2023-05-28 52 瀏覽
今天我來到了浜松水產,這裡的美食真是讓我驚艷!這次點了澳洲龍蝦刺身、明太子玉子燒、北海道五色丼和鵝肝多士。首先是澳洲龍蝦刺身,這道料理真是讓我大呼過癮。新鮮的澳洲龍蝦在切成薄片後,搭配上芥末,口感鮮美,味道十分濃郁。每一口都能感受到龍蝦的鮮味,讓人回味無窮。接下來是明太子玉子燒,這道料理的外表看起來普通,但一咬下去卻是美味無窮。煎得恰到好處的玉子燒外皮酥脆,內裡鬆軟,再搭配上鹹香的明太子,口感更是豐富多樣。北海道五色丼也是一道令人驚豔的料理。五彩繽紛的食材,包括新鮮的魚肉、蝦、三文魚卵等等,都裝在一碗飯上,看起來就讓人食指大動。吃下一口,鮮味立即在口中爆發,而每一種食材的口感都獨具特色,讓人吃得津津有味。最後是鵝肝多士,鵝肝的香氣和鬆脆的多士完美搭配,讓人感受到美食的精緻和高貴。每一口都能感受到鵝肝的鮮美和多士的酥脆,讓人垂涎欲滴。總的來說,浜松水產的美食真是讓人驚艷。如果你想品嚐美味又不失精緻的料理,浜松水產絕對是一個值得一試的好去處。

2023-05-26 68 瀏覽
呢日放工之後同屋企人去咗旺角呢間日本餐廳食dinner,餐廳位於地庫,入到去有別有洞天嘅感覺,好似去左日本咁。打開餐牌,見到呢到既刺身拼盤望落好吸引。我地點左櫻澳洲龍蝦極盛,入邊有澳洲龍蝦刺身、日本野生中拖羅、空運海膽、南非鮮活鮑魚、赤貝、鹿兒島油甘魚、蜜柑鯛、三文魚、赤蝦同埋北寄貝,超級豐富。啲刺身全部都好新鮮,第一次食龍蝦刺身,口感爽口彈牙,唔錯。另外仲點左浜松刺身丼,一樣咁正。食咗咁多剌身,當然要點返啲熱嘢啦,飲返碗熱辣辣嘅時令海鮮湯,味道鮮甜又暖胃。炸雞軟骨好香脆。嘆番杯生啤就Perfect。

打開餐牌,見到呢到既刺身拼盤望落好吸引。
另外仲點左浜松刺身丼,一樣咁正。
炸雞軟骨好香脆。

嘆番杯生啤就Perfect。
部門同事接到大生意, 今晚請客慶祝。選址彌敦道靠近太子嘅一間地庫日本居酒屋, 主打多款刺身, 聽說仲係每日新鮮空運到港, 多款刺身併盤性價比高, 另有日式小食、串燒、鍋埋、丼飯等…當然唔少得日本清酒啦!餐廳位於地庫, 入到餐廳果然別有洞天, 環境裝修佈置有如日本地道居酒屋一樣, 【櫻澳洲龍蝦極盛】HK$698超吸引的刺身併盤, 集齊超過十款刺身, 而每款魚類刺身均為厚切。半隻澳洲龍蝦刺身鮮甜爽彈、中拖羅魚油豐富、三文魚富有魚香、珍寶赤蝦肥美爽甜、帆立貝夾住青檸, 令味道鮮甜清新; 鮮活赤貝同埋南非鮮活鮑魚雖為薄切, 但仍為爽脆兼冇腥味; 三文魚籽伴海膽, 海膽入口即溶, 甘甜美味; 仲有厚切鯛魚, 沾酸醋食, 更加提鮮; 北寄貝開邊唔韌, 而當晚併盤中, 原本油甘魚就以鰤魚代替, 同樣出色鮮味。【鵝肝多士】HK$108鵝肝賣相雖然不算討好, 但鵝香味濃, 為8成左右熟, 配上烘至金黃色嘅多士, 平衡了鵝肝本身油膩。【蟹肉忌廉薯餅】HK$58外層炸得金黃鬆脆, 內裡為甜甜蟹肉忌廉, 沾沙津醬食, 味道更提升。 【雞軟骨餃子】HK$58餃子煎得香脆, 內有豬肉餡料, 有淡淡豬肉香甜, 不過

