2024-09-28 385 瀏覽
大圍有不少泰式餐廳,但啱啱見到有間新開試業,約咗朋友喺大圍又揀唔到食咩就諗住試吓。十二點幾去到仲未有人,店員仲準備緊,lunch menu都有不同選擇,但唔太啱個人口味,所以朋友揀咗個冬陰公意粉午餐,我就叫咗個炒金邊粉再加一碟馬拉盞炒通菜。點知我叫嗰兩樣野都冇,就轉左海鮮濕炒河+蒜茸炒時菜。雖然唔係自己本身想叫既嘢食,但好有驚喜。超大碟,味道都好好👍🏻 而且唔算多人,我哋坐咗好耐都冇被趕走😆之前出沙田食飯間間都限時趕客🫣然後發現原來係舊店重開,難怪其他客人都好似同店主店員好熟咁。值得再去食。

冬陰公意粉+蒜茸炒菜+海鮮濕炒河
2024-09-28
冬陰公意粉+蒜茸炒菜+海鮮濕炒河
2024-09-22 534 瀏覽
最近同啲同事搞掂咗單大project,決定要慶祝下!佢地狂推介我,大圍最近開左間正野,menu勁多選擇。食物同氛圍都正到爆,好難忘!泰式海南雞配香茅油飯菠蘿海鮮炒飯泰式炒通菜椰青海南雞雞皮薄而爽滑,雞肉嫩滑入味。油飯真係有啲香茅香味,我好鍾意喎!因為係半份,有成十幾舊,一個人食份量真係好多!菠蘿海鮮炒飯,啲飯塞滿半個菠蘿,內裏有數款海鮮,食材新鮮,飯粒粒粒分明。通菜炒完都係嫩綠,個汁好好味。椰青大大粒,非常鮮甜,我好努力食埋啲椰肉!超正 呢間餐廳裝修各等都好好,新張期內又有野送,生啤買二送一呀,岩曬Chur 完一輪好好慰勞自己。高質餐廳,必推👍

泰式海南雞配香茅油飯
菠蘿海鮮炒飯
泰式炒通菜
椰青

呢間餐廳不嬲都有支持開,因為食物質素太高質,又夠抵,性價比堅高。勁開心既係佢地以前係下徑口村架,依家搬返大圍區喇,咁近我,梗係要去支持啦!泰式燒雞扒飯配蔥油汁燒雞扒真係幾好食🤤外皮燒得香脆雞肉嫩滑,配埋蔥油汁好惹味,唔想食飯仲可以將白飯轉沙律,冇咁heavy 再追加埋泰式炸魚餅(3件)小食叫左個炸魚餅,炸得剛剛好,魚餅夠彈牙,配上泰式香料幾惹味👍🏻野飲方面梗係要飲佢地主打既優質即磨咖啡見倒好多人話佢啲咖啡好正,今次叫左杯果然幾正☺️最抵係呢間餐廳泊車好方便,勁近田心村咪錶停車場👍 最重要係佢地依家係試業同新張期間,生啤買二送一丫!勁抵!下次再約埋屋企人擦返餐勁先😆😆😆

泰式燒雞扒飯配蔥油汁

再追加埋泰式炸魚餅(3件)

野飲方面梗係要飲佢地主打既優質即磨咖啡
見倒好多人話佢啲咖啡好正,今次叫左杯果然幾正☺️