2013-10-30 799 瀏覽
細佬第一次既食評  今日交左resign,好開心就同左女友收工黎食呢間,見呢度環境唔錯,平日價錢又唔算貴,入到去完全唔使等(我地7點到既關係?),埋左位就叫一堆刺身先,刺身方面:三文魚:無咩特別,無雪味,不過夠厚!吞拿魚:個人覺得有d「梅梅地」貝柱:呢個無雪味!不過同時都無鮮甜味..鮑片:普通罐頭鮑片味赤貝:呢個就真係咩味都無喇..所以叫左一次only...之後叫d炸物,小食果d..(掛住食,無乜點影lu~) 羊架:好似羊味既牛柳feel! 不過好"林" 黃金蠔:隻蠔同佢既配料相比下,隻蠔變左配角..佢d汁係酸忌廉+cheese? 配佢d煙肉碎好正!最值得一提係個芝士年榚,  呢個仲好食過大喜屋果隻,大家可以一戰。 之後,我地叫左個豬骨鍋配一份海蜆,d海蜆size唔錯!可惜個湯浪費左d蜆(味精湯)... 最後叫左個  「士」佐豆腐..外面好脆~有d木魚向度,不過佢d汁好咸.... 要繼續努力!
細佬第一次既食評

今日交左resign,好開心就同左女友收工黎食呢間,
見呢度環境唔錯,平日價錢又唔算貴,
入到去完全唔使等(我地7點到既關係?),
埋左位就叫一堆刺身先,

刺身方面:
三文魚:無咩特別,無雪味,不過夠厚!
吞拿魚:個人覺得有d「梅梅地」
貝柱:呢個無雪味!不過同時都無鮮甜味..
鮑片:普通罐頭鮑片味
赤貝:呢個就真係咩味都無喇..所以叫左一次only...

之後叫d炸物,小食果d..(掛住食,無乜點影lu~)

羊架:好似羊味既牛柳feel! 不過好"林"

最值得一提係個芝士年榚,
 呢個仲好食過大喜屋果隻,大家可以一戰。

之後,我地叫左個豬骨鍋配一份海蜆,
d海蜆size唔錯!
可惜個湯浪費左d蜆(味精湯)...

要繼續努力!
題外話/補充資料: 呢間既座位no. 係好隨便俾既, 大家落order小心唔好寫錯~唔係就會去左唔知邊枱...
2013-10-28
  • 芝士年糕
2013-10-24 514 瀏覽
尋日同朋友去睇完戲,之後搵地方食飯, 朋友話呢上次食過呢間唔錯, 又唔太"曹" , 我地一行6人 大約9點多Walk in 上去, 哈! 唔洗等, 即有位, 個位都幾闊落tim!即叫飲品先,我地跟住就點嘢食啦,都有好多張紙禾刺身/壽司/燒物..等等,我地ORDER一大盤刺身先啦,食物上得算快,刺身的賣相都吸引,感覺係新鮮的,刺身都幾厚身一件,三文魚,吞拿 魚,甜蝦,螺片都鮮甜好味,希靈魚我like,仲有北寄貝都好味  還叫左羊架,牛柳粒,天婦羅,沙律,炒雜菜,芝士年糕,燒蠔......整體食物都好,尤其係燒蠔 有個特別獎汁 甜甜酸酸 正羊架唔係好酥好味唔鞋口,牛柳粒有一些杏仁片係面都幾香呀又係唔鞋,天婦羅炸得幾香口, 炸蝦好味道,燒蝦,雞軟骨,雞亦OK!芝士年糕熱辣辣軟綿綿,芝士少左D  牛油炒帶子普通,冇牛油味我地食左兩輪刺身,同3轉燒蠔.....

