2020-07-31 30 瀏覽
大家行開深水埗都可以試吓呢間外賣漢堡店🍔 主打港式漢堡,味道都幾好😚 由於order係即叫即整,所以基本上長期排長龍,如果夜去更有機會好多食物都賣晒🤧⠀🌯 墨西哥雞卷 $20 (凍食)呢個係第一次去時唯一賣剩嘅種類,本身諗住又凍食仲要賣剩一定麻麻地🤨 點知勁驚喜😣 雖然係凍食但雞肉嫩滑,完全冇乾爭爭嘅感覺😌 沙律醬同雞卷好夾,不過就唔係好關墨西哥事😂🍔 黑椒牛肉漢堡 $21呢個係我第二次去先食到,麵包烘到熱辣辣而且帶有煙韌😙 手打牛肉咬落去有汁,煎得啱啱好唔會韌,而且入面仲有洋蔥粒,成個口感不錯😌 醬汁就普通茄汁~另外都有叫燒賣魚蛋呢啲小食,唔算太特別,一試無妨,都係包類比較出色😙

🌯 墨西哥雞卷 $20 (凍食)

🍔 黑椒牛肉漢堡 $21

2020-07-25 59 瀏覽
呢間相信唔需要我多介紹,就係添福小食,佢出名就係手打牛肉漢堡,所有既野食都係即叫即製,價錢又平民化👍所以,成日都會叫到人龍係到排隊。✨Special: 食物即叫即製!💓芝士牛肉漢堡🍔 $24:芝士好快溶化,包好軟熟,手打牛肉味明顯又Juicy,帶黑椒香,食落唔會覺得死實實。💓炸🍟 $19:薯條可配黑松露醬、茄汁或芝士醬,價錢有差少少。粗身薯條即炸,外層微微脆,啖啖薯肉。味道:⭐⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐⭐等候時間:10分鐘

✨Special: 食物即叫即製!

味道:⭐⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐⭐⭐
等候時間:10分鐘
芝士牛肉漢堡+炸薯條
芝士牛肉漢堡
荔枝梳打
2020-07-24
10 分鐘 (外賣自取)
芝士牛肉漢堡+炸薯條
芝士牛肉漢堡
荔枝梳打
  • 芝士黑椒牛肉漢堡
2020-06-21 378 瀏覽
去開太子想食d野就走左去呢間小食店, 六點幾都仲有人排隊. 落完單即叫即整, 本來想試埋個芝士薯條但食唔晒. 單叫左個黑椒牛肉漢堡, 拎上手熱辣辣, 包係軟身, 手打牛肉有厚度, 整得啱啱好唔會un, 咬落去有d汁. 溝埋d洋蔥粒係牛肉入面,出面仲有番茄汁, 好快就食晒成個, 正
2020-06-01 295 瀏覽
Tim Fook is a very traditional take-away tuck shop located opposite to Maple Street Playground. It’s famous for their signature handmade burger.I got this Cheese Burger as a light lunch. Even though there were quite a number of people queuing for food, waiting time was shorter than expected. This Tim Fook Cheese Burger bought so much joy on a rainy Saturday! The beef was made with deliciously flavored minced beef, not your ordinary beef patty! The cheese and ketchup made superb dressing.I would
Cheese Burger

I would definitely visit again for the burger, also the fries and drinks when the Maple Street Playground is open again (so that I can eat there more comfortably instead of gobbling the burger on the street).
2020-05-30
2020-05-05 420 瀏覽
頭盔:食嗰陣好肚餓,Hunger is the best sauce 😋牛肉漢堡:由長沙灣買外賣返到大角咀,竟然溫度仲可以係暖粒粒,我自己將塊芝士擺落去,仲可以係溶到嫁😍 值得讚嘅位係,牛肉其實都有返咁上下厚度,但係咬落去見到裏面都係熟得啱啱好(tender pink )唔會太乾身,有肉汁ga!炸雞全翼:外皮揸得金黃食唔再講,裏面啲肉都唔會乾身,食落好香。好少何會搵到鍾意食嘅炸雞翼😋蜂蜜柚子茶:味道配埋上面兩樣食物,都唔會太甜,飲完感覺都清新嘅😌 同埋真係夠大枝🙃👍🏻

