我地兩個一向喜歡捐窿捐罅搵食,有時真係對飲食特別消息靈通,我朋友睇到佢一篇食評,介紹【潮鮮薈燒烤專門店】,「自轉」燒烤吧都係懶人包嘅福音,鍾意燒野食但又唔使郁手郁腳就食到燒烤嘢真係夠晒懶呀!大熱天時都可以嚟過吓串燒癮,最正喺以放題形式,一個價錢定晒預算,唔使就住就住食,名暢快、岩晒我。由地下拾級而上踏進潮鮮薈,座位間隔乾淨闊落,抽風系統亦做得不錯,亦可能係特製烤爐無煙無火!完全沒有煙霧瀰漫的感覺,以主打自助串燒放題的餐廳嚟講算係幾好。呢晚全場都好Full,等左陣就有位入Lu,嘩...雪櫃食物多達幾十款!!!全場眼見既都係任食串燒,好吸引呀!知道每日即製就更加開心,另外又有凍櫃Keep住D生冷野,都算係咁。枱面上既醬汁同調味料都唔少架!好正!醬汁方面有三款︰「秘制沙嗲醬、地獄韓燒醬同蜜糖燒肉汁」呢三款汁個味道都比較重,最喜歡秘制沙嗲醬因為有D...含有花生的醬汁,好似D雞肉串牛肉串淋上沙嗲醬,剛好一口 ...我食到最後個味蕾都唔太分得清邊款打邊款了。而調味料有六款︰「紅椒粉、孜然粉、味椒鹽、七味粉、岩鹽同淮鹽。」可以先將啲粉倒落去自己個盤到慢慢點嚟食。不過啲調味料都頗鹹,每次都係點少少嚟

枱面上既醬汁同調味料都唔少架!好正!
醬汁方面有三款︰「秘制沙嗲醬、地獄韓燒醬同蜜糖燒肉汁」

而調味料有六款︰「紅椒粉、孜然粉、味椒鹽、七味粉、岩鹽同淮鹽。」可以先將啲粉倒落去自己個盤到慢慢點嚟食。不過啲調味料都頗鹹,每次都係點少少嚟食就好。

呢度既燒烤盤好新淨,兩側配有自動滾筒,放啲串燒上去就會自動旋轉,唔使自己郁手之餘又可以確保啲串燒平均受熱,十分方便!同埋好快熟...超正!

食到咁上下,要飲下野啦!!飲品種類頗多,無酒精飲品入面除咗有可樂同罐裝果汁之外,仲有烏龍茶同綠茶等較為淡味嘅選擇,照顧到兩邊唔同嘅口味。

至於酒精選擇方面,有日本梅酒同清酒可以揀。我就每樣試左一啖,又唔錯Wor!日本梅酒推介推介!

自助食物櫃入面擺滿一盤盤已經串好嘅肉類同蔬菜,十分貼心。入面款式唔算少,除咗有最基本嘅腸仔雞翼、牛柳、牛舌之外,亦有一啲台灣夜市常見嘅台灣腸肉同港式嘅黑椒牛丸。

蔬菜方面則有粟米、茄子、蘑菇同秋葵等撐場。任食串燒有兩至四樣野都好推介架~牛柳粒、麻辣雞翼、雞柳、秋葵、丸類、蘑菇。都真係好唔錯。當晚幾乎試勻哂啲食物,因為一串串好方便又易食。食多左又唔覺。哈哈!

👉🏻重點講返先:兩個人去係會有半隻龍蝦送既。因為埋位嗰陣店員送咗每人半份龍蝦俾我哋,個陣望落去見隻龍蝦肉質都幾紮實同唔少膏!咁我地先將佢放落去爐底慢慢燒。慢慢留意幾時食得先。

燒左一陣,見佢燒到金黃色就應該食得...

食到差唔多,完場前梗係要食返少少甜嘢啦!呢粒雪米滋係喺一開始拎嘢飲嘅冰櫃拎返嚟,入面大量供應呢款獨立包裝嘅雪米滋。呢款係榴槤味,放一陣溶一溶雪,食落幾軟綿香滑。可惜味道選擇只有一款,嗰晚最尾只係食到呢款榴槤味嘅雪米滋。

總結黎講呢,呢餐飯埋單每人兩舊水多小小,以放題嚟講,【潮鮮薈】食物質素唔錯,而且勝在坐得舒服,啲嘢食燒起上嚟又方便無煙無火食完身上不會有油煙味。閒時同三五知己上嚟食下嘢吹下水都不失為一個好選擇。推薦推薦!!

