2022-05-06
Thai food night🇹🇭趁星期五收工即刻約埋姊妹去行街買下衫🥰途經加連威老道中間位置見到有個幾特別既Food court就走左入去醫肚見好耐無食泰國菜就決定食Thai Grill啦😊生菜包🥬豬肉🐷豬肉碎加九層塔、乾葱、楊蔥絲、蒜蓉🧄檸檬葉🍋及辣椒🌶️一起炒過😊加上調味料帶點酸辣又醒胃☺️配上新鮮的生菜🥬包裹著肉碎或者放到蒜蓉包上面一齊食都唔錯😋原隻燒魷魚🦑原隻魷魚鬚肥美大條😍加埋泰式辣汁令整體味道更昇華👍食落味道帶點微辣十分香口開胃☺️魷魚肉質爽口彈牙🙌冬蔭公金邊粉🍜上枱立即飲啖冬蔭公湯先🙌大蝦仁🍤有4隻☺️金邊粉份量好足👍鍾意食酸味味既朋友會喜歡😌因為酸味好濃好開胃☺️不過略嫌湯太少😂下次食要求多湯先得🙌泰式串燒🐷🐥有豬牛雞選擇🙌 我地點了豬肉及雞肉串‼️這兩項串品都好好食🤗豬肉紮實飽滿滋味😋雞肉串的肉質軟嫩鮮味🥰點埋泰色沙爹花生醬🥜好惹味
生菜包🥬豬肉🐷
原隻燒魷魚🦑