2022-09-16 272 瀏覽
很久之前曾在這兒吃過一次早餐,覺得味道不錯,今天路過,就入內吃個下午茶。點了一碗雲吞粗麵,配冰檸檬茶。雲吞麵送上,先喝一口湯頭,鹹了一點。接着試試雲吞,雲吞很大,咬下去,質感不好,因為內饀以豬肉為主,蝦比較少,而且豬肉是實實的,蝦雖然爽口,但因份量少,所以這雲吞給人的整體感覺就是實實的一團肉,味道也是一般。最後試粗麵,麵質滑,沒有鹼水味,但是煮得有點過軟,不夠爽口。凍檸檬茶沒什麼特別,一般水準。店內有男女店員各一,女店員少說話多做事,工作勤快,男店員喜歡說話,有點嘈吵。看來這點最大的亮點就是價錢便宜。
點了一碗雲吞粗麵,配冰檸檬茶。
凍檸檬茶沒什麼特別,一般水準。
看來這點最大的亮點就是價錢便宜。
2022-05-02 207 瀏覽
第一次食 叫外賣 個牛肚河真係惡夢個牛肚係一打開就聞到怪味而且係深黑色嘅牛肚 係未擺左幾日架 救命最後都嘗試食下 真係食一啖即刻嘔返出黎成碗河粉都係呢個味道 最後成碗都無食
第一次食 叫外賣 個牛肚河真係惡夢
個牛肚係一打開就聞到怪味
而且係深黑色嘅牛肚 係未擺左幾日架 救命
最後都嘗試食下 真係食一啖即刻嘔返出黎
成碗河粉都係呢個味道 最後成碗都無食

2021-11-10 215 瀏覽
開舖食到现在..但越食越不级前一次!但反而越來越多人!有時香港食店就係咁.只看到價錢不不乎品質.而附近又沒有類似的食粉麵店.所以不難估計到有這一景像.今日到來已相隔了半年.希望有改善..........甚料.每況越下.你见到連買相都無麻!!!真失望~想問他,我叫牛腩麵($29)不是淨麵.將筷子搞下才見到碎濕濕的牛.可能見識到一分錢一分貨的水準. 麵還過得去最少都爽.不過食完後我足足飲了一日水.如要到此一食,必需有此心理準備才來挑戰!!!

放完工只想求其食碗麵見呢度環境闊落,價錢優惠落單員工效率快,麵好快上枱味道尚可,廿幾蚊不要求多填飽肚就算諗住靜靜地睇下新聞,聽住電視機聲浪送麵不知夥記做漏甚麼自認老闆的男士大大聲話個伙記,一直吟,伙記默默工作,似見怪不怪。但是老闆好嘈,不停重覆重覆話伙記令人厭煩下次都係外賣好過有老闆駐守的工作地方壓力也會倍增吧
放完工只想求其食碗麵
見呢度環境闊落,價錢優惠
落單員工效率快,麵好快上枱
味道尚可,廿幾蚊不要求多
填飽肚就算
諗住靜靜地睇下新聞,聽住電視機聲浪送麵
不知夥記做漏甚麼
但是老闆好嘈,不停重覆重覆話伙記
令人厭煩
下次都係外賣好過
有老闆駐守的工作地方
壓力也會倍增吧
2021-09-19 197 瀏覽
餐廳老闆不停喺度粗口鬧員工,係完全冇一秒停過,令食客都覺得心情壓抑,甚至乎以為佢鬧食客添。仲要個老闆係戴唔防菌口罩,即使員工防疫做得幾好丶食物味道好都會令食客卻步!
2021-02-13 392 瀏覽
門口裝修得好光猛,令人眼前一亮🤩入到去,座位好闊落,兩旁係卡位,中間就係普通枱櫈🪑唔會好逼自己一個人食都可以坐卡位,好似有自己嘅私人空間🥳環境黎講真係好ok👍🏻==============================🍜 港城粉麵茶餐廳 (天悅廣場)📍 長沙灣元州街162-188號天悅廣場地下A5號舖⏰ 星期一至日 06:00 - 23:45==============================1️⃣【沙嗲牛肉米粉】$29本身個餐係配公仔麵,不過想食得健康啲就轉左米粉😜沙嗲牛肉🐮就差咗啲,牛肉本身無味,吵嗲醬偏咸、無花生味🥜不過勝在份量夠多,都偏大塊😋米粉就普通,比普通茶餐廳仲差啲🤏🏼整體麻麻地,唔太推介😥(🔥怒食指數:6/10).2️⃣【炒蛋、牛油厚多士】跟餐附送多士幾好🥪夠脆同熱,仲可以自己搽牛油,就唔擔心搽多咗或者少咗😋(🔥怒食指數:8/10).3️⃣【熱阿華田】跟餐附送華田唔會太甜,啱啱好😚奶、水同阿華田嘅比例都剛好同埋佢其他飲品都幾好,飲品方面真係唔差👍🏻(🔥怒飲指數:8/10)==============================🔥評分:環境:8/10 味道:7.3/10
門口裝修得好光猛,令人眼前一亮🤩
入到去,座位好闊落,兩旁係卡位,中間就係普通枱櫈🪑唔會好逼
🍜 港城粉麵茶餐廳 (天悅廣場)
📍 長沙灣元州街162-188號天悅廣場地下A5號舖
⏰ 星期一至日 06:00 - 23:45
1️⃣【沙嗲牛肉米粉】$29
本身個餐係配公仔麵,不過想食得健康啲就轉左米粉😜
米粉就普通,比普通茶餐廳仲差啲🤏🏼
整體麻麻地,唔太推介😥
(🔥怒食指數:6/10)
2️⃣【炒蛋、牛油厚多士】跟餐附送
(🔥怒食指數:8/10)
3️⃣【熱阿華田】跟餐附送
華田唔會太甜,啱啱好😚奶、水同阿華田嘅比例都剛好
同埋佢其他飲品都幾好,飲品方面真係唔差👍🏻
(🔥怒飲指數:8/10)
🔥評分:
環境:8/10
味道:7.3/10
性價比:9/10
總分:8.1/10
2021-01-11 230 瀏覽
#fafafoodblog粉麵 #fafafoodblog長沙灣 🍴牛雜飯 🍚🐂D飯都算多 熱辣辣 牛雜數量少 但每件都大 所以計番係正常 size . 牛腸幾肥味 金錢肚比較多 d幾爽口 仲有牛蒡同牛肺都醃得入味 再加 d辣油 整體都唔錯 👍🏻#牛雜 #粉麵 #牛什Score 平均分 <7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#港城粉麵茶餐廳 長沙灣元州街162 至188號天悦廣場地下A5 號鋪~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog長沙灣=====================🙂温馨提示🙂Fb like左 page都睇唔到<通知> 若果大家想睇到多d唔同既美食 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻除左like 請做多一個步驟 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First&#
🍴牛雜飯 🍚🐂

#牛雜 #粉麵 #牛什
Score 平均分 <7/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#港城粉麵茶餐廳
長沙灣元州街162 至188號天悦廣場地下A5 號鋪
~~~~~~~~~~~~
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2020-12-17