2015-02-23 1065 瀏覽
一行5人打邊爐,沒有看過open rice review的情況下也沒有想過大坑店舖會有這樣水準差就進去了一看菜單已覺很貴,但友人生日,即管一搏調味有很多選擇叫了兩邊湯底,非常貴麻辣188,另一邊芡茜皮蛋湯底半價食物來了,份量奇少,$58元普通貨色墨魚丸只有5粒其他不是我點菜的也不敢看價錢只點了烏冬$33,想快點吃飽啤酒$50元支,約兩杯份量叫了招牌玫瑰雞翼朋友咬了一口就覺得很苦有酒味但味道奇怪吐了也有叫醉雞,但卻沒有酒味最終埋單5人吃了2180元太不值,吃了沒有滿足感只有被吃錢的感覺一定不會再來
一行5人打邊爐,
沒有看過open rice review的情況下
也沒有想過大坑店舖會有這樣水準差
就進去了

一看菜單已覺很貴,但友人生日,
即管一搏

調味有很多選擇

叫了兩邊湯底,非常貴
麻辣188,另一邊芡茜皮蛋湯底半價

食物來了,份量奇少,
$58元普通貨色墨魚丸只有5粒
其他不是我點菜的也不敢看價錢
只點了烏冬$33,想快點吃飽

啤酒$50元支,約兩杯份量

叫了招牌玫瑰雞翼
朋友咬了一口就覺得很苦
有酒味但味道奇怪吐了

也有叫醉雞,但卻沒有酒味

最終埋單5人吃了2180元

太不值,吃了沒有滿足感

只有被吃錢的感覺
一定不會再來
2015-02-24
生日
  • 烏冬,叫兩碟打底
2014-11-05 1624 瀏覽
相約好友晚飯,友人提議到大坑潮民享用蕃茄蟹鍋,反正未試過,這都算是一個不錯的提議。先致電預留位子,晚上七時半準時開席。或許是平日晚市,餐廳仍未滿座。店面雖地方不大,但餐桌放置不會過密,舒適度合理。安座後先自行調配醬料,原材料都是大路款式,不作詳述。飲料安排有多款酒品及汽水涼茶,因要做司機的緣故,對各酒品皆無緣。滋補地點了一杯鹹檸雪碧,邊喝邊從餐單挑選各式美食。火鍋最重要的是湯底,今趟光顧特意一嚐招牌潮民蕃茄膏蟹湯。一份湯底近五百元,其實甚為昂貴。湯底分兩部分,蕃茄湯及膏蟹分別獨立奉上。先談蕃茄湯,酸甜有緻,味道濃郁茄香足,確是頗為美味。膏蟹賣相新鮮富光澤,蟹膏量多,食味甘香,蟹肉亦見清甜,用料上佳。不過,當向店員追加湯汁時竟只加入清水,安排比預期略遜一籌。因友人鍾愛海鮮,是晚亦順應點選了多款海鮮生料。首先品評蘇格蘭蟶子皇(九寸長度),雖餐單標明蟶子有九寸長,但用手一度,應只有七寸長左右。當然,食材大小只佔評分一小項,食味質素更為重要。蟶子皇雖長度不足,但勝在夠肉厚肥美,置於湯中輕輕滾一滾已可享用。蟶子味道鮮甜,口感彈牙,十分美味。再品嚐美國蠔,一份有三只,體積都算大隻,蠔肉入口腍滑,蠔
各式醬料
鹹檸雪碧
潮民蕃茄膏蟹湯之蕃茄湯
潮民蕃茄膏蟹湯之膏蟹
因友人鍾愛海鮮,是晚亦順應點選了多款海鮮生料。首先品評蘇格蘭蟶子皇(九寸長度),雖餐單標明蟶子有九寸長,但用手一度,應只有七寸長左右。當然,食材大小只佔評分一小項,食味質素更為重要。蟶子皇雖長度不足,但勝在夠肉厚肥美,置於湯中輕輕滾一滾已可享用。蟶子味道鮮甜,口感彈牙,十分美味。再品嚐美國蠔,一份有三只,體積都算大隻,蠔肉入口腍滑,蠔香足,品質同樣令人滿意。最後一款海鮮是鱔片,魚香鮮度普普通通無甚特別。
蘇格蘭蟶子皇(九寸長度)
美國蠔
鱔片
肉類生料兩味,首推本地手切肥牛肉,牛肉肉色紅潤新鮮,脂肪比例不高。輕輕煮至七成熟度,留有少量肉汁及軟腍口感,配上濃郁牛香,令人唾涎。日本黑豚肉口感腍滑,醃料調味佳。多口向店員交流查問如何能準備腍滑的豚肉生料,可惜結果向隅。小弟自問和不少餐廳酒家大廚交談,大部分師傅亦很健談並樂於分享,小小心得交流可大方一點罷!
本地手切肥牛肉
日本黑豚肉
雜項類別同樣淺嚐兩款,潮州墨魚丸彈牙度一般,墨魚香味尚算令人滿意。比較出色的是玫瑰雞翼,選材大隻飽滿,玫瑰露酒香洋溢而不過火,味道不錯。主食日本讚歧烏冬,質感較一般烏冬幼細及扁身,入口滑溜煙韌,掛上酸香蕃茄湯汁味道更佳。
潮州墨魚丸
玫瑰雞翼
日本讚歧烏冬
菜蔬豆品未有特別驚喜,豆腐雖滑身,但豆香稍弱。茼蒿菜式嫩綠,食味合預期。
豆腐
茼蒿
總體來說,這店用料不論海鮮或肉類生料皆富水準,但要享受好一點,難免要付上較高代價。

