2020-10-27 30 瀏覽
今晚約了朋友係荃灣,行過大鴻輝見好多人派 宣傳單張,拎左幾張見食放題,於是同朋友就決定去“滿屋”食日本放題。我們一上到有枱可以安排入塲,可能我地早去食,坐下見到地方寬敞而且有不少熟食和飲品可以自己隨便拎,首先食放題當然要寫order紙,這裡的款式好多,有刺身、壽司、串燒、炸物等等...,刺身新鮮沒有腥味,串燒燒得得好由其我最愛燒菠蘿(要encore),炸物也很好沒有油益味,最後加上一杯Häagen-Dazs 雪糕非常滿足。
我們一上到有枱可以安排入塲,可能我地早去食,坐下見到地方寬敞而且有不少熟食和飲品可以自己隨便拎,首先食放題當然要寫order紙,這裡的款式好多,有刺身壽司、串燒、炸物等等...,刺身新鮮沒有腥味,串燒燒得得好由其我最愛燒菠蘿(要encore),炸物也很好沒有油益味,最後加上一杯Häagen-Dazs 雪糕非常滿足
放題一向是港人最愛,這晚就來到荃灣的滿屋日本料理任飲任食2小時。餐廳面積廣闊,座位排得頗寬敞。晚市除了特定時段外,還可自選2小時放題,價錢為每位$248至$268。放題紙上的所有食物都是任點任食,款式包羅萬有,刺身、壽司、串燒、鍋物、天婦羅無一掛漏。可能是即叫即製的關係,所以等候出菜需時較久,幸好漏單情況亦不算嚴重。除了即切的新鮮刺身之外,壽司款式應有盡有,而且配搭甚有創意,例如火炙雙重芝士三文魚卷、意大利黑醋雙重芝士鰻魚卷、明太子沙律醬燒三文魚壽司等等...天婦羅可選虎蝦、溫室南瓜、秋葵、有機茄子及有機蕃薯仔,入口酥酥脆脆。炸物同樣都是剛剛炸起,熱辣辣又脆卜卜,款式包括貓山皇榴槤炸彈、芝麻雞翼、台灣鹽酥炸雞、炸芝心香芋丸、自家製吉列蠔及芝士年糕。燒紐西蘭羊鞍燒得略帶微微焦香,羶味不過重。鐵板安格斯牛仔骨微辣惹味,內裡保留肉汁。西京比目魚可說是全晚心水推介,肉質豐腴雪白,配上甘甜的西京燒醬汁,更能突出白身魚的爽甜鮮味。鹽燒鯖花魚僅灑鹽的單純調味,反襯出鯖魚的肉質鮮美,最能表達食材的原始味道。捧捧海苔雞肉混合雞肉和雞軟骨,因此咬下去可以感受到雞軟骨特有的韌度,讓口感更有嚼勁。黃金燒帆立貝