【櫻澳洲龍蝦極盛】HK$698
櫻澳洲龍蝦極盛

【鵝肝多士】HK$108

【蟹肉忌廉薯餅】HK$58
蟹肉忌廉薯餅

【雞軟骨餃子】HK$58
餃子煎得香脆, 內有豬肉餡料, 有淡淡豬肉香甜, 不過就食唔出有雞軟骨嘅層次。

【炸池魚仔】HK$88
池魚仔脆美, 不過炸得未算香脆, 入口軟林, 魚味甘香濃郁, 不過就多骨咗少少, 食嘅時候要小心。
炸池魚仔

【七味牛舌粒】HK$68
牛舌粒為厚切, 入口散發牛油香, 肉質偏林又帶有原本肉汁, 夾埋盡索了牛肉汁嘅洋蔥絲, 同埋面層灑咗少少七味粉, 微辣惹味, 好味推介!
七味牛舌粒

另外order咗三款串燒:
【特級牛柳】HK$38
牛柳好林, 有些少黑椒吊味, 香濃惹味!
特級牛柳

【免治雞肉軟骨棒(配日本蛋)】HK$48
軟骨棒表面金黃, keep到香甜肉汁, 夾集了爽脆軟骨碎, 沾上蛋汁食, 令口感滑溜。

【鹿兒島薩摩赤雞翼】HK$28
雞翼外皮燒得香脆, 微鹹焦香惹味。
鹿兒島薩摩赤雞翼
2023-05-22
櫻澳洲龍蝦極盛
蟹肉忌廉薯餅
七味牛舌粒
特級牛柳
鹿兒島薩摩赤雞翼
2023-05-24 453 瀏覽
主打新鮮刺身的一間日本料理,店內還放了有魚缸養著兩個主打刺身,分別是龍蝦和象拔蚌,真的就2個字新鮮了!澳洲龍蝦(兩食)(488元)新鮮活西澳龍蝦刺身送到來,龍蝦頭還是會動的狀態,所以就能看出有多新鮮了!龍蝦肉的份量比想像中的要多,吃起來滑滑嫩嫩的,有點彈性的質感,味道帶點甜,配上芥末醬油就更突出鮮味了!第二食就是拿去煮湯,湯是味噌湯,再加了竹輪,魔芋,粉絲,豆腐,嗚門卷和京蔥,跟龍蝦煮成一鍋,喝起來味道鮮甜,帶有陣陣的龍蝦香,因為蝦膏都溶在湯中了!然後是主角龍蝦,其實身上還有挺多肉的,特別是蝦頭部份,用心拆肉的話還是能吃得很滿足!日本野生大拖羅(128元/2片)這個還是厚切的,吃起來真的是入口即化的狀態,油香十足,質感非常滑嫩,帶有淡淡的魚香,令人回味!日式和牛粒炒飯(108元)炒飯滿滿的一大碟,上面還放了有京蔥,而炒飯內還加了有三色椒,雞蛋和蔥花,炒得挺有鍋氣,飯粒粒分明,而且口感煙韌!鮭之壽司盛(88元)挺豐富的一個拼盤,分別有三文魚,三文魚腩,火炙三文魚,辣味三文魚和玉子,三文魚吃起來的肉質都挺滑嫩,特別是魚腩吃起來有豐富的油香,火炙就有焦香,辣味三文魚辣辣的挺特別!北海道帆立貝

澳洲龍蝦(兩食)(488元)

日本野生大拖羅(128元/2片)

日式和牛粒炒飯(108元)

鮭之壽司盛(88元)

北海道帆立貝(78元/4片)

帆立貝吃起來非常滑嫩,味道鮮甜!

極上牛舌芯(48元)

一共有五片的牛舌芯比想像中的份量多,燒得表面焦焦,內裡爽中帶嫩,又有油香,味道是黑胡椒味。

自家醬汁燒墨魚咀(38元)

挺大串的串燒,墨魚咀燒得焦焦嫩嫩的,口感爽滑,醬汁鹹鹹甜甜的,挺惹味!