[4/11/2014; Tue]

2014-11-04
潮民蕃茄膏蟹湯之蕃茄湯
潮民蕃茄膏蟹湯之膏蟹
蘇格蘭蟶子皇(九寸長度)
美國蠔
本地手切肥牛肉
日本黑豚肉
玫瑰雞翼
日本讚歧烏冬
2014-08-24 1652 瀏覽
那夜凌晨我在潮民撞見住係大坑成日見到名人名星餐。話說都成個月前 係門口見到個我都幾欣賞既生意名人係度開餐  比佢吸引左黎試下,約左成班朋友慶祝生日。 都係講番食物 ,這裡店仔細細   門口貼左幾多雜誌介紹連英文報紙都有 ,都幾令人期待 。拎起菜單 原來只係中等價錢  鍋底就100-400既都有 最貴既海鮮鍋底係有送三款海鮮既  店員話5週年慶祝間一律有8折 不過成班男仔最後都決定主要想食肉所以叫左雞湯鍋底  個鍋底有隻藥材係入面叫做牛奶根 味道唔係糖水個隻甜 但有一陣椰子同牛奶既清香 鐘意飲呀媽煲湯既一定鐘意  湯底有送半隻醉雞 有陣陣酒香 倒左落去之後 清甜加上玫瑰酒更吸引和有個性 味道更強好岩打邊爐  特別係煮起肉上黎  靚牛+椰香 酒香 + 雞油 ,呢個時候咩都唔點 調味都唔洗 原汁原味最正好滿意!!鍋底好似原價$160左右 打埋折我覺得幾抵食 ,之後睇番食評最多人介紹蕃茄湯底 ,反而少人講雞湯 可能蕃茄係招牌啦  如果真係仲正既下次就要再黎比較一下 。至於食物方面 我地叫左 安格斯牛,因為牛味會強d 反而我食牛就唔洗太有油香 我鐘意肉味濃  。 如果鐘意食肉既油香 佢地個*豬腩

那夜凌晨我在潮民撞見住係大坑成日見到名人名星餐

至於食物方面 我地叫左 安格斯牛,因為牛味會強d 反而我食牛就唔洗太有油香 我鐘意肉味濃  。 如果鐘意食肉既油香 佢地個*豬腩pin厚chi * 同 牛筋丸都十分有油香唔錯  。 仲有要介紹值得叫既係佢地既菜 : 菜心苗 同 芥蘭苗 ,兩隻都好嫩好新鮮無渣 ,老闆堅持叫我地最後先食菜 同拉麵 索晒成個鍋底精華做結尾 ,三個字“不得了“
2014-08-23 1429 瀏覽
咁靚環境既大坑緊係叫埋男友同我一齊食反個靚靚午餐。其實佢不喜歡食通粉,但都肯陪我,原來吾止有蕃茄牛肉通,其他午餐都有碟頭飯,哈哈,好彩姐。我就緊係要試下招牌蕃茄牛肉通啦 。男人點的是浪漫豆腐火腩飯。之前睇食評話佢湯係好正,今日食過,呢個同出面比較既話 蕃茄湯係最真同最鮮蕃茄味,最濃郁的,係出面食過吾少都係個湯夠色但一陣豬骨味同酸味,一食就知唔係煲出黎係用茄膏溝出黎,果然無失望,濃烈既湯味,加上軟硬適中既牛肉,唔韌,有牛肉味,通粉索晒湯味,正!係我咁享受之制,男友已經食完佢個浪漫,見佢成碟食晒 我以為佢好肚餓,佢話估吾到D又幾好食wor, 仲以為得個蕃茄通出名,其他野一定麻麻,想不到又幾好味,食完個晏,再行下大坑,又真係幾浪漫既。。

