2023-09-23 472 瀏覽
港式漢堡包style🍔漢堡size一般,夠當下午茶,正餐就未必夠。左邊招牌添福漢堡$30,右邊雙層豬柳芝士漢堡包$20,差十蚊分別唔大。但講真,豬柳強都係鍾意食m字頭果間。夜晚六點幾已經話賣晒炸雞髀唯有試下雞全翼$20/2隻即炸夠脆夠香口,size唔錯都抵食

夜晚六點幾已經話賣晒炸雞
唯有試下雞全翼$20/2隻
即炸夠脆夠香口,size唔錯都抵食
2022-09-03 1876 瀏覽
路過支持添福小店💛~炎炎夏日揀左墨西哥雞卷同嗌咗兩杯嘢飲番上車嘆🤣1️⃣墨西哥雞卷 $22依款墨西哥雞卷係凍嘅~墨西哥餅皮食落口感鬆軟~中間包左幾大舊雞肉、爽脆嘅青瓜同生菜🥬幾足料~雞肉唔會乾柴微辣,蔬菜配沙律醬食落口感唔錯,沙律醬份量適中~😋👏🏻2️⃣凍荔枝梳打 $20依款荔枝梳打飲落荔枝味都幾重個base係七喜~配有好多椰果肉~要撈勻飲先冇咁甜~味道都唔錯~👏🏻👏🏻!3️⃣凍朱古力牛奶 $20依杯凍朱古力牛奶🥛飲落甜度都適中但朱古味就唔算濃~去到最後好淡口~唔太推薦🥹
路過支持添福小店💛~
炎炎夏日揀左墨西哥雞卷同嗌咗兩杯嘢飲番上車嘆🤣

1️⃣墨西哥雞卷 $22

2️⃣凍荔枝梳打 $20

3️⃣凍朱古力牛奶 $20

2022-08-03 1216 瀏覽
開張好久的小店 買得都是最原始的味道港式的漢堡 基本的餡料和醬汁反而比連鎖店的更真材實料漢堡的大小剛剛好比手掌少點點 當下午茶不錯的芝士黑椒牛肉漢堡肉扒都是自家調味和製作帶點少許的黑椒辛辣味搭配基本的番茄醬 芝士是半融狀態合在來吃 口感剛剛好鹹中帶酸的味道 不會太過膩口
開張好久的小店 買得都是最原始的味道

搭配基本的番茄醬
芝士是半融狀態
合在來吃 口感剛剛好
鹹中帶酸的味道 不會太過膩口
廿幾蚊一個巨無霸🍔廿幾蚊一個巨無霸🍔廿幾蚊一個巨無霸🍔(重要既野要講3次!!!)落order即整 等左幾分鐘就到手熱辣辣 超足料既漢堡包🤩舊牛漢堡自家製作 好厚勁juicy充滿牛味 好正👍🏻👍🏻仲有番茄同菜都好新鮮 一定唔會好似金色彎左個對門咁 又霉 d肉又死實實 真正既超值 所以約左朋友食野之前都忍唔住自私食左一個先 之前試過薯條都好正 係粗薯 又係即叫即炸 超熱🔥好推薦薯條愛好者去試試~係一間食完會掛住既漢堡👍🏻👍🏻
廿幾蚊一個巨無霸🍔
(重要既野要講3次!!!)

