2024-06-07 80 瀏覽
又係一個月一次既閨蜜gathering👭👭,今次都係一樣約返係D就腳既地方。呢間泰好記一出地鐵站🚉行3分鍾就到,真係夠哂方便~而且坐位舒適價錢又親民,CP值真係頗高🤩。♥︎ 冬蔭海鮮湯 👍🏻👍🏻同閨蜜一致都覺得呢度既冬蔭海鮮湯🥘好好飲,個湯微辣🌶️,足料,飲落好暖胃好舒服♥︎泰式咖喱軟殼蟹🦀黃咖喱甜甜地,軟殼蟹份量多,同咖喱個味道好夾。另外我地仲點左兩碟蒜蓉包🍞點咖喱食,一D都冇浪費個咖喱汁🤭♥︎ 生蝦刺身🦐生蝦爽口彈牙得黎擺碟仲要好靚添♥︎ 泰式奶茶沙冰👍🏻食泰國野又點小得泰式奶茶🧋,茶味夠哂香濃之餘又夠哂冰凍,推薦!

♥︎ 冬蔭海鮮湯 👍🏻👍🏻

♥︎泰式咖喱軟殼蟹🦀

♥︎ 生蝦刺身🦐
生蝦爽口彈牙得黎擺碟仲要好靚添

♥︎ 泰式奶茶沙冰👍🏻

又同三位閨密周圍飲飲食食,今晚繼續試下泰國菜🇹🇭餐廳係女人街尾,先達對面個位入去行半條街就係了,一啲都唔難搵🙌🏻因為等另外兩位閨密放工,餓到咕咕聲,叫多幾味食飽啲😋首先叫左碟燒牛肉沙律、炸蝦餅、青檸水同龍眼冰墊下底先😂燒牛肉沙律🐂🥗沙律好清新😌燒牛肉好淋👍🏻不過比較辣,中意食辣既朋友唔可以錯過🤩炸蝦餅🦐好有蝦味🦐🦐😋外皮好薄而且炸得剛剛好🤤等到另外兩位工作狂到達,大家都非常肚餓😂我地即刻叫左泰式生蝦、冬蔭功海鮮湯、咖哩軟殼蟹、蒜蓉包、馬拉盞炒椰菜苗、泰奶沙冰同芒果沙冰😂😂😂泰式生蝦🦐生蝦刺身新鮮👍🏻有別於出面點既醬汁,佢地既醬係紅色既,少少辣配合刺身一流,伴碟仲努有心思好靚,蝦頭仲炸埋俾你食🫶🏻冬蔭功海鮮湯🦐🥘呢個湯真係唔算辣而且好足料,微微酸非常開胃🤤我地都好中意飲😋😋咖哩軟殼蟹🦀黃咖哩,偏甜而且一啲都唔辣🤤用黎送蒜茸包一流🤤如果叫白飯直情可以撈三碗🤭😋蒜茸包🧄🥖上枱熱辣辣脆卜卜🤩蒜茸同牛油夠香😌外面夠脆包芯夠軟熟🤤點埋黃咖哩簡直就係只應天上有🤤一人一舊唔夠😂我地仲encore多一份🤭🤭馬拉盞炒椰菜苗🥬出街食飯唔少得叫碟菜🤭都係一樣偏辣,不過係幾惹味🤤而且唔會炒到太淋👍🏻四個女仔食七

