2014-05-01 6960 瀏覽
一大班人去了尖沙咀漁屋食晚飯,6位送1位,$240位,汽水啤酒清酒任飲,荃灣分店一早試過,尖沙咀啲間特別之處在於無啦啦全場有抽獎,抽到就有蟹食。好搞笑!食物選擇好多,有好多放題都沒有的雞泡魚干,我最愛。炸物乾物脆口,燒物亦出色,燒牛舌腍身有牛味,鹽燒串燒雞軟骨超好味,又脆又香口,食完一串又一串。魚生厚切生鮮,其它食物都幾好,很不錯的放題。
食物選擇好多,有好多放題都沒有的雞泡魚干,我最愛。
2014-04-17
2014-04-27 6292 瀏覽
我都成日買團購放題食,見到佢地成日可以甘多,應該可以一試,點知都中伏 果日去到見甘多人,都應該ok..第一樣點刺身,黎到望落唔多新鮮,食重有d腥....然後到炸物黎到凍...燒物冇味...食到中段都冇再叫..真係有d失望..如果有下次我都要諗諗
2014-04-18
團購
2014-04-19 6491 瀏覽
之前睇過食評都算ok所以就買左團購黎試下一向對放題要求都唔太高,再加上團購所以都唔會話特別有乜期望,但今次嘅食物實在太差了!樓下職員話無卜位, 但係我明明前一日先打左去卜, 佢仲抄低左我既COUPON NO. 既一上到去坐底就聽到佢開咪話今日無海膽 LIST都有好多張, 有成十幾張。我同友人都好肚餓, 好快點哂就等野食黎喇刺身:大部分味道正常,但希靈魚唔新鮮,太過硬。刺身個太細片了,感覺係切啲頭頭尾尾俾我地,但睇隔離枱個盤啲刺身就大片好多。係咪因為我地點少份量所以就細片啲?我地都係唔想哂野啫鐵板一口牛:嘩,佢係一塊牛切一條條不特止,仲要係全熟,un到咬唔落個隻羊架:好林,係因為啲肉“拿“得太厲害,連小小肉質嘅彈性都冇一口芝士年糕, 點知黎左既係炸芋頭丸子, 問個經理佢竟然答我呢個就係年糕啦, 因為芝士年糕賣哂, 下....咁都得...差好遠喎, 一個係鹹一個係甜架喎 芝士三文魚卷: 第一轉黎既野時候覺得幾好味架, D芝士係面熱熱地溶溶地, 口感幾特別呀ENCORE第2轉, 黎到面既芝士已經凍哂, 口感好怪 串燒小番薯: 嘩, 完全唔覺得係有燒過既, 一PAT野咁.....天婦羅:
之前睇過食評都算ok所以就買左團購黎試下
一上到去坐底就聽到佢開咪話今日無海膽

刺身:大部分味道正常,但希靈魚唔新鮮,太過硬。
係咪因為我地點少份量所以就細片啲?我地都係唔想哂野啫
羊架:好林,係因為啲肉“拿“得太厲害,連小小肉質嘅彈性都冇

ENCORE第2轉, 黎到面既芝士已經凍哂, 口感好怪

天婦羅: 係所有食物入面比較好, 由其係紫番薯同埋南瓜
不得不提佢既清酒, 一黎到真係笑左, 唔講以為係豉油, 飲左一啖就無再飲了
飲品方面都可以既, 有平時放題店無既道X黑糖薑母茶

