2016-05-01 1206 瀏覽
呢度以前係廣東燒味, 改左後都繼續賣燒味, 但亦都有茶餐廳的午餐, 幾多元化.周不時都跟同事黎Lunch. 一般的午餐由四十幾到五十幾蚊都有. 要算抵食, 可以話係叫燒味飯.單併才$43. 今日叫左個切雞飯. 加個例湯.先黎個湯, 呢度的湯好足料. 好抵飲. 嫌個飯只有一味雞. 叫呢個湯就好似加餸咁, 有粟米, 紅蘿蔔, 瓜等.  唔飲湯, 呢度的熱飲好似熱檸水, 佢個杯都好大杯. 抵.講下個切雞飯, 雞好滑, 唔un, 唔鞋. 好彩的話有時重可能有雞脾添.
單併才$43. 今日叫左個切雞飯. 加個例湯.
餐湯
切雞飯
題外話/補充資料: 溫馨提示, 呢度部份坐位頭頂的冷氣會滴水, 所以小心食食下會中頭獎...
2016-04-25
切雞飯
2016-04-10 766 瀏覽
途經灣仔,見到源記,都知係連鎖茶記,從未試過,今次入去一試,想點菜向侍應揮手,侍應全程黑口黑面走埋黎話:「講丫」,嚇到我以為入左黑社會個竇,點左個雲吞魚蛋河熱飲46,面黎到見到雲吞得一粒,哇唔係化,未試過雙拼雲吞會得一粒,雙拼仲要貴6蚊架喎,但係見到個侍應個樣衰成咁,我都唔會出聲,唯有唔再幫襯算,食物味道不過不失,奶茶還可以,比預期差少少,但服務就真係衰到加0一。
題外話/補充資料: 此處見聞一則:有個客問呢個黑口面侍應廁所在哪,侍應沒有回答,佢用最原始方法去答,佢 FING佢個頭去廁所個方向,跟住個客就可能唔識睇佢個身體語言,再問,侍應今次黑住面咁指住方向。唉,咁都得!
2016-04-10