2023-04-17 71 瀏覽
在洪水橋的話,假若要吃大牌檔的,那麼這間絕對是一個很好的選擇。雖然有的餸菜大多還是外邊有的,但勝在是份量多,味道也不錯,這次點了的粉絲雜菜煲,就有充足的粉絲雜菜了,內裡的湯底也算鮮甜而不錯吃。黃金鮮魷亦並不遜色,份量足夠,椒鹽的調味也是恰到好處,並不會過鹹,所用的油也是新鮮的,吃下去並不會有舊油的感覺,也不會過於油膩。最後選擇了的海鮮炒飯,也是鑊氣充足,配料也是較平常所吃到的多。雖然這裡位處較為偏僻,但有緣到訪的話,不妨可以一試

雖然這裡位處較為偏僻,但有緣到訪的話,不妨可以一試

2023-04-15
住洪福邨嘅朋友帶左我黎呢間洪昇食堂食,話啲嘢食唔錯,仲晚晚有得抽獎🧧非常過癮,唔係佢帶我黎都唔知呢度有間隱世大排檔🔥七點半入坐,都到坐滿7成,餐廳負責人話8點有得抽獎,咁啱我都撞啱時間🤟🏼 兩個人叫左4樣嘢食:🔸小炒王 $128大排擋必食!好有鑊氣,入面有蝦干🦐,腰果同蝦球等等,份量都唔細,蝦干咸香有咬口;腰果大大粒都好脆口👍🏼,送酒一流🍻🔸黑椒炒牛柳 $138又係大大碟,連牛柳都大舊過人🤩 黑椒好嘢味,牛柳都非常入味,最驚喜嘅係一咬入口啲牛肉係好嫩,唔似平時食到嘅牛柳比較實淨。🔸 椒鹽九肚魚 $138🐟九肚魚炸到脆碎香口,味道啱啱好唔會太咸,點埋醋就咁食都好正!份量又係大大碟!🔸蝦醬通菜牛肉 $108當然唔少得叫個菜🥬 放上枱已經聞到好香蝦醬味,牛肉係嫩滑入味,大大塊又份量多,非常大方。通菜都炒得恰當好處,唔會太老!最後用餐感覺不錯,整體氣氛好熱鬧😋睇得出好多都係熟客。

🔸小炒王 $128

🔸黑椒炒牛柳 $138

🔸 椒鹽九肚魚 $138

🔸蝦醬通菜牛肉 $108

最後用餐感覺不錯,整體氣氛好熱鬧😋睇得出好多都係熟客。
黑椒炒牛柳
小炒王
蝦醬通菜牛肉
題外話/補充資料: 最過癮嘅係每檯都有得抽現金獎,最大封仲有💰$500, 我新手行運,咁啱都抽到$100🥳下次會再嚟食,性價比夠高!餐廳有大排檔嘅豪氣👍🏼
2023-04-11
黑椒炒牛柳
小炒王
蝦醬通菜牛肉
2023-04-14 44 瀏覽
洪水橋洪昇食堂,位置靠近洪福邨商場,步行至輕鐵站亦只係2-3分鐘腳程,地理位置相當方便!👍餐廳係典型大排檔格局~蒜蓉粉絲蒸扇貝嚟得地道大排檔,我個人就必點蒸扇貝😀粉絲質地軟身,啱晒鍾意食粉絲嘅我🤪扇貝蒸得屬於剛剛好,調味亦夠晒惹味😄沙薑雞(半隻)食完海鮮唔少得整返半隻雞😆雞件夠入味,沙薑粉令雞肉味道層次更為豐富,好快就清晒成碟雞😬椒絲腐乳通菜炒牛肉有海鮮有肉,最後整多個炒菜👻大大碟椒腐通菜炒牛肉,鹹香味道一流,夠晒惹味😈大排檔就係勝在夠鑊氣,呢一點屋企好難模仿得到🤣現場有新鮮鯇魚,部位任揀,要幾多就即場切🤣每晚八點鐘仲有抽獎,隨機抽幾台客派利是送現金💰夠晒好氣氛!
餐廳係典型大排檔格局~
蒜蓉粉絲蒸扇貝
沙薑雞(半隻)
椒絲腐乳通菜炒牛肉
現場有新鮮鯇魚,部位任揀,要幾多就即場切🤣
每晚八點鐘仲有抽獎,隨機抽幾台客派利是送現金💰
夠晒好氣氛!
2023-04-14 37 瀏覽
今日到訪位於元朗洪水橋站附近嘅一間大排檔<洪昇食堂>,呢間大排檔開業6年幾 有時都有聽到朋友介紹 今日特意去試吓佢哋嘅菜式❤️大排檔嘅面積都幾大 入到去感覺好似去咗泰國一樣 好有feel~店舖位置正正就係洪水橋站向右直行轉左就會見到大大個招牌📍好容易就搵到!今日我哋點選左四個小菜 分別有啫啫雞煲 雞煲碟頭都幾大份 雞肉好滑 醃得好入味 仲有少少麻麻辣辣嘅味道 真係好惹味 我哋仲叫咗OP推介既黃金炸苦瓜 鹹蛋黃好多 炸得好脆卜卜 最有驚喜 佢哋嘅苦瓜唔太苦 外皮包住軟林林既苦瓜呢個口感實在太特別啦!仲有我哋嗌咗一個芝士大蝦伊麵 睇吓張相佢哋啲芝士真係多到好誇張 蝦肉亦都係新鮮 好爽口彈牙 最後我哋仲點左一個豉油王鵝腸口感唔太鹹 清清地都幾好食喎!另外我哋重點左四罐飲品先講緊五百幾蚊~真係非常抵食 食唔晒,仲要打包拎走添呢間大排檔都幾好玩,每個星期每一晚都會有抽現金獎活動 抽中嘅客人可以得到大利是一封 逢星期三總會抽出一枱客人全枱免費有興趣想試吓運氣就星期三嚟幫襯吓啦❤️洪昇食堂 (元朗)元朗洪水橋洪元路55號地舖