店員好忙, 忙到其中一個竟然忘記左開水制, 搞到成個地都係熱茶, 但最搞笑既係坐係隔離既客人仍然若無其事咁進食

總括而言佢D食物係差, 以後都唔會再去食
2014-04-06
團購
2014-04-15 6197 瀏覽
沒有相片,只以文字表達。這次是一個生日飯。 提早一日前訂位。 0830-2300 的時段。 店 很好。 忘了在電話講有人正日生日都照送左個taramisu蛋糕。雖然蛋糕好細,不過合理的。 唔會為左個蛋糕留肚,都係象徵有個蛋糕仔吹下。 雖然係送,不過又不錯。 全晚既服務都好好,待應經理的態度都很好。 可惜食物品質 。雖然不過不失但要以238+1的價錢確實感到好唔值。 刺身種類唔多,而且唔算得上新鮮。尤其墨魚片 有很強雪藏味。都唔會有種想係咁encore 刺身的感覺。壽司冇試左好多,感覺都係一般。另試過海膽手卷,呢樣就真係:千祈唔好叫,好差。 仲有試左 推介/必食的 一口牛 個類。牙力冇咁好,都未必食到。sosad.但都有啲係不錯既。天婦羅炸物幾好;八瓜魚海螺前菜都不錯;燒菠蘿good;漁屋煱湯底同料都正;極推介魚乾,食到要encore.抽獎成為左放題的新文化。講真,冇諗過會抽得中。但又比我地抽中左,凍蟹一隻。 不過,真係 要用難食嚟形容。雪藏味強烈到放唔到入口。經理仲走嚟問隻蟹點:(其實 真係唔係十分差。只係覺得呢個價錢完全唔值。 所以 好有種唔會返轉頭的感覺。
沒有相片,只以文字表達。

這次是一個生日飯。
提早一日前訂位。
0830-2300 的時段。
店 很好。 忘了在電話講有人正日生日
都照送左個taramisu蛋糕。
雖然蛋糕好細,不過合理的。

全晚既服務都好好,待應經理的態度都很好。

可惜食物品質 。雖然不過不失
但要以238+1的價錢確實感到好唔值。

刺身種類唔多,而且唔算得上新鮮。
尤其墨魚片 有很強雪藏味。
都唔會有種想係咁encore 刺身的感覺。

壽司冇試左好多,感覺都係一般。
另試過海膽手卷,呢樣就真係:
千祈唔好叫,好差。

仲有試左 推介/必食的 一口牛 個類。
牙力冇咁好,都未必食到。sosad.

但都有啲係不錯既。
天婦羅炸物幾好;
八瓜魚海螺前菜都不錯;
燒菠蘿good;
漁屋煱湯底同料都正;
極推介魚乾,食到要encore.

抽獎成為左放題的新文化。
講真,冇諗過會抽得中。
但又比我地抽中左,凍蟹一隻。
不過,真係 要用難食嚟形容。
雪藏味強烈到放唔到入口。
經理仲走嚟問隻蟹點:(

其實 真係唔係十分差。
只係覺得呢個價錢完全唔值。
所以 好有種唔會返轉頭的感覺。
生日
2014-02-27 11592 瀏覽
同朋友一行十人去食生日飯, BOOK左7:30PM十位, 一上到去有位, 都預左D位係迫, 但十個人就坐門口第一張.....安排得真係好Order野食, 食食食食食....同事影架, 好似好吸引天婦羅蝦飯卷: 同事有ENCORE, 應該 GOOD GA花之戀: 同事有ENCORE, 應該GOOD GA X2Sushi: 我食左鰻魚同芥末八爪魚, 好味炸物:我食左炸帶子同年榚: 好食, 同事話餃子同蠔麻麻牛肉鍋: 我愛的牛肉豉油清湯, 仲有粗粉絲底, YUMMY蛋: 一致認同: 唔好食金菇牛肉卷: 同事個個食完話UN到媽媽都唔認得燒菠蘿: 好食架, 我食過一次就愛上喇刺身(帶子, 螺, 希靈魚, 吞拿魚, 赤蝦): 除左吞拿魚我冇食, 其他都幾好刺身(鮑片, 甜蝦, 赤蝦, 三文魚):鮑魚好好食 赤蝦比甜蝦好食 蝦 & 南瓜天婦羅: 蝦本身好食, D粉厚左少少仲有清酒煮蜆同辣椒炒蜆: 辣椒炒蜆唔辣架, 惹味居多, 清酒煮就冇咩特別, 都係咁上下 食完野, 叫佢執野上蛋糕, 呢度食CAKE好誇張架, 會熄晒燈再播生日歌 (生日歌仲要好長)我生日個朋友仔成為全場GE焦點, 太爆了! 影完相食