即叫飲品先
,我地跟住就點嘢食啦,都有好多張紙禾

刺身壽司/燒物..等等,我地ORDER一大盤刺身先啦,食物上得算快,刺身的賣相都吸引,感覺係新鮮的,刺身都幾厚身一件,三文魚,吞拿 魚,甜蝦,螺片都鮮甜好味,希靈魚我like,仲有北寄貝都好味

天婦羅炸得幾香口, 炸蝦好味道,燒蝦,雞軟骨,雞亦OK!

芝士年糕熱辣辣軟綿綿,芝士少左D

牛油炒帶子普通,冇牛油味

我地食左兩輪刺身,同3轉燒蠔.....
''黃金''燒蠔
2013-10-23
''黃金''燒蠔
2013-10-08 128 瀏覽
因為工作上完成了一些大事項,所以便和部門同事一起出去午飯 同事收到這家店的宣傳單張,最後就決定去試試看。午餐的時間有Lunch Set   前菜+主食那樣 中華沙律 or 刺身沙律 (不過刺身沙律的汁超咸!!)我的Lunch Set 是壽司配烏冬 ^^烏冬比較軟物,也算不錯。但那湯是味精湯吧~(回到公司整個下午都超想飲水Orz) 壽司還好^U^ 只是那些飯不像是日本米。有點混合了其他的米飯那樣 其實我們一行共有5個人,但上菜的速度實在慢得嚇人。而且還出現上錯的情況  最後吃得超趕!話說回來,鯖魚定食 - 同事說那飯真的可以數到一粒粒。(就是超乾水的狀態吧) 拉麵的賣相感覺不錯,餸也算頗多。不過味道方面就沒有問到同事了 (2點Lunch完,差不多1點45分才到的拉麵)
因為工作上完成了一些大事項,所以便和部門同事一起出去午飯

同事收到這家店的宣傳單張,最後就決定去試試看。

午餐的時間有Lunch Set
  前菜+主食那樣
中華沙律 or 刺身沙律 (不過刺身沙律的汁超咸!!)
我的Lunch Set 是壽司配烏冬 ^^
烏冬比較軟物,也算不錯。但那湯是味精湯吧~
(回到公司整個下午都超想飲水Orz)
壽司還好^U^ 只是那些飯不像是日本米。
有點混合了其他的米飯那樣
其實我們一行共有5個人,但上菜的速度實在慢得嚇人。
而且還出現上錯的情況
 最後吃得超趕!

話說回來,鯖魚定食 - 同事說那飯真的可以數到一粒粒。
(就是超乾水的狀態吧)
拉麵的賣相感覺不錯,餸也算頗多。
題外話/補充資料: 吃完這次Lunch Set ,大概不會來試這裡的放題吧。 這樣上菜也行 =___= 那放題還吃到嗎?
2013-10-04
午餐
2013-09-29 109 瀏覽
朋友話佢公司附近有間新開不久嘅日式放題,想同我去試下,鐘意試新野嘅-我,當然去啦!星期五夜晚去,當然要book位啦 去到等左5分鐘就有位。入到去 個場好大, 唔迫,裝修簡約, 都幾舒服但如加多点卡位座會更👍。刺身,壽司一定要叫啦, 看看餐廳有冇誠意先,前後點了兩盤,賣相都精緻,三文魚同吞拿都必叫啦 都幾肥美 仲係厚切,不過最意想不到係墨魚 好新鮮唔Un 冇泎 ,有仲滑滑感覺"正"            另必吃的係"燒生蠔" 佢用好似沙律醬調味去燒 感覺好清新 真吃到停不了, 不過蠔肉大D就更好。還有"一口日式燒薯" - size perfect, 一口一啖!服務員都有有禮貌,收碟速度都夠快!正題來說值得再去

星期五夜晚去,當然要book位啦 去到等左5分鐘就有位。

刺身壽司一定要叫啦, 看看餐廳有冇誠意先,前後點了兩盤,賣相都精緻,三文魚同吞拿都必叫啦 都幾肥美 仲係厚切,不過最意想不到係墨魚 好新鮮唔Un 冇泎 ,有仲滑滑感覺"正"