阿波德島酢橘雞皮(38元)

用上餵橘皮的日本雞肉,不過吃起來就沒有橘的香味,但吃起來挺不錯,表皮燒得帶點脆,但還保留到雞皮嫩滑的質感,是我喜歡的質感!
2023-05-22
📍 浜松水產📍 旺角 𝗠𝗼𝗻𝗴𝗸𝗼𝗸 • 彌敦道733號振宜大廈地庫〔 Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-浜松水產 is a Japanese restaurant located in the basement of a building in Mongkok - kinda off the beaten path!They serve seafood that is fresh and seasonal, AND at reasonable prices! Definitely try one of their sashimi platters cuz it's such a deal. If you're an oyster lover, try one of their oysters as well! We tried the "Monster of Reiwa Oyster" which was so big and refreshing! They also offer a variety of izakaya food
📍 浜松水產
📍 旺角 𝗠𝗼𝗻𝗴𝗸𝗼𝗸 • 彌敦道733號振宜大廈地庫
They serve seafood that is fresh and seasonal, AND at reasonable prices! Definitely try one of their sashimi platters cuz it's such a deal. If you're an oyster lover, try one of their oysters as well! We tried the "Monster of Reiwa Oyster" which was so big and refreshing! They also offer a variety of izakaya food e.g. yakitori, grilled dishes and nabemono that will satisfy your cravings for Japanese food.
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
旺角這裡有一家《浜松水產》,主打時令日本海鮮,新鮮又價格相宜,CP值滿高
難怪雖然位置隱世,也好多客流!
梅 象拔蚌盛合 ($398)
餐廳提供多款刺身盛合,讓食客以優惠價盡享精選時令刺身🍣
因為已經組合好,所以對選擇困難症的朋友好友善!
這款〔梅 象拔蚌盛合〕包括七款刺身,包括加州A級象拔蚌、日本蜜柑鯛、日本空運海膽、北海道帆立貝、珍寶赤蝦、三文魚刺身、鹿兒島油甘魚(這天好像變成了拖羅)
價錢不貴,但絕對不馬虎 — 每一件都很新鮮厚肉!
整體來說是性價比之選🌟
梅 象拔蚌盛合

日本時令生蠔 令和の怪物 ($108)
尺寸好巨大的〔令和の怪物〕!
味道清新,口感帶嚼勁,好滿足!
令和の怪物

日式帆立貝 (日式蒜蓉 / 明太子) ($42)
帆立貝尺寸不算很大,但滿厚肉,而且帶嚼勁
〔蒜蓉〕口味裡面放入了粉絲,味道就跟中式的蒜蓉粉絲蒸扇貝一樣!超級惹味👅
〔明太子〕口味放入了海量明太子,是把帆立貝完全覆蓋著的份量!鹹鮮味道中伴隨著微微的辣味,太好吃啦!
日式帆立貝 (明太子)

免治雞肉軟骨棒 ($48)
居酒屋必點菜式之一!
軟嫩雞肉、脆脆雞軟骨、日式照燒醬、蛋香味濃的日本蛋漿,誰不愛🤩
恨不得再多吃幾串,可惜胃的容量有限 :(
免治雞肉軟骨棒