• 蕃茄牛肉通
2014-05-21 1478 瀏覽
當米線已經食厭到三哥譚仔 譚哥三仔再也分不開 翠華太興大家樂又比自由行佔據時 。 想食個簡單平價水準下午已不再簡單鳥 , sometimes 比搵間餐廳同女朋友食過浪漫晚餐更困難  點解男人既浪漫愈黎愈小  唔通印印腳食出個水準都咁難 。openrice一輪 潮民開左午市  ,搞掂啦 !給他人一個機會給自己一個機會 。店已入 蕃茄牛肉通粉必點是常識吧?濃濃湯,浸住安格斯+通粉,口水都流埋。湯既濃郁,牛肉既鮮,都入晒通粉內,呢D係咪就係所講既入味?其實好食都諗到原因 因為佢地夜晚火煱咁紅  火煱出名離唔開湯靚牛正 咁解釋晒啦 呢隻蕃茄味唔係平時統一湯頭加蕃茄水就做到 咪以為紅色就蕃茄 黃色就雞湯先得架 呃我唔到既 , 呢批湯應該係為晚市新鮮煲出黎(相信到火煱時間更濃) 牛就真係打邊爐既靚牛 有腦呀一物二用  價錢有良心食咁靚料先收我$30幾 加餸同汽水先幾蚊。 因為開胃食左兩碗 第二碗聽介紹加餸  蕃茄湯底安格斯牛加埋招牌爆汁牛丸 “雙牛出海“堅過隱  街坊價午餐又泊到車  大坑重上午餐龍虎榜三甲。

。店已入 蕃茄牛肉通粉必點是常識吧?
  • 蕃茄牛肉通
2014-04-14 1374 瀏覽
前幾日同女朋友揸車經開大坑,見到潮民五週年埋單有8折。咁緊係入去試啦。睇雜誌介紹過咁多次,又無食過呢間,係門口睇個menu, D野食有D都幾特別。經理介紹我地點個蕃茄湯底,黎到見到D色,同香味都好似好足料,一試淡湯,湯底濃郁,鮮甜,蕃茄果浸酸酸甜甜,應該好開胃 。點咗頂級本地肥牛脊,冧身肉地,牛肉味我俾10分!羊片,經理同我地講淥5-6秒就食得,我地跟住做,好有羊味 好滑個口感!女朋友都話呢個口令人驚喜,未食過既朋友一定要試下。仲有牛丸, 煙煙韌韌,有2種味道係口腔,第一係牛丸既肉味,第二係蕃茄湯底既味,呢個湯底真係不得不試喇,叫左呢個千其唔好點其他醬料,因為已經好夠味。我地仲叫左碟芝士餃子,裏面啲芝士起絲!好似張個 pizza 返轉變咗餃子咁,好食!而金菇同白菜苗,因為個湯底夠濃,加上新鮮,女朋友一向唔食鐘意食菜,但都keep住挾。第一次有8折 ,又好味,下次會再來!

2014-04-11
  • 蕃茄湯底
  • 本地肥牛
2014-04-07 1197 瀏覽
前排係咁落雨,搞到都係買個包,一罐咖啡反公司食就算今日Happy Friday, 難得好天,一於食反個靚靚lunch先。同事早排話潮民出反蕃茄牛肉通。好!今日一於去試下。黎到一樣無令我失望啦濃烈蕃茄湯,酸甜味帶出蕃茄嘅鮮味。仲有basil香草及橄油香味。牛肉,同我上次打邊爐一樣,牛肉的味道十足!韌道適中,配杯落神花茶,有美味午餐先有好既一天架嘛!

