餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

朋友成日介紹我紀念日慶祝嘅話必定要去Hyatt👍🏻嚟緊新年好忙🤣同👦🏻諗住提早慶祝四周年🥰當日係假期嘅晚市 已經座無虛席❣️餐廳寬敞舒適 而且食物區嘅款式種類選擇多 都以貴價食材為主要 性價比高之餘又高質 渡過咗一個美好嘅晚上🙈💓凍盤、海鮮、刺身方面:海鮮種類繁多又新鮮 包括松葉蟹腳、龍蝦、帆立貝、螺肉、凍蝦等 松葉蟹腳新鮮啖啖肉👍🏻鮮甜味十足 而且龍蝦大隻又新鮮 每一隻都有膏😍refill嘅速度都好快 落足本錢😆切片火腿及芝士嘅選擇種類好多🧀刺身有常見嘅三文魚 仲有帶子、甜蝦、八爪魚等 切得大片又厚身 肥美無比 食落新鮮無雪味😍仲有帶子三文魚卷同炸蝦卷選擇 我都拎咗幾粒試吓😍💓熱食燒烤方面:主打既當然係7:00芝士焗龍蝦🦞面層嘅芝士鹹香無比 燒到啖啖肉 爽口彈牙 而且仲要係任食😍CP值好高‼️仲有即燒鐵板燒檔都好受歡迎👍🏻燒牛扒、羊架、焗鱈魚味道都一流 新鮮之餘即叫即整 食落熱辣辣🔥 7:30時段鐘聲響起🔔仲有即燒斧頭扒 味道濃郁 呈現嫩滑既粉紅色😆熱食區仲有枝竹煲羊腩、豉汁蒸鱔魚、東坡肉、臘味飯、燒味等 都係冬天當做嘅食材🤣最吸引又最多人拎嘅當然係有鮑魚跟花膠、冬菇炆鵝掌鍋😍新鮮大粒

💓凍盤、海鮮、刺身方面:

切片火腿及芝士嘅選擇種類好多🧀

💓熱食燒烤方面:

最吸引又最多人拎嘅當然係有鮑魚跟花膠、冬菇炆鵝掌鍋😍新鮮大粒 味道濃澀 回本必食👍🏻而且6:30嘅時候 有限定嘅焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬 味道新鮮好食🥰

💓甜品方面:
甜品種類眼花撩亂🍮包括拿破崙、葡撻、紅豆鯛魚燒、多款雪糕、即煎法式班戟等 無論外賣打卡 定係甜品嘅味道都唔錯😍個人好推介即煎香蕉班戟 即叫即整 唔會好甜 配埋雪糕一齊食 冰火二重奏👍🏻
雪糕有八款口味 亦都有我最鍾意嘅曲奇味同香草味👍🏻真係食完一球接住一球🤣
2024-01-26
紀念日
  • 甜品
  • 刺身
2023-11-26 4216 瀏覽
.前幾日好開心 今日好姊妹約左我黎沙田Hyatt Regency Hong Kong Sha Tin 食晚餐慶祝岩岩新婚既我呀🙈,去之前我已經做好功課 睇定今晚要食啲咩😍 我哋都好期待🤍-首先,為大家介紹嘅係冷盤區 分別有海鮮類有龍蝦 蟹鉗 長腳蟹 蝦 扇貝 螺肉等等 雖然款式唔係太多 不過勝在好新鮮 見到好快俾客人夾晒 不過廚師亦加得相當之快💯-另外有沙律區 刺身區 芝士同 辣肉腸 Parma Ham 區 包羅萬有 每樣我都食咗小小👍🏻-熱盤西餐 令我哋最難忘嘅係以敲鐘嘅形式隆重登場 係室內BBQ 炭燒斧頭扒同埋牛柳😍 聽到鐘聲我哋都唔執輸 即刻出去排隊啦🙈 可以睇住廚師製作 廚師仲冧上白酒,全場哇一聲😍 好香呀,肉質鮮嫩大概五成熟左右 啱晒食肉獸既我💯-仲有牛小扒海膽醬😍 呢款都係一定要試㗎擺盤好精緻 而且味道好香濃 仲有烤鱈魚 焗牛油果 芝士焗龍蝦等等 相當之出色👍🏻-中菜方面,亦都有好多選擇㗎分別有炆花膠 鵝掌炆冬菇 東坡肉 蒸白鱔 臘味飯 炒菜 粉麵區 等等 款式好多 識咗好多花膠 煮到好冧而且好入味😘 係回本之選呀😍-甜品方面 係我同朋友最期待㗎 最令我吸引既係拿破崙蛋糕
首先,為大家介紹嘅係冷盤區 分別有海鮮類
熱盤西餐 令我哋最難忘嘅係
大概五成熟左右 啱晒食肉獸既我💯
仲有牛小扒海膽醬😍 呢款都係一定要試㗎
中菜方面,亦都有好多選擇㗎
甜品方面 係我同朋友最期待㗎 最令我吸引既
係拿破崙蛋糕 Tiramisu 香蕉薄餅 各種唔同口味嘅蛋糕等等 而且每一款都好精緻💯
2023-11-24
  • 刺身
  • 沙律、冷盤
  • 烤肉、熱盤
依家個個都北上,飲食業好艱難,但估唔到當晚竟然全場滿座!野食選擇好多💯冰鎮海鮮最推介波士頓龍蝦(假日限定)、同長腳蟹🦀日式刺身非常新鮮,當中帶子、三文魚同油甘魚最為鮮甜肥美✨當晚7點同7點半職員敲鐘🔔buffet line隨即出現長長嘅人龍,小編都唔執輸😆出去拎左幾次芝士焗龍蝦同斧頭扒!食完上面已經飽左7成,仲有鮑魚、花膠、石斑、烤乳豬、東坡肉刈包、烤牛肉⋯食物種類多到不能盡錄!臨走之前仲食左四大球哈根達斯雪糕同一系列甜品,超滿足!
依家個個都北上,飲食業好艱難,但估唔到當晚竟然全場滿座!