係一間食完會掛住既漢堡👍🏻👍🏻
2022-05-11 1515 瀏覽
平時搭巴士都經過呢間舖, 望到之前生意都ok, 呢排就好似大不如前,唔知咩原因呢! 唔洗排隊就即管試試。 本來都幾期待,media講到好好味咁。因為第一次幫襯,真係比個女收銀員嚇死,形容一下收銀員是整頭金色頭髮,身形比較巨型的,我一如以往的正常地叫餐, 一黎就好似得罪左佢咁,佢不斷勁惡勁大聲咁問 "咩話" " 咩話" 勁冇禮貌, 跟住佢講比幾錢既時候突然勁細聲, 聽唔清楚, 就同佢確認一次, 佢即刻勁惡咁覆我, 今次終於聽到幾錢, 癡線, 完全唔知佢發生咩事。一般出街都好難經歷到咁瘋癡既遭遇, 咁簡單既流程都突然變得恐怖。 跟住肥收錢員即時跟2個同事傾偈, 講左幾句即刻行埋一齊咬耳仔, 講完3個人即刻望住我,其實簡簡單單買個外賣, 佢地需要搞咁多野咩。 講番食物質素, 我叫左巨無霸+薯條 , 不偏不倚地評論, 塊牛肉偏乾, 雖然係粗薯條, 但都炸得幾硬下, 結論係唔啱我口味,但呢個價錢都唔算太貴, 所以性價比屬於一般。第一次幫襯呢間店舖既最深處印象係女收錢員好惡好冇禮貌, 好鐘意搞小動作, 未幫襯過既奉勸唔好幫襯, 因為你唔熟佢地餐牌, 絕對*唔可以問*, 否則會有恐怖既後果, 食物

" " 咩話
" 勁冇禮貌, 跟住佢講比幾錢既時候突然勁細聲

,但呢個價錢都唔算太貴, 所以性價比屬於一般。

, 因為你唔熟佢地餐牌, 絕對*唔可以問*
, 否則會有恐怖既後果, 食物果d我已經冇咩印象了。

2022-02-17 1869 瀏覽
深水埗有間本土小食店,專賣港式漢堡包🍔都幾多人幫襯💛今日試左個巨無霸$28同菠蘿牛堡$30,兩個包嘅餡差唔多,只係蕃茄同菠蘿嘅分別🍅🍍我就中意🍍多D🤤塊漢堡扒唔算好大塊,不過好厚身!咬落有汁,好jucy😋蔬菜新鮮爽脆,配少少千島醬,食曬成個包都唔覺膩👏🏻不錯~~佢嘅炸雞髀都好出名!下次要試埋先🍗
2021-08-02 3622 瀏覽
天氣忽然涼涼哋,我哋忽然包癮起,所以今晚就嚟到位於深水埗嘅「添福小食」。舖仔細細只做外賣,但舖頭外觀都經過精心裝飾,旁邊鐵閘更有一幅靚靚油畫,有興趣嘅朋友記得過嚟打埋卡啦。💛因為我哋本身唔太肚餓但又想食漢堡嘅關係,所以就只叫咗個「芝士黑椒牛肉漢堡」🍔一齊食😋。即叫即做等咗大約10分鐘,漢堡外表唔算特別,但一淡咬落去就知道唔簡單😆,手打牛肉漢堡扒🥩細嫩多汁,但同時又保留到小許筋肉,做到真正手打牛肉嘅應有口感👍,芝士熱溶於肉面,再加埋黑椒汁同埋少許茄醬, 輕微酸酸辣辣,惹味又醒胃。👏👅

2021-08-01
芝士黑椒牛肉漢堡
👍🏻黑椒芝士牛肉漢堡 $24手打漢堡扒夠厚身,食落幾Juicy👍🏻口感偏淋黑椒味同洋蔥味好出,好香😋😋芝士就唔算濃郁,個人覺得唔加都得全部即叫即整,熱辣辣👍🏻味道:9/10性價比:9/10-👍🏻雞扒包 $20雞扒好厚身,肉嫩又有肉汁😛😛塊雞皮仲煎到燶邊脆卜卜!配埋千島醬,又幾夾喎😋味道:9/10性價比:9/10-📍#添福小食深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #美食 #香港美食 #外賣 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #深水埗 #深水埗美食 #深水埗好去處 #深水埗打卡 #太子美食 #深水埗小食 #添福 #漢堡 #漢堡包
👍🏻黑椒芝士牛肉漢堡 $24
手打漢堡扒夠厚身,食落幾Juicy👍🏻口感偏淋
黑椒味同洋蔥味好出,好香😋😋
芝士就唔算濃郁,個人覺得唔加都得
全部即叫即整,熱辣辣👍🏻
味道:9/10
性價比:9/10