口感唔太鹹 清清地都幾好食喎!

呢間大排檔都幾好玩,每個星期

有興趣想試吓運氣就星期三嚟幫襯吓啦❤️

洪昇食堂 (元朗)
元朗洪水橋洪元路55號地舖

2023-04-13 22 瀏覽
呢間大排檔都幾好feel分咗吸煙區同非吸煙區👍🏽我坐非吸煙區完全聞唔到煙味👍🏽👍🏽芫茜豆腐勝瓜海鮮湯$128呢個湯好足料😍有好多海鮮!!!!勝瓜、芫茜、豆腐都比得好足,又有啲湯水濕濕口真係超正呀🤭姜蔥蠔煲$198一啲都冇失望呀😍蠔大大粒😍煮完一啲都冇縮水煮得啱啱好,熟得嚟又唔會太熟超鍾意呀🤭🤭🤭椒鹽雞軟骨拼鮮魷$148椒鹽好香口呀😍雞軟骨有口感,鮮魷大大條呢間大排檔感覺比平時啲大排檔乾淨地點都方便 好近洪水橋輕鐵站老闆好好人 呢一晚8點有得抽獎好有氣氛😆😆😆❇️❇️
呢間大排檔都幾好feel
分咗吸煙區同非吸煙區👍🏽
我坐非吸煙區完全聞唔到煙味👍🏽👍🏽

芫茜豆腐勝瓜海鮮湯$128
呢個湯好足料😍有好多海鮮!!!!
勝瓜、芫茜、豆腐都比得好足,
又有啲湯水濕濕口真係超正呀🤭

姜蔥蠔煲$198
一啲都冇失望呀😍
蠔大大粒😍煮完一啲都冇縮水
煮得啱啱好,熟得嚟又唔會太熟
超鍾意呀🤭🤭🤭

椒鹽雞軟骨拼鮮魷$148
椒鹽好香口呀😍
雞軟骨有口感,鮮魷大大條

呢間大排檔感覺比平時啲大排檔乾淨
地點都方便 好近洪水橋輕鐵站
老闆好好人 呢一晚8點有得抽獎
好有氣氛😆😆😆❇️❇️
2023-04-09 39 瀏覽
元朗洪水橋有間抵食小炒嘅大排檔,揸車去大排檔食嘢有2小時免費泊車。大排檔地方夠寬敞,6點時見到大部分座位都坐滿,氣氛好熱鬧。咕嚕肉🍖咕嚕肉外脆卜卜而且啖啖肉,加入蕃茄醬,口感酸酸甜甜,三色椒爽脆,開胃餸菜。椒鹽九肚魚🐠 上枱時已聞到椒鹽嘅香氣,炸粉厚薄適中,外脆內軟,九肚魚入口鬆脆又鮮嫩。上湯菜膽雞🐔雞件份量多,肉喺肥瘦適中,加入清甜嘅小白菜,菜沾滿濃郁嘅上湯,口感十足。揚州炒飯🍲炒飯加入叉燒、菜粒、蝦仁,令口感更豐富,炒飯沾滿蛋醬,食落有蛋香且粒粒分明,鑊氣十足。洪昇食堂 📌地址:元朗洪水橋洪元路55號地舖
元朗洪水橋有間抵食小炒嘅大排檔,