臨走之前仲食左四大球哈根達斯雪糕同一系列甜品,超滿足!
5天前 0 瀏覽
自費post. 位於Lobby Level 嘅 Cafe -- 餐廳名真係叫 Cafe (咖啡廳) 由3个區域組成,分別是在室內較光嘅區域、室內較暗嘅區域及室外露天近游池傍嘅區域。每次來坐不同嘅區域,都會有不一樣嘅感受。煙煙韌韌嘅餐前麵包,吃起來Q彈有嚼勁。進食時配以牛油與橄欖油味道豐富些嘅同時又增加了飽足感。#凱悦洒店#HyattRegencyHongKong#hyattregencyhongkong#hyattregency#hotel#shatin
自費post.

每次來坐不同嘅區域,都會有不一樣嘅感受。

#凱悦洒店
#HyattRegencyHongKong
#hyattregencyhongkong
#hyattregency
#hotel
#shatin
❀ 沙田凱悅酒店咖啡廳 #沙田 ❀❗中文大學內五星級酒店 食食吓仲有鐘聲響起❗——————————————————第一次嚟到中文大學內嘅沙田凱悅酒店食自助餐!即使位置偏僻,weekend都幾乎滿座🤯.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 自助晚餐星期一至四 6-10pm 成人$680/小童$340星期五至日/公眾假期及前夕 成人$740/ 小童$370.呢度最特別係會有即時烹調嘅美食!18:30/19:00/19:30會有鐘聲,所有人立刻衝去排隊,場面超級震撼🤯當日分別有局牛油果、火焰芝士焗龍蝦及戶外炭燒斧頭牛扒。新鮮出爐,特別香口美味🤤尤其斧頭扒真係我食過咁多間最軟腍👍🏻.當然亦唔少得魚生及海鮮之外,有齊龍蝦、長腳蟹、蟹鉗、帆立貝、三文魚、吞拿魚。.熱食選擇就不過不失🙈有一系列嘅烤肉、中式燒味、石斑魚、東坡肉。最推薦花膠炆鮑魚,非常入味,花膠彈牙滿骨膠原🥰另外西班牙炒飯亦不容錯過,超級大盤仲有大量海鮮🦞.甜品選擇亦非常豐富,如布甸麵包、抹茶忌廉蛋糕、牛油蛋糕🍰仲有即製熱辣辣紅豆鯛魚燒,可以按個人喜好添加紅豆,口感軟綿綿。及即叫即整法式班戟,仲可加上Häagen-Dazs雪糕🍨。——————————————
❀ 沙田凱悅酒店咖啡廳 #沙田 ❀

✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3.5/5
💞整體來講
會響鐘提大家有新鮮出爐嘅食品充滿儀式感,仲要大家立刻衝出去攞嘢食真係好有趣。可以由六點食到十點,OpenRice訂座最低仲有七折優惠添!