服務員都有有禮貌,收碟速度都夠快!
正題來說值得再去

2013-09-27
5 分鐘 (堂食)
其他
  • 燒黃金蠔
  • 刺身-墨魚
2013-09-15 108 瀏覽
哩間野真係差到我要開一個Acc. 寫佢有幾差,琴日公司就揀左哩間野中秋食飯,之前都上黎睇過下D人寫既野架啦, 諗住都係見仁見智啦,點知! 點知! 點知! 真係如寫評所料,首先講下坐位先, 我地坐個張係卡位 306, 但係佢枱上個架呢就係 305,大佬呀, 我地坐係張枱到, 第一眼望就緊係望到個架個Number係幾多架啦,點知你地會錯既姐, 唔通我彎低身去睇你貼係枱側邊個張丁咁大既Number咩,算啦, 當我地真係唔留心, 應該要細心幫佢對埋match唔match 個Number先入紙,咁我地D紙全部都入哂 305 個 Number, 坐左好耐終於有野食黎,但黎個D野食我地都冇點過既, 就同佢講我地冇叫過哩D野食喎,佢就好串咁講 : 306 喎, 張紙係寫 306 號喎, 係你地張枱黎喎我就話 : 唔係喎, 你地個架係 305 喎, 我地唔係 305 咩?佢 : 你地係 306 ! 可能係D同事搞錯左。之後條友拎走D野食就不了了知, 又唔幫我地跟返個枱號,又唔黎野食又唔交代我地係咪要再填過,之後等左一陣我問第2個職員, 同佢講返件事點點點, 我地係咪應該要再填過第2個職員 : 你填返 3
哩間野真係差到我要開一個Acc. 寫佢有幾差,
琴日公司就揀左哩間野中秋食飯,
之前都上黎睇過下D人寫既野架啦, 諗住都係見仁見智啦,
點知! 點知! 點知! 真係如寫評所料,
佢 : 你地係 306 ! 可能係D同事搞錯左。
之後條友拎走D野食就不了了知, 又唔幫我地跟返個枱號,
又唔黎野食又唔交代我地係咪要再填過,
第2個職員 : 你填返 306 就arm架啦, 你再填啦
我 : 咁之前個D係咪會取消左架啦? 咪陣間黎double 點食?
第2個職員 : 得架啦, 你照填啦。
好啦好啦, 我聽佢講照填 306 再入紙啦,
又係等左好耐都冇野食, 又係繼續黎D唔係我地叫既野食,
同佢地講, 佢地又黑面對我地, 唔理照放低, 仲要接接聲,
唉, 我地都算啦, 照食啦, 佢地根本就冇心去跟進返個問題, 一路一路繼續錯。

到食物方面,
魚生又唔凍又唔新鮮,
食個鰻魚壽司個鰻魚係腥都好難頂,
根本如果係新鮮就係鮮味而唔係腥味,
炸物、天婦羅哩D 就入面仲係凍既, 即係未炸好就照上枱,
魚生上既時候又唔係排好佢既, 求其放埋一齊就算,
D野食我真係影唔落相,
仲有就係咁大間餐廳可以係水都冇
問佢拎仲要話不如你飲汽水啦,

哩間餐廳員工服務仲衰過澳牛, 我唔明白點解會請哩D員工,
我地係客都要受佢地氣既, 哩D真係比$$買難受,
野食又唔食鮮又唔熟, 既然佢地咁冇心做不如唔好做啦,
求求其其咁就算!

