2023-02-22 1710 瀏覽
點解會有一間酒店附設既酒樓可以咁差之前喺優惠購物網站買左$238一位120分鐘任食點心,去到用手機點單,系統好廢,明明已確認發送,唔知點解廚房會收唔到,成枱人喺度呆等,之後問個待應話冇收到單;有時落單,又會話你落既野太多,唔比落單,講緊只係六個item嘅食物。食物質素:惡劣有碟豬腸,係酸左,變壞左食得落口既只有鳳爪同蝦餃環境:海景其實冇得輸但食物質素拖累,加上一肚火,望咩都冇感覺員工服務係唔錯既,但待應多過客,明顯反映食物質素

點解會有一間酒店附設既酒樓可以咁差

食物質素:惡劣
有碟豬腸,係酸左,變壞左
食得落口既只有鳳爪同蝦餃

環境:海景其實冇得輸
但食物質素拖累,加上一肚火,望咩都冇感覺

員工服務係唔錯既,但待應多過客,明顯反映食物質素
2023-02-22
本來我是不會寫食評的人,但這次點心放題確實令我非常不快,首先這裡的環境及工作人員都很好,但去到食物方面,以我們一行四人來說,是極差,首先,款式不多,然後每款食物都不夠熱,只是少少溫暖,需然這裡出食物速度正常快,但食物質素是很難吃,之後有人請我也不會去,當天大約坐滿了4成客人,不知道是我要求高還是什麼,總之就係差差差。
2023-02-11
  • 沒有
2023-02-06 1859 瀏覽
首先,我想講,我唔係海雲天的員工,與海雲天冇任何關係,只係一個食客.剛剛的星期六,我同友人一齊去食點心放題,一去到就覺得環境唔錯,服務員個個都好有禮貌,食物選擇多。對於有其他的差評,我只可以講,唔同人有唔同要求。海雲天,我會再去,帶其他家人一齊去食。因為只可以放12張相,仲有叫其他,但放唔到相。
今日嚟食點心放題,早嚟可以安排到窗口位,坐得好舒服,啲嘢食上枱時間唔算慢,上到枱仲熱辣辣;間唔中都有啲服務員行過嚟,唔會無人理;啲吉碟吉籠都回收得好快,服務員態度好好,好有禮貌👍🏻
  • 點心放題
2023-01-29 1338 瀏覽
一直想試海雲天的點心放題,見網上評價不錯,家人生日就來試試。到達時比入座時間早了20分鐘,職員也可安排即時入座,雖然不能坐近窗邊位,但也不用等到夠鐘才入座。坐下一看手機menu,跟網上的不一樣,有30-40%的點心都是沒有的。落單後15分鐘左右終於有兩樣食物上枱,但份量少得可憐。鮮蝦腸粉是寫著一條的,但來到時的份量其實是1/3條,而且是凍的。再過15分鐘才有2-3樣蒸點上枱,這次食物質素不錯,全部熱辣辣新鮮出爐的。因為上菜速度實在太慢,我們就再下單叫了些甜品點心。這次來得比較快,可能因為都是整定端出來就能吃的食物。味道普普通通,都算合格。已經過了一小時,第一輪下單的蒸點還沒出現,追了兩次單才有職員走過來問有什麼點心漏了單。最後半小時的用餐時間才陸續有之前一直沒來的點心上枱。但有些食物如臘腸卷、乾蒸牛肉燒賣已經沒有了。因為漏單太嚴重職員讓我們最後半小時也能繼續下單點食物,但也沒什麼意義。整體來說一間五星級酒店120分鐘的點心放題,只有最後30分鐘才有正常的食物供應,是非常令人失望。

2023-01-29
2023-01-28 877 瀏覽
我們家庭新春團拜,一行25人,知道限時90分鐘放提,之前好像有人說歌值得一試,所以我們家庭新春團拜便訂了枱。我哋入去冇耐,有位服務員已經同我哋講十二點last order, 十二點半就要走,雖然這一點我們是知道的,但如果食物美味足以補償時間不足這一點。所以特別寄望在食物質素上,可是真係令我們大吃一驚,無論簡單的點心,以至炒粉、炒麵,沒有一樣講得有質素。其中鮑汁雞腳凍冰冰,很多點心都唔太新鮮,每人收二百五十元左右未計加10%,令我們大失所望,完全掃興😔
2023-01-28
紀念日
2022-12-28 1679 瀏覽
海雲天點心放題我同朋友一早喺KK地book咗聖誕節正日下午2:30嚟食呢個點心放題,每人$188 ,到步得知原來要再收加一服務費,嗰度就每人$44 。朋友早咗度,就話原來2:30到咗都要逐個逐個叫名入座,全程都係用手機落單,不過去到3:30就截單。我哋叫咗兩輪嘅食物,食物冇其他食評講得咁差,我覺得蝦餃、鮑汁鳳爪、口水雞、碗仔翅、排骨、蜜汁雞翼都幾好食。我哋坐到面對海景嘅位置,呢個景120分!不過不過最大嘅敗筆位係啲服務真係十分之差,仲差過屋村酒樓,首先侍應係唔會主動收任何嘅碟,同埋加水,而且十問九唔應。侍應好似覺得我哋點得太多,甚至開口問我哋會唔會食唔晒,其實我哋最後係食得晒嘅,同埋問侍應拎牙籤,侍應仲要特登講句比多一包你,總共有四支牙籤,嗰種感覺令人好差,覺得好似個過嚟食放題嘅客人都好貪心好彩嘅係我哋食最後一輪可以坐到四點幾先走,如果上一輪食就比較慘,一定要準時走。

