2024-11-11
食物體驗我哋揀咗呢間$218加1任食120分鐘的最平套餐,不過當日係星期五晚,場面真係一片人山人海!自助區嘅熟食台基本已經俾人掃清,剩返零星薯條、春卷幾樣嘢,睇到有啲失望。不過有啲係必搶亮點,包括脆炸雞翼同王子麵,食落真係有少少「童年味道」!韓國雪條款式算多,都幾吸引。食物選擇掃過QR code睇menu,肉類選擇的確唔算豐富,得幾款基本肉類,出面有花枝卷(雪到冰咁),蔬菜類同豆腐、粉絲之類咁,整體選擇偏少。最大反差係飲品區,竟然係全場最豐富嘅部分,提供咗唔少泰式風味飲品,特別泰式椰香味濃嘅椰汁仙草、仲有好甜嘅龍眼冰、泰式奶茶,不過因為人多關係,飲品仲要叫咗兩轉先出一轉,等嫁時候都唔知叫唔叫好,怕有Double咗。總結講真,星期五晚嚟真係「考驗耐性」,人多到食材好快掃清。個人覺得下次想好好享受個任食buffet,最好避開呢d高峰時段。要嚟嘅話,平日會更好,更有時間慢慢選擇唔同食物。
食物選擇
總結