清酒煮蜆 ($88)
蜆肉厚鮮甜,配上香醇的清酒,簡單的滿足
清酒煮蜆
清酒煮蜆

壽喜燒牛肉鍋 ($128)
暖胃的鍋物!🍲
湯底鮮甜,放入了海量牛肉片、金菇、高麗菜、豆腐等,相當豐富
壽喜燒牛肉鍋

芝士紅豆煉奶玉子燒 ($78)
這道是超乎想像的甜品😂;師傅也太有創意了吧,竟然把玉子燒配搭紅豆、芝士、煉乳,做成甜點
感覺好特別,有興趣的來嚐嚐就是了🤣
令和の怪物
免治雞肉軟骨棒
欸嘿,發現一家超有feel的海鮮小吃店,就是浜松水產啦!聽說他家的食物超級新鮮,口感一流,所以跟我的小伙伴們推了份晚飯,果然名不虛傳!第一道上桌就是「櫻」澳洲龍蝦,不得了,肉質超軟滑彈牙,新鮮刺身層層疊疊的,簡直是味覺爆炸好不好!第二道「松」象拔蚌,超新鮮超Plump的,一放進嘴裡就化了,海水的味道在舌尖像是迸發出來一樣,清甜到不行!第三道阿波德島雞膝,脆骨酥肉,連骨頭都超級酥脆的可以吃,配上他們家秘製的鹽巴和胡椒粉,咬勁十足!第四道鹿兒島薩摩赤雞翼,grilled得外脆里嫩,肉汁超豐富,就只需要簡單的醬料就能炒出雞翅的天然甜味,太美味了!米國牛小扒也是主打之一,牛肉軟嫩多汁,一口咬下去就化在嘴裡了,超高性價比,每次來必點之選!最後壓場的是自家製日本芝士松葉蟹蓋配迷你多士,蟹肉新鮮至極,和芝士的滑嫩一拍即合,多士也酥脆,所有的層次感都在這道小食裡找到了,真是完全的邪惡之味!總而言之,超級推薦這家店!新鮮食材加上一流的工藝,口感和味道都體驗到的,物超所值,一定要再回訪的嗷嗷!

2023-05-22 106 瀏覽
浜松水產 🇯🇵今日終於介紹一下我係旺角其中一間最鐘意既日本餐廳,每次去都有種去居酒屋既感覺,放左工去輕鬆下既感覺,熱鬧得黎都可以靜靜地。同埋可以感受到餐廳老闆好俾心去經營呢間餐廳,食材同款底味道都好令我滿意!《櫻》龍蝦刺身拼盤($698)🦞呢個拼盤既招牌梗係龍蝦啦,其他刺身包括:澳洲龍蝦 半隻日本野生中拖羅 2片馬糞海膽 1份南非鮮活鮑魚 1隻鮮活赤貝 2片鹿兒島油甘魚 2片北海道帆立貝 一隻日本蜜柑鯛 2片三文魚 2片珍寶赤蝦 2隻北寄貝 2片雖然我唔係海膽Fans,男朋友話超好食,高級既海膽果然係好食啲?😝 隔離有啲飛魚子,粒粒爆滿清甜多汁。龍蝦肉唔洗講,超清甜新鮮,淡淡粉紅色既中拖羅好夠油脂,食落去一啲筋都冇!另外啲鮑魚啊油甘魚都冇得彈,呢個價錢食到咁質既海鮮,我覺得值了!壽喜燒牛小排鍋($188)🥩🫕每次黎都一定叫壽喜燒,餐廳有好多平啲既選擇(唔洗$100都有),壽喜燒湯汁好濃,配埋牛小排一流,裡面各項配料都好入味,牛小排係高質的,有牛味而且唔會好肥都好好入口!自家醬汁燒墨魚咀($38)🐙明太子日式帆立貝($42)🦪唐揚宮崎雞軟骨($68)🐥除左刺身,呢度都好多串燒選
浜松水產 🇯🇵

《櫻》龍蝦刺身拼盤($698)🦞
呢個拼盤既招牌梗係龍蝦啦,其他刺身包括:
澳洲龍蝦 半隻

明太子日式帆立貝

自家醬汁燒墨魚咀($38)🐙
明太子日式帆立貝($42)🦪
唐揚宮崎雞軟骨($68)🐥
除左刺身,呢度都好多串燒選擇,墨魚咀係我其中最鐘意既串燒,食落軟得黎好爽口,配上甜甜鹹鹹既醬汁,會食上癮!

帆立貝一睇就知食完好有罪惡感,新鮮既帆立貝經過灸燒芝士同明太子,一啖食落口,多重有層次既口感,不得了!
蔥花吞拿魚腩蓉丼

蔥花吞拿魚腩蓉丼($108)🐟
大食的我們叫多左個丼飯,諗住$108可以有幾大份,點知又真係好大,好欣賞到終於係自己親手醃吞拿魚蓉,因為試過其實唔少餐廳都買現成急凍吞拿魚蓉,另外飯粒粒分明,煮過丼飯既人就知,要啲飯粒粒分明其實都幾難!