👍🏻雞扒包 $20
雞扒好厚身,肉嫩又有肉汁😛😛
塊雞皮仲煎到燶邊脆卜卜!
配埋千島醬,又幾夾喎😋
味道:9/10
性價比:9/10

📍#添福小食
深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖

• 黑椒芝士牛肉漢堡
  • 雞扒包
2021-07-05 1577 瀏覽
深水埗真係好多好野食本身自己係勁鍾意食雞髀聽人講呢間雞髀係勁好食所以去買野之前就黎左呢間試下!!星期六下午都要排10人左右不過收銀都好快比完錢等左10分鐘就有得食留意返小店係冇提供堂食我都係行埋一邊搵個無咩人既位置食~好在對面馬路都唔太多人可以偷偷地食雞髀係勁勁勁大隻!外皮炸到脆卜卜估唔到入邊仲係勁Juicy同埋好入味!真係唔怪得咁多人推介!漢堡包🍔係水準作! 不過真係有少少難影~特飲正常好飲仲要幾平如果有得堂食真係會方便好多 下次仲有其他小食想試!
深水埗真係好多好野食
本身自己係勁鍾意食雞髀
聽人講呢間雞髀係勁好食

所以去買野之前就黎左呢間試下!!

星期六下午都要排10人左右
不過收銀都好快
比完錢等左10分鐘就有得食
留意返小店係冇提供堂食
我都係行埋一邊搵個無咩人既位置食~
好在對面馬路都唔太多人可以偷偷地食

雞髀係勁勁勁大隻!
外皮炸到脆卜卜
估唔到入邊仲係勁Juicy同埋好入味!
真係唔怪得咁多人推介!

漢堡包🍔係水準作! 不過真係有少少難影~
特飲正常好飲仲要幾平

如果有得堂食真係會方便好多
下次仲有其他小食想試!
15 分鐘 (外賣自取)
2021-06-07 1221 瀏覽
碌電話又搵到新野試啦,添福出左post 有新野,爆爆珠乳酸梳打,一睇我就好想試,咁啱街坊去完魚街,咪叫佢幫我買杯外賣囉XDD一買左掛住飲,唔記得影,飲飲下先記得XDD唔...點講呢? 一入口係冰涼汽泡,跟住乳酸既酸酸甜甜,會忍唔住用條脷料D 珠珠,再一野咬爆佢XDD珠珠入面既乳酸係口入面爆發,非常好玩,本身好鍾意食三文魚子呀蟹子呀哩類咬爆好味食物既我非常開心XD下次要加多份珠!!!!其實一間店要持久營運,除左要保持水準,推陳出新比D 新意刺激下客人都係必須既.
碌電話又搵到新野試啦,
添福出左post 有新野,