佢地比左張 9 折卡我地, 下次去食就可以用,
真係多謝哂, 就算唔使我比$$, 出埋$$請我去食我都唔會去,
依家坊間咁多放題, 淨係用食物比較, 求其一間都好過哩一間。
題外話/補充資料: 唔知係自己腸胃問題定係間野食既問題,食完夜晚返到屋企嘔左兩次, 朝早又肚柯。之前都食過好多間唔同既放題都未試過有嘔既情況出現,可能個日唔好彩掛。
2013-09-12
2013-08-30 86 瀏覽
今天同事生日,訂好枱共十二位,一開始入紙落order都未有問題,半小時后開始無野到,要不斷追,中間又停半小時,有野到枱發現三文魚刺身切粒上,D單入極都無,仲要吹結脹,結果十二個人都吾飽就走。羊格肥肉多,味道一般,但天婦羅炸得幾好味,其他同一般放題大至一樣。
題外話/補充資料: 請我下次都吾去,何況要比錢。
2013-08-29
生日
其他
2013-08-28 118 瀏覽
第一次有間餐廳衰到要開post寫劣評今日媽咪生日,一早見到網上做緊團購,又話係咩高級日本放題,就訂左6點半去試試。一行三人六點就去到攞位,當時只得三四張枱入座,噤就好言要求轉張卡位,企左成個字都無人理,就走番出去counter問,一等就等到六點半都未安排到再次入座 ,其間職員只叫我等同不停入剛到既客人。當我再追問要等到幾時,職員就怒喝: "依家咪安排緊囉,你睇唔到架咩?安排要用腦架嘛!" 嘩!真係火都黎 結果叫埋經理出黎,我向經理話職員唔肯轉卡位,但同時又安排walk in客入座卡位,噤我早幾星期訂枱做乜!? 結果個經理最後都安排到入座,但態度亦奇差,當我示意話出面位員工既態度問題時,佢竟然話係我要求轉位係我問題,不過唔可以話我唔好,唔係媽咪生日真係反枱走人六點到結果搞到六點九先正式入座。唔理三七廿一點野食,頭輪當然咩都點啲試下,刺身,燒物,壽司等等,結果當然係超失望。首先黎既係天婦羅,入口竟然係凍既,粉多過料。之後黎左刺身,同相個級數差好遠,仲以為點左廚餘。三文魚同帶子刺身竟然細粒過甜蝦頭。刺身細件係意料之內,最多點多幾次,但一啲鮮味都無就真係點都唔想再點。跟住黎過汁煮牛脷
第一次有間餐廳衰到要開post寫劣評

六點到結果搞到六點九先正式入座。唔理三七廿一點野食,頭輪當然咩都點啲試下,刺身,燒物,壽司等等,結果當然係超失望。首先黎既係天婦羅,入口竟然係凍既,粉多過料。之後黎左刺身,同相個級數差好遠,仲以為點左廚餘。三文魚同帶子刺身竟然細粒過甜蝦頭。刺身細件係意料之內,最多點多幾次,但一啲鮮味都無就真係點都唔想再點。跟住黎過汁煮牛脷,只不過係清湯蘿蔔滾牛脷,味道湯還湯,蘿蔔還蘿蔔,牛脷還牛脷,而且過林。再黎就係燒羊架,見到已經唔想食,燒到燶哂,擺落口勁油。結果食左兩輪就收工,結論係請都唔會再黎!

