2021-03-26 359 瀏覽
好耐無去波仔啦,因為之前疫情關係,所有有特別去波仔入貨。原來出左好多唔同類型既野食😍 竟然仲砵仔糕,另外仲有氣炸既食物。掃貨當然唔小得糖水區啦暫時買左呢幾樣看門口😘見佢新出左個清湯牛腩,就買一盒試試。就咁將成包野放落煮,然後剪開就可以。不過我唔小心整穿左個袋,D湯汁倒潟左小小,但都仲夠湯既。簡單煮個麵加埋,就係清湯牛肉麵,個湯底好清甜,而且肉質都嫩,唔會乾巴巴,質素可以同麵鋪比👌買左我最愛既咋喳,細細杯真係好方便得閒飯後宵夜食下😊
好耐無去波仔啦,因為之前疫情關係,所有有特別去波仔入貨。

原來出左好多唔同類型既野食😍

竟然仲砵仔糕,另外仲有氣炸既食物。

掃貨當然唔小得糖水區啦

暫時買左呢幾樣看門口😘

見佢新出左個清湯牛腩,就買一盒試試。

就咁將成包野放落煮,然後剪開就可以。
不過我唔小心整穿左個袋,D湯汁倒潟左小小,但都仲夠湯既。

買左我最愛既咋喳,細細杯真係好方便得閒飯後宵夜食下😊

2021-01-06 195 瀏覽
波仔 簡直係我救星成日夜麻麻餐廳閂晒,又唔想煮飯但又唔想食杯麵咁慘,就會去波仔買飯佢哋嘅選擇多到令人完全唔覺得係食緊叮叮各式各樣嘅飯同意粉都試過晒啦今次試吓加餸😂新登場產品清湯牛腩牛腩入味又夠淋呢份係正牛腩,配飯食又得我加埋個河粉落去煮 好好味啊啊啊波仔全線分店優惠價$42買到啦😍另外我最鍾意食嘅波仔飯一定係雞髀菜飯真係有成隻雞髀喺度,又有啲菜感覺幾健康佢哋嘅飯一個女仔份量啱啱好唔夠嘅話加多碗紅豆沙就飽晒啦🙌🏻
波仔 簡直係我救星
成日夜麻麻餐廳閂晒,又唔想煮飯
但又唔想食杯麵咁慘,就會去波仔買飯
佢哋嘅選擇多到令人完全唔覺得係食緊叮叮
各式各樣嘅飯同意粉都試過晒啦

今次試吓加餸😂
新登場產品清湯牛腩
牛腩入味又夠淋
呢份係正牛腩,配飯食又得
我加埋個河粉落去煮 好好味啊啊啊
波仔全線分店優惠價$42買到啦😍

另外我最鍾意食嘅波仔飯一定係雞髀菜飯
真係有成隻雞髀喺度,又有啲菜
感覺幾健康
佢哋嘅飯一個女仔份量啱啱好
唔夠嘅話加多碗紅豆沙就飽晒啦🙌🏻
又係食波仔啦,疫情第四波,限聚令又收緊咗,夜晚又冇得出去食,好岩大家買定放係屋企!十分方便!👍🏻👍🏻👍🏻最近波仔新推出- 清湯牛腩🥩🐮店舖寫住:由即日起於波仔全線分店可以優惠價$42 購買清湯牛腩,原價$48!立即買來試下!佢地選用左優質牛肋條,再加上由不同香料和鮮甜蘿蔔熬製,湯頭清香,濃郁而不濁,肉質十分軟腍,牛肉味香濃🤤🤤另外買咗佢哋嘅糖水和餃子,質素都唔錯,拍得住平時食開嘅超市品牌!甚至比佢哋更好!

• 清湯牛腩
2020-09-08 112 瀏覽
放工後諗住去波仔買叮叮飯食,意外地發現波仔新出咗四款台灣人氣塔吉特千層蛋糕,一盒有12件原價要$200多蚊, 依家試食價平咗少少,一於買兩盒同家人分享#芒果多千層蛋糕#芒果奶凍千層蛋糕#黑糖珍珠千層蛋糕#抹茶紅豆千層蛋糕包裝精美,未食放係冰格幾時想食拎出嚟解凍就得芒果奶凍奶凍蛋糕完整保留芒果原味,配搭焦香蛋皮,再加上忌廉幼滑,完全互相配合芒果多千層(期間限定)採用台灣新鮮愛文芒,千層做得好,creamy 又唔會好膩,蛋糕入面好多芒果肉,真係做得出色下次再試其餘兩個先😋