BTW...4位以上即送龍蝦海鮮盤,海鮮盤放在4層架再送上枱。有得食「龍蝦、貴妃蚌、馬友魚、鮑魚、特大帆立貝、廣島蠔、本地黑毛豬腩件、澳洲牛肉丸、有機啡菇。」下次我決定四個人黎食啦...haha
  • 牛柳粒
  • 麻辣雞翼
  • 雞柳
  • 秋葵
  • 丸類
  • 蘑菇
2019-09-26 348 瀏覽
之前黎過三樓阿牛火鍋,見二樓有呢間無火串燒店,燒雞翼一向是我喜愛,呢啲天氣嘆住冷氣都可以燒烤,確係第一次,而呢度是無火兼且自轉串住燒,岩哂我呢啲吃貨懶人。店子分了大廳及房間,好在一早訂了位,而且安排可以有房,按人頭收費,價錢親民。燒烤食材種類多,雞翼、雞軟骨、雞腎、牛肉、牛丸、豬肉、貢丸、羊肉、多春魚、魷魚、台灣腸、紅腸、腸仔、午餐肉,還有部分蔬果種類粟米、茄子、秋葵、車厘茄、菠蘿、棉花糖本身店子自家調製了三款醬汁,蜜糖燒肉汁、沙嗲汁、地獄韓燒汁,個人口味比較歡喜惹味濃味,他們也提供了幾種味粉配合,包括味椒、紅椒、七味、淮鹽、岩鹽同孜然,任君選擇,過癮也有沙律、涼拌小吃及冷麵四人或以上有免費海鮮拼盤送,真係唔講得笑,有龍蝦、鮑魚、馬友、海螺、扇貝、蠔、黑毛豬腩、澳洲牛丸,而且為令食客清楚掌握及控制燒烤時間同技巧,食店提供計時器同燒烤指南貓紙,溫馨提示食物烹調時間,十分窩心!除了汽水啤酒,連梅酒、清酒都係任飲除了串燒,店子另可提供免費麻辣燙給客人,讚啊!總結,食物👉🏻種類算多,海鮮質量也很新鮮價錢👉🏻性價比高
之前黎過三樓阿牛火鍋,見二樓有呢間無火串燒店,燒雞翼

店子分了大廳及房間,好在一早訂了
位,而且安排可以有房,按人頭收費,價錢

親民。

燒烤食材種類多,雞翼
、雞軟骨
、雞腎
、牛肉、牛丸、豬肉、貢丸、羊肉、多春魚、魷魚、台灣腸、紅腸
、腸仔、午餐肉,還有部分蔬果種類
粟米
、茄子、秋葵、車厘茄、菠蘿
、棉花糖

本身店子自家調製了三款醬汁,蜜糖燒肉汁、沙嗲汁、地獄韓燒汁
,個人口味比較歡喜惹味濃味,他們也提供了幾種味粉配合,
包括味椒、紅椒、七味、淮鹽、岩鹽同孜然,任君選擇,過癮

也有沙律、涼拌小吃及冷麵

四人或以上有免費海鮮拼盤送
,真係唔講得笑,有龍蝦
、鮑魚、馬友
、海螺、扇貝、蠔、黑毛豬腩
、澳洲牛丸
,溫馨提示食物烹調時間,十分窩心!

除了汽水啤酒,連梅酒、清酒都係任飲

除了串燒,店子另可提供免費麻辣燙

給客人,讚啊!