揸車去大排檔食嘢有2小時免費泊車。

大排檔地方夠寬敞,6點時見到大部分座位都坐滿,

揚州炒飯🍲

洪昇食堂
📌地址:元朗洪水橋洪元路55號地舖
2023-04-05 762 瀏覽
有咩因由要入黎洪水橋呢間洪昇食堂食晚飯?首先佢地點唔偏僻,輕鐵洪水橋站落完行五分鐘左右已經到,揸車嘅話亦有車位泊車。第二係佢比一般大排檔乾淨衛生,通風做得好,地面亦無黐立立。第三就係價錢親民,食物份量又大,足料有鑊氣😆黎食野嘛,最緊要梗係好味啦,即刻睇下今晚食左啲咩~🥦西蘭花炒肉片肉片嫩滑,入口有滿滿的薑蔥蒜香,西蘭花翠綠爽脆👍🐂中式牛柳牛柳肉嫩,勁鍾意個酸甜汁,味道調得啱啱好,好味到洋蔥都食晒😆🥚黃金四季豆朋友跟我都係鹹蛋黃控,見到餐牌有黃金系列叫,苦惱左蠻久叫邊樣好,最後決定要四季豆。鹹蛋黃下得夠多,鹹鮮香脆無得輸,食到底雖然係油左啲,但油炸食品都預左嘅😋🐖炸大腸又係炸野😂哈哈,個人好鍾意食炸大腸,所以又叫左一份。大腸已清潔乾淨無異味,外脆內邊煙韌,口感一流,呢樣雖然都係炸,但碟底無油,勁👍仲有新鮮菠蘿墊一墊,正好去膩。🍚白飯咁好餸點可以無飯,白飯唔少得😁仲有一個原因黎洪昇食飯㗎~就係~有抽獎~🎊每晚有利是抽,由$50到$200現金!逢星期三仲有一份獎品係免單‼️上限至$1800,正呀正呀。聽到音樂響起就拎起㨆把留意啦😆平日晚都爆場,勁勁勁👏

🥦西蘭花炒肉片
肉片嫩滑,入口有滿滿的薑蔥蒜香,西蘭花翠綠爽脆👍

🐂中式牛柳

🥚黃金四季豆

🐖炸大腸

🍚白飯
咁好餸點可以無飯,白飯唔少得😁

平日晚都爆場,勁勁勁👏
2023-04-03
同事唔講都唔知,原來洪水橋呢頭都有類似熟食中心既大排檔😯 佢仲話好好食,作為元朗人嘅我,今晚就同男朋友去試吓🙌🏻❤️咕嚕斑塊咕嚕酸酸甜甜實在太開胃太好送飯😋 斑塊比起魚柳更厚肉更貴價,必嗌!❤️杞子豬潤魚肚浸時菜呢個係清淡之選🙌🏻魚肚超厚身😯 索晒啲上湯好好食👍豬潤爽口,杞子無浸太耐所以食落夠甜❤️椒鹽鮮魷椒鹽勁香口,炸粉超薄!仲要超大碟,抵食!!😚❤️凍檸茶茶底香濃但唔澀,會令人一啖接一啖咁飲,仲好飲過平時既正統茶餐廳😯原來呢度每晚八點仲會舉行大抽獎😵我哋好好彩咁中左🤣🤣超級出色既地道中菜!絕對會黎encore 😍#元朗美食 #元朗小炒 #元朗中菜 #鑊氣小炒 #洪水橋美食 #洪昇食堂 #驚喜小菜 #椒鹽鮮魷 #咕嚕斑塊 #椒鹽九肚魚 #大抽獎
同事唔講都唔知,原來洪水橋呢頭都有類似熟食中心既大排檔😯
佢仲話好好食,作為元朗人嘅我,今晚就同男朋友去試吓🙌🏻

❤️咕嚕斑塊

咕嚕酸酸甜甜實在太開胃太好送飯😋

斑塊比起魚柳更厚肉更貴價,必嗌!