燒牛肉沙律🐂🥗

蒜茸包🧄🥖
蒜茸包

馬拉盞炒椰菜苗🥬
馬拉盞炒椰菜苗

四個女仔食七咁食😂每人埋單都係差唔多二百,性價比高👍🏻我覺得味道都幾似泰國地道風味,令我又好想飛去泰國🙈🙈

🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:泰好記 (旺角)
旺角通菜街75-77號地舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #旺角美食 #泰好記 #泰國料理 #女人街 #咖哩軟殼蟹 #世一蒜茸包 #泰奶沙冰
燒牛肉沙律
咖喱軟殼蟹
蒜茸包
馬拉盞炒椰菜苗
2024-06-05 38 瀏覽
一入到去,招乎既店員似係泰國人,感覺食物應該會好有泰風,價錢都性價比,亦有套餐可選。豬頸肉沙律份量好充足,豬頸肉好彈牙,沙律好入味又有泰風果,入面青瓜、蕃茄等等,酸甜開胃,十分惹味,值得一試。冬陰功海鮮湯(小)冬陰功入面有5-6隻彈牙既蝦仁,仲有秀珍菇,泰國嘅冬陰功香料,湯底味道唔算太辣,酸酸地咁開胃易入口。泰式乾炒海鮮河入面有魷魚,蝦仁,青口,芥蘭等,食得到有d鑊氣既香味,重點係唔會太油,香可又飽肚。黃咖喱雞諗住叫黎配蒜蓉包,咖喱唔算好辣,薯仔就一般,雞肉嫩滑蒜蓉包蒜蓉包充滿牛油香,上面都有大大粒嘅蒜頭,夠晒邪惡,仲好脆添丫♥️椰汁沙冰椰汁沙冰好大杯,解渴又解辣,又唔會好甜,岩我口味。椰汁珍多冰朋友叫既,好香椰汁味,又唔會死甜。加埋有煙煙韌韌嘅彩色粉條,好好飲。

豬頸肉沙律

冬陰功海鮮湯(小)

泰式乾炒海鮮河

黃咖喱雞
諗住叫黎配蒜蓉包,咖喱唔算好辣,薯仔就一般,雞肉嫩滑

椰汁沙冰
椰汁沙冰好大杯,解渴又解辣,又唔會好甜,岩我口味。

椰汁珍多冰

2024-06-05 33 瀏覽
旺角女人街真係美食天堂😋最後都係選擇咗食泰國🇹🇭菜,環境非常闊落好乾淨好舒服👍泰國人開連廚師都係泰國人😄午餐非常抵食👍叫咗個香葉肉碎煎蛋飯~隻雞蛋卜卜脆😋碎肉炒得非常之乾身惹味仲好大碟添😜加多$12嗌多個泰式鳳爪仲有杯泰式奶茶🥤😘平時飲出邊嗰啲泰式奶茶係超甜,但係呢間嘅泰式奶茶味道啱啱好唔會太甜啱晒香港人飲😍馬拉盞通菜~好夠鑊氣又係大大啲超抵食😜再叫多條我最鍾意食嘅燒則魚🐟落單時已經話明要20分鐘,係即叫即整😚魚皮燒到脆卜卜香噴噴😝魚內放咗香茅👍魚質鮮甜啖啖肉,食泰國菜🤭梗係唔少得食芒果糯米飯😏呢間泰國菜真係抵食又好味👍唔使特登飛去泰國食香港都食到😘😍
2024-06-04 16 瀏覽
旺角通菜街(女人街)發現一間抵食好味嘅泰國菜餐廳😝😝絕對要介紹下俾大家🤩餐廳環境簡約舒適,主要系卡位,所以坐得好舒服。同同事lunch time時間過去,發現好抵食,大大碟又好味🤤因為我地樣樣都想食,點左兩個lunch set,再加生蝦、炒通菜,食到肚滿腸肥😂😂捧住個肚走,大家真系可以bookmark呢個餐廳,好正宗☺️1:海南雞飯海南雞份量都幾多,而且肉質非常鮮嫩,配埋充滿雞油香嘅油飯,愈食愈滋味🤤🤤跟餐仲可以加錢貼埋小食☺️2:馬拉盞豬頸肉炒粉絲$62超級大碟嘅炒粉絲🤩配埋飲品同小食,$100都唔使😻真系好抵👍而且豬頸肉唔會太乾身,充滿juice口感,粉絲又系炒到好有鑊氣,好香口👍3:生蝦刺身擺盤好靚,非常有心思,令人睇到已經心情好好☺️生蝦只只肥美厚肉,食落好有咬口,又爽又彈牙❤️4:馬拉盞炒通菜好耐冇食過咁有鑊氣嘅炒通菜,好正好吸引,味道咸香剛剛好,配飯一流🤤🤤📍泰好記 (旺角)旺角通菜街75-77號地鋪#泰好記 #正宗泰菜 #美食推介 #旺角通菜街 #人氣推薦 #美食日記 #抵食推介 #經濟 #女人街 #香港探店 #foodie #美食博客 #美食博主 #yummy #thai #t