總結,
食物👉🏻種類算多,海鮮質量也很新鮮

價錢👉🏻性價比高
  • 麻辣雞翼
  • 雞軟骨
  • 雞腎
2019-09-15 368 瀏覽
在太子地鐵站附近,很容易就找到。一行4人去姊妹眾會,見有自轉串燒所以試試。一去到已經很快安排入坐,然後5分鐘左右就有海鮮拼盤送上。有兩個雪櫃飲品自取,汽水無糖茶都有,另外有清酒梅酒。串燒亦係自己取,食物補貨速度也很快。枱上有貼紙介紹每樣食物的燒烤時間,不會燒過龍。食品種類算多,味道不錯,雞翼比較費時但味道很好。烤菠蘿,烤台灣腸,烤牛肉很好食,燒烤爐自己轉所以可以安心傾計,坐位很舒服,下次會再去食。
一去到已經很快安排入坐,然後5分鐘左右就有海鮮拼盤送上。
有兩個雪櫃飲品自取,汽水無糖茶都有,另外有清酒梅酒。
串燒亦係自己取,食物補貨速度也很快。
2019-08-31 579 瀏覽
舊朋友聚會,大家相約happy下。食物好吃但服務質素差就唔會再去。首先,這個店其實有三層下面兩層做火鍋,第三層先係BBQ, 行上去有點累。不過,我地一班人有book左所以有房坐,本來好開心,但係問題就係燒得好慢, 燒唔切. 好在有個煲俾你滾下滾下,清湯或麻辣,不過無咩野可以滾,菜。四位以上送既拼盤海鮮有點不太fresh. 份量好大,同埋無時間燒晒。最好味辣既雞翼,雞軟骨 要椒鹽粉!棉花糖,好快得要睇實海鮮有點梅梅地,所以我地無燒,同埋無時間燒 好在有一個冰櫃,任飲!阿姐係甘話重有15分鐘,重點出面無客等,我吃緊最後一串立刻沖入來關爐。 第一次吃到趕頭趕命,任吃未吃飽都都係第一次。雞翼好想燒多兩隻。

好在有個煲俾你滾下滾下,清湯或麻辣,不過無咩野可以滾,菜。

最好味辣既雞翼,雞軟骨 要椒鹽粉!

棉花糖,好快得要睇實

海鮮有點梅梅地,所以我地無燒,同埋無時間燒

好在有一個冰櫃,任飲!

第一次吃到趕頭趕命,任吃未吃飽都都係第一次。

雞翼好想燒多兩隻。
題外話/補充資料: 2位一個爐先最好
2019-08-30
1 分鐘 (堂食)
2019-08-26 499 瀏覽
經openrice book 枱4人以上有海鮮盤食, 仲有九折, 埋單每人$215, CP值高4 天前經openrice book 左枱(7:30pm), 原本當天3:30 pm confirm左我booking, 一小時後再通知我黎到要等半個鐘, 話上一張枱7:30pm 先食完. 預我8pm 先有枱。有可疑。我們7:30pm準時到達, 催左幾次. 7:45pm就有枱。我一向對放題/任食都冇咩好感, 但係間唔中都係會食下, 我認為最重要有一種心態, 比幾多錢, 就食到咩質素。兩小時任食, 經openrice book 枱4人以上有海鮮盤食, 海鮮按人頭份量, 海鮮的質素亦都係唔差, 都算新鮮, 亦都好好肉地, 唔係毫屎咁又乾又細粒的。第一次食呢啲自轉燒肉肉, 個爐比想像中燒得快熟, 每串食物的size亦比想像大件, 肉質唔差, 可媲美平時 $300幾蚊的燒肉放題。任飲汽水、啤酒、清酒、梅酒,當然酒也不要期望太高$215一位, 係好玩又抵食! 夠時間食得飽! 不過唔知點解我地就係感覺係keep住好忙同埋企晒起身! 值得一試!

任飲汽水、啤酒、清酒、梅酒,當然酒也不要期望太高

2019-07-29
15 分鐘 (堂食)
第一次食嗰陣係1個禮拜前~好似~~緣分嘅指引,我同我姊妹一起有咗12年友誼—之—呢個第一次難忘嘅~~用餐經歷。話說~嗰排我哋都係行緊衰運,衰到貼地果隻,飲飲下水都可以比水逐親...點算?“唯食不破”~正所謂:民以食為天,喺吃貨面前,人生之最大意義就係嘗試好多好多好多美食,陶醉美食,生在美食,哇喔極之幸福於是乎,我哋到咗呢度——潮—鮮—薈——呢個名都極得意吖聽講係啱啱開咗冇幾耐wor~一入到去,即刻有一種既陌生又熟悉の感覺,環境佈置啱啱好,ok滿意,磁場啱feel。我哋都好期待,躍躍欲試,抵唔住美食誘惑~阿姐招呼我哋,服務態度都好好,好耐心,笑笑下同我哋做推薦好快set好爐,覺得一切都進行得好順暢好開心,傾吓偈~歎世界結果食到半個鐘左右,隨著姊妹一聲:覺得好幸福吖啪嗒,OMG竟然全場跳閘?爐熄嗮火,冷氣亦沒左o(╥﹏╥)o場上,抱怨、道歉嘅聲音四起,我同姊妹兩人拿著手機,然後面面相覷。我:烏鴉口!然後,一起笑左出聲,可能係我哋兩大衰神來臨,影響左呢度嘅正常運作?噓!幾得意吖,睇嘢嘅角度不同,就有別樣嘅樂趣!雖然發生左件呢d事,但係最尾處理都幾好,有補送番多d時間我哋,道歉都幾誠心,我哋都