飲品:花 - 菠蘿啤酒 ($38)🍍
酸酸甜甜好解膩~

兩條友食咁多野係有啲誇張,其實可以叫少啲就會冇食得咁辛苦,但今次叫既所有野食都有令我地驚訝左,咁既價錢交到咁既貨,我地覺得好心滿意足,真心推薦俾大家!
《櫻》龍蝦刺身拼盤
蔥花吞拿魚腩蓉丼
《櫻》龍蝦刺身拼盤
  • 壽喜燒牛肉鍋
2023-05-11 96 瀏覽
旺角浜松水產提供新鮮的海鮮和各式小吃,深受食客歡迎。我最近與三五知己到訪,享受了多道美食。"櫻"澳洲龍蝦極盛風味獨特,龍蝦肉質軟滑彈牙,搭配多款新鮮刺身,,Layers of flavors在口中逐層展開,令人回味。 "松"象拔蚌極盛新鮮Plump,入口即化,海水的甘甜在舌尖迸發,清新甘美。阿波德島雞膝脆骨肉質酥脆,骨頭亦 Crispy可食,佐以特製的鹽巴和胡椒粉,口感豐富,為本餐增加了咬感。鹿兒島薩摩赤雞翼 grilled到外脆里嫩,肉汁豐富,以簡單的醬料就能精致地呈現出雞 wings的鮮甜。Karubi米國 牛小扒 牛肉煎得細嫩多汁,入口即化,,味美價廉,深受食客喜愛。自家製日本芝士松葉蟹蓋配迷你多士,蟹肉鮮甜,與芝士的醇滑相得益彰,多士酥脆,層次豐富,是今晚的邪惡之最。綜觀整頓晚餐,旺角浜松水產選材新鮮,工藝精細,食物口感和味道都一流,物超所值,值得再訪啦!

• "松"象拔蚌極盛
2023-05-11 61 瀏覽
難得男朋友今個星期可以準時收工 夾左日岀去食飯 賀一賀佢✌🏻✌🏻好彩有book位 8點去到已經full左😨😨象拔蚌極盛每款刺身都有起碼2-3片連唔太食魚既我 都食左成舊拖羅😋😋入口即融我最鐘意都係鮮鮑魚同埋象拔蚌 好鮮甜爽口😋😋不過個刺身遲左上 啲熱食一到左 我地就不停食 都飽左6-7成🙈🙈火炙蟹膏北海道元貝燒師傅叫我地一啖放落口😂😂我地好聽話蟹籽蟹膏好鮮甜 元貝又輕輕燒一燒 好夾不過原來底下有個汁 類似柚子醋/有啲香料味有啲搶左本身既鮮甜味🥺燒牛舌 豚肉又燒得幾香口火喉都岩岩好 唔會乾身仲叫左個炒雜菜 正常日本熔岩海膽魚餅呢個有驚喜喎 魚餅香口 再加埋海膽醬 幾特別😋壽喜燒牛肉鍋唔係杰身湯底 不過都好有壽喜燒既甜味但好少見壽喜燒會有粟米🌽男朋友叫左杯啤酒🍻值得一讚既係 啲staff好好好take care 到每一枱我杯茶可以keep到長滿👍🏻
難得男朋友今個星期可以準時收工