餐廳面積廣闊,座位排得頗寬敞。

放題紙上的所有食物都是任點任食,款式包羅萬有,刺身壽司、串燒、鍋物、天婦羅無一掛漏。

日式放題

壽司

天婦羅

炸物

燒紐西蘭羊鞍燒得略帶微微焦香,羶味不過重。
羊架

鐵板安格斯牛仔骨微辣惹味,內裡保留肉汁。
鐵板安格斯牛仔骨

西京比目魚

鹽燒鯖花魚

捧捧海苔雞肉

黃金燒帆立貝舖滿澎湃芝士,令帆立貝更芝味無窮。
黃金燒帆立貝

黑松露汁蘑菇芝士釀雞翼已經去骨,一咬開即爆出流心芝士。
黑松露汁蘑菇芝士釀雞翼

個人尤其喜歡燒有機菠蘿,蒸發了生果中的水分,令酸甜天然果香更加突出。
燒菠蘿

香辣蜜桃炒蝦球酸酸辣辣,蝦肉渾圓飽滿。
香辣蜜桃炒蝦球

自助區有數款炸物小食,包括炸薯角、葡撻和麥樂雞。
炸物

一口一個的葡撻外皮層次分明,中間燉蛋口感軟滑。
葡撻

甜品凍櫃內有蛋糕、奶凍等,另外還有新鮮生果。
甜品

雪糕有Movenpick、Haagen-Dazs、Dreyer’s可選,每人只限一杯。
雪糕

飲品都是自取,海量款式尤其壯觀。
飲品
2020-10-22
西京比目魚
鹽燒鯖花魚
燒菠蘿
雪糕
2020-10-24 79 瀏覽
話說得隔咗差唔多成年冇食過放題突然間放題癮起不如就去食返餐勁嘅所以就去返近近哋荃灣大鴻輝滿屋嚟食啦一入去佢就話可以任食兩個鐘頭所以我哋坐低就馬上落單食物種類我覺得都算豐富呢間放題設有自取區可以出去拎各樣海鮮,甜品同埋炸物等等飲品區亦都相當齊全啤酒汽水紙包飲品任攞首先講下出面拎嘅海鮮有蝦有蜆有青口等等鮮蝦都彈牙,青口都係爽嘅所以我哋都食咗兩碟刺身方面選擇都唔少三文魚好厚肉帶子都好鮮甜甜蝦好嫩滑串燒方面牛舌有驚喜,幾惹味亦都唔會韌雞軟骨就脆卜卜仲有回本之作嘅羊架蘇味都突出同埋有咬口雞肉腸串亦都幾有口感炸物我就覺得係最突出嘅芝麻雞翼真係外脆內軟十分之多汁,我起碼食咗三隻鹽酥雞雖然唔係我哋慣常食到儀式嘅鹽酥雞,但仍然非常鬆脆炸蠔亦都係不能錯過嘅菜式,一口咬落去都幾澎湃特色嘅係有燕窩燉蛋放題質素當然唔會畀啲好靚嘅嘢你啦但我覺得都算交到貨嘅最後自選雪糕我哋揀咗haagen Dazs係一餐完美嘅句號

話說得隔咗差唔多成年冇食過放題
突然間放題癮起
不如就去食返餐勁嘅
所以就去返近近哋荃灣大鴻輝滿屋嚟食啦

一入去佢就話可以任食兩個鐘頭
所以我哋坐低就馬上落單

食物種類我覺得都算豐富
呢間放題設有自取區
可以出去拎各樣海鮮,甜品同埋炸物等等

飲品區亦都相當齊全
啤酒汽水紙包飲品任攞

首先講下出面拎嘅海鮮
有蝦有蜆有青口等等
鮮蝦都彈牙,青口都係爽嘅
所以我哋都食咗兩碟

刺身方面選擇都唔少
三文魚好厚肉
帶子都好鮮甜
甜蝦好嫩滑

串燒方面
牛舌有驚喜,幾惹味亦都唔會韌
雞軟骨就脆卜卜

仲有回本之作嘅羊架
蘇味都突出同埋有咬口
雞肉腸串亦都幾有口感

炸物我就覺得係最突出嘅
芝麻雞翼真係外脆內軟
十分之多汁,我起碼食咗三隻
鹽酥雞雖然唔係我哋慣常食到儀式嘅鹽酥雞,但仍然非常鬆脆
炸蠔亦都係不能錯過嘅菜式,一口咬落去都幾澎湃

特色嘅係有燕窩燉蛋
放題質素當然唔會畀啲好靚嘅嘢你啦
但我覺得都算交到貨嘅

最後自選雪糕我哋揀咗haagen Dazs
係一餐完美嘅句號
2020-10-23 96 瀏覽
以前一年都唔會來一次twuen wan😂自從交通網絡配套愈來愈完善,一程車由家來到tw, 所以而家都多左來行街食野。今日就來放題一下~其實平時我唔會來放題,因為胃空間有限食唔到太多野,但今次就家人所以就來食😂放題好在咩都有~各人可點各人鐘意的野食😏而且滿屋選擇款式都多💕野飲又齊全,所以值得一試每人仲會附送一杯靚雪糕Movenpick /haagen dazs /dryers,我只選movenpick