1:海南雞飯

2:馬拉盞豬頸肉炒粉絲

3:生蝦刺身

4:馬拉盞炒通菜

📍泰好記 (旺角)
旺角通菜街75-77號地鋪

#泰好記 #正宗泰菜 #美食推介 #旺角通菜街 #人氣推薦 #美食日記 #抵食推介 #經濟 #女人街 #香港探店 #foodie #美食博客 #美食博主 #yummy #thai #thaifood
2024-05-10
午餐
  • 生蝦刺身
  • 馬拉盞炒通菜
  • 海南雞飯
👦🏻👧🏻收工去咗附近一間泰式餐廳簡單食個晚餐,晚市有$299二人套餐好抵食,不過我哋唔係好肚餓,所以散叫咗啲想食嘅食物~ 估唔到呢度單點嘅價錢幾實惠,而且食物高質,性價比真係高!🥘泰式咖喱軟殼蟹 $168去到泰國餐廳最喜歡嗌呢款菜式,軟殼蟹相比起蟹肉食落更方便,啖啖肉唔使剝殼。黃咖喱香甜惹味,配菜仲好足料添,有黃椒、紅椒、洋蔥、芫荽等等。仲有大量嘅蛋花混入咖喱度,咖喱軟殼蟹蘸蒜蓉包食真係食唔停口啊!🐤海南雞 $128/半隻海南雞半隻份量多,雞皮薄身爽滑,肉質濃郁嫩滑,配上自家製泰式酸汁,令味道咁豐富同令人開胃!🥖蒜蓉包 $38搽上滿滿嘅蒜蓉醬喺包面上,烘到外脆內軟,配上黃咖喱食好滋味。🥥椰青$40味道清甜解渴,啱晒食完咖喱之後飲!🍋凍泰式檸檬茶 $25茶底有泰式奶茶嘅味道,酸酸地好啱解膩。📍 泰好記 (旺角)旺角通菜街75-77號地舖

🥘泰式咖喱軟殼蟹 $168

🐤海南雞 $128/半隻

🥖蒜蓉包 $38

🥥椰青$40
味道清甜解渴,啱晒食完咖喱之後飲!

🍋凍泰式檸檬茶 $25
茶底有泰式奶茶嘅味道,酸酸地好啱解膩。

📍 泰好記 (旺角)
2024-05-30
2024-06-02 84 瀏覽
好耐冇去過泰國,有啲掛住泰式料理,見旺角新開咗一間餐廳,離地鐵站都幾近,最重要係佢啲嘢食非常之正宗,值得同朋友過嚟試吓😋 價錢都好合理👍蒜蓉包 🥐蒜蓉包整天得好香口,亦都係廚師推薦食品之一👍 椰汁冬蔭功 🥣 平時多數會見有椰汁雞湯同冬蔭功,未見過兩款一齊🤭 本身自己兩款都好鍾意,所以見到之後諗都冇諗就即刻叫左🤣 佢個味非常香口同開胃,少少辣辣地帶有椰香味 🥥 可以揀細或大size,如果兩個人可以叫細size都夠哂😊明爐青檸蒸烏頭魚 🐟 呢個都係泰式料理必食之一,青檸甜甜酸酸,再有泰式香料點綴,令到魚味更加入味🤩泰式乾炒河 🍜呢個可以揀豬、牛同雞,我就揀左牛肉,配埋蛋絲幾好食🤤