Order野食, 食食食食食....
同事影架, 好似好吸引
天婦羅蝦飯卷
天婦羅蝦飯卷: 同事有ENCORE, 應該 GOOD GA
花之戀
花之戀: 同事有ENCORE, 應該GOOD GA X2
sushi
Sushi: 我食左鰻魚同芥末八爪魚, 好味
炸帶子 年榚
炸物:我食左炸帶子同年榚: 好食
, 同事話餃子同蠔麻麻
牛肉鍋
牛肉鍋: 我愛的牛肉豉油清湯, 仲有粗粉絲底, YUMMY
塘心/流心蛋
蛋: 一致認同: 唔好食
金菇牛肉卷
金菇牛肉卷: 同事個個食完話UN到媽媽都唔認得
燒菠蘿
燒菠蘿: 好食架, 我食過一次就愛上喇
刺食
鮑片 甜蝦 赤蝦 三文魚
刺身(鮑片, 甜蝦, 赤蝦, 三文魚):鮑魚好好食
赤蝦比甜蝦好食
蝦 & 南瓜天婦羅
蝦 & 南瓜天婦羅: 蝦本身好食, D粉厚左少少

(生日歌仲要好長)
我生日個朋友仔成為全場GE焦點, 太爆了!
影完相食完CAKE就埋單走喇, 有買六送一, 抵番D啵

題外話/補充資料: 其實我之前食過幾次都係荃灣店, 都覺得OK, 所以朋友生日想食放題我就提議漁屋, 因為十個人住GE地方都唔同, 就試下尖沙咀分店, 可能旺區, 服務態度同野食GE黎齊GE情度都係冇咁好, 雖然野食都幾好食, 不過好似少款D, 黎又黎唔齊再少D, 食食下仲聽到侍應大聲叫咪同在場某一班食緊GE人講夠鐘, 趕人走.....好彩我地冇發生呢個情況唧.... 其實, 就算做緊團購, 人地都有比錢架, 唔駛咁掛 (團購做$129, 另外黎到要每位加番$75, 都$204啦, 平左少少要接受呢D Service???朋友都覺得好差勁的說... )
2014-02-26
刺食
鮑片 甜蝦 赤蝦 三文魚
蝦 & 南瓜天婦羅
2014-02-05 11830 瀏覽
是日與友人一行四人去食放題,前幾日已book了枱,所以準時5:30可以入座。 入座後,我們馬上點了刺身、天婦羅等食物,原來寫三文魚、希靈魚、吞拿魚、章紅魚、帶子各10件,可是等了很久遲遲還未上菜,終於有了,可是只每款刺身只有5件。而天婦羅就慢得我們點了第三輪菜才端上,但當天並不多人,應該是廚房的問題. 以為叫10件才有5件是減半的形式上菜,我們便點了20件三文魚,不料,真係端上20件給我們,心想:一開始上菜慢,待我們吃到8成飽了,上菜速度馬上倍增,還齊數20件,是想玩弄我們嗎?? 食物方面卻可以彌補不足的, 三文魚(7.5/10)、希靈魚(7/10)、章紅魚(5/10)、帶子(5/10)等都很新鮮美味,只是吞拿魚(2/10)有點遜色,十分硬。 另外,炸芝士年糕(9/10)配上照燒汁卻是全場總冠軍!!剛炸起的十分可口!!鍋物方面點了一品鍋(8/10),多餸足料!!湯底美味!!小食方面溏心蛋(8/10)入面流心,十分可口!!食物方面好高質素,完全可以彌補速度方面我不足!

鍋物方面點了一品鍋(8/10),多餸足料!!湯底美味!!

小食方面溏心蛋(8/10)入面流心,十分可口!!

食物方面好高質素,完全可以彌補速度方面我不足!
2014-02-03
團年飯
  • 炸芝士年糕,一品鍋,溏心蛋
2014-01-25 10740 瀏覽
圖片中的是海鮮刺身!墨鱼既味道都比較爽口同彈牙三文魚既味道是很新鮮,入口即用!賣相當然一流啦,又唔失禮!有新鮮蟹子壽司,三文魚壽司同蟹柳壽司真係認真吸引又好食!味道方面總体上總算合格,但係數量好少要拎快D先有得食!呢兩件有炸魚,又香脆爽口!不過佢惟一不足之處是太多油,唔係太健康!所以一件起兩件止,唔可以多!