每人仲會附送一杯靚雪糕
我只選movenpick
2020-10-22 89 瀏覽
吃貨們都知「大鴻輝」係食廈 。滿屋放題你又食過未?😛食物款式多。除咗order紙嘅食物 。仲有自助冷盤。熱盤。生果同甜品。真係大🈵️足。🥳食放題必點刺身。甜蝦。帶子係我❤️頭好😍。平時食串燒嗌牛👅要幾十蚊串。放題當然嗌番幾串啦。回本之選。🌟魷魚so煮得幾淋。又香又惹味。👍🏻記得留肚食雪糕。一人一杯。🤤自助食物選擇唔算多。勝在新鮮。甜品控米錯過。細細杯🉑️以試多幾杯😌。飲幾多拎幾多。唔做大哂鬼。😎
放題必點刺身。甜蝦。帶子係我❤️頭好😍。
魷魚so
煮得幾淋。又香又惹味。👍🏻
記得留肚食雪糕。一人一杯。🤤
自助食物選擇唔算多。勝在新鮮。
甜品控米錯過。細細杯🉑️以試多幾杯😌。
飲幾多拎幾多。唔做大哂鬼。😎
2020-10-21 108 瀏覽
人生一大樂事莫過於係享受美食,今晚又同朋友黎到呢間放題食好野LU🍔🍣🍤🍧🍹我地book左7點,準時到達,店員馬上為我地帶位~由於款式眾多不能盡錄,就簡單介紹下我同朋友各自既推介👍🏻我較為喜歡既有鐵板三色香辣牛柏葉,皇帝蟹腳壽司同埋芝麻雞翼~鐵板三色香辣牛柏葉辣度適中,幾開胃惹味,牛柏葉爽口👍🏻皇帝蟹腳壽司嘅蟹肉幾大舊,岩晒中意啖啖肉既朋友仔芝麻雞翼炸得非常好👏🏻外層既脆同芝麻既香好夾,雖然係炸物但係完全唔覺油膩而朋友就比較推薦榴槤炸彈,西京比目魚同埋羊鞍~佢話榴槤炸彈裡面既榴槤蓉勁香濃🙈 外層係類似咸水角既皮煙煙靱靱,同樣地雖然係炸但都唔會覺得油膩,佢仲encore左兩次😅平時去日本餐廳食比目魚唔平,呢度既比目魚燒得好靚,食落好滑,佢話係回本之選~仲有羊鞍表面充滿住黑椒味,羊味夠濃🙈(好彩放題勝在多選擇而且細細碟,因為佢推介嘅三樣嘢有兩樣我都唔食🙈🙈)飲品選擇多不勝數👍🏻除左有基本汽水之外,仲有好多唔同牌子啤酒,同埋比較少見嘅健康工房紙盒飲品,日本🍋CC等~埋單仲每人送一杯movenpick/Haagen Dazs/dreyers雪糕,仲要唔係普普通通既朱古力或雲尼拿味,係連Haage
我地book左7點,準時到達,店員馬上為我地帶位~
由於款式眾多不能盡錄,就簡單介紹下我同朋友各自既推介👍🏻

鐵板三色香辣牛柏葉辣度適中,幾開胃惹味,牛柏葉爽口👍🏻

皇帝蟹腳壽司嘅蟹肉幾大舊,岩晒中意啖啖肉既朋友仔

而朋友就比較推薦榴槤炸彈,西京比目魚同埋羊鞍~

仲有羊鞍表面充滿住黑椒味,羊味夠濃🙈

埋單仲每人送一杯movenpick/Haagen Dazs/dreyers雪糕,仲要唔係普普通通既朱古力或雲尼拿味,係連Haagen dazs季節限定既檸檬柚子味同埋我一向好中意既焦糖脆餅味都有,難得難得👏🏻
見到店員好忙但係執檯同跟單都好快兼有禮貌,同樣地都係好難得👍🏻
overall就係一間性價比好高嘅放題👏👏🎉🎉
  • 燒菠蘿
  • 香草紐西蘭羊鞍
  • 燒羊架
2020-10-20 79 瀏覽
自從疫情之後都無去過食自助餐或者放題, 今日難得有假放, 所以決去呢間荃灣放題。餐廳環境比同價位嘅日式放題食店都寬敞少少, 枱與枱之間都不算太近, 不會整晚都聽到隔離枱嘅對話。 不過, 食物質素就唔算好好食。 刺身比較淡味, 沒有腥味, 都食唔到鮮味。 天婦羅有陣陣油味, 而熱盤味道則可以。而每人都有一杯雪糕, 有movenpick , dreyers 或者haagen dazs可以選擇。 飲品除左有一般汽水水同茶, 仲有冷熱清酒🍶可以選擇。 總之以呢個價位, 重量不太重質, 都可以選擇。