✲゚*。 🦞沙田凱悅酒店咖啡廳自助晚餐🍴身為CU人 第一次去大學站旁邊嘅沙田凱悅酒店食自助餐🤣雖然地點有少少遠 但係上個weekend去都幾乎滿座😮Dinner buffet 可以由6點食到10點 食足4個鐘唔少一家大細嚟慶祝生日🎂
用Openrice訂座仲會有低至7折優惠‼️
除咗平時自助餐必食嘅魚生/海鮮之外 (e.g. 龍蝦、長腳蟹、蟹鉗、帆立貝、蜆、三文魚、吞拿魚、帶子)🍣Weekend嚟仲有兩款即席烹調美食:
7:00pm 有火焰芝士焗龍蝦🦞7:30pm 有炭烤斧頭牛扒🥩職員一敲鐘 即刻出現長長嘅人龍😮好彩排一陣已經拎到🤣芝士焗龍蝦同斧頭扒都好正 必試!😍
甜品選擇都唔少 最推介係拿破崙 非常酥脆🤤雖然已經好飽 但我都encore左兩件仲有即叫即整嘅Pancake 可以請職員幫手加雪糕上去 變雪糕Pancake添🍨
中式食物有燒味、石斑魚、東坡肉等等🐟
當然唔少得鮑魚啦😆-✨ 自助晚餐星期一至四 6-10pm
成人$680/ 小童$340
經@openrice訂座7折

✨ 升級即席烹調週末自助晚餐星期五至日/ 公眾假期及前夕 6-10pm
成人$740/ 小童$370+10%

✨ 升級即席烹調週末自助晚餐
星期五至日/ 公眾假期及前夕 6-10pm
成人$740/ 小童$370
+10% service charge
📍 沙田凱悅酒店咖啡廳 Cafe at Hyatt Regency Hong Kong, Sha Tin @hyattshatin
沙田澤祥街18號沙田凱悅酒店大堂

2024-04-25 160 瀏覽
本來喺OpenRice見到訂嘅話有六折,但係本身冇諗住去,去到又覺得想食就入座咗,但係之後就已經冇得上網book啦,因為過咗時間!如果即日朝早我見都可以book到12點😌 如果大家要食嘅話,記得OpenRice book先有六折平好多!之前都食過,貪方便,今次再食冇乜特別期待之下反而覺得質素OK,刺身OK嘅!海鮮嘅帶子同埋蝦都算新鮮,蝦就爭少少,長腳蟹就普通啦 1:30後先入座 所以急急忙忙乜都夾啲!原來仲有青口!熟嘅蝦感覺不新鮮因為太遲入座,所以豬腳薑只有兩粒蛋,之後諗住再拎之後已經冇晒會再refill 啲湯OK !豬紅好好味,搞到我係咁食今日有牛肉,我都好鍾意!不過都硬晒太遲來 燒西冷都唔錯服務唔錯,廁所乾淨甜品主要係食紅豆沙同雪糕,紅豆沙好好味呀,不過冇時間食佢就話2:30會清場,但係佢都係行吓行吓望吓壓力同埋係咁執嘢 差唔多時候啲人已經開始自己走, 2.8已經走晒㗎啦我哋

啲湯OK !豬紅好好味,搞到我係咁食

今日有牛肉,我都好鍾意!不過都硬晒
太遲來

燒西冷都唔錯

服務唔錯,廁所乾淨

甜品主要係食紅豆沙同雪糕,紅豆沙好好味呀,不過冇時間食

2024-04-23 158 瀏覽
好中意呢度食物款式夠晒多元化, 而且店員服務殷勤😉食物refill & 執枱速度都好快, 真係五星級嘅服務🌟✨💰歸本攻略✨1️⃣一開始梗係食海鮮&刺身:🦞龍蝦、🦀長蟹腳、🦀蟹鉗、🦐凍蝦、帆立貝、蜆、🐟吞拿魚、🍣三文魚、帶子等,完食已經歸咗本一大截!當中三文魚同長蟹腳係小妹最常encore 的😍2️⃣轉攻熟食嘅🍲中西式食品, 我重點推介中式部嘅紅燒花膠同鮑魚🥰 你地又知唔知車仔麵🍜檔係可以走麵呢? 咁就可以食到我🦑咖哩魷魚同🥬恰生菜, 加埋🐷豬血個肚都仲可以繼續戰鬥😂 食埋東坡肉、老火湯、西班牙海鮮炒飯、🍕pizza、🥟意式雲吞、🐟石斑魚、燒味等,已經好飽啦😳 如果大家仲食得落, 仲可以食埋🥗沙律吧! 不得不提, 呢度指定時間仲會有限量嘅菜色供應, 係絕對唔可以錯過ga😍⏰6:30PM焗牛油果配鮮蝦及柚子芝士醬🧀⏰7:00PM火焰芝士焗龍蝦 🦞⏰7:30PM炭烤斧頭牛扒🥩3️⃣黎到甜品嘅環節,大眾款式的🍨雪糕、🍰cake 同🍉水果都好齊全, 仲有糖果可以夾tim! 個人推薦紅豆鯛魚燒同即叫即整嘅Pancake, 坊間buffet 比較少有!

