2016-06-19 1615 瀏覽
我同兩個妹去試下呢間buffet,其實之前係荃灣都食過呢間的分店的,味道還不錯,但你試過尖沙咀呢間,你係可以食出分別和水準。第一。環境佈置得幾好,地方算整齊企理,而且都地方細少但乾淨。第二。人手方面雖然唔多,但落單同叫人都好快到,個度嘅staff行過見到你碟有垃圾會即換;見你跌餐具會即攞新;基本上你連落單放得出少少佢都會自動問你要唔要落單,服務態度真的不錯,比我想像的好!因為職員都真係幾有禮貌!第三。食物點左好快到,而且份量冇少俾我,當然我落的份量係冇過份多(3人食量每次叫大約20隻琉璃蝦左右),漏單情況雖然有但偏少,係算不錯的了!第四。有啲staff都幾nice,見我地幾姊妹selfie,都會走過黎問駛唔駛幫我地影,呢樣係我成晚比較窩心的。 雖一美中不足的地方:就係去二樓廁個樓梯好窄,上落要小心,濕少少都會跣親的。另外太夜的話會冇好多種雪糕口味食 如果喜歡別刺身蝦的朋友,我會建議食琉璃蝦多過甜蝦,不過有時佢黎到都會分錯。總之愈透明的會愈甜愈好食!佢個燒栗米+羊架+燒帆立貝都好食。但千祈千祈唔好貪新鮮食巴馬火腿,因為超咸兼麻麻地,要食好的去

如果喜歡別刺身蝦的朋友,我會建議食琉璃蝦多過甜蝦,不過有時佢黎到都會分錯。總之愈透明的會愈甜愈好食!佢個燒栗米+羊架+燒帆立貝都好食。但千祈千祈唔好貪新鮮食巴馬火腿,因為超咸兼麻麻地,要食好的去吉吉島買18months個隻會好食啲!

帆立貝
燒牛串
2016-06-13
$250 (宵夜)
帆立貝
  • 晚市放題
  • 燒物
食物同一般放題無大分別,但特別想留言講係處理手法。我和友人參加公司活動,六點入場被帶到場內角落就座。但大約到六點半,多人入坐後覺得又悶又熱。向侍應反映得到既回覆是「部冷氣壞左好奈,安排緊師父黎整」詢問有無多一部風扇易被拒,而當時場內只有一部直徑約30cm既風扇擺首吹幾台客。向個高級d反映同樣都係話一早知易無幫助,叫我地飲多d凍飲,但因為人數多,d飲品拎拎下都唔凍。間鋪一早知冷氣壞,都用d個area做生意我明白,但如果入座前安排其他位或者先通知我們,我地感覺會好d。所以請大家有機會光顧時問清楚d,特別有帶小朋友既。因為個溫度係中午既大排檔都通爽過佢,隔離座帶小朋友既家庭把「芭蕉扇」用到無電,d大人要輪流食輪流幫小朋友撥扇擦汗補水,忙到睇見覺得重熱。同朋友聚會放題,不論用優惠價用膳定正價,都係圖開心愉快。但又熱又焗,重要唔係突然壞,一句「我地一早知,通知左師傅黎整」就推左件事,感覺好壞!
食物同一般放題無大分別,但特別想留言講係處理手法。

我和友人參加公司活動,六點入場被帶到場內角落就座。
但大約到六點半,多人入坐後覺得又悶又熱。
侍應反映得到既回覆是「部冷氣壞左好奈,安排緊師父黎整」
詢問有無多一部風扇易被拒,
而當時場內只有一部直徑約30cm既風扇擺首吹幾台客。

2016-06-17
2016-05-31 6554 瀏覽
係尖沙咀番工番左咁多年都冇係滿屋食過,今日慶起試下。店員大部份都幾有禮貌。安排左個卡位比我地,場內我諗得3,4成人,下次唔想等位岩曬!我叫左個壽司set (松),有沙律,味噌湯,10件壽司,一碗迷你烏冬,糖水,生果,仲有飲品,$88 黎講仲要尖沙咀區算幾抵食!各樣食物味道ok,夠曬飽但扣分的係,order 完,佢第1 round 上菜已經上埋生果同糖水,其實人客又唔係多,食完主菜先上都唔遲呀...仲要咁岩有隻烏蠅係度飛黎飛去,食野時又要保護住個糖水同生果仲有加1蚊有3件三文魚刺身,絕對係厚切不過用冰上,要食快小小,d 冰溶得好快。埋單!下次可以再黎
係尖沙咀番工番左咁多年都冇係滿屋食過,
今日慶起試下。