前排係咁落雨,搞到都係買個包,一罐咖啡反公司食就算
2014-04-04
  • 蕃茄牛肉通粉
2014-03-29 862 瀏覽
朋友係呢間野熟客 知我鐘意打邊爐約我黎潮民試下,知道呢間野係比出面貴少少,不過依家出街食飯貴租人工租都預左 來得一定揀特別的黎食,所以揀D出面很少見到的,我地點左個安格斯肥牛,好"林"好鮮甜,吾係講笑,幾好味!朋友介紹我叫左個牛舌心同羊片,這是我第一次食!佢話原來淥5秒已經夠,我心諗未熟架wor 。淥完5秒見佢地仲生生地,仲有D懷疑,食落口,我果下好似人地拍飲食節目咁,登大左對眼,係驚喜既☺️原來係好爽口,好鮮。我都試埋將佢淥熟,個味真係差太遠喇!以後我都識食喇,淥5秒好了。有個墨魚滑,個名幾特別了,要自己"不",係幾煙韌,好味!到湯底留反最後講,因為佢係最有價值,我地叫既係蕃茄海群湯底,我地淥完D野食,直接放落口已經濃既湯底味,反而點醬料的話會好嘥,呢個湯底食得出真係好足料!雖然同出面既湯底貴吾太多,但質素係值5粒星*****
2014-03-24
  • 手打魚滑
  • 安格斯肥牛
  • 羊片
  • 牛舌
2014-03-17 890 瀏覽
毛毛雨晚上來到潮民, 第一次試。價錢比想像中貴, 比我們常去的禾牛薈更貴多一點點。兩個人吃的不多, 不過牛肉是必叫的啦。牛味不算濃, 禾牛薈的較好吃。菜就是一般的啦, 沒什麼特別。魚皮餃算大隻, 味道不錯。響鈴是太差的了, 沒有香味, 浸在湯中兩秒已經腍晒, 不好吃。點了檸蜜, 頗潤喉。整體服務周到, 不過食物在水準之下, 加上這個價錢, 應該是不會再回來了。
毛毛雨晚上來到潮民, 第一次試。

價錢比想像中貴, 比我們常去的禾牛薈更貴多一點點。

兩個人吃的不多, 不過牛肉是必叫的啦。

牛味不算濃, 禾牛薈的較好吃。
菜就是一般的啦, 沒什麼特別。
魚皮餃算大隻, 味道不錯。
點了檸蜜, 頗潤喉。
2014-03-11
2014-03-10 626 瀏覽
Tittle: 開心Share 之前睇過D食評都心郁郁想試,前幾日訂左位同2個姐妹黎試下,,試完真係忍不住打反篇食評分享下。9點去到都吾太多人,坐底環境都幾舒服,幾鍾意佢柔柔的黃燈光。我地話晒第一次黎,真係咩都想試下 ,於是叫左經理同我地介紹下,最後份量都由經理同我地安排埋(好貼心呢!) 我地試左"潮民愛心餃",係豬肉韮菜餡黎,其實一食就feel到同出面差別係幾大下,D皮咬落下軟軟的,出面係完全無口感 個名都幾好窩心!我特別要讚的是那個肥牛芹菜餃,聽落個名都幾過癮,佢加左D芹菜,咬落爽口,鍾意食爽口野黎到一定要試呢個!口感無得輸!我地仲食左鹹蛋蝦餛飩,芝士煙肉餃,一樣係美味!之後黎左D海鮮。蠔是特大美國蠔,味道鮮甜,聞落係會仲有清清海水的味道,又係一個大讚!大家都知,要搵新鮮的蠔並吾係咁易!聖子,爽口鮮甜,鱔片的肉嫩嫩的,入口即融,一D都無魚腥味。兩個字講晒,新鮮!仲有丸類,汕尾魚蛋絕對值得一試,因為吾講真係吾知係魚蛋,其他的都係一樣好食。