✨💰歸本攻略✨

⏰6:30PM焗牛油果配鮮蝦及柚子芝士醬🧀
⏰7:00PM火焰芝士焗龍蝦 🦞
⏰7:30PM炭烤斧頭牛扒🥩

上年嚟過呢度食自助餐,佢哋啲海鮮真心唔錯,今年屋企人生日,所以揀返呢度同佢哋慶祝✨升級即席烹調週末自助晚餐 成人$740/位 小童$370/位自助晚餐6:00pm開始,5:45pm就可以入場。凍海鮮阿拉斯加鱈場蟹腳🦀仲有波士頓龍蝦、越南海蝦等等,蟹腳鮮甜,龍蝦厚肉爽口🫶🏻熟食區推介大家食鮑汁煮花膠、鮑魚同鵝掌,非常入味,除左中菜仲有燒羊脾、焗青口等等嘅西式料理最重要係要留意佢地嘅highlight item🌟大約6:30pm廚房會出焗牛油果🥑,另外仲有兩次響鐘,聽到鐘聲就要即刻衝去排隊。第一次大約7點pm,會有火焰芝士焗龍蝦🦞,龍蝦鋪滿芝士,燒得好香😍 大約7:30pm就會有第二次打鐘,今次就係戶外炭燒斧頭牛扒🥩,廚師即燒,充滿炭烤香氣,配上芝士汁,肉質軟腍😆甜品都有品唔少款,布甸麵包、抹茶忌廉蛋糕、牛油蛋糕、haagen daz雪糕、即製鯛魚紅豆燒同Pancake。推薦大家試佢地嘅法式千層酥,酥皮薄脆香甜,中間夾住吉士醬,忍唔住食多咗幾件😋係大學站行過黎都係3分鐘左右路程,非常方便,隔離就係中大,食飯前黎行下都唔錯,環境寫意

✨升級即席烹調週末自助晚餐
成人$740/位 小童$370/位

🧡 好耐冇喺香港食buffet! 上星期日同老公去左沙田凱悅酒店🏨食Dinner Buffet☺️ 酒店好近大學站,好方便👍🏼 一開始睇環境仲以為唔係好多嘢食,點知餐廳中途又會轉下菜式😋 由六點可以坐到十點!最後食到勁飽,超滿足!😆🧡 去到首先嘅都係要食海鮮同埋刺身😎刺身有六款🐟 三文魚, 吞拿魚, 油甘魚, 帆立貝, 赤蝦, 魷魚都有😍 今次我最欣賞係啲魷魚,因為好爽口!海鮮方面有最吸引嘅龍蝦🦞同埋長腳蟹腳🦀 全部海鮮都好新鮮👏🏼🧡 Weekend食嘅話會upgrade左做即席烹調週末自助晚餐。意思即係一晚會有兩輪或者三輪即席烹調🥘 屆時職員會敲鐘提醒食客😆 之後去排隊就可以食到即席烹調嘅美食!唔使驚派晒因為有大量🤣🧡 我嗰晚有火焰芝士焗龍蝦 同 炭烤斧頭牛扒🥩 炭烤斧頭牛扒真係喺室外位置即場烤👍🏼 好有風味~ 唔同位置有機會有唔同熟度,如果有特別要求記得主動同職員講☺️我嗰塊就五成熟,肉質鮮嫩😍 底下有薯蓉醬配搭,好食👍🏼🧡 食物種類真係有好多~ 等我推薦幾樣我比較鍾意☺️ ♡ 中式鮑魚,成個煲都係,好壯觀,仲好入味👍🏼♡ 焗牛油果 🥑 好好食!面頭有鮮蝦 + 柚子芝士醬,直程覺得第時返