店員大部份都幾有禮貌。

各樣食物味道ok,夠曬飽
仲要咁岩有隻烏蠅係度飛黎飛去
,食野時又要保護住個糖水同生果
仲有加1蚊有3件三文魚刺身,絕對係厚切
不過用冰上,要食快小小,d 冰溶得好快。
埋單!下次可以再黎
2016-05-31
2016-03-23 4213 瀏覽
聽一聞滿屋放題質素唔錯,於是乎今次就同埋幾個朋友去試下。我地預先兩日book咗位,於是唔駛等就可以入座。入到去環境唔錯,位置都算寬鬆,氣氛幾好。埋到位我地就開始叫寫野食,一嚟梗係食刺身先啦。 刺身好新鮮,三文魚好似唔駛錢咁好厚好大件,希靈魚同帶子好甜美,質素好好 炸物水準出色,炸蠔同天婦羅炸得好鬆脆 呢度仲有其他放題少有嘅燒鰻魚,可以食物種類都好豐富,味道亦不錯 每四個人滿屋就會送返個海膽俾我地,但海膽唔夠鮮甜,但有海膽送亦十分抵讚 壽司啲飯好細舊,就算食得多都唔會驚濟最後仲會每人送返個哈根大師俾我地,另外仲有甜品任食,我地四個男仔都食到好飽,埋單262蚊,絕對抵食亦都值呢個價!
聽一聞滿屋放題質素唔錯,於是乎今次就同埋幾個朋友去試下。

我地預先兩日book咗位,於是唔駛等就可以入座。

入到去環境唔錯,位置都算寬鬆,氣氛幾好。

埋到位我地就開始叫寫野食,一嚟梗係食刺身先啦。

炸物水準出色,炸蠔同天婦羅炸得好鬆脆

壽司啲飯好細舊,就算食得多都唔會驚濟

2016-03-17
2016-03-16 6451 瀏覽
哈哈~ 多人食飯時總是來個放題任吃的最方便!同事生日, 一行七人去了尖沙咀的滿屋日本料理!無上限的任吃任喝是開心的!!!早幾年去過銅鑼灣的滿屋, 個人覺得可以encore的!今次就試下TST的!!七個人, 店舖安排角位的大檯, 不錯, 很有空間感!不逼迫, 又可以放心吵鬧XD下單紙, 很多種類!!!刺身真的無得輸!!!!!!好味~ 好鮮~ 仲要齊數~ XDXD 個人推介點大甜蝦、油甘魚、帶子等!! 壽司也非常高CP值! 如果怕太飽, 還是選回刺身吧~~熟食方面也有很多好好味的選擇!!蟹粥同牛舌真的必點!!!!!!!!!! 蟹粥由上多隻三點蟹煲起, 入味非常! 而每一小鍋都有蟹腳蟹肉! 牛舌是烤煮過, 上面有黑椒粒, 沒有雪味, 是串燒類中的no.1好味!! 生日也有小小的surprise喔~~~ 心太軟~~~ pancake就普普通通, 心太軟就有驚喜, 切開有流心效果! 直呼抵食!還是刺身最受歡迎喔!!!! 來多盤吧!!!!! 還是蝦、北寄貝同三文魚最受歡迎!最後甜品 - 哈根太師!!!!!!!!還有5味可選, 太幸福了吧~~!!**總的來說: 環境好, 食物好, 服務也不錯, CP
哈哈~ 多人食飯時總是來個放題任吃的最方便!

同事生日, 一行七人去了尖沙咀的滿屋日本料理!

無上限的任吃任喝是開心的!!!

早幾年去過銅鑼灣的滿屋, 個人覺得可以encore的!

今次就試下TST的!!
七個人, 店舖安排角位的大檯, 不錯, 很有空間感!

不逼迫, 又可以放心吵鬧XD
下單紙, 很多種類!!!
刺身真的無得輸!!!!!!