於是乎,我哋到咗呢度——潮—鮮—薈——呢個名都極得意吖
聽講係啱啱開咗冇幾耐wor~
阿姐招呼我哋,服務態度都好好,好耐心,笑笑下同我哋做推薦
結果食到半個鐘左右,隨著姊妹一聲:覺得好幸福吖
幾得意吖,睇嘢嘅角度不同,就有別樣嘅樂趣!
雖然發生左件呢d事,但係最尾處理都幾好,有補送番多d時間我哋,道歉都幾誠心,我哋都係社會人明白既!
另外值得一提,呢度飲品暢飲,超中意!試左好多款~~海鮮都好好味Ψ( ̄∀ ̄)Ψ好抵食!delicious~~
系幾有趣の經歷YOYOyo
而呢一次,係第二次來啦!
我同5個同事一起,話一個人生日,已經book左檯,靚女姊姊都好貼心哋安排我哋入到包房度。開心ღ( ´・ᴗ・` )

大致上,環境好舒服,食物好好味,正!
嘗試咗好多海鮮,5個人以上,呢度都送番好大既帆立貝、馬有魚肉、有機菇果啲靚嘢~超抵食啊!
但係呢次覺得服務方面就一般般~~
有一個服務阿姐好似好唔用心囉,叫佢問佢嘢都唔秋唔采...唉,打工仔好威威咁,想點...嫐爆!
之後,我去洗手間果整,留意到開頭個收銀姐姐好似好忙,做嘢幾快手,周圍忙緊。
埋單之後,我就冧住行過去同佢講下個阿姐單嘢
睇見我,都係笑面相對,問我有乜野需要~gently
諗深一層,算數啦,同事之間會唔識睇眉頭睇額?!都係打工仔,費事講到大家唔好做
我:下次再幫襯你,係埋歡迎先?
佢:梗係啦,隨時歡迎你丫靚女
講嘢都好啱聽wor!呢個先算服務,友善大方得體!
感慨下,有陣時,服務業的確係好難做!
之前食飯有上網睇食評,見到平臺上既評論,有褒有貶,或許都有其道理,依家我亦都寫埋自己既想法,我自己既經歷~
希望呢個店會繼續良心做事,食物、服務各方面都越來越好啦
我會再來幫襯既!希望到時遇到大優惠啦~
2019-08-25
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
旺角太子【抵食】$198放題 | 串燒火鍋 | 任食 | 龍蝦 | 貴妃蚌 | 打邊爐 | BBQ | 自助餐【無煙室內燒烤】梅酒丶日本清酒丶任飲食品質素:送個D海鮮唔錯, 燒個D都正常, 好多醬料俾人揀正餐廳環境: 要行樓梯呢下對老人家唔太好坐位舒適:坐卡位都算幾舒服價錢低食: 百幾蚊任食真係幾低個人感覺:2個鐘唔太夠時間, 佢有個打邊爐冇味詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^
【無煙室內燒烤】梅酒丶日本清酒丶任飲