爆爆珠乳酸梳打,
一睇我就好想試,
咁啱街坊去完魚街,
咪叫佢幫我買杯外賣囉XDD
一買左掛住飲,唔記得影,
飲飲下先記得XDD
爆爆珠乳酸梳打

唔...點講呢?
一入口係冰涼汽泡,
跟住乳酸既酸酸甜甜,
會忍唔住用條脷料D 珠珠,
再一野咬爆佢XDD
珠珠入面既乳酸係口入面爆發,
爆爆珠乳酸梳打

非常好玩,
下次要加多份珠!!!!
其實一間店要持久營運,
除左要保持水準,
推陳出新比D 新意刺激下客人都係必須既.
2021-06-05
2021-06-03 1126 瀏覽
聽聞有一間好出名嘅黃店 啲嘢好好食尋日咁啱沿途經過見到我哋就一於去試吓呢間「添福小食」睇個樣有啲似紅磡時新漢堡果種佢最多人叫嘅係黑椒牛肉漢堡我揀左芝士黑椒牛肉漢堡$25 佢完全唔係我食開勁多黑椒汁果種而係塊牛肉落咗d黑椒去整果種,塊漢堡好厚,其實呢個價錢性價比係高嘅不過個人黎講就唔係好鍾意呢種最普通嘅芝麻包,同落茄汁我覺得好失色,而且可以加返d洋蔥夾住食冇咁齋就好喇🥲炸燒賣好脆 $12 杯黑糖鮮奶$20 又係好好味希望長做長有啦💪🏻
聽聞有一間好出名嘅黃店 啲嘢好好食
尋日咁啱沿途經過見到
我哋就一於去試吓呢間「添福小食」
睇個樣有啲似紅磡時新漢堡果種

• 芝士黑椒牛肉漢堡
  • 炸燒賣
  • 黑糖鮮奶
2021-06-02 2083 瀏覽
又到群抽時間啦,今日想食添福,咪打算買埋比老細A 同B 囉,點知買左老細A話唔返鋪頭喎,算數,我自己食埋佢XDD今日買左兩個芝士牛肉漢堡-->原本一個比老細A,一個比男人.一個添福巨無霸-->老細B 既一個墨西哥雞卷-->我既,咁老細A 唔返黎,我咪食左佢個包先囉,芝士黑椒牛肉漢堡,返到鋪扁左d,又局左d 水氣,但切開一睇,原來個漢堡咁厚肉,仲見到洋蔥係入面,咬落去,有芝士有茄醬有肉汁同肉肉,好味呀,我老細唔返鋪真係蝕啦XD巨無霸秒間被消失左....今日張相有d 樣衰XDD墨西哥雞卷,結果變左宵夜,墨西哥薄餅包住雞肉,青瓜同沙律醬,宵夜食或減肥食啱,飽肚等黎唔太滯,雞肉煎過,青瓜爽脆,沙律醬酸咪咪,依家大熱天時凍食係啱曬.隻豬又吼住曬
又到群抽時間啦,
今日想食添福,

咪打算買埋比老細A 同B 囉,
點知買左老細A話唔返鋪頭喎,
算數,我自己食埋佢XDD
今日買左兩個芝士牛肉漢堡-->
原本一個比老細A,一個比男人.
一個添福巨無霸-->老細B 既
一個墨西哥雞卷-->我既,

咁老細A 唔返黎,我咪食左佢個包先囉,
芝士黑椒牛肉漢堡,
返到鋪扁左d,又局左d 水氣,

黑椒牛肉芝士漢堡

但切開一睇,原來個漢堡咁厚肉,

仲見到洋蔥係入面,
咬落去,有芝士有茄醬有肉汁同肉肉,
好味呀,我老細唔返鋪真係蝕啦XD

巨無霸秒間被消失左....今日張相有d 樣衰XDD

墨西哥雞卷,
結果變左宵夜,墨西哥薄餅包住雞肉,
青瓜同沙律醬,
宵夜食或減肥食啱,飽肚等黎唔太滯,
雞肉煎過,青瓜爽脆,沙律醬酸咪咪,
依家大熱天時凍食係啱曬.

隻豬又吼住曬

2021-05-30
  • 芝士黑椒牛肉漢堡
2021-05-23 652 瀏覽
今日放假出深水埗,去咗添福小食支持小店。大約下午4:00大約有幾個人等緊外賣。去到點餐落單的妹妹好有禮貌,我哋點咗巨無霸、黑椒牛肉漢堡、炸雞髀、黑松露薯條和三款飲品。巨無霸和黑椒牛肉漢堡好有香港地道味道,手剁牛肉口感豐富。炸雞髀炸起熱辣辣🍗帶點兒時快餐店味道。薯條夠粗夠脆加埋個黑松露醬更加美味。飲品點了榛子咖啡、蜂蜜柚子茶、百香果梳打大大杯啱晒夏天飲,我哋三個人都覺得好好味,最緊要係又抵食又用心。支持下年青人,自己都開心😃未來都係年青人世界嘛💪🏻💪🏻👍🏻👍🏻
今日放假出深水埗,去咗添福小食支持小店。