壽司也非常高CP值! 如果怕太飽, 還是選回刺身吧~~
熟食方面也有很多好好味的選擇!!

最後甜品 - 哈根太師!!!!!!!!

還有5味可選, 太幸福了吧~~!!**

總的來說: 環境好, 食物好, 服務也不錯, CP值非常高! 多人來吃很開心!

2016-02-21 4442 瀏覽
平時係openrice搵食,有時都會中下伏,評價好高,但質量都幾差,所以要努力d寫下意見,等食家有多d參考意見講翻今次嘅放題,真係喜出望外,無論冷盤熱食都出色,而且無漏單嘅情況,所以唔駛擔心叫完又叫嘅情況出現。首先講下魚生,除左一般嘅三文魚,油甘魚同牡丹蝦,仲有劍魚腩,帶子,樣樣都好鮮甜壽司嘅飯細細舊,吞拿魚壽司真係出色,仲有生牛肉壽司,唯一美中不足係無我至愛嘅芥辣八爪魚另外仲有海膽手卷,都係少少飯,但海膽都幾足料,忍唔住都encore左5件黎食。3位仲送半份海膽通常放題我都只著重食魚生,但呢到嘅熱食都引起我嘅興趣,有芝麻雞翼,牛肉鍋,同埋串燒,都好味道,同埋比較少地方供應嘅鰻魚串。唯一冬蔭公鍋比較失色,一丁點都唔辣雖然有少量甜品供應,但食得太飽,所以留翻下次先食。不過最後都食左一人一杯嘅雪糕,仲有HaagenDazs同Movenpick選擇不過環境就好迫,座位好窄囉

壽司嘅飯細細舊,吞拿魚壽司真係出色,仲有生牛肉壽司
,唯一美中不足係無我至愛嘅芥辣八爪魚
。3位仲送半份海膽
。唯一冬蔭公鍋比較失色,一丁點都唔辣

不過環境就好迫,座位好窄囉

2016-02-18
2016-02-10 3752 瀏覽
約完又約既團年飯, 終於今晚可以食到喇!原本已經定左黎呢間食, 不過成家人都輪班工作, 好不容易先夾到呢日食個團年飯.之前其實已經幫襯過呢間食店, 以價錢, 服務同食物質素黎講, 呢間的確好值得推介!!!爸爸又好鐘意食刺身, 所以一諗就諗到不如返黎複桌啦~~~今次總算每樣食物都有留影, 比上次影得足D!!!經過上次經驗, 落單已經有晒策略, 因為檯面空間實在太少, 所以今次入單還是逐批入~~食到7-8成先落第二round. 食既時候都唔係咁chur~~先黎刺身部~~ 等左一陣, 職員好快就上左一盤又大又靚既刺身. 我地懷疑, 職員已經預先準備好好多刺身, 因為有D我地冇叫既, 都有黎. but anyway, 黎乜食乜~~刺身款式大概有6-8款, 樣樣都好新鮮肥美~~而且大大件!!沙律, 少少碗, 用黎清清口腔, 都唔錯, 菜類食落都好爽脆.味道雖然冇韓式店咁辣, 不過都OK, 對於一D唔係好食得辣既人黎講, 都可以入到口! at least, 爸爸媽咪都食到!!入面主要係蔬菜類~有豆腐, 菜類等.牛肉鍋: 利用熱辣辣既鍋整熟生牛肉, 湯味甜甜的, 加埋隻生雞蛋入去, 好滑口.煮蜆:
約完又約既團年飯, 終於今晚可以食到喇!
爸爸又好鐘意食刺身, 所以一諗就諗到不如返黎複桌啦~~~

今次總算每樣食物都有留影, 比上次影得足D!!!