蒜蓉包 🥐
蒜蓉包整天得好香口,亦都係廚師推薦食品之一👍

椰汁冬蔭功 🥣

明爐青檸蒸烏頭魚 🐟
明爐青檸蒸烏頭魚

泰式乾炒河 🍜
呢個可以揀豬、牛同雞,我就揀左牛肉,配埋蛋絲幾好食🤤
泰式乾炒河
明爐青檸蒸烏頭魚
泰式乾炒河
2024-06-02 17 瀏覽
去完旅行返嚟就梗係會約食飯交換手信先得,今次朋友想食泰國野就去咗女人街揾食。入到餐廳個環境幾泰國feel 佢播埋泰國既電台節目聽住泰文食飯有種置身於此咁。我哋叫咗個二人餐($299)#木爪絲沙律 – 食落去唔會過辣,有少少青檸味幾清新#椰汁雞湯 – 聞落好看椰子味,飲落去就係泰式湯個種惹味同清既感覺,而且仲有好多雞肉同菇#馬拉盞炒通菜 – 份量好多炒得好香有鍋氣,而且通菜爽口,調味適中#泰式乾炒河(豬肉) – 炒得夠乾身而且好夠味,豬肉唔會老配埋啲蔬菜勁好食#打拋豬 #香葉炒肉碎飯 ($68) – 炒肉碎飯既精髓係半煎炸既太陽蛋,篤穿佢撈飯同埋肉碎食好正。肉碎既份量勁多食極都有,雖然我哋唔係太食到得辣但都辣得好過癮。陷入咗越食越辣越停唔到手既困谷😂😂另外跟餐可以叫兩杯野飲,連沙冰都可以叫架。我就叫咗泰式奶茶飲仲有得揀少甜添。最後仲有甜品送,今日既甜品係柳青大菜糕#柳青大菜糕 – 好爽口入面仲有唔少既椰子肉,食完可以清一清返個辣🤪

我哋叫咗個二人餐($299)

#木爪絲沙律 – 食落去唔會過辣,有少少青檸味幾清新

2024-06-01 17 瀏覽
泰好記旺角通菜街75-77號地舖經開女人街,老友想食泰國菜,推介泰好記,又幾正喎!😋椰汁冬蔭功湯底足料,用料新鮮,我把配料吃光了。配料的精華融入湯中,蝦肉爽口彈牙, 菇類吸收了冬蔭功湯的精華,口感煙韌。湯底辣度適中又夠香甜,好開胃!😍小食拼盤(大)炸蝦餅、炸雞卷、炸魚卷即叫即炸,炸油新鮮,外層香脆,香氣四溢,口感煙韌彈牙,再加泰式甜酸醬提升層次,必食!🤤泰式炒金邊粉即叫即炒夠鑊氣,炒得好勻循,調味處理得恰到好處,蝦球新鮮彈牙,雞肉juicy嫩滑,配料有花生、青檸、香蔥和芽菜,好惹味,推薦!😻芒果沙冰果汁香濃,甜度適中,好飲。😽泰式奶茶茶夠香,奶夠滑,甜度適中。😸泰好記 環境舒適,食材新鮮,侍應服務態度好,還會再來。🤘🏻😎

旺角通菜街75-77號地舖

經開女人街,老友想食泰國菜,推介泰好記,又幾正喎!😋

小食拼盤(大)

炸蝦餅、炸雞卷、炸魚卷

泰式炒金邊粉

芒果沙冰

果汁香濃,甜度適中,好飲。😽

泰式奶茶

茶夠香,奶夠滑,甜度適中。😸

2024-05-29
2024-05-31 28 瀏覽
泰好記地址:旺角通菜街75-77號地舖夏政當然要食泰國野啦😍生蝦刺身🦐 $95呢款生蝦刺身真係新鮮得嚟🤤!蝦肉爽脆彈牙,每一口都好鮮甜!真係令人滿足到爆炸😜!泰式咖喱軟殼蟹🦀 $168咖喱味嘅軟殼蟹真係正到冇話講!😛外脆內嫩嘅蟹肉加埋甜甜嘅咖喱醬汁,一咬落口就係一陣嘅鮮香味!太過癮啦!😜冬蔭海鮮湯🍲 $75呢碗冬蔭海鮮湯好暖心!湯底鮮甜濃郁,充滿海鮮嘅鮮味,入口滑嫩,令人心滿意足😌!暖胃暖心,超正!🥰🌊泰式凍檸茶🍹 $25泰式凍檸茶係呢個夏天嘅救星!凍凍地嘅檸檬茶,酸酸地又帶有微甜,一飲解渴,超紓壓!😌☀️
地址:旺角通菜街75-77號地舖

