂肪分佈平均 唔錯 加埋個花膠雞煲湯做湯底好好食🤤食完都好飽 不過都仲有另外叫d 食物例如蝦滑墨魚滑都唔錯 幾彈牙架另外呢度d 飲品其實都係任飲 但一定要飲柚子蜜 自己整嘅 唔係街買個d 個底可以見到全部都係柚子 凍冰冰 食完d 肥膩野又

海鮮全部都尚算新鮮 龍蝦肉彈牙 d 蝦膏好食🤤

鮑魚厚身 好有口感 青口都唔錯🤤

蠔啖啖肉😍

龍蝦鮮甜 蝦膏jeng😍😍😍

另外呢度d 飲品其實都係任飲 但一定要飲柚子蜜 自己整嘅 唔係街買個d 個底可以見到全部都係柚子 凍冰冰 食完d 肥膩野又解下😆

2018-05-25
2018-05-31 39 瀏覽
難得同朋友相聚,當然要食得盡興。睇fb見到呢間野好吸引,就來試試,令我相當滿意門口養左好多生猛海鮮, 一睇就知食材新鮮呢間鋪主打花膠雞湯底同海鮮拼盤,一於叫來試試青瓜前菜。微辣,酸酸辣辣好開胃木耳比青瓜辣,偏麻辣。主角出場超香超大煲。入面有半隻雞同超多花膠。打邊爐之前當然要試下湯底。。。超香甜!!!!我空口飲左一碗主角2號都出場啦好大盤海鮮。上既時候仲有仙氣嫁哈哈一睇都知好新鮮呢個畫面真係靚到不得了超級大隻超級新鮮超級甜。最重要係無沙。呢碟牛肉又係不得了。嫩滑, 好香牛味, 必食我覺得炸魚皮同冰豆腐配呢個湯底食係一絕。索哂啲湯汁。齒頰留香打到咁上下,可以撈啲雞上來吃,唔好浪費。 因為煮左好耐既關係,肉質好軟,但又唔會無味,食落會有陣肉香味我地食果陣咁岩有promotion.like fb就有半隻乳鴿送。正!!!澳門仔無論食物定服務都令我好滿意。下次會再光顧

門口養左好多生猛海鮮, 一睇就知食材新鮮

呢間鋪主打花膠雞湯底同海鮮拼盤,一於叫來試試

青瓜前菜。微辣,酸酸辣辣好開胃

木耳比青瓜辣,偏麻辣。

主角出場

主角2號都出場啦
好大盤海鮮。上既時候仲有仙氣嫁哈哈
一睇都知好新鮮

呢個畫面真係靚到不得了

超級大隻超級新鮮超級甜。最重要係無沙。

呢碟牛肉又係不得了。嫩滑, 好香牛味, 必食

澳門仔無論食物定服務都令我好滿意。下次會再光顧
  • 花膠雞湯
2018-05-29 42 瀏覽
喱間火鍋店一定要推介,HAHA,好抵食又好味。喱間火鍋店係油麻地地鐵站出口附近行三分鐘左右就會到。門口寫住澳門仔十鍋串燒專門店。入喱一間係因為見到門口寫住火鍋放題只需要148~就被吸引住啦。入到去仔細一睇MENU, 原來加多一百蚊就可以有個8色海鮮盤, 平日係酒樓或者其他火鍋店食,至少要三至四百元先可以食到海鮮, 而且湯底是普通湯底,差少少的或者仲係好淡既湯水。喱到只需要258, 唔單止食到海鮮,仲可以簡花膠雞湯做湯底, 冇花冇假,湯底係原隻雞上~~超級抵食, 餐紙上既配菜任叫任食, 同一般餐廳既比較絕對款式唔會少左, 野飲自己任拎, 一樣唔需要落單。一黎到個海鮮盤好有驚喜, 擺得好靚, 仲專登係下方放置左乾冰, 上菜時用水一澆就會有霧氣出來,海鮮有鮑魚,青口,生蠔,蝦,帶子,螺,蟶子,超正。店員建議我地係未落任何野之前先飲啖湯,果然好鮮味, 而且之後再叫加水時,店員加既係湯唔係水。湯底靚之餘, 我地係餐紙上叫左既野食好快就黎到,我地叫左蝦滑﹑肥牛﹑豚肉﹑響鈴等一般火鍋會叫既配料, 全部都保持水準, 朋友都冇任何不滿~而且店員服務超好,每隔一陣就會過黎睇下洗唔洗加湯,有冇需要加單!!而