海雲天點心放題

我哋坐到面對海景嘅位置,呢個景120分!

四人同行吃龍蝦燕窩鮑魚海鮮晚餐,每位有半邊芝士焗龍蝦,但龍蝦唔新鮮,仲有很多綠色的物體,經理說是龍蝦的膏,其他顧客說好好味本人自己上網查,據了解這是龍蝦的胃,要求經理幫我退換,但經理說其他的龍蝦都是這樣,換了都會有同樣的結果。最後本人根本沒有吃,直接把龍蝦掉了。非常失望的用餐經歷。
芝士焗龍蝦
2022-12-05
2022-11-29 1512 瀏覽
2人lunch 放題賣單$5xx..重點係D 食物水準好差,點心好少少,叫做熱熱地。但其他食物全部凍既/唔熱 ...中晒伏 ...環境都好麻麻,26/11當天被安排入座位置係內廳,同一般茶樓一樣,無景,同鄰枱好近 ...聽到晒人地講咩 ...侍應服務都好一般 ..同職員反映食物係凍既,但佢好似聽唔到,完全無理我 ...總結 ..需然lunch 2人 $5xx 唔係話好貴,但係甘既質數真係好需要改善 ...總結係 "沒有下次 "..

6點到達,人手安排入坐非常緩慢,一入坐就問:係咪可以上菜!答咗係 同埋 餸菜慢慢上檯。一開始上頭盆:完清酒鮑魚、蒜泥白肉、雙色柿跟著一次過上 大鮑翅、燒豬肋骨、香煎比目魚及軟殼蟹伴上 3.6炒鮮奶;我話一次過上 4度菜?點食呀?凍哂啦!我唔係一坐下來就講咗菜式慢慢上的嗎???鮮菌釀花膠筒伴濃雞湯,花膠是彈牙的,咁就可以想像得到味道有幾淡!!!入唔到味好似食像筋似的!跟著就 20分鐘後才上 虎蝦脆窩巴;再過多20多分鐘送上六兩大閘蟹壹隻(所謂價值 $388/隻)全晚最精彩就是 虎蝦、燒豬肋骨,而比目魚的骨多到不感想像,大閘蟹拆繩後 對蟹鉗甩掉的,即是不新鮮,食落一點鮮味都無。上甜品的碟上有灘污垢。話哂這間中菜是位於酒店內,食完這頓晚餐,真係唔會再來!
一開始上頭盆:完清酒鮑魚、蒜泥白肉、雙色柿
2022-11-23
2022-11-22 1705 瀏覽
第一次食點心放題,是日星期六12:00,早去左10分鐘、要攞籌。入座起計90分鐘,落單時間就得60分鐘,所以要捉緊時間落單喇,好在呢度係用手機掃qr code 落單,咁就唔驚無侍應啦!喺海雲天網店買左2位,每位$208,去到現場會再額外收你茶位$23/位+服務費,總之Total $250一位啦!食物選擇都唔算少,質素中規中矩,但有一樣野真係好難頂!因為早攞籌關係,分配左海景窗旁座位 (我並沒有要求)。景觀打卡雖然一流,但係超 級 多 大 烏 英!!😨😨從未諗過光天化日 咁多 仲要好大隻烏英挨哂窗度,有啲直頭飛左落我張枱 / 窗旁啲假花度….. 飛黎飛去,真係好影響食慾!直頭衰過我去食街邊大排檔!當時有想提出過調枱,但眼見已經差唔多坐滿、同埋得60分鐘落單 廢是啲單亂哂我又無得食…… 希望酒店方面留意下!真係好鬼得人驚😓😓😓

