2009-08-29 30 瀏覽
限時不要緊,但因為要排隊拿食物,真的超多人,所以又浪費了一些時間,最後未真正吃完便需要離場了.....吃了多次韓燒第一次要排隊拿食物,很難理解,希望安排上可做得更好......至於食物不錯,一向在旺角吃的,已經覺得漢和的食物不錯,銅鑼灣店也沒有令人失望......
2009-08-28
2009-08-12 19 瀏覽
今日放工之後同左男友去食,之前幫襯過梨和園,覺得好少款,所以就試下呢間,結果?又幾好啵!款式都幾多,除左牛雞豬,仲有烏冬,尤魚鬚,腸仔,茄子等熟食都唔錯,有粉絲,湯,泡菜,腐乳通菜等甜品有豆腐花,jelly,西米露...朱古力雪糕幾好味,有朱古力碎粒冇服務可言,因為所有野都自助,包括斟茶環境ok,冇咩油煙,卡位算寬敞(cwb梨和園係勁迫)拎生野果陣要排隊等,要有d耐性7點幾後開始多人,建議7點前入座連埋加一每位130蚊,都幾好,會再去
今日放工之後同左男友去食,
之前幫襯過梨和園,覺得好少款,
所以就試下呢間,結果?又幾好啵!
款式都幾多,除左牛雞豬,仲有烏冬,尤魚鬚,腸仔,茄子等

熟食都唔錯,有粉絲,湯,泡菜,腐乳通菜等

冇服務可言,因為所有野都自助,包括斟茶
環境ok,冇咩油煙,卡位算寬敞(cwb梨和園係勁迫
拎生野果陣要排隊等,要有d耐性
7點幾後開始多人,建議7點前入座

連埋加一每位130蚊,都幾好,會再去
2009-07-19 10 瀏覽
媽咪話對上一次食韓燒係十幾年前既事, 趁星期日放假陪佢黎食. 識得黎係成年前個 friend 生日, 漢和俾我既印象係好多好多野食, 有得燒, 又有熟食, 甜品, 三文魚壽司~我們去之前打去問, 知午市1.30pm開始~ 1.35pm去到, 嘩, 已經九成坐滿, 個個都食緊啦~~ 食左幾round燒既, 媽咪都話d肉調味得幾好, 特別係豬扒同雞翼, 真係好(野)味~ 佢既雞翼隻隻都係中間切開左, 咁樣可以易d熟, 呢點唔錯~ 不過無牛仔骨, 牛肉得一款切得好碎既肉~野飲有豆漿同酸梅湯任飲, 豆漿唔太甜, 不過覺得豆味可以多d, 酸梅湯都唔錯~因為燒左好多肉, 熟食多面我地攞左好多菜, 炒得唔錯~ 甜品方面, 我地食左芒果布丁, 但係我擺左落口好幾秒先食到芒果味, 太淡… 另外我攞左d涼粉, 加左少少西米露, 再加左個朱古力同云呢拿雪糕球, 真係好正!!~ 不過d西米露好耐都未refill, 好搶手~無食壽司, 因為其他野食比佢吸引~ 而且午市無三文魚剌身同壽司, 無咩興趣~ 不過已經好抵食啦!~2.50pm己經有人俾張單我地~ 真係個半鐘就吹我地走啦~ 總括黎講, 真係好抵食, 不過我