飲品除左有一般汽水水同茶, 仲有冷熱清酒🍶可以選擇。

總之以呢個價位, 重量不太重質, 都可以選擇。
天婦羅
2020-10-15
2020-10-17 185 瀏覽
在疫情下出街食飯真係一件變得越來越奢侈嘅活動,特別係我最鍾意食放題嘅, 又鍾意食高質素嘅我,要揀一間比較就腳又唔係太過差嘅地方真係一件好困難嘅事,而今日朋友介紹咗一間我比較滿意嘅日本放題舖頭佢係位於荃灣度,真係非常之就腳,我哋一行二人夜晚就揀咗呢一間放題食!我特別鍾意食刺身,其中最喜歡嘅係食甜蝦同帶子仲有欺靈魚,呢三款真係冇令我失望尤其是三文魚特別美味,肉質鮮美,油分充分新鮮,我真係encore左兩三轉都食唔飽!去到壽司手卷累,真係好大碟好好食,我一口就食咗成件壽司,飯又唔算大,個人喜歡食火炙壽司,佢嘅蝦壽司亦非常之香甜, 加小小嘅芝士,論賣相同味道真係一直得試呀!還有佢個加拿大海膽手卷真係值得一讚,可能因為季節問題啦非常之香甜,我真係一次過食咗10件,事關佢唔係好大舊飯,我真係一口氣可以食到三件真係非常之正呀,我覺得食完都真係值回票價啦!已咋嘛方面基本上我都全部都叫,除咗炸雞之外貓山王榴槤炸彈、香芋丸、芝麻雞翼、牛舌、天婦羅都炸得非常之香脆,完全唔似其他放題店咁樣剩係得油味,一啲都唔香脆。另外我哋亦都叫咗個豆腐牛肉煲,佢個湯底非常之香甜,加上牛肉卷着豆腐你食真係非常之過癮啦!我真係一

另外我哋亦都叫咗個豆腐牛肉煲,佢個湯底非常之香甜,加上牛肉卷着豆腐你食真係非常之過癮啦!我真係一次過成兜食晒!

即係我食埋個Häagen-Dazs雪糕,我每一次都係叫呢一款,事關真係非常之好食,以呢一個價錢有埋呢種雪糕來講真係超值抵食完全冇蝕錢。
2020-10-15
  • 燒牛舌
2020-10-15 221 瀏覽
同屋企人最鍾意食放題,有時返工返到好大壓力真係好想大食一餐😭食放題就最啱啦,乜都有得食,仲要平時日本嘢咁貴,呢度二百幾蚊可以食盡所有日本美食!!串燒,炸物,甜品乜都有,仲有movenpick雪糕食添!首先嚟到梗係要食佢哋嘅日本刺身先啦!全部都好新鮮!好鮮嫩!然後就開始點啲炸物,串燒食下!羊扒,鯖魚,樣樣都有!大蝦都好大隻。食食吓先記得出去攞嘢飲,啲嘢飲多到好難揀!因為好似咩款都有。好似係我見過最多飲品款式嘅放題餐廳👍我哋仲嗌左清酒試吓。全部野都好齊全甜品都好多款!當然要點下唔同款式嘅壽司啦,呢齊之後影張相先,好吸引呀!炸物都做得好好,你唔會覺得啲油係萬年油,炸物做得算幾清爽,芝士波,年糕,係我最鍾意嘅😋仲有芝麻雞翼添!店員好好人呀,仲提我地記得食movenpick雪糕!同埋真係大滿足呀,一定會再嚟!
同屋企人最鍾意食放題
有時返工返到好大壓力真係好想大食一餐😭
放題就最啱啦,乜都有得食,
仲要平時日本嘢咁貴,呢度二百幾蚊
可以食盡所有日本美食!!
串燒,炸物,甜品乜都有,
仲有movenpick雪糕食添!