(tender pink
)唔會太乾身,有肉汁ga!
炸雞全翼

蜂蜜柚子茶
2020-05-02
外賣自取
  • 炸雞全翼
2020-04-20 415 瀏覽
正如圖示一樣其實每樣嘢都唔貴,手工漢堡都係二十幾蚊,我貪心地仲加咗芝士!啲肉無花無假,仲超香肉味,麥當奴個塊漢堡扒真係無得比,所以無理由唔幫襯添褔!全場都係即叫即整,保證食物熱辣辣,所以如果多人要食好嘢真係要比啲心機等!今日仲好好運有炸燒賣(聽聞成日賣哂!!!)炸燒賣入面啲餡超彈牙,唯一美中不足係偏鹹咗少少,重口味既人應該會超鐘意!因為無位,所以去隔離公園食,啲相影得唔係好靚!但你地試過就知道值得再去!趁住依家疫情算少咗人排隊,快啲去買😂😂

趁住依家疫情算少咗人排隊,快啲去買😂😂

2020-02-27
  • 黑椒牛肉漢堡
  • 炸燒賣
呢間港式漢堡好出名,之前特登去左2次都撞正冇開,終於比我第三次去嘅時候買到~一黎當然就要買佢個招牌巨無霸同好出名嘅椒鹽燒賣啦!至於飲品方面,見到有個叫菠蘿士多啤梨梳打,覺得好新奇就叫左黎試下當時去到都係開左舖半個鐘左右,但都已經有4個人排我前面,都真係好受歡迎!等左大約3個字之後,新鮮滾熱辣嘅食物就到齊喇但由於添福只係做外賣,所以我同男朋友拎左d野去對面球場d看枱橩度食。個添福招牌巨無霸一咬落去覺得好重黑椒牛肉味,d菜又好fresh,加埋一齊唔會覺得好膩或者好濟。我好中意就係添福有加左d洋蔥粒落去個牛扒度,令到個burger好惹味。2分鐘已經成個漢堡都消滅左惹味多汁添福招牌巨無霸之後就到椒鹽燒賣,呢個真係不得不推我以前食過第二度嘅炸燒賣,覺得真係好難食,搞到我對呢樣小食有陰影。但呢個椒鹽燒賣真係好好食,個皮係脆,但d魚蓉仲係淋得黎有彈性,加埋椒鹽味真係冇得頂外脆內軟有彈性椒鹽燒賣d食物真係幾好食,不過個飲品就有少少失望。可能係因為我期望會係新鮮水果打出黎,但原來係菠蘿味梳打溝士多啤梨味甜醬其實就唔難飲,不過因為同期望有d落差就會扣左少少分。整體而言,我覺得呢間真係平民天堂,食物款式都算

等左大約3個字之後,新鮮滾熱辣嘅食物就到齊喇

2分鐘已經成個漢堡都消滅左

惹味多汁添福招牌巨無霸

之後就到椒鹽燒賣,呢個真係不得不推

椒鹽燒賣
外脆內軟有彈性椒鹽燒賣

d食物真係幾好食,不過個飲品就有少少失望。

其實就唔難飲,不過因為同期望有d落差就會扣左少少分。

整體而言,我覺得呢間真係平民天堂,食物款式都算多之餘,價錢真係好抵。
一定會再黎支持!
菠蘿士多啤梨梳打
2020-03-01
10 分鐘 (外賣自取)
椒鹽燒賣
2020-04-12 337 瀏覽
好味嘅嘢要等 好味又靚嘅炸雞髀就更加值得等!好耐無食過高質素嘅炸髀 一係唔新鮮 一係粉太厚依間炸髀真係世界級 忍唔住拎番屋企加餸有啲地方炸髀雖然正 但太細隻 唔好肉地 添福嘅炸雞髀大大隻 係成隻雞髀扒連骨拎去生炸 所以要等大概15分鐘 但一拎到 咬落去極juicy 又唔會感覺油膩 味道唔會太咸 你會覺得等幾耐都值得 平時食炸髀都幾怕皮還皮 肉還肉 食到好狼狽 但依度嘅炸髀 脆爆外皮緊緊痴住嫩滑嘅雞肉 每一啖都係享受而且 等待食物嘅牌仔都好有良知 值得推薦!臨走買多份燒賣,正呀!
好味嘅嘢要等 好味又靚嘅炸雞髀就更加值得等!