餐廳環境: 要行樓梯呢下對老人家唔太好
坐位舒適:坐卡位都算幾舒服
價錢低食: 百幾蚊任食真係幾低
個人感覺:2個鐘唔太夠時間, 佢有個打邊爐冇味

詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^
2019-07-06
我時不時都會同同事推介下餐廳比對方,有一次佢好嬲又失望咁同我講,呢間串燒餐廳明明確認左佢個BOOKING,但係出席當日先致電通知由於比人包場,所以取消佢個BOOKING,呢個經營手法相當令人不滿。最後佢當然佢無試到呢間餐廳啦,估唔到佢因為咁而避過一「伏」。平時我好少寫放題餐廳既食評,因為食物種類太多,而OPENRICE可供上載既相片數量太少,齋文字既食評又太沉悶,但今次呢間真係唔評論唔得,因為真係唔想其他人中伏。環境及服務方面:講食物之前,先講呢度既服務、態度、環境。我比較好彩,BOOK左枱無比餐廳臨時放飛機,不過無論電話BOOK枱定入座,餐廳都無講限時2小時,理據係廣告牌有寫到,唔需要特別提客人。好,就同你講廣告牌,廣告中話「四位以上送既海鮮盛肉盤」,但實際並無黑毛豬腩件、牛肉丸、有機啡菇。失實。而呢個海鮮拼盤前前後後共吹左三次,最終係入座後9個字先送到,職員表示因為要新鮮劏。(注意只係新鮮劏,因為朋友表示份到既龍蝦肉係霉既,而我好彩無份到。)每樣海鮮如按餐廳指示既時間烹調,根本燒唔熟,仍然半生狀態,最終仲要加多十幾分鐘先燒熟。結果我地只燒龍蝦同鮑魚,貴妃蚌、魚、蠔、帆立貝全部放入邊

環境及服務方面:

每樣海鮮如按餐廳指示既時間烹調,根本燒唔熟,仍然半生狀態,最終仲要加多十幾分鐘先燒熟。結果我地只燒龍蝦同鮑魚,貴妃蚌、魚、蠔、帆立貝全部放入邊爐鍋煮。原因係「根本唔夠時間燒!!」

除此之外,無論2人定好似我地咁7位都係得一個爐,都係限時2小時;個爐有18個位放串燒,但由於食物太大件,放滿哂18格根本自轉唔到,最理想係放9串。即係7個人每ROUND每人份得1.28串,仲要每串份量唔多,到離場都食唔飽….
所以強列建議如果超過4位朋友,千祈唔好黎食,因為真係唔夠時間燒!!!

咁餐廳都好貼心,除左串燒外,都比個鍋仔我地打下邊爐,烚下菜食住先。揀左清湯既我地,見到果煲透明既「清湯」,真係O哂咀
。心諗應該真係太清,所以先無色姐,但原來煮完既菜都真係連鹹味都無…..嘩!! 極品透明「清湯」。

唯一覺得好既係我地7位被安排坐房仔,環境比房外既客人好好多倍,因為房外真係好熱,熱到完全FEEL唔到冷氣,黎食既朋友要有心理準確食完會一身汗。

食物方面:
肉類既食材已經預先醃左,所以只有醃料味,就連食羊肉都唔會有羊羶味;丸類、腸類都係普通入口貨;
贈送既拼盤不過不失,蠔煮完都無縮得太犀利,而且好飽滿;我揀果隻龍蝦比較大隻,燒左半個鐘岩岩好,肉質彈牙,不過朋友就無咁好彩,食到霉既龍蝦;鮑魚彈牙,亦唔會似香口膠;其他海鮮因為放入鍋中SHABU SHAU,已經試唔出佢本身無鮮味定係煮到無左鮮味。

餐廳另外有提供少許前菜,有涼拌雲耳、青瓜、麻醬冷麵,仲有梅酒同清酒。

總結今次用餐體驗,非常之唔好,食物味道麻麻、環境即使係房都熱、爐既自轉軌有一邊又唔識郁、其中一位服務姐姐又串、時間嚴重唔夠,完全搵唔到一個值得推介、同再試既理由。
2019-08-16
慶祝紀念
生日
2019-08-17 484 瀏覽
星期五放工Book咗7:30食呢個,唸住成班fd傾住計燒烤又可以打邊爐係吾錯既決定啦,點知中伏,嘢飲都算多種煩,但抽風系統真係麻麻,好彩我哋被安排左係VIP房入邊其中一張枱,坐得迫啲,當起碼空氣流通d.食物方面呢都有好多肉呀,豬牛羊雞都有得燒,同埋就有海鮮送~每人一隻龍蝦、鮑魚、扇貝、貴妃蚌等等,仲有得+1個火鍋煲,有清水同麻辣湯,因為我哋同台有人唔食辣,所以叫咗清水,點知真係「清」水-0- 最後落咗啲沙嗲醬幫補下!!而個燒烤爐方面,吾係好夠火力,結果最後我哋將啲食物放晒落水寫 haha.... 不過佢哋每一台都會有一set,味椒鹽、七味粉、辣粉、韓式燒烤醬、沙嗲醬... 用完啲調味料都幾似平時出面食嗰種燒烤既~但想叫d職員都好好受氣叫極都無反應,好似吾想做咁⋯其實整體都幾特別既,香港無乜呢類自轉既燒烤。

最後落咗啲沙嗲醬幫補下!!

