2019-03-24
今日同朋友行開觀塘, 於是就搵下有咩正野食, 見到呢間泰國野唔太貴於是就諗住試下~係地鐵站行5-10分鐘就會到, 係個商場度上一層電梯就到~雖然話係食泰國野, 但就唔同其他泰國餐廳既裝修, 呢度反而較光猛, 而且位都比較闊落唔使坐得咁迫~估唔到星期六都有set lunch, 我地分別叫左泰式彩虹粉同泰式船麵, 另外仲加左魚餅同春卷食~平時我都好鐘意食船麵, 因為佢個麵既質地夠哂幼吸哂d湯味好正, 呢碗野份量都有好多, 而且仲有好多配料, 重點係有我最愛既豬皮, 脆卜卜真係好好食呀~另外朋友就係食彩虹粉, 開頭覺得碗野同平時一樣, 但攪勻左之後就變左粉紅色, 真係第一次見~朋友話呢碗野都好足料, 雖然唔知d粉紅色係點整出黎haha, 但我地都清哂成碗野~春卷同魚餅就各有4件, 而且細細舊唔會食到飽哂, 個魚餅仲要係冬蔭公味, 第一次食但估唔到又幾好味~最後叫左杯泰式奶茶同港式檸檬茶Lunch set價錢都唔太貴, 下次可以再黎試下dinner呀~
係地鐵站行5-10分鐘就會到, 係個商場度上一層電梯就到~
最後叫左杯泰式奶茶同港式檸檬茶