❤️杞子豬潤魚肚浸時菜

呢個係清淡之選🙌🏻
魚肚超厚身😯 索晒啲上湯好好食👍
豬潤爽口,杞子無浸太耐所以食落夠甜

❤️椒鹽鮮魷

椒鹽勁香口,炸粉超薄!
仲要超大碟,抵食!!😚

❤️凍檸茶

• 椒鹽鮮魷
  • 凍檸茶
  • 杞子豬潤魚肚浸時蔬
2023-03-28 71 瀏覽
位於洪水橋輕鐵站附近發現了一間小炒餐廳 - 洪昇食堂😊餐廳寬敞.而且氣氛熱鬧.不時還會有抽獎活動🥳食物份量亦比較多.多人聚會都相當合適👍🏻🐟椒鹽九肚魚 (推薦👍🏻)大大一盆椒鹽九肚魚.陣陣香氣撲鼻👃🏻入口鬆脆香口.但又不會太厚粉.外脆之餘內軟👀咬開脆身外皮後.有鮮嫩的九肚魚魚肉.啖啖都有新鮮魚香🤩🐷豆腐火腩煲豆腐火腩煲份量亦比較多.件件火腩都肥瘦適中😁滿滿香濃的火腩汁鋪滿整個煲.味道更深深滲入每件火腩中🫣豆腐亦香口嫩滑☺️口感十足😎🐥西檸雞西檸雞酸酸甜甜的.十分過癮🥳酸酸甜甜經已很開胃.雖然每件雞都不吝嗇地沾滿西檸汁.卻又不會影響到鬆脆的口感🤩裏雞肉肉質仍然嫩滑無比.水準簡直一流😋🥬椒絲腐乳炒通菜 (推薦👍🏻)通菜且新鮮爽口.通菜小炒當然要配搭上椒絲腐乳😏香濃咸咸的腐乳.再加上椒絲簡直完美😎每條通菜都沾滿濃郁的椒絲腐乳.真是鑊氣十足🤩

椒鹽九肚魚

🐟椒鹽九肚魚 (推薦👍🏻)

🐷豆腐火腩煲

🐥西檸雞

🥬椒絲腐乳炒通菜 (推薦👍🏻)
  • 椒絲腐乳炒通菜
2023-03-14 260 瀏覽
洪水橋隱世大排檔依間大排檔全部菜都係大大碟,真係好難得!環境會比較簡陋少少,不過都乾淨,但好有以前既氣氛,3月15號定5知17號開始夜晚都會有得抽獎,係現金哦!而且係揸車人士既福音,只要光顧都可以有2小時免費泊車哦!🥕酸菜魚$138⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱勁大盤!表面好多芫荽,魚勁嫩滑,而且完全冇骨,可以食得好盡興,底下有好多不同配料,加上有好多既寬粉條,雖然睇落好多辣椒,但其實5係太辣只係微辣甘好惹味,成件事真係好抵食!🥕豉椒花甲$138⭐️⭐️⭐️⭐️☆炒到好入味,好香豉椒味,花甲都幾大隻又多,冇沙👍🥕沙薑雞腳$88⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炆到好淋又好入味,味道剛好,一啜已經可以分離,勁容易食,加上又夠大隻。🥕金銀蛋莧菜$108⭐️⭐️☆☆☆炒到有少少老,所以就差dd了。🥕咕嚕肉$98⭐️⭐️⭐️⭐️☆係🐰中意既咕嚕肉,酸酸甜甜勁開胃,每塊肉都大大塊,不過同行朋友就感覺酸左dd啦~🥕元氣堂飲品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全部都幾真材實料,又不過太甜,不錯!======詳情======洪昇食堂元朗洪水橋洪元路55號地舖👣輕鐵洪水橋站步行約3分鐘================#香港美食指南  #hkfoodie #hkfood #hkeat
洪水橋隱世大排檔

依間大排檔全部菜都係大大碟,真係好難得!
而且係揸車人士既福音,只要光顧都可以有2小時免費泊車哦!