夏政當然要食泰國野啦😍
生蝦刺身🦐 $95
泰式咖喱軟殼蟹🦀 $168
冬蔭海鮮湯🍲 $75
泰式凍檸茶🍹 $25
2024-05-28 9 瀏覽
旺角新開泰國菜👍🏻🌟🦁🦥☘️好泰國風味的泰菜,店員全都是泰國人,餐廳內播著泰國歌音樂,令犀有泰式風情!午市更有抵吃的泰式午餐,包飲品!《泰式滷水豬髀》$62很足料的滷水豬髀,啖啖肉,份量十足,皮又爽又滑,肉質很嫩滑,骨膠原口感非常豐富!跟餐點了《泰式奶茶沙冰》,只需加$8便有特飲。完完全全是泰式奶茶的那種味,加上是沙冰,飲起來特別消暑解渴!《清炒椰菜苗》$65泰國菜必有的椰菜苗,爽口爽脆,清炒但吃得出椰菜苗的菜鮮味!《灼螄蚶》$85肉的質感似蠔肉,但體積就較細,但驚喜是肉質細嫩幼滑,鮮味濃郁突出!非常好吃!《泰式燒魷魚》$128口感有嚼勁,吃起來鮮甜彈牙,口感柔軟而不韌,很好入口,沒有腥味,非常惹味!《芒果沙冰》$32另外單點了一杯餐廳人氣的芒果沙冰,芒果味很香濃,非常解渴!
旺角新開泰國菜👍🏻🌟🦁🦥☘️

午市更有抵吃的泰式午餐,包飲品!
《泰式滷水豬髀》$62
跟餐點了《泰式奶茶沙冰》,只需加$8便有特飲。

《清炒椰菜苗》$65
泰國菜必有的椰菜苗,爽口爽脆,清炒但吃得出椰菜苗的菜鮮味!

《灼螄蚶》$85

《泰式燒魷魚》$128

《芒果沙冰》$32
另外單點了一杯餐廳人氣的芒果沙冰,芒果味很香濃,非常解渴!
2024-05-27 21 瀏覽
今日係旺角食泰國菜,見到間新開的,款式好多,咩都有咁!香辣肉碎蛋飯肉碎好入味,而且微辣,香辣多汁送飯一流。海南雞飯雞件好多,肉質嫩滑,油飯好香口。個醬汁酸酸辣辣,十分開胃。側邊仲有醃左既蘿蔔做配菜~ 跟餐加左份炸蝦餅,黃金脆面,咬落都好香脆,點埋泰式辣椒醬勁正。馬拉盞炒通菜好大份,通菜爽口,調味適中。蒜蓉包有4大塊,蒜蓉同蔥搽勻係面包上面,有烘底,食落好脆,蒜蓉味突出。值得一提係呢到既泰式奶茶可以叫少甜,岩番香港人既口味。
今日係旺角食泰國菜,見到間新開的,款式好多,咩都有咁!

香辣肉碎蛋飯
肉碎好入味,而且微辣,香辣多汁送飯一流。

海南雞飯

馬拉盞炒通菜
好大份,通菜爽口,調味適中。

蒜蓉包

值得一提係呢到既泰式奶茶可以叫少甜,岩番香港人既口味。
旺角通菜街一向出名多美食❤️最近幾個月路過見到開咗間新泰國菜餐廳「泰好記」🇹🇭由於個名真係太好記,價錢又親民地道,一於收工去試試😆.🍴冬蔭海鮮湯💰$75冬陰功非常足料,有齊香茅、檸檬葉、蘑菇、蕃茄等材料✨入口有香香料味,先酸甜辣勁,再慢慢滲出湯頭鮮甜😚夏天飲好爽,即刻胃口大增🤪.🍴生菜包💰$88有豬牛雞三款選擇,今次揀咗豬肉🐖清爽生菜包住可口豬肉碎,充斥住香茅、金不換香氣😚肉碎肉汁豐富,再加少少辣味增添惹味🌶️ 令人無法拒絕😋.🍴燒牛肉💰$98牛肉燒到大約七成熟,外層焦香內裡軟嫩,咬落去啖啖肉汁爆發💦最重要蘸埋靈魂醬汁—特製泰式酸辣汁‼️同燒牛肉超夾,正😆.🍴泰式咖喱軟殼蟹💰$168大大隻軟殼蟹,加埋泰式黃咖喱無得輸😝黃咖喱一啲都唔辣,味道偏甜香味四溢😍建議叫埋蒜蓉包或者薄餅蘸咖喱食,食盡咖喱唔好嘥😙.🍴炸雞卷💰$65可口香脆小食😌外脆內軟,一口一粒好快清晒😛.🍴香葉辣椒河💰$68唔係講笑,都真係幾辣吓🤣 🐻本身食得辣,所以特別鍾意佢夠辣,辣得過癮🔥除咗雞肉外,仲有四季豆、青椒、黃椒、秀珍菇等配料,河粉同配料比例五五波,所以食落真係啖啖料😝.🍹椰青、泰式檸檬茶💰$40、$25特別想講杯凍檸茶