刺身
刺身
泡菜海鮮窩
牛肉窩
炒蜆
煮蜆: 細細份得黎都唔係得個穀, 味道都好鮮甜
燒日本紫薯
細細粒容易入口, 而且好甜好軟熟, 好香蕃薯味
焗蠔
每隻都唔同SIZE (只隻蠔), 不過味道相當唔錯. 入面有洋葱, 少少薯蓉, 焗完之後, 一口可以塞晒入口~ 可稱 "一口焗蠔"
炸物 (芝士年糕, 炸蠔, 炸雞翼)
芝士年糕拍得住 "元x壽司"果間既, 熱辣辣, 咬入去好似有流心芝士咁, 好好味.
炸芝麻全翼, 唔單只外面鬆脆, 入面仲要係嫰滑既, 肉質唔會鞋晒!!
天婦羅
炸粉唔會好厚, 薄薄一層, 入面既蝦仲係好爽口添
燒蝦
食完炸, 再食燒, 外層蝦穀有鹽喺面, 剝左穀都食到D蝦有咸味!
海膽手卷
迷你size, 唔會一食左就飽晒, 份量好好, 而且D海膽仲要有好多.
燒雞翼
呢個燒雞翼同樣好味, 佢仲要將一隻雞翼開邊, 一條條骨吐出黎, 食起來好方面, 味道亦醃得好好.
燒鰻魚串
牛肉串
呢串牛完全俾佢呃左. 一開始食物上檯後, 我地都冇乜理係咩就食, 食第一啖既時候, 個個都以為佢係羊肉串, 丫, 覺得幾好食喎, 上面又有D七味粉. 諗住再encore la. 搵極都搵唔到有得剔...開始懷疑, 呢個係咪牛呢...之後我地就order一串牛黎睇下. 果然呢串真係牛肉串....但個味道真係好似羊肉, 仲要係好食既添!!! 一個驚喜!!
燒魚
羊架
呢份羊架件件都好大件, 而且唔 "蘇", 味道好好.
海膽蝦壽司
鐵板牛柳粒
燒板上, 味道唔會太靭, 而且好有牛味~
炒帶子
海鮮粥
呢個粥係我堅持要叫既, 因為上次食過好好食. 所以今次幾飽都要叫一個再食. 入面仲落足海鮮料, 粥又綿, 又夠味又夠滾!! 推介!!
炒什菜
食得太多, 都要食下D菜
鰻魚炒飯
臨食到尾聲, 仲欠一個鰻魚飯未黎, 但呢個又係好好味, 所以一人一啖都食埋啦, 入面又係落足料, 好香!!!真係食到頂住個胃都想食.

最後最後, 真係最後喇! 甜品有哈根大師或者 MovenpicK選擇, 上次食唔到M, 今次一定要再叫!
今次終於可以食到喇
同埋叫埋D甜品黎食下, 焦糖布甸得!!!
甜品類
2016-01-31
團年飯
2016-02-07 2745 瀏覽
今日雖然都係覺得好凍,不過有時候人就係咁,越凍噶時候就越想食雪條,所以唔知點解,今日特別想食壽司,於是就叫阿c帶我一齊去樓下果間滿屋食刺身三文魚刺身非常新鮮,而且算比較厚切,味道好香,聞唔到有魚噶腥味。芝士焗生蠔,真係好好食吖,生蠔焗完之後都可以咁鮮甜肥美,而且咬落去真係好嫩!!鐵板雪花牛柳,牛柳真係鮮嫩多汁,而且軟熟程度啱啱好羊扒煎得啱啱好,肉質鮮美,而且醬汁非常入味!
鐵板雪花牛柳,牛柳真係鮮嫩多汁,而且軟熟程度啱啱好
羊扒煎得啱啱好,肉質鮮美,而且醬汁非常入味!
2016-01-01
今日老公畢業禮, 完左之後落左尖沙咀食飯, 順便影下相!訂檯訂左6:30食頭圍!!由於大家都好肚餓既關係, 所以坐低後, 係咁剔野食!!唔係講笑, 食物上得好快脆, 一黎就黎左一個好靚好大盤既刺身!!! 大家不禁要係咁影相! 哈哈~~之後既食物陸續上枱, 由於枱既位置有限, 之前落既單我地都應該幾多, 所以有D食唔切同好趕住食, 唔係太過享受. 之但係, 食店內既食物不論係刺身, 熟食, 煱物, 燒物, 都整得同樣好食, 攪到大家都食不停!!!先睇睇叫左既食物先 (由於之前掛住食, 所以唔係每樣食物都有相片紀錄):落單後先黎一大盤好靚既刺身, 有三文魚, 蝦, 吞拿魚, 帶子, 赤貝...... 厚切! 新鮮! 肥美!牛肉窩: 入面好足料, 肥牛, 蔬菜類~ 味道好好, 加入鮮雞蛋混入, 更覺嫰滑, 湯甜~燒物類: 每支燒物都熱辣辣, 新鮮出爐咁, 所以一定好食!壽司類: 叫得太多, 不能盡錄! 以放題黎講, 呢個質素實在要俾90分
今日老公畢業禮, 完左之後落左尖沙咀食飯, 順便影下相!