🥕酸菜魚$138⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕豉椒花甲$138⭐️⭐️⭐️⭐️☆
炒到好入味,好香豉椒味,花甲都幾大隻又多,冇沙👍

豉椒花甲

🥕沙薑雞腳$88⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕金銀蛋莧菜$108⭐️⭐️☆☆☆
炒到有少少老,所以就差dd了。

金銀蛋莧菜

🥕咕嚕肉$98⭐️⭐️⭐️⭐️☆

咕嚕肉

🥕元氣堂飲品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
全部都幾真材實料,又不過太甜,不錯!

元氣堂飲品

======詳情======
洪昇食堂
元朗洪水橋洪元路55號地舖
👣輕鐵洪水橋站步行約3分鐘
================
#香港美食指南  #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #元朗好去處 #元朗美食 #RR元朗  #RR大排檔  #大排檔 #咕嚕肉 #金銀蛋莧菜 #沙薑雞腳 #豉椒花甲 #酸菜魚 #花甲 #中菜 #洪水橋 #RR洪水橋 #洪水橋美食 #洪昇食堂
豉椒花甲
咕嚕肉
元氣堂飲品
2023-03-12 66 瀏覽
今日去咗洪水橋呢邊食嘢😋呢度有間大排檔 同洪水橋輕鐵站都幾近啲嘢食都唔貴👍🏽首先叫咗個蝦醬通菜💗食到有蝦醬嘅味道,唔會太鹹一碟超大份!!!! 菜炒得好好食😋之後我哋叫咗一個必叫嘅椒鹽鮮魷魷魚好厚身,大大件,椒鹽味好香真係大排檔先食到呢種風味😋😋黑椒薯仔牛柳粒😋呢個送飯食一流,我哋都叫咗白飯一齊食可以叫啤酒/汽水/涼茶飲涼茶有夏枯草同五花茶我哋都要咗五花茶,低糖👍🏽😋好飲❤️呢間大排檔都幾多人幫襯,員工都好nice, 老闆好搞笑幾有氣氛😆😆會再嚟!
今日去咗洪水橋呢邊食嘢😋
呢度有間大排檔 同洪水橋輕鐵站都幾近
啲嘢食都唔貴👍🏽

首先叫咗個蝦醬通菜💗
食到有蝦醬嘅味道,唔會太鹹
一碟超大份!!!! 菜炒得好好食😋

之後我哋叫咗一個必叫嘅椒鹽鮮魷
魷魚好厚身,大大件,椒鹽味好香
真係大排檔先食到呢種風味😋😋

黑椒薯仔牛柳粒😋
呢個送飯食一流,我哋都叫咗白飯一齊食

可以叫啤酒/汽水/涼茶飲
涼茶有夏枯草同五花茶
我哋都要咗五花茶,低糖👍🏽😋好飲
❤️呢間大排檔都幾多人幫襯,
員工都好nice, 老闆好搞笑
幾有氣氛😆😆會再嚟!
2023-03-11 53 瀏覽
有朋友仔報料,洪水橋有間隱世大排檔,食物唔錯,但無乜人發現。我最鍾意捐窿捐罅搵好西🤭今次捉埋友人一齊覓食黑椒薯仔牛柳粒 $138味道香濃,牛柳軟硬適中,薯仔軟腍吸味😋整體唔差,份量都多,係略嫌油左少少椒鹽鮮魷 $138鮮魷炸至外脆內爽,炸衣沾滿椒鹽香蒜粒🤤咸香惹味🥬椒絲腐乳通菜 $88通菜鮮嫩翠綠,食落爽脆有鑊氣,有淡淡既腐乳咸香,調味適中,好岩餸飯😋粉絲雜菜煲 $98熱辣辣大大煲,份量十足,材料豐富:油麥菜、生菜、白菜、菇、木耳、西蘭花、魚、蝦米、魷魚、粉絲,湯汁飲落清甜似無味精,粉絲同蔬菜吸收晒材料既鮮味🤤味道唔錯。鹽焗雞腳(送)老闆話大廚煮唔切,請我地食住雞腳先,好nice好貼心❤️,晚市咁忙都有周圍同客人傾兩句,感覺親切,而且食到餐廳既人情味,so warm☺️鹽焗雞腳熱辣辣好入味,夠咸香😋涼茶 $15/支清潤解熱,唔太甜😋