因為燒左好多肉, 熟食多面我地攞左好多菜, 炒得唔錯~

2.50pm己經有人俾張單我地~ 真係個半鐘就吹我地走啦~

總括黎講, 真係好抵食, 不過我地兩個女人好快就飽啦~ 仲有好多款野食未試~ 因為星期日加入$10, 每人$86~
2009-06-16 9 瀏覽
價錢合理,食物有水準由於幫襯開旺角果間,都食左6一7年了,和那個經理波哥都有2句,佢過左銅仔幾年,我旺角∕銅仔2邊都會食下....我不嬲覺得香港呢間D客人較旺角斯文,食物水準比較高..(旺角就方便睇完戲行陣女人街就行上去食^^熱鬧D)是次我要等埋UP_DATE果班女仔收工,所以成十一點先上去食,食物依然冇失望..三文魚刺身亦源源不絕,糖水,甜品,幾十款烤肉長食長有,我本人主攻刺身,牛仔骨,石班塊(冇執輸)宵夜時段十一時過後要$88(星期五,六,日另加$10)設加一..給大家一點小貼士..如果各位OPENRICE好友去,可首先致電該店找波哥,說明自己人數和時間,再說是SOHO的教友(當然希望各位有禮貌啦!)便可享有九折或免加一^^
價錢合理,食物有水準
我不嬲覺得香港呢間D客人較旺角斯文,食物水準比較高..
(旺角就方便睇完戲行陣女人街就行上去食^^熱鬧D)

我本人主攻刺身,牛仔骨,石班塊
(冇執輸)

2009-06-13
$88 (宵夜)
2009-04-08 8 瀏覽
抵挡不住邀请,还是吃了。一直不太喜欢吃烧烤,尤其是自己要动手的烧烤。还是喜欢看别人在我面前削下一大片肉一般的寿司和三文鱼 - 唯一的鱼生。补充速度还是可以的常见烧烤用品,几种蔬菜火锅料和大多数肉类。包括五花肉牛仔骨牛舌牛羊肉薄片鸡翅八爪鱼等等,我实在不擅长,可惜的是其他人也都不是非常擅长……主食是炒饭,蔬菜是没有技术含量的白水捞,因此都没有动碗仔翅、热糖水,天气闷热,我没有食欲。两个方形的是猪脚姜,还有一个忘记了。猪脚姜里面的破蛋我很有兴趣,但实在是吃不下冷菜、小食、油炸物。基本没吃蔬菜,看着像大陆的小饭馆,难得在这里看到这种塑料的镂空盒子水果质素平平,甜品看上去就不太想吃。我想是那个黑黑旧旧的雪柜的问题吧倒是包着巧克力碎的雪糕最受欢迎,每人食咗十几碗一桌似乎只有2个钟,结束的时候时不时有人来催促我们走
抵挡不住邀请,还是吃了。

一般的寿司和三文鱼 - 唯一的鱼生。补充速度还是可以的
主食是炒饭,蔬菜是没有技术含量的白水捞,因此都没有动
碗仔翅、热糖水,天气闷热,我没有食欲。
冷菜、小食、油炸物。基本没吃
蔬菜,看着像大陆的小饭馆,难得在这里看到这种塑料的镂空盒子
倒是包着巧克力碎的雪糕最受欢迎,每人食咗十几碗

一桌似乎只有2个钟,结束的时候时不时有人来催促我们走
2009-01-10
2009-04-05 13 瀏覽
$128要個半小時交枱, 我剛剛撞正星期五仲要係貴個個時段, 感覺唔低囉.一入到去好似打衝風咁, 又多人, 個個好似餓鬼咁, 一睇準就涉位爭個夾攞野食.對我來講都幾難頂. 都係比較喜歡休息d食.
對我來講都幾難頂. 都係比較喜歡休息d食.
1K
2009-03-20 11 瀏覽
今晚要和媽食, 因原來早幾日她以為我和她食, 但我搞錯左, 冇回到家, 累她在家等了一晚; 令我十分過意唔去, 今日和她食返補返數啦.都一排冇食韓餐, 上次想食另一間, 但上到去又未開門, 搞到去了飲茶, 唔制, 今日食返啦.媽突攞了張9折咭出黎, "食韓燒去呢間啦."係~~~~7點上到黎, 又唔洗等位噃;有卡位又有電視, 坐下了.118任食, 我唔客氣啦, 出去兜個圈先~除了韓餐仲有中式, 豬腳薑, 胡椒豬肚湯, 燒賣... 又幾得意.只試了幾粒燒賣 都係因為好奇; 味一般.冇人食火鍋的, d火鍋食物冇人掂過, d牛丸一看已知係乾左.... 看來遲早都會cut 火鍋呢.魚生都係三文做主打, 又幾新鮮的, 可看到哥哥在內不停的切三文, 可知去得幾快, 又有幾新鮮了.韓燒方面, 都係肉類主打, 本人覺得牛和豬係最好食的, 另魷魚都不錯, 但要好有技考才燒得好.另有咖哩雞, 幾騎尼....仲有湯及泡菜, 泡菜不錯, turnover大所以都幾新鮮; 人參湯好濃味; 中湯ok.甜品主要都係雪糕, 味一般.服務方面, 人手不足, 姐姐都踢晒腳. 算ok了.豬豬女友今日回復本色, 胃口不錯,
令我十分過意唔去, 今日和她食返補返數啦.