因為之前食過都叫正常,所以前兩日再去食!但訂枱時已經有小插曲!食前幾日透過WhatsApp 訂枱,reconfirm 亞姐是否有9折優惠,但亞姐答我要兩個星期前訂枱先有!但我明明係Facebook 睇到係食前兩小時訂已經有呢個優惠!Look晒Facebook 最尾個幾個post 都冇話係兩個星期前訂先有!我話甘樣唔太老實喎!之後亞姐就打翻黎話比返呢個offer 比我地...其實限兩小時食的確只係啱啱好咋!因為個爐一次過唔係可以燒到好多串的!比較大件嘅食物仲要隔住黎燒先轉到!太密就轉唔到的!加上個爐嘅火力一般,所以燒一轉都比較耐!遇著串得唔太好嘅食物,因為太重又轉唔到身,要自己整理一下!放唔準位又會燒唔到!講到明超時要加錢的!所以全程係好忙...大部分食物本身都係冇乜味的!要靠自己加調味粉的!比較好食d嘅係龍蝦、鮑魚、雞腎、雞軟骨同豬頸肉!不過坐係垃圾房隔離加上壞冷氣,真係食乜都好似唔係甘好食甘...去到竟然比張近後門垃圾房既枱比我地!見到已經唔開胃!係甘既衛生環境下進食的確幾嘔心...仲要遇上壞冷氣,對住個甘熱嘅爐,堅好似係桑拿房或者沙漠食飯甘!我一隻手攞住把風扇吹,另一隻除左食就係用

仲要遇上壞冷氣,對住個甘熱嘅爐,堅好似係桑拿房或者沙漠食飯甘!我一隻手攞住把風扇吹,另一隻除左食就係用黎抹汗!係我跪求亞姐底下,說我就中暑了,佢最終先肯比杯冰我,唯一感恩!其實明知部冷氣有問題,點解唔一早搵人整?要成場客受呢d苦?還是趕客嘅招數?

招呼差 態度差無冷氣 焗到難呼吸加水變著火 呀嬸閃得快過我 自轉得慢 兩個鐘都食唔飽 又話遲5分鐘要加$50。價錢吾值!自轉得個gimmick 環境一般差少少未食完阿姐都催我地走餐廳設計好差,冇通風系統,冷氣唔夠,抽氣扇又無,油煙不斷係餐廳入面,令到啲眼好痛
招呼差 態度差
無冷氣 焗到難呼吸
加水變著火 呀嬸閃得快過我
自轉得個gimmick 環境一般
差少少未食完阿姐都催我地走

2019-08-17
2019-08-16 212 瀏覽
今晚約左7位中學同學happy friday,之前見到廣告新興的室內燒烤潮鮮薈,好似幾特別幾過癮,所以一早book左枱試下。今晚我地係book 7點,未到7點已經到左,但餐廳職員嚴重不足,行來行去不停問我地係米訂左枱就走,至少4次。終於等到7:15分先安排入座(但我地到時明明得幾枱)我地係book左7大1小。佢竟然安排一張6人枱比我地,好彩我地多女仔,逼埋一齊勉勉強強坐到,但安排令人有點失望!間餐廳係全自助,自助拎食物飲品自助燒自助調味。因為提早預定關係,送左個海鮮拼盤。有龍蝦,生蠔,鮑魚,扇貝,魚塊,象拔蚌,牛丸,冬茹。由於係7位大人,所以所有食物都係7件。各種海鮮都尚算新鮮,但鮑魚明顯無清洗乾淨,內臟令人反胃 而且無咩海鮮的鮮甜味,頗令人失望!食物種類選擇算多,牛肉,豬肉,羊肉,雞肉,雞翼,有辣有唔辣。蔬菜有秋葵,翠玉瓜,茄子,仲有芝士腸,台灣腸,廚師腸,獅子狗,魚蛋,午餐肉等等,不能盡錄。能夠滿足到燒烤慾望。至於爐就係上面燒串,下面燒海鮮。不得不講佢個爐既設計係不足以應付大量燒烤,開到最大腸仔蔬菜都要燒一段時間先熟,肉更加係keep住燒都未得,肚餓人士就千其唔好大量燒。而個爐會時

海鮮拼盤

而且無咩海鮮的鮮甜味,頗令人失望!