圖片中的是海鮮刺身

墨鱼既味道都比較爽口同彈牙

三文魚既味道是很新鮮,入口即用!

賣相當然一流啦,又唔失禮!

有新鮮蟹子壽司,三文魚壽司同蟹柳壽司真係認真吸引又好食!

味道方面總体上總算合格,但係數量好少要拎快D先有得食!

呢兩件有炸魚,又香脆爽口!

不過佢惟一不足之處是太多油,唔係太健康!

所以一件起兩件止,唔可以多!
2014-01-23
其他
  • 海鮮刺身
2014-01-21 9317 瀏覽
呢幾日好想食放題, 終於同男朋友去食放題啦,我對佢幾好。。 當日午餐已留定肚,呵呵,一黎梗係叫我想食已久既哈!哈!哈!蝦刺身同其他魚生。真係有啲驚喜,條蝦大大條,咬一啖,爽口!彈牙!鮮甜! like ! 我覺得條蝦幾正,起碼唔係細細條先啦!仲有其他刺身都唔錯, 例如三文魚,吞那魚,放題必叫既食物,size 切得岩岩好,唔會話好厚or 薄,入口好有魚香,新鮮仲幾肥美添。 另外都叫左啲小食,例如燒魚,雞翼,牛舌... 特別係雞翼燒得個皮幾脆,幾嫩口,亦唔會太油膩。 牛舌,一串3件,肉質軟淋,入口咬兩啖已開始溶化,正!條烤魚就1舨啦,不過幾有口感, 送酒食真係唔錯。 可能假日,客人較多,下次都係平日去會坐得舒服啲啦。
呢幾日好想食放題, 終於同男朋友去食放題啦,
我對佢幾好。。

真係有啲驚喜

另外都叫左啲小食,例如燒魚,雞翼,牛舌...

條烤魚就1舨啦,不過幾有口感, 送酒食真係唔錯。

可能假日,客人較多,下次都係平日去會坐得舒服啲啦。
2014-01-07 7814 瀏覽
一班朋友要見下面食下飯, 又話諗下要多款式,決定要吃放題, 朋友話 漁屋啦, 之前食過幾好味喎, 我地就試下啦!訂了位,  8点到達,等了5分鐘就入坐, 個場好熱鬧, 好旺場座低一陣 事應 送了一隻松葉蟹比我地 隻蟹個樣好靚 仲幾大隻 肉質好爽口 不用點任何漿料 都好鮮甜    刺身主打 三文魚 大大件,係腩位 很新鮮,而且用冰鎮,正   油甘魚 都算淋身 及格啦    吞拿魚就有D渣熱食叫了燒雞肉串, 雞翼, 牛舌;  鉄板一口牛;  蒜香帶子;   蝦天婦羅 芝士年糕....我最Like 那 牛舌, 好淋 夠入味, 亦吾so 配埋個汁 正蒜香帶子 size幾大粒 蒜頭做得好脆 同帶子一齐吃, 好合拍! 那一口牛, 幾香 一口一啖, 但有D "Un"蝦天婦羅, 好香口, 炸粉適中 蝦肉都幾彈牙個埸咁多客 侍應都算好爽手, 比like佢

不用點任何漿料 都好鮮甜

刺身主打 三文魚 大大件,係腩位 很新鮮,而且用冰鎮,正

油甘魚 都算淋身 及格啦
   吞拿魚就有D渣

那一口牛, 幾香 一口一啖, 但有D "Un"