訂檯訂左6:30食頭圍!!

由於大家都好肚餓既關係, 所以坐低後, 係咁剔野食!!

燒物類: 每支燒物都熱辣辣, 新鮮出爐咁, 所以一定好食!
2015-11-23
2016-01-27 2200 瀏覽
今晚又去咗間日本料理店,位置比較難找到,一波三折之後先找到滿屋日本料理,剛進到門口,人家適應就很熱情招呼我喇,滿分。照舊點了刺身,但是我衹是吃了很少一部分,我不是很喜歡的,新鮮不是是很新鮮的刺身。芝士焗生蠔,芝士好鍾意,滿滿一層的芝士,同時也是不能吃太多,不然容易膩,生蠔味道很好,鮮味十足,芝士焗完之後就更加香甜可口喇。我自己一個人就食左好多野,仲要覺得唔夠喉。燒牛肉超級正,我忍唔住食左好多,牛肉好爽口滑喉,很薄的一塊,口感好正吖,都是瘦的居多,我真系好食到流淚,價錢好公道,牛肉牛肉!
2016-01-23
2015-11-24 4555 瀏覽
由於朋友生日想食放題,試過好多次地雷既我,問定朋友有咩推介加上網做好功課,從3間放題中,選擇今次既滿屋。當晚,我地比訂位時間早左黎到店內,7點左右餐廳暫算多空位,但2人位置十分迫,不太舒適。開始點餐,我地點左好多刺身,壽司,熟食。刺身很新鮮而且偏厚身,並非薄薄一片,有誠意,值得一讚而且,鮮味會停留口中,令人回味。壽司方面,由於本人十分喜愛黑松露,所以點了很多以黑松露為主既壽司,但食落口同我本時食開既黑松露炒蛋,燴飯,感覺不太一樣,我個人並非太喜愛,但我卻點太多另外熟食方面,羊鞍十分推介本來以為羊肉會偏'蘇',不但沒有,還燒得十分juicy,好好味,生蠔朋友亦說不錯,可惜我對蠔無感,食得太多肉諗住點個牛油粟米中和下,點知甜到入吾到口,同本時我食開麥記既粟米比甜左幾倍甜品方面,MOVENPICK同哈根達s供客人選擇,因為食得太飽,所以外帶都冇問題

刺身很新鮮而且偏厚身,並非薄薄一片,有誠意,值得一讚
而且,鮮味會停留口中,令人回味。

另外熟食方面,羊鞍十分推介

2015-09-29 6228 瀏覽
嗯.....以我神仙B啅過咁多日本野......呢間野係好多人讚都算幾多人話好食.....咪啅下佢囉...........我訂左位.去到等一陣就入得.排隊規則幾好.唔亂!入到去先黎刺身,再黎煮物.刺身上碟賣相同味道都幾好,可以一戰..........煮物就留意份量啦....神戶牛.羊架.帶子.我比較鐘意.芝麻雞翼食唔到......寫3次都唔上比我.....你好野.炸生蠔都幾好...唔會太濃......食材用料幾好....冇咩奇怪野..........刺身幾好.....
入到去先黎刺身,再黎煮物.
刺身上碟賣相同味道都幾好,可以一戰..........
題外話/補充資料: 留意黎刺身.寫3件變8件...多到食唔晒....浪費......................留意留意~~~~~
2015-09-11
2015-09-07 6310 瀏覽
之前有提過想生日食放題,於是同事就推薦滿屋。其實食過好幾間放題,滿屋算係值得一讚o既。座位唔算窄,落單準成度高。2個半鐘頭只漏一次單,值得比一個Like。稍嫌魚生種類少,但都好新鮮。幾力推介羊鞍,焗蠔,鹽燒海蝦。講真,好耐無食過好食o既羊鞍,滿屋算好有誠意,醃得好入味。另外推介芝士年糕,新鮮炸出o黎,熱騰騰的,食得好開心~ 結尾仲有得揀Movenpick 雪糕,有別於其他放題只有得揀Haagen Dasz。 總括嚟講,眾多放題餐廳中滿屋算係聯誼聚餐同吃貨o既一個好選擇。會再去!