海雲天點心放題,不知所謂!!成日講到海雲天啲中菜好出名,所以特登響網上平台 booked 咗星期日點心放題,仲要揀兩個鐘,$268一位。(一心念住可以嘆住個海景食,點知….伏中伏😤)點知嚟到嗰侍應先嗌點心時間係個半鐘,坐就可以坐兩個鐘。都算。問題係款式少,冇一樣好食。豬潤燒賣同香草雞翼由坐低order,等咗成個鐘先來,問侍應侍應係唔會追,淨係叫我哋再落過單,點知冇耐就幾籠咁嚟。佢每一樣點心嘅味道質素,都差過你喺出邊是但一間酒樓,雞翼竟然仲新鮮到有兩條雞毛黐住。食得出佢啲豬肉係冇味唔新鮮嘅食材,炸物油,碗仔翅唔熱,口水雞一份原來係等如一舊,仲要勁重雪味。我同老公食到媽媽聲。同埋要留意網上平台嘅價錢係唔包茶芥同加一。網上平台啲評語都係好到不得了,係完全冇負評咁滯嘅,各位自己諗吓喇。結論係:大伏,完全唔明酒店嘅質素點解可以咁差。如果你係為咗個海景而嚟,咁你都諗吓,因為其實近海景嗰邊只會係呀大枱,如果你兩至四個人係唔會有枱。咁嘅價錢求其去一間都好食過多多聲。難得一個週末,食餐咁嘅嘢,心情乜都冇晒🌚。-我望住雞翼果2條羽毛🪶….真係即刻想嘔🤮-成世人都未見過咁長的雞翼羽毛🪶,所以影左佢特寫記念下
海雲天點心放題,不知所謂!!

點知嚟到嗰侍應先嗌點心時間係個半鐘,坐就可以坐兩個鐘。

-我望住雞翼果2條羽毛🪶….真係即刻想嘔🤮
-成世人都未見過咁長的雞翼羽毛🪶,所以影左佢特寫記念下。
-食完仲有啲肚痛感覺。

2022-11-20
2022-11-19 783 瀏覽
海雲天出名環境靚,至於食物嘅質素,食過就知道。今次係同朋友一行4人專登嚟encore。去到餐廳仍然未開始,等咗大約十五分鐘,準時十一點安排入座,平時関係,人不多。海雲天都係用q R code下单,於是就點咗都唔少食物如下:點心外觀合格,食落大不如前,退步咗好多,蝦蛟,蜆蚧鯪魚球,鮮奶蛋撻合格好食,牛肉,鮮竹卷,春卷,排骨,腸粉,沙律都好一般酒樓貨色。武大郎煎餅,冰花沙翁,超難食,尤其是武大郎煎餅皮好厚,咬落去感覺滿口麵粉no good😑麻辣豬耳,一啲味道都冇,得一个辣字,香蔥蘿蔔絲酥餅蘿蔔唔夠,覺得皮厚。最搞笑落單時,腸粉寫明一條上碟,點知上枱時得一舊仔👆呢度已經係三條腸粉嘅份量😂叉燒、蝦、牛肉各一嚿仔,Oh my god 🙄睇下個臘腸卷👆細到仲以為佢俾錯🤣沙律好一般,可以唔駛嗌,同半年前吃過,完全不一樣,真係好失望。
海雲天出名環境靚,至於食物嘅質素,食過就知道。
今次係同朋友一行4人專登嚟encore。

睇下個臘腸卷👆細到仲以為佢俾錯🤣

2022-11-17
2022-11-16 705 瀏覽
跟本地旅行團到海雲天食中午點心自助餐。無敵海景夠chill。點了不少點心,炸物好快就到,幾脆口。口水雞冇乜肉,骨帶血。鴨肉炒飯好咸,鴨件粥和炒海鮮河好淡。豬大腸好入味。之後蒸點到,牛肉,蝦,叉燒腸粉夠大件,金錢肚和排骨好味。蒸包好細件,無最基本叉燒包。甜品以沙翁和桑寄生蛋茶好味。
2022-11-15
2022-11-15 591 瀏覽
今日同阿妹一齊去咗紅磡行街,行到海邊碼頭就去咗海雲天飲茶,見到有個點心放題。餐廳位於酒店嘅一樓,環境唔錯,尤其大堂嗰條長長嘅樓梯,真係好靚,而我哋座位望住個海景😌即刻任何壓力都冇晒😝服務員態度一般,坐咗都好耐,先有人來招呼!點心選擇唔多,一般普通酒樓貨式,確實有啲失望最後可以推介比大家嘅有蝦餃,叉燒包,灌湯餃及奶皇包。選擇唔多嘅時候食物質素又唔係好似預期😆的確係有啲失望!但係環境真係一流👍🏻尤其是無敵大海景。

最後可以推介比大家嘅有蝦餃,叉燒包,灌湯餃及奶皇包。
選擇唔多嘅時候食物質素又唔係好似預期😆的確係有啲失望!
但係環境真係一流👍🏻尤其是無敵大海景。