2025-04-20
今次去咗大埔超級城嘅 滿屋日本料理,真心覺得又抵食又高質!選擇多到你諗唔到,早鳥同晚鳥仲有額外優惠,真係超值!刺身方面,真係亮點滿滿!有鮑魚、三文魚、甜蝦、帶子等等,全部都好新鮮,啲刺身每啖都鮮甜滑溜,食完想即刻再叫!🍣燒物方面,我最中意佢哋嘅燒羊架、蒜蓉燒生蠔同蒲燒鰻魚,燒得啱啱好,肉質嫩滑,香味撲鼻,真係一試難忘!🐑🦪 鐵板西冷牛扒竟然都係任食,食幾多都唔心痛,分分鐘回本!仲有 雞煲,份量係一人份,啱晒想試多幾款嘢食嘅人!其實而家佢哋每份食物嘅量都偏少,呢個設計真係好貼心,咁樣可以試多幾款唔同菜式,食到更滿足~當然,壽司、串燒、炸物 應有盡有,但款式實在太多,全部都講唔晒,總之每樣嘢都做到有質素!飲品方面,酒精飲品同普通飲品都係任飲,清酒同梅酒都有,啱晒唔同口味嘅人。🍶甜品方面,雪糕係無限供應,仲係 Movenpick 同 Haagen-Dazs!🍦 Movenpick 推介雲呢拿味,真係有雲呢拿籽,濃郁到不得了!Haagen-Dazs 仲有最新嘅柚子檸檬馬卡龍味,清新又有層次感,必試!