巨無霸、炸雞髀、黑椒漢堡
2021-05-23
下午茶
巨無霸、炸雞髀、黑椒漢堡
2021-05-11 920 瀏覽
上月添福火燭,損毀嚴重,全店休業重新裝修更換器材.事隔一個月哩幾日終於重新開張~街坊我更係要黎支持下啦.影個餐牌比我老細睇下食乜先~一個要巨無霸,一個要雞扒包,另一個要黑椒牛堡,我就要食佢地既照牌炸雞脾同菠蘿梳打啦~哩度既漢堡飽冇鬼佬漢堡咁大個,細個d,食完仲食得落薯條架.簡簡單單,就係自家製黑椒漢堡肉同茄汁,哩個留返男人宵夜食既,佢仲招積到焗返熱個包,係雪櫃搵埋酸瓜一齊食XDD添福巨無霸都唔係真係好大巨.女仔都食得曬既, 有生菜蕃茄同車打芝士, 細食既老細a話夠飽.雞扒包超多汁,係千島沙律醬,連埋d 雞扒一啖咬落去,超好食,我老細b係咁話正,叫我再去買,我老細屋企做飲食.個咀都幾奄尖架.到我既大大隻炸脾啦,雖然拎到返公司再等到食都有D 時間,但炸脾仍然香脆,有汁,而且調味恰到好處.配埋菠蘿梳打,唔太甜,仲有D 粒粒係入面.顏色靚又好味,感覺好似細個飲既雜果賓治咁,好似放緊假咁,好RELAX....
上月添福火燭,損毀嚴重,
全店休業重新裝修更換器材.
事隔一個月哩幾日終於重新開張~
街坊我更係要黎支持下啦.

影個餐牌比我老細睇下食乜先~

一個要巨無霸,一個要雞扒包,
另一個要黑椒牛堡,
我就要食佢地既照牌炸雞脾同菠蘿梳打啦~
雞脾,雞扒包,巨無霸,黑椒牛堡

哩度既漢堡飽冇鬼佬漢堡咁大個,
細個d,食完仲食得落薯條架.

黑椒牛肉漢堡

簡簡單單,就係自家製黑椒漢堡肉同茄汁,
哩個留返男人宵夜食既,
佢仲招積到焗返熱個包,
係雪櫃搵埋酸瓜一齊食XDD

添福巨無霸

雞扒包超多汁,係千島沙律醬,
連埋d 雞扒一啖咬落去,超好食,

我老細b係咁話正,叫我再去買,
我老細屋企做飲食.個咀都幾奄尖架.
到我既大大隻炸脾啦,
雖然拎到返公司再等到食都有D 時間,
但炸脾仍然香脆,有汁,而且調味恰到好處.
配埋菠蘿梳打,唔太甜,仲有D 粒粒係入面.
顏色靚又好味,感覺好似細個飲既雜果賓治咁,
好似放緊假咁,好RELAX....

菠蘿梳打

2021-05-07
  • 黑椒牛肉漢堡
  • 雞扒包
  • 添福巨無霸
  • 炸雞脾
2021-04-17 866 瀏覽
喺深水埗見完客經過楓樹街遊樂場一望對面就見到一間小食店,本身口痕諗住求其買燒賣咬下,望多兩望,最後俾佢個雞扒burger吸引住。。賣相如圖,貌似平平無奇,一咬落去個個雞扒出奇地多汁,一d都唔乾,個飽夠軟熟!呢個價錢好過金拱門多多聲

呢個價錢好過金拱門多多聲