好耐無食過高質素嘅炸髀 一係唔新鮮 一係粉太厚
依間炸髀真係世界級 忍唔住拎番屋企加餸

而且 等待食物嘅牌仔都好有良知 值得推薦!
臨走買多份燒賣,正呀!
2020-03-06
2020-03-26 299 瀏覽
早前睇港台節目介紹時新,忽然記起之前幫襯過嘅添福小食,兩間都係賣港式漢堡嘅名店,兩間都係良心小店。添福喺運動初期就表態話唔做黑警生意,結果畀藍屍猛烈攻擊,之後當然又畀黃絲瘋狂懲罰,所以有一陣子生意好到不得了,日日大排長龍。我會用 “三顧草廬” 嚟形容幫襯添福嘅遭遇:第一次晏晝點幾鐘嚟到佢未開門;第二次傍晚六點幾七點鐘嚟到,所有漢堡包類都已經賣哂😂,結果剩係食咗隻熱狗;第三次六點鐘嚟到,終於食到。我叫咗個芝士黑椒牛肉漢堡,餡料有手打黑椒牛肉漢堡扒,芝士同茄汁,雖然簡單,但係質素頗高,塊牛肉漢堡非常厚,兩邊煎得少少燶少少脆好香口,入面嘅肉質卻估唔到咁 juicy。肉味方面,廿零蚊個包當然唔可以同高價美式漢堡相比,但係以港式漢堡嚟講算係數一數二👍。另一樣令我印象好深刻嘅係佢哋張號碼籌,背面印咗天琦嘅肖像同金句:我懇請你們不要被仇恨支配自己,在危難中,仍要時刻保持警覺與思考。號碼籌拎喺手中,百般滋味在心頭。

我懇請你們
不要被仇恨支配自己,
在危難中,
仍要時刻保持警覺與思考。

號碼籌拎喺手中,百般滋味在心頭。
外賣自取
2020-03-06 339 瀏覽
🔎添福小食 (深水埗) 💛#黃店系列📍深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖-💛多次罷市、請手足、不招待POPO🔹添福巨無霸 $26手打漢堡加左d黑椒同洋蔥 再加埋番茄、生菜、芝士同埋千島醬 好好味!🔹芝士黑椒牛肉漢堡 $24一樣係手打漢堡無得輸 漢堡黑椒味好濃 仲要好厚好軟熟再加埋芝士同茄汁~又點會唔好味呢 比起花巧嘅漢堡 我更鐘意basic嘅漢堡🔹炸雞脾 $22個皮好脆 完全唔會油 呢個size $22都幾抵食不過食到尾就覺得有少少咸 不過我個人食得淡少少啫🔹炸薯條 配芝士醬 $22手指咁粗嘅薯條 好有薯仔味 加埋芝士醬又係無得輸不過點好多醬嘅我黎講就唔係好夠醬啦~價錢實惠真係一個唔錯嘅選擇 不過唯一唔好嘅就係開門時間比較晏 過左午飯時間 但又太快賣哂 都係岩夾下午茶時間去先有機會食到
🔎添福小食 (深水埗) 💛#黃店系列
📍深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖
💛多次罷市、請手足、不招待POPO

🔹添福巨無霸 $26

🔹芝士黑椒牛肉漢堡 $24
比起花巧嘅漢堡 我更鐘意basic嘅漢堡

🔹炸雞脾 $22
個皮好脆 完全唔會油 呢個size $22都幾抵食
不過食到尾就覺得有少少咸 不過我個人食得淡少少啫

🔹炸薯條 配芝士醬 $22
手指咁粗嘅薯條 好有薯仔味 加埋芝士醬又係無得輸
不過點好多醬嘅我黎講就唔係好夠醬啦~

2020-02-18 217 瀏覽
黑椒牛肉漢堡🍔$20好耐無過嚟食啦,以前好鍾意去食😚因為舊式手打漢堡,真係買少見少🙈今日順路當然回味一下啦😋手打漢堡,非常juicy😍即叫即整,真係好好食😘添福小食 (深水埗)深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖
黑椒牛肉漢堡🍔$20
好耐無過嚟食啦,以前好鍾意去食😚
因為舊式手打漢堡,真係買少見少🙈
今日順路當然回味一下啦😋
手打漢堡,非常juicy😍
即叫即整,真係好好食😘

添福小食 (深水埗)
深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖
2020-02-09 188 瀏覽
黑椒牛肉漢堡🍔$20好耐無過嚟食啦😎以前好鍾意去食😚因為舊式手打漢堡,真係買少見少🙈當然佢哋成為近期出名黃店😉順路當然回味一下啦😋手打漢堡,非常juicy😍即叫即整,真係好好食😘添福小食 (深水埗)深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖
黑椒牛肉漢堡🍔$20
好耐無過嚟食啦😎
以前好鍾意去食😚
因為舊式手打漢堡,真係買少見少🙈
當然佢哋成為近期出名黃店😉
順路當然回味一下啦😋
手打漢堡,非常juicy😍
即叫即整,真係好好食😘