首先嚟到梗係要食佢哋嘅日本刺身先啦!
全部都好新鮮!好鮮嫩!
然後就開始點啲炸物,串燒食下!
羊扒,鯖魚,樣樣都有!大蝦都好大隻。

食食吓先記得出去攞嘢飲,
啲嘢飲多到好難揀!因為好似咩款都有。
好似係我見過最多飲品款式嘅放題餐廳👍
我哋仲嗌左清酒試吓。

全部野都好齊全甜品都好多款!

當然要點下唔同款式嘅壽司啦,
呢齊之後影張相先,好吸引呀!

炸物都做得好好,
你唔會覺得啲油係萬年油,
炸物做得算幾清爽,
芝士波,年糕,係我最鍾意嘅😋
仲有芝麻雞翼添!

店員好好人呀,
仲提我地記得食movenpick雪糕!
同埋真係大滿足呀,一定會再嚟!
  • 甜品
  • 香草紐西蘭羊鞍
  • 炸物
  • 飲品
  • 甜品櫃
  • 日式放題
2020-10-15 134 瀏覽
滿屋可說是日式放題的始祖陪伴我的成長,由中學吃到現在這次與中同一起懷念過去,水準比以前更加優秀飲品區分為有酒精及無酒精區陽光椰子味荳奶,椰子清新香甜及豆奶濃郁罐裝Somersby Apple Cider,酒精含量為4.5%,帶蘋果味甜甜的,酒味淡淡的沙律及水果區作為飯後果,西瓜的味道很鮮美,甜滋滋的海鮮區青口肉質嫩滑無渣兼Juicy,味道鮮甜且充滿清新的海洋味壽司區有兩款現成的壽司任取炸物區酥皮蛋撻一層又一層的鬆化,味道帶油香熟食區有豬手及蔬菜甜品區牛奶布甸及抹茶紅茶布甸,香濃的奶味,質感軟嫩彈滑,入口即化部份雪糕可任食,糯米糍外皮軟滑,口感煙煙韌韌,包裹着不同餡料熱飲區除自助熱飲櫃外,還有熱清酒及基本熱飲提供旁邊還有自助爆谷機及棉花糖機刺身空運大目吞拿魚口感軟滑,筋少而脂肪多,魚味極濃三文魚味道甘香,肉质爽滑,脂肪均匀,不油腻油甘魚口感柔軟細滑,肉身油分較重希靈魚魚身附有粒粒黃色的魚籽,口感爽脆鮮甜北海道帶子刺身口感細膩,味道較淡大赤蝦肥美,入口鮮甜無比甜蝦口感軟嫩獨特,肉質帶著淡淡的甜味竹笙瑤柱蟹肉翅口感濃稠順滑,仿翅幾可亂真燕窩燉蛋晶瑩剔透,散發淡淡蛋白香味鐵板安格斯牛仔骨靠近骨
滿屋可說是日式放題的始祖
陪伴我的成長,由中學吃到現在
這次與中同一起懷念過去,水準比以前更加優秀

飲品區分為有酒精及無酒精區
陽光椰子味荳奶,椰子清新香甜及豆奶濃郁

沙律及水果區
作為飯後果,西瓜的味道很鮮美,甜滋滋的

海鮮區
青口肉質嫩滑無渣兼Juicy,味道鮮甜且充滿清新的海洋味

壽司
有兩款現成的壽司任取

炸物區
酥皮蛋撻一層又一層的鬆化,味道帶油香

熟食區
有豬手及蔬菜

甜品
牛奶布甸及抹茶紅茶布甸,香濃的奶味,質感軟嫩彈滑,入口即化

熱飲區
除自助熱飲櫃外,還有熱清酒及基本熱飲提供
旁邊還有自助爆谷機及棉花糖機

刺身
空運大目吞拿魚口感軟滑,筋少而脂肪多,魚味極濃
三文魚味道甘香,肉质爽滑,脂肪均匀,不油腻
油甘魚口感柔軟細滑,肉身油分較重
希靈魚魚身附有粒粒黃色的魚籽,口感爽脆鮮甜
北海道帶子刺身口感細膩,味道較淡
大赤蝦肥美,入口鮮甜無比
甜蝦口感軟嫩獨特,肉質帶著淡淡的甜味