蝦天婦羅, 好香口, 炸粉適中 蝦肉都幾彈牙

個埸咁多客 侍應都算好爽手, 比like佢

2014-01-02
2013-12-30 6067 瀏覽
話說,今日聖誕,諗住同女友食下放題。漁屋,之前去過,水準唔錯咪再幫襯。點知就中伏。刺身 叫左半個鐘都唔黎。刺身都OK,幾好味~!不過就真係等左成世LOR~汽水自助自己拎,得留兩樣,冰紅茶同蜜桃茶。 (縮水縮到咁,勁!)野食款由百幾樣CUT到得70幾樣,六款ORDER紙,每張都得十個ITEM到! (縮水縮到咁,勁!)得番咩肥牛卷,一口牛,串燒大路野.... (我要食呢D,去重慶燒仲好啦頂你)燒物又燒到炭咁,睇到都唔想食。雪糕得番芒果一隻味,又唔REFILL其他味!食左一個鐘就催埋單,野食就等半個鐘都唔黎!!加埋1 258一個!!!! 我入馬灣自肋餐都係250咋陰公!!
話說,今日聖誕,諗住同女友食下放題
漁屋,之前去過,水準唔錯咪再幫襯。
點知就中伏。
刺身 叫左半個鐘都唔黎。
刺身都OK,幾好味~!不過就真係等左成世LOR~
燒物又燒到炭咁,睇到都唔想食。
雪糕得番芒果一隻味,又唔REFILL其他味!
食左一個鐘就催埋單,野食就等半個鐘都唔黎!!
2013-12-25
聖誕節
2013-12-24 5362 瀏覽
團購呢間放提, 之前上網睇,好壞參半……….但價錢都算吸引,而且下午有成4粒鐘食, 所以即管試試去到見到D職員好似岩岩先開工, D位上面無筆, 要夠鐘先拎筆, 真攪笑. D汽水依家先開始放雪櫃,又無茶………問D人都唔多理你. 第一時間先叫魚生, 款式都算多, 各叫5件- 三文魚,油甘魚,各拿魚,希靈魚,北寄貝,墨魚,帶子,八爪魚,鮑魚片,大甜蝦,凍食花螺, - D魚生幾新鮮, 最好係油甘魚,北寄貝, 大甜蝦,同帶子….不過帶子就係切細細粒, 三文魚切唔開……….寿司- 火焰寿司,真係超級正, D肉經過燒, 有少少油份, 飯細細舊, 一口一件, 正,有三文魚,玻璃蝦海膽,油甘魚……….三款都好好味, 但係海胆手卷就麻麻地, d海胆有d希……….天婦羅-大蝦, 蟹棒,皮薄,香脆, 蝦好新鮮串燒-雞翼,多春魚,蝦,冬菇 雞翼好好味,係燒(因為成日d店都係炸) 外脆內軟,熱辣辣, 蝦就有d乾, 其他就一般其他有鳥冬, 牛油粟米,一口牛, 沙律,炒菜,枝豆……….都係ok, 一口牛就真係唔錯, 大大粒,好有肉味, 羊架細細件,好得, 唔so有清酒,啤酒,汽水,雪糕任飲……值得讚係2點幾會問下d客

但係海胆手卷就麻麻地, d海胆有d希……….

天婦羅-大蝦, 蟹棒,皮薄,香脆, 蝦好新鮮
蝦就有d乾, 其他就一般

有清酒,啤酒,汽水,雪糕任飲……值得讚係2點幾會問下d客有無乜野漏單, 幫手跟進……
2013-12-08
2013-12-14 4144 瀏覽
朋友生日,佢鍾意食日本野,不如約佢食放題啦!去尖沙咀-漁屋吧星期五 放工 早D去找位,6点半到,已經有很多客人陸續入座, 座位擺設算闊堂 燈光柔和, 感覺都舒服入座不久, 落緊order, 已有驚喜, 服務員放下一隻凍蟹,說是送的, 蟹的大細適中,賣相好靚,食落好有鮮味,肉質爽口,唔使點任何醬料已經好好味。另外叫左刺身拼盆,當中三文魚最好,每塊都切得好大件 樣又靚,仲係魚腩添,食落口充滿油香,其他尤魚,甜蝦等 都算新鮮,不過無乜驚起。熱食當中 牛舌值得一讃  煮得好淋,入囗香軟, 配埋特制醬汁,正豬軟骨 好入味,入口慢慢溶化, 連啲骨都可以食埋 如果Size 切得細舊D就更好  鉄板牛, 沒有過火, 牛肉鬆軟,蒜片夠脆 而且幾有肉味 芝士年糕的cheese分量幾多下,熱辣辣兼且個皮又幾煙un服務員都好爽手,無乜點漏單,抵讚