媽突攞了張9折咭出黎, "食韓燒去呢間啦."

係~~~~

7點上到黎, 又唔洗等位噃;
有卡位又有電視, 坐下了.
118任食, 我唔客氣啦, 出去兜個圈先~

只試了幾粒燒賣 都係因為好奇; 味一般.

看來遲早都會cut 火鍋呢.

另有咖哩雞, 幾騎尼....

人參湯好濃味; 中湯ok.

甜品主要都係雪糕, 味一般.

服務方面, 人手不足, 姐姐都踢晒腳. 算ok了.

豬豬女友今日回復本色, 胃口不錯, 狀態大勇, 下次再食日式放題, 再擦過

中菜有楜椒豬肚湯,燒賣,豬腳薑等 幾騎尼
肉類都新鮮, 牛柳略瘦, 揀d冇咁厚的易咬d
冇人打邊爐, d牛丸都乾晒咁滯
2009-03-18
肉類都新鮮, 牛柳略瘦, 揀d冇咁厚的易咬d
2008-12-30 2 瀏覽
由於公司請客, 所以我就唔客氣.漢和主打的係燒野, 所以唔燒的就較少. 特點: 1, 有自助沙律吧, 有人可能唔鐘意食一d菜蔬, 用呢個自助沙律吧就可以整到arm心水的沙律2, 主打燒肉, 有超過20款肉食俾大家選擇.不過我就嫌太少選擇. 如果可以的, 其實可以加番多d唔駛燒的熟食同凍食甜品其次, 飲品實在太少, 可以的希望可以整個飲品吧總結, 呢間餐廳的食物同飲品實在太少選擇la....
由於公司請客, 所以我就唔客氣.
漢和主打的係燒野, 所以唔燒的就較少.

特點:
2, 主打燒肉, 有超過20款肉食俾大家選擇.

其次, 飲品實在太少, 可以的希望可以整個飲品吧
總結, 呢間餐廳的食物同飲品實在太少選擇la....
2008-12-19 16 瀏覽
昨日同女朋友去左呢間野到食要係屈神士行三層先上到去去到果震12點到見入面無什人係到有個阿姐見到我地係出面就出來叫我地"仲講:另外一提=@= 星期日 差唔多清一色係外籍人野食方面比較少不過d味道唔錯@v@熟食推介:日炒野菜俾你燒果d都幫你開洗骨唔錯=v=~燒雞e都快d燒燒方面的野食:肥牛.五花南.八抓魚 推介 味道唔錯不過d菜就唔好味=-= 燒完好像無味甜品:普通雪糕.一d生果(橙好酸).豆腐花.西米路.糖水另外外沙律d唔好味=0=韓國泡菜 ok-v-+呢個價錢...真係比起去...x陽x...x和x好好多想食韓燒可以一試2人加一 : $150
昨日同女朋友去左呢間野到食
要係屈神士行三層先上到去
去到果震12點到
見入面無什人係到
有個阿姐見到我地係出面就出來叫我地"仲講:[現在下午無限個半鐘..可以食到3點半]