而且店員話如果LIKE FACEBOOK每人會送半隻乳鴿,只係我同朋友已經太飽食唔落啦。喱間火鍋店已經被我BOOKMARK左,下次一定會帶朋友再來!!
2018-05-26
  • 八色海鮮盤
  • 花膠雞鍋
2018-05-27 41 瀏覽
<材料新鮮打邊爐 澳門仔👍🏻🔥>雖然我唔知澳門仔同澳門有冇關係 不過佢既打邊爐真係幾好食 😂 成日經過都冇試佢既小菜 . 今日終於食到發覺有任食邊爐 於是試試 唔同時段唔同價錢 我食既係8至10pm c餐 288 蚊位 fb like有乳鴿送 C餐係最貴嗰個餐 可以揀花膠雞煲 打邊爐 😈仲有安格斯牛肉一碟 同埋 有8 樣海鮮既海鮮盤😃🍴花膠雞煲🔥🐥一上枱就知呢煲野有料到 湯底好黃 一睇就知好香濃雞味 半隻雞 放左喺鍋既最中間 建議keep住煲 唔好甘快食 令到湯底保留更多雞香味 花膠 都有好幾舊 落足料😈 仲有d藥材 紅棗等 夠哂香甜 煲滾後飲碗湯 再打邊爐 一大享受😆🍴海鮮併盤放左 乾冰❄ 觀賞度十足 有蟶子 大蜆 花甲🐚 桶蠔 龍蝦 🐲🦐青口 鮑魚 所有海鮮都好新鮮 尤其係鮑鮮夠彈牙 龍蝦好夠鮮甜 冇得輸🙂🍴安格斯牛肉 🐮 口感好軟滑 肥瘦適中 肉味正常 少少入口即溶 都係中上既靚牛 好味😈任食既野一d都唔差 而且仲好至選揀首先醬料 辣椒 豉油 葱 等等 全部自助 Hite啤酒 🍺 同各式汽水 自家製菊花蜜 柚子蜜🍯都有得任拎 都幾開心 🙂任食既食物好多
<材料新鮮打邊爐 澳門仔👍🏻🔥>

fb like有乳鴿送

C餐係最貴嗰個餐 可以揀花膠雞煲 打邊爐 😈
仲有安格斯牛肉一碟 同埋 有8 樣海鮮既海鮮盤😃

🍴花膠雞煲🔥🐥

任食既野一d都唔差 而且仲好至選揀
首先醬料 辣椒 豉油 葱 等等 全部自助

任食既食物好多 豬牛羊雞 唔同既菜 菇 bamh4 魚蛋 魚皮餃 等等 應有盡有 不能盡錄 有幾樣特別既野要講講

肥牛 以任食黎講好高質 筋肉多肥少 好有牛肉味🐂 雞子 好肥美新鮮🐤 牛坑腩啖啖肉 肉味正 此外 豚肉 同羊肉 都切得厚度適中味道唔錯 鵝腸夠肥味 骨髓 都幾滑☠仲有花枝片 帆立貝 少有得點既豬筒骨 豬手骨 都好值得點黎食🐷