好take care 到每一枱
我杯茶可以keep到長滿👍🏻
2023-05-10
2023-05-05 92 瀏覽
「浜松水產」呢間聽係算性價比極高嘅日本料理. 因為佢隻澳洲龍蝦真係幾低食。一隻活澳龍$428,如果你想二食,個頭用嚟做個清湯鍋,就$488,咁我就揀咗個湯二食。龍蝦肉夠爽彈,微甜,點佢個蝦酢就麻麻哋,都係配返芥末豉油穩陣啲。用頭熬嗰啖湯,鮮味清甜,佢仲加入了一些菜類,使整體多份蔬菜香。除此之外,我仲點咗個$148(鮑魚炒飯)-飯粒炒得略乾、硬. 水份唔係好夠,飯整體沒有鮑魚香,雖然兩者放埋一齊,但每食一啖,味道都好似分割開一樣,互不牽引對方。$138(廣島蠔鍋)-個湯係木魚精水,不是鰹魚出汁,蠔肉飽滿,應該係急凍蠔,如果把蠔肉加少少味,煎煎佢,再放入鍋內煮,應該更能發揮出蠔肉嘅香味。整體上只係龍蝦最低食,其他就真係好舊派嘅日本料理味道。
整體上只係龍蝦最低食,其他就真係好舊派嘅日本料理味道。
2023-04-08
15 分鐘 (堂食)
2023-05-03 66 瀏覽
一家四口来吃晚饭,18:30就餐客人还不多生食点了澳龙刺身拼盘,鱼籽海胆丼:澳龙很新鲜很q弹;金枪鱼应该是中腹口感不错;带子吃着比较鲜甜;其他鱼类贝类水准都不错;水产混合着盖饭爆浆的口感很棒,也没有腥味。熟食点了猪肋排,猪肉饼,蒲烧鳗鱼,寿喜锅,牛肉炒乌冬等:猪肋排外皮酥脆,内里亦保持软嫩;猪肉饼壳酥肉香,小孩子比较爱吃,若口味清淡的大人可能会觉得略油腻;蒲烧鳗鱼口调得不错,比很多店里的要好吃;牛肉炒乌冬将配料的香气炒得很浓郁,量亦很足;寿喜锅要是能稍微甜一些就好了,最好再有滑蛋。总体是很满意的一餐,大人小孩吃得都开心。
一家四口来吃晚饭,18:30就餐客人还不多
生食点了澳龙刺身拼盘,鱼籽海胆丼:
澳龙很新鲜很q弹;
金枪鱼应该是中腹口感不错;
带子吃着比较鲜甜;
其他鱼类贝类水准都不错;
水产混合着盖饭爆浆的口感很棒,也没有腥味。

熟食点了猪肋排,猪肉饼,蒲烧鳗鱼,寿喜锅,牛肉炒乌冬等:
猪肋排外皮酥脆,内里亦保持软嫩;
蒲烧鳗鱼口调得不错,比很多店里的要好吃;
牛肉炒乌冬将配料的香气炒得很浓郁,量亦很足;
寿喜锅要是能稍微甜一些就好了,最好再有滑蛋。

总体是很满意的一餐,大人小孩吃得都开心。
2023-05-02
2023-04-25 141 瀏覽
優惠推廣象拔蚌刺身加清酒,象拔蚌剛剛好14片,味道普通唔夠鮮甜。拖羅盛盒元氣都好食過佢。時令生蠔夠大隻味道還可以。玉子燒味道不錯。芝士蟹蓋多士普通。總括完全唔值呢個價錢。中伏!
2023-04-21
明太子日本玉子燒
2023-04-10 159 瀏覽
呢排見咁多人開始出發去日本旅行,搞到自己都好想去日本食靚嘢,但係又唔想同人逼,都係喺香港食住先,見到社交平台旺角開左間居酒屋,就同女朋友去試吓,估唔到都好新鮮同埋質素都好高兩個人我哋叫咗一個櫻·澳洲龍蝦極盛有澳洲龍蝦刺身、帶子、海膽、中拖羅同埋油甘魚全部都係高級嘢咁耐冇食,梗係要愛錫吓自己同女朋友喇龍蝦刺身真係好甜、好爽嗰種鮮味好似真係去咗日本個特調蕃茄汁專為佢而設,可以突顯佢個鮮甜味中拖羅油脂分布均勻入口即溶,食完仲想再食其他刺身都好出色,海膽好甜完全冇腥味,帶子同鯛魚都好好味極上牛舌芯串燒火候啱啱好,爽口彈牙,加檸檬感覺帶點清新海膽拖羅蓉多士拖羅蓉帶點蔥味,我略嫌佢蓋過海膽嘅鮮味,不過都好好味,多士係熱同脆嘅一件有兩串燒生蠔熱辣辣,生蠔燒得岩岩好,保留到佢嘅嫩滑多汁,加一點蒜蓉已經好惹味!兩個人都食到好飽