另外一提=@= 星期日 差唔多清一色係外籍人

呢個價錢...真係比起去...x陽x...x和x
好好多

想食韓燒可以一試
2人加一 : $150
昨天(2008年11月29日) (約10:00pm), 我和幾個朋友去到呢間舖頭, 入去之前都已經覺得呢度d服務一如傳聞中奇差, 但點都估唔到佢地會用蟲湯招待各位!!當晚出去拎左碗"人參雞湯", 但飲到一半, o係我正想放入口o既, 我發現到一樣唔似湯渣o既野, 於是我就放返低想睇清楚係乜時, 就發現係圖中所示, 似是曱甴o既蟲!!! 咁我當然就即刻叫經理過黎叫佢解釋一下!!當佢黎到之後就不停咁話免我人頭呀, 全單半價之類o既野想叫我算數; 仲要好理直氣壯咁話: "任何食店都會係咁, 一定唔會乾淨, 有蟲一d都唔奇, 呢度人又多, 野食又要出得快, 跟本理唔到"我跟住答佢: "我入得黎食野跟本就預左要比錢, 所以唔係你比幾多discount我就可以算!"之後佢竟然叫我將心比己, 話佢都好難做, 叫我唔好為難佢! 仲話佢係受害者, 佢都唔想會咁!!我話我會call食環, 佢就答我佢唔會接受我call食環; 我心諗, 我要call應該唔到你唔接受呀?最後攪左成大半個鐘佢都淨係不停話比discount無數, 咁我當然就唔會肯啦!! 我話我要拎走隻蟲, 佢就話: "如果你要拎走, 咁埋左張單先
最後攪左成大半個鐘佢都淨係不停話比discount無數, 咁我當然就唔會肯啦!! 我話我要拎走隻蟲, 佢就話: "如果你要拎走, 咁埋左張單先啦!"

以後請各位要去呢間野之前, 請三思!!
人參蟲湯!!
嘔心!!
用粟米粒作大小對比!!
  • 人參"蟲"湯
2008-10-09 49 瀏覽
這店是一間價格較大眾化的韓燒店, 適合好友聚舊、情侶拍拖既必然選擇. 有人會問:有什麼特式? 答案就是任燒任食. 何謂任燒任食?今日是中秋節, 我陪同幾位好友來到這間韓燒店, 四個男生一個女生, 進行中秋第二擊美食大賞. 呢間韓燒店,最大既特點就係任你怎樣燒. 傳統式的韓燒店,如果人客燒得唔岩或者次序錯誤, 往往會有人來搞事,店員會指引你怎樣燒, 簡稱糾正, 但是這一間店就有好好的自由度真的是任你燒, 唔會有人來騷擾. 而何謂任食?正正因為朋友們都擔心食物夠唔夠熟,所以如遇到不熟的食物都會以不同的方法進食. 係傳統韓燒店, 由於被店員四隻眼望著你食, 客人往往面對未煮熟的食物也要無可奈何地要吃下. 首先為大家介紹今晚既第一道菜式. "格格一人燒" 何謂格格一人燒, 因為我們四男一女, 我們就稱女的為格格吧, 而格格一人燒, 就即係格格一個人燒晒全部既食物, 其餘四個男人只需要等食和拿食物俾格格燒, 全程由格格一人煮理,係咪皇帝式既享受先. "格格生雞亦" 就係指格格煮出未熟透既生雞亦, 究竟你怎樣能避過朋友既耳目, 將未熟食物處理呢? 答案好簡單, <啊, 你睇電視播奧運勒,水怪丫>朋

"格格生雞亦" 就係指格格煮出未熟透既生雞亦, 究竟你怎樣能避過朋友既耳目, 將未熟食物處理呢? 答案好簡單, <啊, 你睇電視播奧運勒,水怪丫>朋友一邊說一邊將食物放在後面的廢物架上, 而格格完全沒有發現, 這的確是眾多韓燒愛好者既一大喜訊. 你有無想過唔食你朋友完全燒成炭既食物? 你有無想過唔食你朋友完全未熟既食物? 而對格格來講又可以係Are you sure you are ready to be a cook from the hell. 今天真是能夠大快人心, 真人版美女廚房,眾人都用左佢地奇特既方式來應付未熟食物,有人生的照吃,有人掉轉頭再偷燒格格燒過的食物,有人引開其他人既視線將食物流出,格格享受任燒之餘,我們也享受了任食 - 任你怎食,真痛快真有趣.