Tittle: 開心Share
題外話/補充資料: p.s 可能早幾日天氣較熱少人打邊爐 是日用餐時可以舒服坐底一邊傾計 一邊火煱 員工服務亦好 非常細心留意我地需要 :D
2014-03-05
  • 汕尾魚蛋
  • 肥牛芹菜餃
2014-02-23 635 瀏覽
上次同幾個兄弟已經讚,無論D牛,海鮮我地都食到"靚~靚~"利。前幾日得8,9度,女朋友話想打邊爐,我第一個就諗到呢間。20號晚同女朋友黎到潮民,佢話呢度好特別,係大坑有個室內同室外都有得打邊爐既地方,食煙同吾食煙都有位。仲話呢度保留左香港舊時大排檔既感覺不過高級D,哈哈。講到野食,女朋友要韓風 叫左個泡菜鍋底 第一次試呢個鍋泡菜好多好正 應該用左miso調味令D食物係呢個鍋"十下,十下"之時,已經將濃郁既湯底味道滲入左食物中,基本上係吾洗再點任何醬料平價之選 比招牌蕃茄膏蟹湯平 但一樣好正!!保持湯底水準之後講下牛丸同自家制既汕尾魚蛋。牛丸咬落係絕對係彈牙,同出面食粉粉的差太遠啦重點,女朋友非常欣賞個魚蛋,同出面D魚蛋味道大有不同,咪埋眼食吾會估到係魚蛋。問個經理,原來係用晒乾左既魚,再打碎去手整出黎!呢個推介,因為係挑戰緊味蕾再黎個手打墨魚滑,特別之處,係要自己"不", 岩晒成個大細路既女朋友,"不下不下",吾個既形狀。又快熟,煙煙靭靭,口感一流個中蝦好多膏,平時懶吾鍾意"莫"殻既女朋友都話要食多幾隻。仲有食左餃子,肥牛,聖子....全部都保持一冠水準食完再行下大坑散步下,咪話都幾浪

之後講下牛丸同自家制既汕尾魚蛋
。牛丸咬落係絕對係彈牙
。仲有食左餃子,肥牛,聖子....全部都保持一冠水準食完再行下大坑散步下,咪話都幾浪漫下!
2014-02-22
2014-02-17 575 瀏覽
新年過後,一班同事話要黎開年飯。由於公司係天后,有個同事就諗到去大坑打邊爐,有朋友食過一間打邊爐好正。seach 過之後,原來叫潮民。晚上大班同事就喂喂喂去到,享受呢個''開年飯'' ,大家都預左不計金錢了^^ 環境不錯,播住舒情既英文同韓文歌。我地點左個招牌蕃茄蟹湯底,果然值係全店最貴最靚既湯底 價錢一分錢一分貨 打開蓋已經聞到湯底的濃香,店員介紹他們的底以十足料預先熬好,湯中伴住好多件超靚既膏蟹 d膏多到不得了 未食過咁靚既蟹 店員話係相熟既魚販先留比佢地平時街市想買都難,真係見到都想快D食!我忍吾住''不''左啖湯飲,鮮甜不在講,新鮮蕃茄的酸甜令人開胃 蟹膏吸左蕃茄鮮味絕配 。之後點左打邊爐必叫既肥牛 黑豚肉條 羊肉 +菜心苗 響鈴 等等 全部都好滿意 ! 這個湯底無論煮咩肉同菜都加晒分 煮出黎好鮮好甜 。又食左潮式牛“完“ 魚旦 ,有次睇三色台介紹過 呢兩樣潮州特產 但就少見出面有得食正宗既 *魚旦*令我好大驚喜 一粒魚味十足既魚旦食落去有陣油香同魚油爆出黎 真係好正 成班食左3,4碟 除左海鮮 餐單裏入差唔多叫得就叫 整體上所有野都好好食 如果每碟份量大番d會更佳 這個''開
店員話係相熟既魚販先留比佢地平時街市想買都難,真係見到都想快D食!我忍吾住''不''左啖湯飲,鮮甜不在講,新鮮蕃茄的酸甜令人開胃 蟹膏吸左蕃茄鮮味絕配 。之後點左打邊爐必叫既肥牛 黑豚肉條 羊肉 +菜心苗 響鈴 等等 全部都好滿意 ! 這個湯底無論煮咩肉同菜都加晒分 煮出黎好鮮好甜 。又食左潮式牛“完“ 魚旦 ,有次睇三色台介紹過 呢兩樣潮州特產 但就少見出面有得食正宗既 *魚旦*令我好大驚喜 一粒魚味十足既魚旦食落去有陣油香同魚油爆出黎 真係好正 成班食左3,4碟 除左海鮮 餐單裏入差唔多叫得就叫 整體上所有野都好好食 如果每碟份量大番d會更佳 這個''開年飯''全部同事都勁滿足
2014-02-09
  • 肥牛
  • 牛丸,菜心苗,蕃茄蟹湯底
2014-02-06 300 瀏覽
年初二一眾人想吃火煱有人提議試下潮民因為附近多咪表位泊車。醬料同豬頸肉條係唯一可以讃。豬頸肉切成一條條長條型,食落好爽。唯一叫既海鮮就係八隻聖子,每隻$96蚊八只成為$768,其他貢丸、魚旦、各式餃子牛肉水準尚算OK但偏貴。碟片頭切得太薄食落無咗食片頭既爽口感覺似食魚腐多D。叫咗一喳普通菜蜜成為二百。八個大人同幾個有食udon既小朋友埋單加二之後$5400。平均六百幾蚊一個人,咁既價錢坐街邊食火煱唔會有下次。
2014-02-01
爸爸一直係超級火煱痴 夏天到冬天個個星期就約朋友打邊爐飲啤酒 9龍區講得出既火煱平既貴既間間去暈晒 我同細佬成日話佢悶 因為一家人出街食飯又係火煱首選 。之前聽班同事講過潮民正 牛丸點好食 其他地方食唔到,成日諗住一家人去試 不過就懶得帶佢地過海 早兩日的起心肝做過孝順女 去大坑試下呢間火煱店。訂左六點半 入到去店面唔算大 多數人坐出面露天 所以裏面坐得好舒服 有晒檯佈咁 店員到客人到好有禮貌 呀媽就好滿意環境啦..點菜時 店員都有人介紹下我地食海鮮 不過我地成家都係食肉獸 所以簡單叫左4隻聖子皇 “超大隻 就黎長過隻碟啦 ..haha " 個staff叫我地滾兩滾一'luck'殼就食 真係超鮮甜同爽口 非常襯個蕃茄湯底 !!最後每人再encore多一隻!!火煱痴老豆就好鐘意碟玫瑰雞翼 同埋出面未食過既牛丸 魚旦 。不過我自己唔食牛既 就形容唔到牛丸有幾正 佢地話既幾juicy 不過魚旦 墨丸的確好好味 =0= …仲有 !! 好多火煱店對豬都好無要求 搞到我呢d唔食牛既人 打親邊爐係肉呢方面都好無引 ! 呢度既豬比出面貴多幾十蚊碟 但真係好好食 好鮮味 唔係個d一陣雪櫃味
我同細佬成日話佢悶 因為一家人出街食飯又係火煱首選 。