魚生夠新鮮
  • 羊鞍
  • 燒牛舌
  • 芝麻雞翼
2015-09-01 5228 瀏覽
今晚我們去咗我們一家都比較鍾意嘅「滿屋」喺尖沙咀嘅分店食放題!由於每次嚟他們都會全場爆滿同有條長長嘅人龍排喺門口!所以我每次嚟都必定會一早預訂!他們供應嘅刺身款式種類比較多,同埋非常新鮮!師傅將個雜錦刺身拼盤堆砌得非常美觀,賣相非常吸引!油甘魚有好濃郁嘅魚香味,而且非常厚切!甜蝦好大隻同肥美,味道好鮮甜!北海道角螺非常爽口彈牙!壽司嘅款式都有好多款,不過我比較鍾意黑松露中拖羅壽司同柚子油甘魚壽司,黑松露中拖羅壽司嘅中拖羅肉質非常新鮮肥美同嫩滑,而且入口即溶!柚子油甘魚壽司嘅柚子將油甘魚嘅鮮味更加提升,係一個非常完美嘅配搭!海膽手卷嘅海膽非常新鮮甘香同軟滑!沙律亦有多款選擇,我比較鍾意牛油果日本蛋沙律,牛油果非常香濃軟滑,同鷄蛋夾埋一齊食,呢個配搭真係非常好!燒有機日本蕃薯仔係媽媽嘅至愛!他們將蕃薯嘅外皮燒得幾香脆,入面嘅蕃薯肉非常香甜軟滑!他們提供嘅款式種類超多!我仲有好多款式未試齊!所以我一定會再嚟食埋其他食物!最後每位都有一杯雪糕!
由於每次嚟他們都會全場爆滿同有條長長嘅人龍排喺門口!
所以我每次嚟都必定會一早預訂!
他們供應嘅刺身款式種類比較多,同埋非常新鮮!
師傅將個雜錦刺身拼盤堆砌得非常美觀,
賣相非常吸引!油甘魚有好濃郁嘅魚香味,
而且非常厚切!甜蝦好大隻同肥美,
味道好鮮甜!北海道角螺非常爽口彈牙!
壽司嘅款式都有好多款,
不過我比較鍾意黑松露中拖羅壽司同柚子油甘魚壽司
黑松露中拖羅壽司嘅中拖羅肉質非常新鮮肥美同嫩滑,
而且入口即溶!
海膽手卷嘅海膽非常新鮮甘香同軟滑!
沙律亦有多款選擇,
我比較鍾意牛油果日本蛋沙律,牛油果非常香濃軟滑,
同鷄蛋夾埋一齊食,呢個配搭真係非常好!
燒有機日本蕃薯仔係媽媽嘅至愛!
他們將蕃薯嘅外皮燒得幾香脆,入面嘅蕃薯肉非常香甜軟滑!
他們提供嘅款式種類超多!
我仲有好多款式未試齊!所以我一定會再嚟食埋其他食物!
最後每位都有一杯雪糕!
燒有機日本蕃薯仔
鐵板帆立貝
鹽燒海蝦
香草羊鞍
2015-08-19 4935 瀏覽
第一次同屋企人去,未入去之前已經見到長長人龍,相信質素唔會差,的確好食!入去坐卡位,四個人有點逼,但可以接受,到我地點野食,好快全部黎齊,有大量新鮮刺身,超甜三文魚,帶子,吞拿魚,甜蝦,入口清甜新鮮,仲叫左個鮮蟹粥,粥底好鎮滑,蟹又冇偷工減料,大大隻,鱈魚係我全晚encore最多既,因為好厚身之餘,啖啖魚油肉香,令我再三回味,另外,我發覺佢地冇cut過我單,叫几多就俾几多我地,真係好驚喜,再講,服務員態度都好,又nice, 所以全晚都食得好開心!總括黎講,我覺得食物質素好,如座位寬敞點1更好,服務員都好有服務水準,所以我屋企人都話再黎過!

• 烤鱈魚