黑椒薯仔牛柳粒 $138

椒鹽鮮魷 $138
鮮魷炸至外脆內爽,炸衣沾滿椒鹽香蒜粒🤤咸香惹味

🥬椒絲腐乳通菜 $88

粉絲雜菜煲 $98

鹽焗雞腳(送)
涼茶 $15/支
清潤解熱,唔太甜😋
2023-03-11 40 瀏覽
今日同屋企人出去食飯,疫情下都好耐冇食大排檔🤤最鍾意聽到廚房啲蓬蓬聲🔥極速上菜👍🏻蒸魚或海鮮都剛剛好熟😋魚鮮味重🤤芝士蝦伊麵🍤🧀超級大碟🤤十隻大蝦炸到脆卜卜連殼都食得🍤蝦肉爽口彈牙😋蝦殼外層包住一層芝士汁🤤🤤🤤邪惡得黎又好味道👍🏻伊麵係食極都仲有😨芝士汁絕對夠配哂所有麵食🤤絕對對得住個價錢👍🏻支竹斑腩🐟外層炸粉唔會太厚😝咬落啖啖肉入哂味👍🏻支竹份量多👍🏻西蘭花炒鮮魷🥦🦑翠綠西蘭花同魷魚好夾😋好爽口有嚼勁😋新鮮就可以蘭蘭單單炒黎食👍🏻蝦醬都唔洗點☺️梅菜扣肉🐽當日餐廳介紹order呢道off menu菜😍一上枱真係覺得好靚😍每件扣肉都係層層分明👍🏻外皮炸到靚一靚🤤一啖咬落去啖啖肉🤤🤤見到午市客飯$55都好抵食!地方夠闊落,全場氣氛都好好👍🏻老闆仲不停行去問所有客人餸菜啱唔啱食😋仲話好快恢復疫情前夜活動現金抽獎!仲有抽出一枱食客免費晚餐👍🏻有機會一定黎參加!😝
今日同屋企人出去食飯,疫情下都好耐冇食大排檔🤤

芝士蝦伊麵🍤🧀

• 西蘭花炒鮮魷
  • 梅菜扣肉
  • 支竹斑腩
2023-03-07 68 瀏覽
身為女漢子好鍾意食大排檔,覺得炒出黎既餸勁有鑊氣!今次去洪水橋呢間大排檔,味道相當出色!超正!黃金系列-黃金蝦咸蛋黃既超級Fans! 黃金蝦~隻隻蝦都好大隻~炸到好脆連殼都食埋 勁惹味 食到👍🏻 黃金類仲有好多款下次試下黃金鮮魷~薑葱蠔煲隻隻蠔都勁肥嘟嘟又鮮甜!數過有成11隻!勁抵食!而且勁有鑊氣 蠔既邊有少少脆口 但蠔肉多汁,超享受!椒鹽豆腐椒鹽豆腐既皮勁薄,好考功夫!每一舊豆腐都好完整,勁有心機!豆腐入面好滑,雙重口感!好鍾意食大排檔,仲有好多菜式都想試下,下次會再去!

黃金系列-黃金蝦

薑葱蠔煲

椒鹽豆腐

好鍾意食大排檔,仲有好多菜式都想試下,下次會再去!

黃金蝦
黃金蝦
2021-10-01 704 瀏覽
叫左四款避風塘花甲:夠味不過花甲好細冇乜肉,食到幾隻有沙蛋白瑤柱炒飯:份量正常,一碟夠三個人食椒鹽鮮魷:好味,但10月唔係季節價錢貴啲金銀蛋豆苗:個人最鐘意經常經過都見到好多人食,經過聞到都好香😋嘢食四款都好味,好夠鍋氣,會再黎。價錢相比其他大排檔貴少少,伙計好招呼,有介紹當日海鮮可以坐室內有冷氣,環境麻麻,,有人食煙飲酒🍻空氣唔好,好大陣味,或者坐室外冇冷氣,都有人食煙,不過空氣流通啲冇咁大陣煙味酒味
叫左四款
避風塘花甲:夠味不過花甲好細冇乜肉,食到幾隻有沙
蛋白瑤柱炒飯:份量正常,一碟夠三個人食
椒鹽鮮魷:好味,但10月唔係季節價錢貴啲
金銀蛋豆苗:個人最鐘意

價錢相比其他大排檔貴少少,伙計好招呼,有介紹當日海鮮

2021-10-01
  • 金銀蛋豆苗