兩個人我哋叫咗一個櫻·澳洲龍蝦極盛
有澳洲龍蝦刺身、帶子、海膽、中拖羅同埋油甘魚全部都係高級嘢
咁耐冇食,梗係要愛錫吓自己同女朋友喇
龍蝦刺身真係好甜、好爽
嗰種鮮味好似真係去咗日本
個特調蕃茄汁專為佢而設,可以突顯佢個鮮甜味
中拖羅油脂分布均勻入口即溶,食完仲想再食
其他刺身都好出色,海膽好甜完全冇腥味,帶子同鯛魚都好好味

極上牛舌芯串燒火候啱啱好,爽口彈牙,加檸檬感覺帶點清新

一件有兩串
2023-04-04 135 瀏覽
旺角尾太子頭有間新開浜松水產,非 常有日本地道居酒屋感覺,環境幾大 唔會有壓迫感!店員服務態度幾好, 上菜速度都正常!menu款式多多。其中一個刺身盛好吸引,象拔蚌最為賣點,新鮮又清新,厚度適中放大了爽既口感,非常高質新鮮。另外這款刺身盛合還有海膽,無腥臭味而且還 甜,赤貝帶咸鮮爽脆,野生中拖羅夠 肥美厚身,整體高質有份量,新鮮好 味亦足料。有綿滑鮮甜感!珍寶赤蝦夠大隻又爽青花池生蠔蠔身大隻,蠔肉好漲身飽滿,口感爽脆帶輕微咸鮮,再配有酸汁 jelly青檸,令味道更清新昇華。海膽拖羅蓉多士,拖羅蓉夠多幾綿, 同海膽幾夾!撞出鮮味,脆香多士夾黎食,口感豐富。免治雞肉棒外層燒到金其微焦,內層蛋汁香滑,令成件事更好味。夠香夠熱,帶有爽脆,綿密於一身!

其中一個刺身盛好吸引,象拔蚌最為賣點

,新鮮又清新,厚度適中放大了爽既口感,非常高質新鮮。

青花池生蠔蠔身大隻,蠔肉好漲身飽滿,口感爽脆帶輕微咸鮮,

2023-04-02 117 瀏覽
在這家新開的日式居酒屋中,我品嚐到了一系列精緻的海鮮料理,包括海膽、帆立貝、龍蝦刺身、日本生蠔、牡丹蝦、三文魚、吞拿魚、赤貝和芝士釀蟹蓋等菜餚。餐廳裝修顯示日式居酒屋風格, 有如置身日本的感覺龍蝦刺身。切成薄片後搭配上清新的醬汁和檸檬汁,味道十分清爽。龍蝦肉質鮮嫩,口感滑爽海膽。配上酥脆的紫蘇葉。海膽肉質鮮嫩,且味道香濃帆立貝肉質鮮嫩,展現了帆立貝的鮮味和甜味, 搭配上清新的醬汁,味道更加豐富。接著是日本生蠔。生蠔肥美飽滿, 有獨特的甜味及蠔香,留在齒頰間的餘韻最為長久牡丹蝦。蝦肉肥碩,極富彈性,鮮爽無比,甘甜濃郁,餘味悠長接下來是三文魚, 油脂含量非常大,口感順滑, 吞拿魚魚香持久,吃得滿口甘香赤貝肉質爽甜,海水以及鮮甜味濃郁,帶有獨特的濃厚海洋氣息接下來是芝士釀蟹蓋。這道菜餚使用了新鮮的螃蟹肉和芝士,將芝士釀進螃蟹殼中,螃蟹肉質鮮嫩,芝士香濃,是一道讓人難以抗拒的美食。雞肉棒經過特殊的處理和烤製後,讓雞肉外皮煎得香脆,內裡卻仍然保持著嫩度。

餐廳裝修顯示日式居酒屋風格, 有如置身日本的感覺

海膽。配上酥脆的紫蘇葉。海膽肉質鮮嫩,且味道香濃

牡丹蝦。蝦肉肥碩,極富彈性,鮮爽無比,甘甜濃郁,餘味悠長

接下來是三文魚, 油脂含量非常大,口感順滑,

吞拿魚魚香持久,吃得滿口甘香

赤貝肉質爽甜,海水以及鮮甜味濃郁,帶有獨特的濃厚海洋氣息