而個爐會時常故障,轉唔到d串燒或會卡反鐵枝岀來,加上每個串燒卡位之間無預留多點位置,只要你放滿肉(已經唔計大型阻位肉,如雞翼),都保證你卡肉轉唔到。設計上頗為不周全。

另外服務方面都幾失望,我地坐果到冷氣明顯停左,十足焗爽拿禁。請人來開反,服務員一句開到最盡拉就走左,但明明人地冷氣下面條繩吹到行一行,我地條無郁。叫左2次都係禁,最後要去後巷捉個疑似經理既人來先解決到。當時已經快8點半!姐係焗左成個鐘爽拿來燒烤!

其實食物未算太差,但環境及烤爐設計,仲有服務態度都令人大失所望。基本上不會考慮再食。
15 分鐘 (堂食)
2019-08-16 130 瀏覽
一個差勁的體驗,本住試新野心情去,帶著超失望心情回,最慘還是替朋友祝壽的日子,首先是冷氣及通風不足,中段還發生跳制事件,全場熄燈熄冷氣,擾攘數分鐘後才復原,令本來已很熱的地方更加熱,從沒試過要一邊食一邊撥扇,其次燒烤爐只有一邊可用,另一邊跟本不能用,因連接爐的鏈鬆脫,另外坐位安排有問題,食物種類不多,質素麻麻,唯一可取的地方是飲品種類多,但此乃食店,應食物致為總要,總括是一間令人一定不會回頭的食肆
串燒 - 正常,台灣腸,菠蘿👍🏻飲品 - 正常,但無可樂餐具 - 油笠笠,用紙巾擦有污跡洗手間 - 正常位置 - 算闊落入坐率 - 9成滿,有吉枱但唔人walk-in海鮮 -龍蝦,帶子正常魚片無食唔知如何鮑魚,螺 - 極不新鮮隻螺烤完放上碟到食,螺係有泡泡,成碟水但水是灰色的隻螺係臭架太嘔心,隻碟一張相都無影食完肚痾左一日食二個鐘,停二次電好在係二樓啫,要撘lift 的話燒死都唔知咩事明明有9折,埋單又話我地爆滿,無做優惠啦呢間野到底點x樣呀???食到把幾火
串燒 - 正常,台灣腸,菠蘿👍🏻
飲品 - 正常,但無可樂
餐具 - 油笠笠,用紙巾擦有污跡
洗手間 - 正常
位置 - 算闊落
入坐率 - 9成滿,有吉枱但唔人walk-in

海鮮 -
龍蝦,帶子正常
魚片無食唔知如何
鮑魚,螺 - 極不新鮮
隻螺烤完放上碟到食,螺係有泡泡,成碟水但水是灰色的
隻螺係臭架
太嘔心,隻碟一張相都無影
食完肚痾左一日
食二個鐘,停二次電
好在係二樓啫,要撘lift 的話燒死都唔知咩事
明明有9折,埋單又話我地爆滿,無做優惠啦
呢間野到底點x樣呀???食到把幾火
2019-08-10 547 瀏覽
朋友生日當然要食好西啦!一於試一試呢款好玩又新潮的活動餐廳位子近太子站,非常容易搵到,而且門口大大個招牌,絕對一眼就睇得出啦!餐廳環境好寬敞,所有食品、飲品都是自助的,真係想食乜就自己拎啦!除左紙包飲品、罐裝飲品外,竟然會有日本清酒、梅酒任飲,真係好難得呀食物一串串地串好,而且都係雪住的,絕對係即夾即燒。操作簡單安全,只需要將每一串擺上去,之後就會自動轉動,食物大約7-15分鐘就可以食了。可以一邊等、一邊傾下計,真係幾好!而對於只等食嘅朋友嚟講,絕對係福利!另外,價錢仲會有海鮮食添,4人入座仲會有更多款式呀!大大隻、啖啖肉,好爽口!弱弱地說,其實餐廳配有各種醬汁,可以燒時落的,三款都好味,不過蜜汁燒肉汁就最夾的,值得一試!
朋友生日當然要食好西啦!一於試一試呢款好玩又新潮的活動

食物一串串地串好,而且都係雪住的,絕對係即夾即燒。