2007-10-02 17 瀏覽
間舖開張咗一般段時間都未幫襯過, 因隔離間茶餐廰以前食開....同d老細熟熟地....唔係咁好意思入隔離間舖, 今次從另一邊行經去避! 間舖頭幾乾淨企理! 見佢地d小菜款式又多又特別! 今次試了魚湯什菜煲及詁梅豬手煲! ok喎! 什菜煲d粉絲索咗d湯又幾好味又大煲!又菜又菇又蝦米仔又魷魚鬚! 個豬手又淋又有d話梅酦酸地ok 喎! 好過公園對面個間金x!人又多又迫又唔好食! 老公都話比80分喎! 下次可再試其他特別菜式!ok o既話可以成為我地o既飯堂(有時懶唔煮飯)!
ok o既話可以成為我地o既飯堂(有時懶唔煮飯)!
2007-10-02 4 瀏覽
這間店是友人推介的,豬脾骨真係勁好味!!少少辣而且又好香!!湯同飯都任點,值得一試!!仲有點左碟口水雞,第一次食,好得意!辣辣地,碟野又唔係完全熱,唔知係唔係凍食既呢?
這間店是友人推介的,
豬脾骨真係勁好味!!
少少辣而且又好香!!
湯同飯都任點,
值得一試!!

仲有點左碟口水雞,
第一次食,好得意!
辣辣地,碟野又唔係完全熱,
唔知係唔係凍食既呢?
2007-08-30 9 瀏覽
這裡有很多很多特色小菜呢!! 胡椒蝦很惹味, 還有豬脾骨一定要推介給大家, !! 小菜只是40-60, 大眾化, 而且每人會奉送老火例湯, 值得一試! 還有很多其他小菜, 有待試試!
最近~與同事們都在找新的吃飯地方~結果找到了這間食店~我們吃過第一次之後~就決定每次吃飯都會來這裡了~~!!原因~~便宜~舒適~可看電視~美味~~我們發覺~每天來這裡吃下午茶餐~吃足一個月也試不完~~!!呵呵~~!!!!炒麵飯特別好吃~~不過~炒麵則較碎~~!!!這食店是同區的食店中~最值得光顧的一間食店~!!詳細的食物不介紹了~因為我每次返工放食飯~也選擇不同的食物~
最近~與同事們都在找新的吃飯地方~
結果找到了這間食店~
我們吃過第一次之後~
就決定每次吃飯都會來這裡了~~!!
原因~~
便宜~
舒適~
可看電視~
美味~~
我們發覺~
每天來這裡吃下午茶餐~
吃足一個月也試不完~~!!呵呵~~!!!!

炒麵飯特別好吃~~
不過~炒麵則較碎~~!!!
這食店是同區的食店中~
最值得光顧的一間食店~!!

詳細的食物不介紹了~
因為我每次返工放食飯~
也選擇不同的食物~
2007-05-02 22 瀏覽
有晚星期五在教會開完會,而女朋友又剛放了晚學,於是一齊食宵夜。算是隨意的在教會附近找了一間較為光猛乾淨的,坐下簡單的叫了一客半隻的香酥鴨和老闆介紹的一道腐竹菜胆,兩份食。個香酥鴨一望就知不夠半隻,而且不夠脆,有點芋頭多個鴨好多的感覺,普通了點。反而果道腐竹菜胆幾好食喎,個汁好似酒樓飲宴的菜餚質素,還有少少瑤柱,而可能腐竹和菜都是我倆的喜愛,所以好快清碟。但伙記不太老實,又不告訴我們晚飯白飯是任食的,又不送給我們該有的例湯,還有牆上的廣告話每客人都有一粒炸雪米糍,但伙記說優惠期已過,真有點洩氣,不過眼見的地方都算是乾淨,而我們又只是食宵夜,算數啦!