🍴冬蔭海鮮湯

💰$168
泰式咖喱軟殼蟹

🍴炸雞
💰$65
可口香脆小食😌外脆內軟,一口一粒好快清晒😛
炸雞卷

🍴香葉辣椒河
💰$68
香葉辣椒河

🍹椰青、泰式檸檬茶
💰$40、$25
特別想講杯凍檸茶茶底係泰式紅茶🇹🇭夠晒泰式風味☺️甜度仲可以自由揀❤️
除咗散叫,晚市仲有啲二/四人晚餐,最平都係$299😳想食好啲但又唔想太貴,「泰好記」絕對係好選擇💯
冬蔭海鮮湯
生菜包
燒牛肉
泰式咖喱軟殼蟹
炸雞卷
香葉辣椒河
【旺角•泰好記】@ππππππππππππππππππππππππππππππ旺角超正宗泰菜料理店仲好抵添二人套餐加個拼盤都係400蚊埋單二人套餐泰式青芒果沙律泰式冬陰功湯泰式馬拉盞炒椰菜苗泰式乾炒雞肉河粉泰式串燒拼盤泰式沙冰奶茶從開胃的泰式青芒果沙律開始,它帶有極佳的口感對比——青芒果的酸甜與脆度,搭配上特製的香辣醬汁,讓人食慾大開。接著是泰式冬陰功湯,熱騰騰且辛香撲鼻的湯品總是讓人無法抗拒。冬陰功湯的湯底香醇而不腻,鮮蝦、香茅和青檸的結合營造了一種獨特的酸辣口感,幾乎每一口都能嚐到泰國料理的精髓。泰式馬拉盞炒椰菜苗可能是較少見的一道料理,但絕對是亮點之一。椰菜苗的新鮮脆嫩搭配上馬拉盞這種鹹香的泰式醬料,創造出了一個獨特的層次感。每一口都充滿了馬拉盞的深沉風味和青翠菜苗的爽口感,絕佳的搭配。泰式乾炒雞肉河粉是一種深受歡迎的主食。河粉柔軟又帶有彈性,其特色在於那份乾炒帶來的微焦香味,雞肉的鮮嫩滑口恰到好處地與河粉結合,再加上豆芽和香菜提供的清爽感,使整盤料理層次分明,香氣濃郁。泰式串燒拼盤則是一場視覺與味覺的盛宴。拼盤上擺放著雞肉串、豬肉串和牛肉串等多樣選擇,每一串都經典地反映了泰國燒
【旺角•泰好記】@

泰式馬拉盞炒椰菜苗
泰式乾炒雞肉河粉
泰式串燒拼盤
泰式沙冰奶茶

泰式串燒拼盤則是一場視覺與味覺的盛宴。拼盤上擺放著雞肉串、豬肉串和牛肉串等多樣選擇,每一串都經典地反映了泰國燒烤的精粹。肉質烤得恰到好處,外皮經過炭火略帶些微的焦香,搭配特製醬汁后,味道更加鮮美多汁。

最後,用一杯泰式沙冰奶茶來緩解前面辛辣的料理。這冰涼的甜品不僅僅是解辣,更是炎熱天氣中的一抹清涼。奶茤的香濃與茶的醇厚交織在一起,每一口都讓人感覺到熱帶的甜蜜與放鬆。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 400
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #泰好記 #web3旺角
2024-05-24 21 瀏覽
這間泰好記環境頗大,座位舒服,食物選擇多,價錢平。星期日都有午餐供應,價錢最平$52 已經可以了。豬頸肉上湯金邊粉$52, 份量頗大,豬頸肉爽彈,如果個湯底可以再濃味一點會更好。香葉肉碎煎蛋飯$58, 香葉肉碎微辣惹味,很好送飯,煎蛋有燶邊,不錯。每款午餐加$12 可以有份小食,蝦餅彈口及串燒香口。另外點了份柚子沙律,清甜柚子配秘製泰式酸辣汁,非常清新醒胃,面頭的炸蒜花生增加脆脆口感。午餐還有餐飲,所以係抵既。
每款午餐加$12 可以有份小食,蝦餅彈口及串燒香口。
午餐還有餐飲,所以係抵既。
2024-05-19