最後仲可以攞朱古力雀巢雪糕食 🍦🍫

以288 呢個價錢 食到上面級別既食物 個人覺得 價錢合理 味道好味 正🙂

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#澳門仔火鍋串燒專門店
油麻地砵蘭街78 至84 號地下cd鋪
~~~~~~~~~~~~
2018-05-27
2018-05-25 57 瀏覽
第一次因朋友介紹而光顧,我大約下午一點半到達,點了咖喱牛腩飯和熱檸水。幾個服務生的態度都很好!有微笑招呼我,很溫暖。至於食物方面,咖哩有驚喜!幾辣!喜歡嘗辣的朋友不妨一試呢,大家比較一下!不過不嘗辣的朋友要小心,你會有點失望而中湯是甫一進來,服務員就立即遞給我,效率很高,味道還好!住在油麻地這個遊客和住宅區交界的人都知道,附近餐廳很多,有不少開了很長的日子了,陪伴大家成長,很有人情味。當然,競爭都很大。。。最深印象是行入餐廳,第一張呈現在眼前的這張海報,感覺晚市的選擇比中午吸引,有火鍋放題,最貴都只是$288,很不錯!下次我會嘗試一下,晚市的火鍋放題和早餐。雖然這餐廳人來人往,但亦有電視令人放鬆,你們都可以一試

而中湯是甫一進來,服務員就立即遞給我,效率很高,味道還好!

2018-05-25 73 瀏覽
朋友極力推介這間火鍋店因為有個好出名嘅花膠雞窩底所以叫我嚟試一試🤣因為朋友知道我好鍾意飮藥膳湯所以飲湯都可以飲到飽👍🏻👍🏻👍🏻夥計叫我哋食火鍋之前一定要飲咗個湯先因為嗰湯先係主角同埋真材實料冇加味精👍🏻我真係好鍾意個湯好濃、好滑、冇咩油、同埋配埋花膠食真係冇得頂我同朋友兩個人飲,每人都可以飲三碗!返到屋企都冇口渴,證明真係冇加味精🤣除咗花膠雞窩之外仲可以任食配料同埋會送一個海鮮盤同安格斯牛肉二百幾蚊一個人真係好抵所以火鍋店都好多人幫襯海鮮盤都好新鮮同埋份量都好多,意料之外!其實我同朋友兩個人食唔叫配菜其實已經好飽因為個鍋底仲有半隻雞😂真係一個大挑戰,哈哈!安格斯牛肉切得好薄好滑另外仲要一讚👍🏻就係配菜都好認真,唔會究其最特別係可以繼續叫花膠所有食材都新鮮,大份啤酒汽水任飲冇諗過二百幾蚊有咁高嘅質素總括來說,花膠雞窩冇得頂,員工招待好殷勤落力,好欣賞這間有誠意嘅鋪頭!
朋友極力推介這間火鍋

一定要飲咗個湯先
因為嗰湯先係主角
同埋真材實料冇加味精👍🏻
我真係好鍾意個湯
好濃、好滑、冇咩油、同埋配埋花膠食真係冇得頂
我同朋友兩個人飲,每人都可以飲三碗!
返到屋企都冇口渴,證明真係冇加味精🤣

除咗花膠雞窩之外
仲可以任食配料
同埋會送一個海鮮盤同安格斯牛肉
二百幾蚊一個人真係好抵
所以火鍋店都好多人幫襯

海鮮盤都好新鮮
同埋份量都好多,意料之外!
其實我同朋友兩個人食
唔叫配菜其實已經好飽
因為個鍋底仲有半隻雞😂
真係一個大挑戰,哈哈!

切得好薄好滑

另外仲要一讚👍🏻
就係配菜都好認真,唔會究其
最特別係可以繼續叫花膠
所有食材都新鮮,大份
啤酒汽水任飲
冇諗過二百幾蚊有咁高嘅質素

2018-05-24
  • 花膠雞窩
2018-05-24 55 瀏覽