"歷蘇四球雪糕" 何謂歷蘇四球雪糕呢? 我地就叫其中一位朋友為王子,另一位就叫歷蘇,當王子拿著三球雪糕,受著眾人, 特別係格格稱讚時, 歷蘇卻不廿心地去了拿四球既雪糕,足足比王子的多一球,但卻沒有人理會,這究竟格格同歷蘇發生了什麼呢? 歷蘇全程望著個格格來燒,格格就唔望著歷蘇自己一個人玩格格一人燒,又係什麼呢?

為左真相, 我們帶同左攝制隊,爬山涉嶺,穿越左中國,印度,東南亞既韓燒店,終於俾我地發現呢一個鮮為人知既秘密.原來早係生同熟既韓燒食物中,我們隱隱從格格身上,未熟透的一片生豬肉上搵到答案,原來歷蘇一直沒有得到格格賞賜格格燒,唔通係因為格格愛惜佢唔俾佢食生豬肉?歷蘇唔肯食格格燒既東西?難道係想自己燒給格格吃?係火熊熊既韓燒鐵板上,我看到歷蘇憂鬱既眼神凝望住格格,格格就一直回避歷蘇既眼神,望著韓燒爐係咁燒,難道是愛慕,愛慕,是愛慕,達到瘋癲,程度!

係呢個時間,一位華人青年不停地致電格格,但格格都沒接听,朋友王子建議:不如我幫你听,幫你叫果個男人死心啦!格格默言,歷蘇卻怒氣沖沖的離開了座位,是不是有什麼隱情從韓燒板中流出?一浪又一浪唔知熟唔熟既食物當中,我最愛的是格格燒豬肉片.因為肉片是剛剛好──熟,而格格燒雞亦係全晚最攞命既食物。總之,漢和永遠賣點就係任燒任食,真是有趣有趣.
2008-09-23 6 瀏覽
最近吃了兩次現在有空便補回食評這裡的食物很大路大量肉, 韓式小食, 中式小食,三文魚, 湯, 酸梅湯, 雪糕, 水果, 金菇, 多春魚...全部有齊味道也不錯 (只有人参雞湯不行)價錢忘記了, 好像是百幾蚊, 不貴所以連續吃了兩次推介: 豬紅大腸, 牛排, 雞翼, 涼拌青菜
最近吃了兩次
現在有空便補回食評

這裡的食物很大路
味道也不錯 (只有人参雞湯不行)

價錢忘記了, 好像是百幾蚊, 不貴
所以連續吃了兩次

推介: 豬紅大腸, 牛排, 雞翼, 涼拌青菜
2008-09-13
今日和同事食午餐,我點了牛肋骨飯,配前菜,豆漿和湯.湯係無料的湯,幾似水.前菜麻麻地,唔算太好味.至於牛肋骨就真係唔錯啦!炆得夠入味又夠淋. 紅蘿蔔又夠清甜,又來送飯不錯.豆漿又唔算甜,42元一個餐在銅鑼灣來`都幾抵啦!
唔好食
唔算太甜
牛肋骨炆得夠火路
唔算太甜
8月17日(星期日)個晚兩叮人行都累(大概7點), 就近係漢和, 就上去啦, 一坐低, 發覺張枱"頂"腳, 立刻叫經理(只有一個男的著裇衫), 要求換枱, 佢話無枱, 好啦算啦, 因為累都費事再行去第二道, 就去攞嘢食...點知...由坐低不到五分鐘, 有一張兩人枱叫埋單, 因為兩人只係食個半鐘, 個經理應該知幾時有人會走, 如果係五分鐘, 我一定等啦...我就想叫經理要換位的啦, 不過, bf 就話算啦... 激死...
8月17日(星期日)

點知...由坐低不到五分鐘,

2008-08-28 6 瀏覽
銅鑼灣自助韓燒三選一其實漢和明顯比其餘兩間好得多了肉類差不多但最重要的是比較衛生其它冷熱盤夠多湯亦有得選擇而最最重要的是生果面對各類熱氣毒肉唯有靠西瓜來亡羊補牢
銅鑼灣自助韓燒三選一
其實漢和明顯比其餘兩間好得多了