鉄板牛, 沒有過火, 牛肉鬆軟,蒜片夠脆 而且幾有肉味

芝士年糕的cheese分量幾多下,熱辣辣兼且個皮又幾煙un

服務員都好爽手,無乜點漏單,抵讚
2013-12-13
生日
2013-11-14 3372 瀏覽
昨天興起約朋友一齊食飯,就選擇左去漁屋食放題,大吃一餐個場裝修簡約 差不多9點才到都仲有好多人 但都好彩都安排到坐位比我地刺身拼盤 (吞拿魚腩 牡丹蝦、甜蝦、帆立貝、吞拿) 全都夠新鮮,由其係牡丹蝦,吞拿魚腩 入口好軟熟又有魚油香 但吞拿魚就真係麻麻地啦松葉蟹有冰底裝住買相精緻 都有有2隻手拍加捚咁大 D殻都算易折 食落仲有少少海水味 唔太咸剛好 D肉都算鮮甜 唔洗點任何漿汁 都好味燒帆立貝, 味道好鮮甜多肉汁 正 炸蠔天婦羅即叫即炸,熱辣辣食就最新鮮好味、D蝦 size適中、所以都有蝦既鮮味又彈牙、炸得剛好又唔會太厚粉醬脆トト!
昨天興起約朋友一齊食飯,就選擇左去漁屋食放題,大吃一餐

刺身拼盤 (吞拿魚腩 牡丹蝦、甜蝦、帆立貝、吞拿)
全都夠新鮮,由其係牡丹蝦,吞拿魚腩 入口好軟熟又有魚油香
 但吞拿魚就真係麻麻地啦

松葉蟹有冰底裝住買相精緻 都有有2隻手拍加捚咁大

刺身都幾精美
大大隻松葉蟹
2013-11-13
2013-11-09 2724 瀏覽
今晚朋友請食飯,訂了漁屋放題之前食過荃灣店唔錯, 今次試下呢間吧!刺身水準好,三文魚夠肥美,北寄貝,甜蝦非常新鮮,夠大隻玉子也很好食,還有推介"帶子" 都好鮮甜. ENCORE 了2次軟殼蟹手卷: 上台紫菜唔淋, 蟹手仲有少少脆牛油燒帆立貝,很香 不過濃味D 仲正天婦羅有蝦,南瓜,蕃薯等等,炸粉不厚,食落去很脆,很香燒物如一口牛,羊架一定要試,夠香唔SO今日都幾多客, 但上菜速度幾
今晚朋友請食飯
,訂了漁屋放題
之前食過荃灣店唔錯, 今次試下呢間吧!
刺身水準好,三文魚夠肥美,北寄貝,甜蝦非常新鮮,夠大隻

軟殼蟹手卷: 上台紫菜唔淋, 蟹手仲有少少脆

牛油燒帆立貝,很香 不過濃味D 仲正
天婦羅有蝦,南瓜,蕃薯等等,炸粉不厚,食落去很脆,很香
燒物如一口牛,羊架一定要試,夠香唔SO
今日都幾多客, 但上菜速度幾
2013-11-08
2013-10-25 1343 瀏覽
暑假已過 以為冇乜人 點知都幾'虛磡'好彩一早Book左位啫更高興的是,侍應給我一張卡位桌。食物款式好似又多了,但當然刺生都係膽啦!不到十分鐘有得食啦!!三文魚最新鮮,咬2下就係口開始溶化,油甘魚 及格,都甘香!吞拿就沒特別了,但刺生都艾左2轉。壽司買相吸引,飯硬度適中,手卷只試了海膽,海膽份量算多啦,而且鮮甜。其他東西和上次水準沒變,燒牛舌、炸蝦,芝士年糕、羊鞍等是必吃。而今次驚喜的反而是煮牛脷!一放入口牛脷又軟又淋,有種入口即溶的感覺 ,正!服務不錯,加水,收碟等也很快手有禮,咁多客人既晚上 印象中只漏1單半單 算較喜出望外啦。但出食物方面都算快, 低讚啦

暑假已過 以為冇乜人 點知都幾'虛磡'
好彩一早Book左位啫
更高興的是,侍應給我一張卡位桌。

食物款式好似又多了,但當然刺生都係膽啦!
不到十分鐘有得食啦!!

三文魚最新鮮,咬2下

2013-10-24