值得一提既係佢地極力推介,要兩日前訂仲要加錢先食到既海膽刺身,好彩錯過左無訂,唔係又中伏。睇圖既時候似乎好大板,但眼見隔離枱既實物大約縮水超過75%,要挑戰既朋友千祈唔好抱太大希望
2013-08-28
生日
團購
2013-07-28 74 瀏覽
有 book 枱,但都要等一陣,餐廳等果個位好焗,已經令人覺得好唔舒服,入到去,諗住可以舒服少少,真係果少少,有少少風,但都係好焗,環境好迫,枱同枱之間既距離係得好少,都有好多食客,好嘈。咁第一round 就叫刺身,我只可以咁講,同我平時食開日本野刺身既色水有分別,而且口感亦好奇怪,幸好佢比既份量都好少,所以都已經立即放棄唔食刺身,轉做食熱食。漏單情況嚴重,零服務可言,有個經理話幫我追,轉頭影都無。係個鐘意又來下既情況之下,我只係食左少部份既熱食,但我只係覺得食燒菠蘿已經係最正常。熱食最奇怪既係 ... 佢裝野食隻碟係可以熱到出煙,但 d 野食可以係凍既,唯一可以解釋係佢d野食一早已經煮好,有人 order 就拎去叮熱。所以我跟本完全係放棄狀態,埋單之後,我就搵左佢經理反映:點解 d 熱食係凍既,但 d 刺身係暖既?d order 漏到七彩,搵人完全無跟進,如果你地 kee心住用呢 d 咁既服務態度同食物質數就唔好做啦 ...個經理問我邊個跟進我既 order .. 我話係經理你本人。咁佢有話補返比我既,但我同佢講真係好難食,我唔想食。我未試過食一餐飯可以咁嬲同未試過食一間放題可以咁差

咁佢有話補返比我既,但我同佢講真係好難食,我唔想食。

我未試過食一餐飯可以咁嬲同未試過食一間放題可以咁差 .. 呢個係事實既全部。

出到門口我先發現,佢間餐廳門口貼左張告示,話只要係佢 faceb有 book 枱,但都要等一陣,餐廳等果個位好焗,已經令人覺得好唔舒服,入到去,諗住可以舒服少少,真係果少少,有少少風,但都係好焗,環境好迫,枱同枱之間既距離係得好少,都有好多食客,好嘈。

咁佢有話補返比我既,但我同佢講真係好難食,我唔想食。

ook 專頁讚好或者係 openrice 寫好評,顯示到比職員睇就會有 discount ... 希望大家有 d 良心,唔好為左果少少 discount 出賣自己良心就寫好評。
2013-07-17
10 分鐘 (堂食)
紀念日
  • 沒有任何食物可以推介
2013-07-22 60 瀏覽
第一次打食評....竟然比左間放題......=p同女友係雜評見到有間新開....咁岩係尖咀....就摸上黎試下.....6:30到....得幾枱....唔洗等 食物方面唔洗半小時就黎齊第一round@@刺身基本上我叫齊都有黎足....大路放題野....ok啦...壽司都ok...三文魚....燒曼魚同芥辣八爪魚唔錯....加上壽司飯細細粒唔會塞飽你....醋味都夠....@@熟食方面有相既依三様堅好食...先特登影.....XD其他都係大路野....串燒牛舌同炸蝦都ok~~~飲品都係可樂果d姐....沙律就叫左個魚生沙律...淸淸地...好開胃.... d樓面好多都好後生...好快生...態度都ok啦....埋單180幾一位好似....食個刺身都抵啦....重要食左兩round...飽到呢.....大致上不俗啦....放題黎講.....
第一次打食評....竟然比左間放題......=p
6:30到....得幾枱....唔洗等

食物方面唔洗半小時就黎齊第一round@@
WOW~~~刺身!!!

唔知咩咩焗豪
羊架!!!!!
牛油coin~~
熟食方面有相既依三様堅好食...先特登影.....XD
其他都係大路野....串燒牛舌同炸蝦都ok~~~

d樓面好多都好後生...好快生...態度都ok啦....
大致上不俗啦....放題黎講.....
2013-07-22
WOW~~~刺身!!!
唔知咩咩焗豪
羊架!!!!!
牛油coin~~
2013-07-22 49 瀏覽
近排見到呢間新野有做優惠~所以RE-U組聚即刻約埋一大班人去食~有房坐(可以自成一角~正!)我地係食5點半至6點入座果個時段XD因為最平最抵!同埋貪呢個時間去少D人~所以D野食都好快到~最值得推介就係D三文魚刺身~又厚又大件另外果個黃金生蠔都好正!D醬好好味XD雖然粒蠔唔係好大粒~但任食可以任叫呀嗎~D吉列生蠔就大大粒~我試過將吉列生蠔點落黃金生蠔D醬度~真係無得頂好少放題可以食足兩個半鐘!而且都好多選擇可以揀~食到真係好飽~加上環境真係唔錯~無其他放題坐到D位咁迫....不過如果可以加D甜品選擇就好了
刺身
近排見到呢間新野有做優惠~
所以RE-U組聚即刻約埋一大班人去食~有房坐
(可以自成一角~正!)
我地係食5點半至6點入座果個時段XD因為最平最抵!
同埋貪呢個時間去少D人~所以D野食都好快到~