添福小食 (深水埗)
深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖
  • 黑椒牛肉漢堡
<黑椒牛肉🥩漢堡🍔>雖然擺左一陣,麵包🍔仍然保持住佢既溫度🔅👍🏻 包裝紙做得好精美🥰 味道方面麵包🍔同牛肉🥩好軟腍😳 牛肉🥩充滿肉汁之餘仲要好厚身🤤 (據聞牛肉🥩係自家手打製作😳) 間唔中滲出黑椒既香口味道👃🏻p.s. 添福呢款港式漢堡🍔唔似西人🦸🏻‍♂️既漢堡🍔咁有生菜🥬 番茄🍅等等既配料,純粹係用自家手打牛肉🥩、番茄醬🍅同漢堡取勝🏆👍🏻<炸魚肉🐟燒賣(8pcs)>聽朋友講炸燒賣經常賣曬😱 遇上實在太幸運😊 同樣擺左一陣都仲係熱辣辣😮👍🏻 外層灑上椒鹽🧂 略嫌鹹左少少🤏 不過外層炸得幾脆💥 份量足足有8️⃣粒 性價比算幾高📈

<黑椒牛肉🥩漢堡🍔>

<炸魚肉🐟燒賣(8pcs)>

炸魚肉燒賣
15 分鐘 (外賣自取)
炸魚肉燒賣
  • 炸燒賣
2019-12-23 347 瀏覽
又係薯條 餐廳想叫黎食 配黑松露醬閒閒地都$68呢到又黃 又平 又新鮮 仲有其他漢堡炸物小食點可以唔幫襯🤤📒添福小食(深水埗/楓樹街球場對面)——————————————————————————————————————炸薯條配黑松露醬 ($23)🍟🍟🍟薯條係扁平形 我最鍾意個隻😍亦係香港較少雖然唔會好香油味 但夠乾身 脆口 唔油淋淋黑松露醬都係精華🤤蛋黃/沙律醬撈黑松露醬黑松露味唔算出 蛋黃醬味出啲🥚但呢個配搭 呢個價錢 仲要黃黃黃黃黃📒得閒去幫襯下啦😊期待試埋佢其他野💛整體分數: 7/10🤓⛅️
又係薯條 餐廳想叫黎食 配黑松露醬閒閒地都$68
呢到又黃 又平 又新鮮 仲有其他漢堡炸物小食
點可以唔幫襯🤤
📒添福小食(深水埗/楓樹街球場對面)
———————————————————
期待試埋佢其他野💛
整體分數: 7/10🤓⛅️
炸薯條配黑松露醬
炸薯條配黑松露醬
終於終於黎到添福,講左4個月喇喂(笑) 明明距離這麼近,冇辦法啦,之前好多人支持佢地,一係就撞著關門,一係就賣哂平日開門冇耐,喺公司行到黎,都有小人龍。佢地只做外賣,小店一間。食物即製,都等左十零分鐘;同好多人一樣,我地買完都係拎去對面球場看台食,而家涼涼地,唔難受。除左巨無霸、漢堡,仲有多款港式小食,魚蛋、燒賣、炸物等,一律單點,價錢都好大眾化,唔洗下下去快餐店。芝士黑椒牛肉漢堡 $23漢堡極熱辣辣,芝士溶化,包身軟熟,手打牛肉排名符其實,肉味明顯,帶黑椒香,保留肉汁,加埋茄汁,點會唔好食炸雞脾 $21炸雞脾驚喜,香脆唔會流哂油,雞肉完全唔乾唔鞋,抵食!炸薯條 $23/黑松露醬粗身薯條即炸,外層微微脆,啖啖薯肉,黑松露沙律醬稍淡。菠蘿梳打 $18最近冇咁多人,可以去多幾次
平日開門冇耐,喺公司行到黎,都有小人龍。

芝士黑椒牛肉漢堡 $23

炸雞脾 $21
炸雞脾驚喜,香脆唔會流哂油,雞肉完全唔乾唔鞋,抵食!

炸薯條 $23/黑松露醬
粗身薯條即炸,外層微微脆,啖啖薯肉,黑松露沙律醬稍淡。

菠蘿梳打 $18

最近冇咁多人,可以去多幾次
2019-12-18