食火鍋出名的澳門仔火鍋店終於推出任食火鍋啦,今晚叫了老闆推薦的放題C餐,湯底是花膠雞火鍋湯底,啖湯奶白色,好濃郁,但完全沒有加味精,所以我地先飲湯及食了湯內的花膠才再加水打邊爐。二百幾蚊食花膠有點不可思議,起初以為花膠頂多得幾片,估不到,花膠數目起碼都有10片,而且片片都好厚身,食落好滑好鮮甜, 再飲埋個濃郁的花膠湯底,實在好潤好滋補!隻雞都有半隻,份量吾算細,我哋留到最後先至食,估唔到啲雞肉依然仲好有味道。叫呢個放題C餐仲有送八種海鮮拼盤,同安格斯牛,海鮮拼盤嗰啲聖子、蝦、扇貝都係大大隻,放落湯底一齊滾,令個湯底更加鮮甜!安格斯牛,肥瘦好均勻,賣相好靚好吸引,食落都唔會硬。任食單點菜式選擇都有好多種,不過食完以上海鮮、牛肉、雞同花膠已經都幾飽,所以其他火鍋配料只是叫了很少,整體來說都不錯吧。飲品可以任攞,而且選擇都有好多仲,有一啲一渣渣的柚子蜜,同菊花蜜,飯後甜品仲可以有雪糕食,二百幾蚊都算幾超值!

安格斯牛,肥瘦好均勻,賣相好靚好吸引,食落都唔會硬。

2018-05-23
10 分鐘 (堂食)
2018-05-22 62 瀏覽
澳門仔係地鐵站附近 一出就轉右直行 好快就搵到 門口好大!我地7點入到去 已經好多人食緊!而家仲有打卡送乳鴿優惠,每人有半隻。我地兩個人就食左一隻😂食完放題再食😂😂😂☝🏻佢有野飲自己任拎!有韓國啤酒 氣水 韓國野飲 好似平時日本放題咁! 最特別係佢有甜品! 雀巢雪糕!真係咩花款都有 !飽到你會吾想食!😂上菜果陣會送埋拍青瓜同雲耳!辣一辣開個胃先! 我地食左放題,湯底用左花膠雞鍋!個店員介紹係無味精!用花膠、螺頭、沙參、杞子、紅棗、圓肉等材料煲左三至四小時,鍋入面仲有成隻雞。😃份量有點多,真係食吾哂!我地仲升左個拼盤套餐!入面有好多海鮮! 有蝦 蟹 蛘 廣島蠔鮑魚等等!出場果場仲配埋氮氣😂😂全部都好新鮮同時令!當造!我地仲配左份特級安格斯手切肥牛,比起任食既牛更有口感同香口!好有咬口!單點就要$128啦!哩間放題選擇比起其他火鍋店有更多選擇!任食雪花肥牛、丸、菜等等!真係好抵食! 環境又大又舒服😍😍岩哂同朋友傾計吹水重點!店員好有禮貌!上菜都好快!絕對吾似平時咁慢吞吞!大力推介啊

我地食左放題,湯底用左花膠雞鍋!

2018-05-20
2018-05-21 747 瀏覽
前兩日去朗豪坊行街shopping, 行到肚餓就去咗附近一間叫做“澳門仔火鍋串燒專門店”嗰度食晚飯,呢間餐廳有任食火鍋或者小菜選擇,我哋就選擇咗海鮮任食火鍋。任食火鍋分咗三個價錢,我哋就選擇咗包括有花膠雞湯做火鍋湯底嘅款式,而且仲包一個八種海鮮材料嘅海鮮盤,未開始火鍋之前就記得一定要嘗試佢嘅湯底,湯底由花膠雞 螺頭等等材料煲成,冇加味精。跟住就離一個有8種材料嘅海鮮盤,有蟹、蝦、魷魚、扇貝、花甲、蟶子等等, 雖然份量唔算多,但係海鮮食落算新鮮,蝦肉新鮮彈牙,原隻扇貝好味,但係蟹嘅質素就一般。呢個價錢仲包埋一碟安格斯肥牛,雪花肥牛脂肪分佈得好均勻,而且加上花膠雞湯底,肥牛嘅味道好。另外就有唔同嘅肉類同海鮮等等嘅任點任食火鍋配料,我哋食完個海鮮盤、肥牛加埋花膠都已經開始覺得有啲飽,所以配料只係點咗幾樣例如響鈴、肥牛、羊、蝦滑等等食材。另外要提一提,如果喺facebook like and share 呢間餐廳的話每人可以有半隻乳鴿贈送,乳鴿即叫即炸,味道香口好食,以呢個價錢可以食到海鮮,又有火鍋同乳鴿,而且汽水啤酒係任飲,十分超值, 最後我哋見到有雀巢雪糕食,但係我哋已經飽到冇位置可以再

另外要提一提,如果喺facebook like and share 呢間餐廳的話每人可以有半隻乳鴿贈送,乳鴿即叫即炸,味道香口好食,以呢個價錢可以食到海鮮,又有火鍋同乳鴿,而且汽水啤酒係任飲,十分超值, 最後我哋見到有雀巢雪糕食,但係我哋已經飽到冇位置可以再食。