竹笙瑤柱蟹肉翅口感濃稠順滑,仿翅幾可亂真
燕窩燉蛋晶瑩剔透,散發淡淡蛋白香味
鐵板安格斯牛仔骨靠近骨頭的肉帶著些筋腱,嚼勁吃起來特別爽

雪花肥牛鍋雪花般細緻,口感細膩,肉味濃郁
御品鮑汁燴花膠口感軟滑,膠質豐富, 味道清香
明太子沙律醬燒三文魚壽司
火山大爆發的吞拿魚蓉非常綿滑細緻
忌廉芝士鰻魚玉子燒口感鬆軟柔滑,又帶淡淡甜味的蛋香

黑松露汁蘑菇芝士釀雞翼拆骨釀餡啖啖肉
火炙胡麻左口魚邊壽司質感較結實
海膽帆立貝海膽黃肥大厚實,口感細膩綿軟
黃金燒帆立貝口感扎實、有嚼勁,充滿忌廉汁味

辣酒煮蜆味道鮮甜口感嫩滑不帶沙
避風塘炒魷魚鬚口感軟嫩有嚼勁
鐵板三色香辣炒牛柏葉口感爽脆
貓山皇榴槤炸彈味道香濃,嫩滑細緻,質地軟綿綿
台灣鹽酥炸雞鮮嫩多汁
自家製炸吉列蠔金黃色澤,皮脆肉鮮嫩多汁
芝士年糕口感煙韌
炸芝心香芋丸鲜香粉糯、細而不膩
芝麻雞翼有少少胡椒味道加芝麻香的口感
沙嗲雞串香濃可口不乾柴
鹽燒雞軟骨嚼勁足、口感佳
鹽燒牛舌口感較有嚼勁
鹽燒海蝦口感新鮮緊實
燒有機菠蘿咬開香脆外表,爆出菠蘿汁

Häagen-Dazs季節限定哈蜜瓜味
用上歐洲及地中海培飼的哈密瓜製作,香滑鮮甜,且有粒粒果肉
2020-10-14
2020-10-14 91 瀏覽
3號風球下同左朋友去荃灣揾食,萬萬都諗唔到第2日會全日8號波,早知係咁就飲多兩杯啦!雖然我同朋友都唔係大食嘅人,去放題一定係蝕錢,所以我地中意揾一間選擇多嘅餐廳,就算食得唔多,都可以試多幾款。今次呢間放題店佔左全層,坐位好舒適。除左剔剔紙上面嘅菜式,出面重有自助餐形式嘅甜品同熱食。另外重有好特色嘅暖清酒同埋梅酒,好似去左日本咁啊推介下先,刺身係必食架啦,我同朋友最中意係甜蝦,又大隻又新鮮,超甜!另外燒紐西蘭羊鞍都超好味,唔會騷,唔太敢食羊嘅朋友都話好好食!當晚其實都試左好多款,樣樣都好好味,既新鮮又干淨,食到好滿足!好野真係好多人食架,當晚都好多人黎食,如果要幫襯記得Bk左位先啦!題外話,餐廳係大堂會播音樂,當晚等𨋢時播緊唱K小魚仙嘅歌,真係咩回憶都番晒黎

2020-10-12
2020-10-14 105 瀏覽
與好友慶祝生日🎂,佢至愛滿屋日式放題,荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓,我們6點入座$208+1。超抵食。餐廳環境頗大,座位寬敞舒適。我們選左刺身拼盤,很新鮮,三文魚厚切,帶子刺身厚肉鮮甜美味,赤蝦大大隻,極鮮甜,款款都新鮮味甜,推介羊架,肉質嫩滑,肉味香濃。燒物,牛舌、蝦、波蘿、小蕃薯🍠十分好吃😋壽司、炙壽司🍣手卷,美味可口。水果、雪條、甜品,款式多有十多種。啤酒、汽水、日本清酒🍶任飲,重有棉花機和爆谷機。總結:上菜快,食材新鮮,選擇和種類,多服務好,這餐我們很滿意,這價錢極抵食,會回頭再吃。