最值得推介就係D三文魚刺身~又厚又大件

另外果個黃金生蠔都好正!D醬好好味XD
雖然粒蠔唔係好大粒~但任食可以任叫呀嗎~

好少放題可以食足兩個半鐘!
而且都好多選擇可以揀~食到真係好飽~
加上環境真係唔錯~
無其他放題坐到D位咁迫....

不過如果可以加D甜品選擇就好了
2013-07-21
刺身
2013-07-21 112 瀏覽
first time visit this new restaurant which have simular place in the same building!service of the manager is a good leadership from the first-sight: most of the customers should be happy when the spacious area have lot space especially the setting are suit for hot-pot on big table 2 side (大卡位!) hot dish like Edamame bean is big & fresh stirred fried beef is a little bit too sweet (too much sugar)Sashimi are the best in the evening: it come fast after certain hot-dishes , during the conversation
Sashimi are the best in the evening: it come fast after certain hot-dishes , during the conversation with a young waiter, it's obvious that he's the one without training when he answer no bbq on list (i.e. actually there's some paper about bbq when sunflowerting found it at last, the setting of the paper-box must be improved especially the light is dim !)
salad is the good appretizer in any circumstance, cold noodle also good in summertime, but when finished 2 can-drink + lemon-tea with ice(hi-c & blue beer), sunflowerting want to leave as the bbq really disappointed !
hot dishes like ox-tongue in soup is nice & tender, while the pineapple in bbq style also juicy, but the meat of lamb are too soft & tasteless with strong smell of meat-tenderizer
 then most of the deep fried oyster, shrimp, meat, chicken- cartilage sfsg but a little bit overcooked & oily!
well, what do u think if you didn't want hot-pot at that time?
dessert is a piece of mochi, it's not a happy ending when most of the japanese buffet willing provide various choice at the moment !
customers not more than 50% in the shop during peak-time
if you want something new in a new restaurant , knowing that it's a risk journey or you will be disappointed by the result at last !
題外話/補充資料: 2 hours buffet (8:30-10:30)cost $189, but sunflowerting left within an hour !
2013-07-10
  • sashmi
  • salad
2013-07-20 35 瀏覽
家人突然約食飯,於是揀左好耐,一間新新地,雜誌大大隻字“好評如潮”吸引到我地,上網search亦未有劣評,於是訂檯,開開心心去食飯,點知一到步,心知不妙,裝修跟一般canteen無異,樓底矮令成個場都好嘈,算吧,還是叫野食,第一輪刺身,可以接受,但之後再叫刺身,居然係無冰?吾凍既刺身好易有細菌,放棄了,改食熱野,叫了雞翼﹙啖味﹚,唐揚雞軟骨,淨係見到一粒粒油炸野,無食,吉列蠔,吉列帶子,吉列就得一團炸粉同好硬,根本吾知食緊咩?壽司完全同街外食既兩回事,再叫左一個熱窩,窩細細但俾左五舊粟米,等得熟都已經夠鐘埋單,又放棄,想叫罐橙汁汽水都話得番吾凍既,試問吾凍既汽水飲黎做咩?最後只好叫天婦羅同沙律,呢兩款算ok,再叫燒菠蘿同芝士年糕,菠蘿完全無燒過,芝士年糕又咸得滯,再睇下d柯打紙,真係無野食,最簡單既串蝦,炒什菜都無,未夠鐘已經全面放棄,齋坐等埋單,好彩埋單都有粒雪米茨食下,算係咁啦!但要贊下d員工,算係收單快,出食物都快,間中漏單,只係食物質素有待改善!