#芒果多千層蛋糕
#芒果奶凍千層蛋糕
#黑糖珍珠千層蛋糕
#抹茶紅豆千層蛋糕

包裝精美,未食放係冰格幾時想食拎出嚟解凍就得

芒果奶凍

芒果多千層(期間限定)

下次再試其餘兩個先😋
外賣自取
雖然我日日煮飯,但屋企得2個人,所以有時口痕想食就會去波仔買!因為夠多分店,方便易買,款式夠多,價錢實惠。 .最近幾日受傷冇煮飯,買左波仔飯做晚餐!好方便,幾分鐘就食得!📍麻辣牛腩湯米粉:十分香濃惹味,牛腩分量多,好林好入味👍🏻❤️!湯底混入左芫荽,令整體更香濃惹味,而且麻辣味道不會過分辣,口味適合男女老少!📍雞沙嗲XO醬炒飯:沙嗲雞肉串燒好入味🥰係我最鍾意的款式!兩串雞肉好好味😋!📍瑤柱雞粒荷葉飯:震驚😱😋,好多料

📍瑤柱雞粒荷葉飯:震驚😱😋,好多料

2020-02-29 126 瀏覽
方便之選唔講唔覺好多地鐵站有分店以前本身係開係樓下後來搬左去西鐵站原來仲方便左返工時經過地鐵站就可以買唔洗拎返屋企再拎返公司多數會買2份一個糖水做早餐買左細盒裝雖然睇落細細但入面好足料每啖都好滿足見到勁一粒豆豆嗎糖水冷食熱食都無問題因應個人喜好啦另一個飯做lunch原來啲肉係好冧仲驚佢叮完會好硬比較推薦咖喱牛腩飯好食過餐廳個啲甜甜地 啲汁夠撈最後要讚啲姐姐好幫得手見你唔知食咩就會主動黎推介下好nice
方便之選

最後要讚啲姐姐好幫得手
見你唔知食咩就會主動黎推介下
好nice
2019-12-17 72 瀏覽
我細個最鍾意食 #波仔,覺得佢哋嘅 #波仔飯 味道幾好食,叮叮又方便。今次試吓波仔糖水啦,雖然都好耐無食過啦,今次一食又搵返童年嘅味道😆試咗5隻味道,#紅豆沙 #海帶綠豆沙 #芝麻糊 #椰汁紫米露 #喳咋 喺未食之前我就擺喺雪櫃,幾日後我想食就打開雪櫃,數黎數去仲爭一杯,原來屋企有隻大老鼠就係我老公偷咗一杯食,激死我😭5杯糖水我哋一致認為 味道唔算好甜,好啱小朋友食,叮完熱辣辣個口味似啱啱煲岀黎,最喜歡係 椰汁紫米露 椰汁夠香,老公就話佢食嘅喳咋好足料,女女就食紅豆沙,一家大細都啱食特別一提,波仔的店員都很有禮貌。🙇🏼‍♀️我都買左幾個飯盒添!
2019-11-09 59 瀏覽
好耐無食過波仔,今日路過就忍唔住買左一堆返去食。我最中意炒麵,買左好多,店員非常之好,見我買得多主動幫我手拎,仲推廌埋有咩優惠比我,仲好有禮貌、笑容好好!真係要讚下呢到啲員工!
2019-11-08 67 瀏覽
位於西鐵站內的波仔,一直是我摰愛,每次都會買一些叮叮飯,這次波仔有菜式 - 麻辣牛腩湯米粉,決定買一個回家吃。米粉吸入了麻辣湯汁,非常惹味。牛腩很嫩滑,牛味香濃,喜歡吃辣的人絕不能錯過。波仔舊年還推出了星州炒米,百佳超市也能買到。星州炒米很香口,有陣陣咖喱香,加上叉燒粒,份外滋味。和風牛肉炒烏冬烏冬炒得香口,牛肉肉味濃郁,充滿著日式風味。南京豬扒菜飯豬扒爽嫩,菜飯有菜香,非常美味。下次再經過波仔,定必買一些美食回家吃

和風牛肉炒烏冬
烏冬炒得香口,牛肉肉味濃郁,充滿著日式風味。

南京豬扒菜飯
豬扒爽嫩,菜飯有菜香,非常美味。

下次再經過波仔,定必買一些美食回家吃