推介羊架,肉質嫩滑,肉味香濃。

燒物,牛舌、蝦、波蘿、小蕃薯🍠十分好吃😋
壽司、炙壽司🍣手卷,美味可口。

水果、雪條、甜品,款式多有十多種。
啤酒、汽水、日本清酒🍶任飲,重有棉花機和爆谷機。
總結:上菜快,食材新鮮,選擇和種類,多服務好,
這餐我們很滿意,這價錢極抵食,會回頭再吃。
  • 燒菠蘿
  • 燒牛舌
  • 甜品櫃
  • 日本熱清酒
  • 甜品
  • 海膽手卷
  • 帶子刺身
2020-10-14 54 瀏覽
已經有一段頗長的時間沒有與男朋友去食日式放題了,趁著今天是平日時間,來到荃灣滿屋食放題。這間餐廳我們已經探訪了不少次,以前多數都係一班朋友來到,今次就我地兩個撐枱腳。呢間放題餐廳吸引我地既地方就係除左有汽水啤酒任飲外,仲可以任飲梅酒和清酒,清酒有凍和熱,食住新鮮甜美既刺身,飲住梅酒和清酒,真係絕配。食物方面,種類選擇都不少,有刺身、壽司鍋物和小食等等。除左呢啲可以填紙落單外,仲有沙律區、熟食區和甜品區可以自行取食。整體來講,這間放題質素唔錯,可再次光臨。
食物方面,種類選擇都不少,有刺身壽司鍋物和小食等等。除左呢啲可以填紙落單外,仲有沙律區、熟食區和甜品區可以自行取食。整體來講,這間放題質素唔錯,可再次光臨。
2020-10-12 113 瀏覽
同男朋友過來呢邊行街,好耐冇食放題啦。.🌸前菜有🦐,青口同蜆擺係自助區。.🌸刺身特別鍾意食帶子同赤蝦🦐,超新鮮。赤蝦好大隻 肥美~ order左兩round。.🌸壽司超多壽司款,細細塊易入口,而且唔會太飽肚,可以嘗試多幾款⋯覺得特別係嘅 黃桃煙鴨胸壽司,味道唔差~.🌸熟食最愛嘅係西京比目魚,魚肉超鮮嫩,配沙律醬,正。鹽燒牛舌亦唔差,但要趁熱食~雞軟骨棒超好味😋.🌸飲品好多飲品🧃任君選擇,我都係最愛忌廉溝鮮奶。🤣.🌸甜品🍮有雪糕同蛋糕,超多款。
同男朋友過來呢邊行街,好耐冇食放題啦。
🌸前菜
有🦐,青口同蜆擺係自助區。

🌸刺身
特別鍾意食帶子同赤蝦🦐,超新鮮。
赤蝦好大隻 肥美~ order左兩round。

🌸壽司

🌸熟食

🌸飲品
好多飲品🧃任君選擇,我都係最愛忌廉溝鮮奶。🤣

🌸甜品🍮
有雪糕同蛋糕,超多款。
2020-10-07
  • 飲品
2020-10-10 140 瀏覽
今日中秋飯同屋企揀左呢間食, 都因為之前見到呢間野幾多野食咁小食以自助餐形式捉供, 食物選擇還多, 有炸物同冷盤小食, 仲有熱湯雖然算多野食揀, 有燒物炸物鍋物, 食物創意度都高, 如有牛油果聲司, 但經常漏單🤦🏼‍♀️雖然店內職員不時有清理碗碟, 但直到last order好多入左紙既食物都無泥食物質素泥講, 刺身欠缺果種海鮮既鮮味,惟仍有魚脂口感整體來說, 食物一般沒有想像中好食, 服務都有d差, 好多叫左既野食都無泥

食物質素泥講, 刺身欠缺果種海鮮既鮮味,惟仍有魚脂口感

2020-10-01
午餐