火煱痴老豆就好鐘意碟玫瑰雞翼 同埋出面未食過既牛丸 魚旦 。不過我自己唔食牛既 就形容唔到牛丸有幾正 佢地話既幾juicy 不過魚旦 墨丸的確好好味 =0= …仲有 !! 好多火煱店對豬都好無要求 搞到我呢d唔食牛既人 打親邊爐係肉呢方面都好無引 ! 呢度既豬比出面貴多幾十蚊碟 但真係好好食 好鮮味 唔係個d一陣雪櫃味食到人反胃既超市豬肉片 (佢有兩款 一款條另一款係片 都好食!)
同屋企人出街食飯最緊要佢地食得開心 搵到間老豆鐘意食既火煱特別開心 所以特登打下食評讚下 ♥ 老豆仲跟住鋪頭d英文舊歌唱俾呀媽聽
。。。哈哈
2014-01-11
  • 玫瑰雞翼
  • 牛丸
  • 蕃茄湯底
  • 魚旦
2014-01-02 362 瀏覽
I was hanging out with my friends at Tai Hang the other day, I think it was saturday day. One of my friends said he wants to have hot pot. I said there's one around the corner, opposite of parknshop supermarket. well, let's give it a try. the restaurant looks nice from the outside, decor is not too bad, pretty much the same like other ordinary hot pot restaurants. Ended up this hot pot restaurant is the worst hot pot place ever in the Hong Kong. such a rip-off...... it's a gangster inn. The soup

The soup base that we ordered was 190 dollar from the menu but when we saw the bill it was $700 something, the owner was misleading us on purpose.
They just want us to order something expensive like seafood and such or something that's not even on the menu.  we were not told until the time when we get the bill!!!

What kinda ingredients would you need to make a soup base cost 700 dollar?
we just want to order the "Basic" soup $148 but the owner said it was sold out, that why we ordered a fish soup base. but then the fish soup base that is listed in the menu only costs 198....

we were negotiating with the owner, but then the owner said it's a Hybrid Giant Tiger fish, but then so what!  they only gave us 6 spieces in a seperate dish plus the soup base. 700 dollars?
why would it cost so much.!!! we didn't include the dishes that we ordered. we ended up settle the bill and leave, but we will never go again.

This is an important comment. please take my advise. Don't go!

題外話/補充資料: worst place ever, bad taste, expensive, and rip off without telling you
2013-12-27
用餐優惠