題外話/補充資料: 吾知係咪食左吾凍既刺身,同太油既炸物,返到屋企清左三次腸胃,個肚變得空空如也!
2013-07-18
  • 天婦羅,沙律
2013-07-19 16 瀏覽
十分失望. 侍應遊魂!book左8:004位, 等左15分鐘仲都未有位, 個經理竟然比個位遲過我地到既客. 同樣係4位. 入單後等左好內d飲野都未到反而食物到左. 同個侍應講, 見佢行去個飲品櫃仲以為佢比我地, 點知係比另一檯, 又再見佢行去個櫃到以為今次係喇掛, 點知佢只係企係個櫃隔離, 我再舉手佢見到都係冇反應. 完全唔記得要野比我地. 結果叫左3次先送到 (但個飲品櫃就係入們口附近). 成晚送黎既食物大部份都唔係我地叫個d. 可能我地叫個d已經去左第二張檯.88折左都要$195 一個人. 呢個價錢大把好既放題啦!門口仲大大隻字叫人係fb like佢或係openrice寫食評就有永久VIP咭. 真係like唔落呀
十分失望. 侍應遊魂!

88折左都要$195 一個人. 呢個價錢大把好既放題啦!

2013-07-18
20 分鐘 (堂食)
2013-06-26 22 瀏覽
 因為有八八折coupon,又未有人寫食評,決定 一試,希望可以為它譜上零的突破。環境舒適,提供大量卡位,一點也不擠迫。上菜也算快;員工服務態度不錯。除飲品外,共有十二張點菜紙,粗略計算有過百款選擇。最特別有火煱,可惜火不夠猛,大家可以考慮不點。雖然有啤酒,但沒有熱飲和甜品,始終美中不足。大部份食物也很美味,我的推介有: 1. 羊架:又香又軟,又有少少顫味 2. 雞軟骨:夠碎,又不油 3. 三文魚剌身: 很肥美,又夠厚 4.火炙三文魚壽司:有點入口即溶感覺 5. 燒黃金生蠔: 味道很特別,很有口感

環境舒適,提供大量卡位,一點也不擠迫。
上菜也算快;員工服務態度不錯。
大部份食物也很美味,我的推介有:
1. 羊架:又香又軟,又有少少顫味
2. 雞軟骨:夠碎,又不油
3. 三文魚剌身: 很肥美,又夠厚
4.火炙三文魚壽司:有點入口即溶感覺
5. 燒黃金生蠔: 味道很特別,很有口感

2013-06-26
2013-06-24 33 瀏覽
 今日下午去左佐敦莊士食野,唸住睇下有咩食,點知見到十樓有間新野,新開張點都唔差得去邊,上去試下...上到去見無咩人,心唸...瀨野!不過上到黎就試下啦.座底第一時間睇下有咩野食,見到都有幾樣野都想食,因為肚餓關係,叫左個石頭飯超熱,打左隻蛋,攪拌後,入面既焦香同肉香出哂黎!有驚喜!(不過因為不段都好熱,食左好耐.....)另外因為無咩人關係,d野食出黎既速度係快,服務很好咁多位c兄,係未楊之時好去試!
石頭鍋飯

超熱,打左隻蛋,攪拌後,入面既焦香同肉香出哂黎!有驚喜!
(不過因為不段都好熱,食左好耐.....)
另外因為無咩人關係,d野食出黎既速度係快,服務很好
咁多位c兄,係未楊之時好去試!
題外話/補充資料: 仲有靚景,下次要同老婆黎試下夜晚放題!
2013-06-20
石頭鍋飯