2023-03-09
最近朋友一直話要食東南亞菜 上網睇到呢間新開嘅泰國餐廳決定試一試Asura 呢間餐廳離尖東地鐵站非常近,地點唔錯裝修靚,尤其是幅壁畫, 空間算闊落, 好彩有訂枱,因為間餐廳都幾多人幫襯食物方面,同朋友叫左香煎帶子,泰式椒鹽鮑魚,燒大頭蝦,炒通菜,本身仲有個大大啖蟹肉炒飯, 不過老闆好貼心咁話驚我哋食唔曬,幫我改咗做個一人份🤣所有嘢食未食,已經覺得佢好靚, 每碟都好適合用嚟打卡用,食落去更加不得了,本人非常鍾意食泰國菜 而Asura呢間嘅香料亦都非常地道, 而且朋友鍾意食海鮮,佢一直話所有海鮮都非常新鮮,肉質鮮甜而且彈牙,炒通菜,肉炒飯份量亦都唔少! 然後聽到老闆同廚房傾計先知,師傅係泰國人!唔怪之得啲嘢食咁正宗嘢飲方面老闆介紹咗 Asura梳打,辣辣地入口非常新奇地好飲, 朋友飲咗個泰式奶茶佢話係泰國飲到嘅味道雖然食到好飽但係忍唔住叫埋佢個可麗露做甜品! 呢個真係實在太好食喇絕對係呢間餐廳其中一個必食 (因為太香同埋太好食唔記得咗影相)最後兩個人,前菜主菜野飲甜品食曬加埋都係八百蚊有找,尖沙咀呢個價錢其實真係良心價🤣總括嚟講Asura呢一間新開嘅餐廳佢真係好高水準,本身好想試埋佢個船河
總括嚟講Asura呢一間新開嘅餐廳佢真係好高水準,本身好想試埋佢個船河,不過今次真係太飽!下次有機會一定會再返去幫襯,真心推介~