🧡 去到首先嘅都係要食海鮮同埋刺身😎

我嗰塊就五成熟,肉質鮮嫩😍 底下有薯蓉醬配搭,好食👍🏼

🧡 食物種類真係有好多~ 等我推薦幾樣我比較鍾意☺️
♡ 中式鮑魚,成個煲都係,好壯觀,仲好入味👍🏼

♡ 焗牛油果 🥑 好好食!面頭有鮮蝦 + 柚子芝士醬,直程覺得第時返到屋企可以參考整返嚟食🤣

♡ 即叫即煮意大利雲吞,擺盤好靚,睇落好似高級西餐廳出品嗰啲咁😆 加埋肉醬不錯

♡ 除咗西式雲吞仲有港式雲吞😎 都好好食,仲可以任食響鈴同埋炸魚皮🤤
♡ 另外燒味都有,我覺得燒腩肉皮好脆!
♡ 涼粉,甜品有涼粉食,仲有勁多配料例如椰果等可以任加,好食!抹茶味雪糕都好濃郁😋

🧡 整體感覺都好唔錯😁 有埋折扣就仲開心!

⭐️重點係而家網上預約做緊折扣!最平有五折!三百幾至四百幾食dinner buffet真係好抵😍
2024-04-11 193 瀏覽
早上原本在OpenRice搜尋聚會地方,突然見到午餐訂座有六折,就立即約朋友出來午餐。六折優惠只適用於當天12:00/3:00, 我同朋友都試過改其他日子就只顯示特惠,所以就臨時出來聚會了。由於折扣應該只是OpenRice 臨時訂位才有,自助餐的種類不會像有些酒店做優惠的時候就突然減少很多。質素也能保持Hyatt 品牌一貫水準。唯一失望是甜品的pancake 水果只有士多啤梨,沒有了最夾的香蕉。總是覺得應該是朱古力香蕉雪糕這個組合才好。
/Cafe@沙田凱悦酒店🇭🇰/#sa沙田篇 ➖➖➖<高質豐富自助晚餐🍲> ➖➖➖雖然Hyatt 地理位置有啲偏僻不過都係近呢半年食過最高質嘅buffet🫶🏻食物款式幾獨特 而且咸食都幾多選擇環境亦寬敞 坐得幾舒服 週末更坐滿人 另外佢哋週末仲有幾款signature嘅菜式會喺特定嘅時間供應☺️價錢 一至四 $680/pp 五至日 $740/pp ➖➖➖🔹海鮮刺身類🔹主力推龍蝦、蟹腳🫶🏻 幾新鮮! 肉質都飽滿😆 另有螺、帆立貝、蝦 其實都一樣幾新鮮 帶子味道稍淡 可以加配調味醬汁 會更入味😆➖➖➖🔹冷盤🔹煙三文魚沙律、莎樂美腸、芝士拼盤等 無食得太多🤣但作為前菜幾清新 ➖➖➖🔹熱葷🔹特別推薦~ 有好多平時buffet 未必有嘅食物 有燒味、鮑魚花膠、臘腸糯米飯、豉汁炆白鱔😋另外鴨肝同牛小排配海膽魚籽 白鱔真心幾好食 食左好多🤣牛小排稍韌但設計上頗有心思 鴨肝油脂豐富 加番塊脆多士一齊食好滋味➖➖➖🔹甜品🔹去到自助餐都會成日食甜品☺️Signature 例如有拿破崙、tiramisu、cheesecake 等仲有香蕉pancake 同任食movenpick 雪糕🍦特別鍾意tir
/Cafe@沙田凱悦酒店🇭🇰/
另外佢哋週末仲有幾款signature嘅菜式
會喺特定嘅時間供應☺️
價錢 一至四 $680/pp 五至日 $740/pp
🔹海鮮刺身類🔹
主力推龍蝦、蟹腳🫶🏻 幾新鮮!
肉質都飽滿😆 另有螺、帆立貝、蝦
其實都一樣幾新鮮 帶子味道稍淡
可以加配調味醬汁 會更入味😆

🔹冷盤🔹
煙三文魚沙律、莎樂美腸、芝士拼盤等
無食得太多🤣但作為前菜幾清新

🔹熱葷🔹
特別推薦~ 有好多平時buffet 未必有嘅食物
白鱔真心幾好食 食左好多🤣
牛小排稍韌但設計上頗有心思
鴨肝油脂豐富 加番塊脆多士一齊食好滋味

🔹甜品🔹
去到自助餐都會成日食甜品☺️
Signature 例如有拿破崙、
tiramisu、cheesecake 等
仲有香蕉pancake 同任食movenpick 雪糕🍦
特別鍾意tiramisu 重酒嘅話會更出色✨
而食左抹茶芝士蛋糕都唔錯~

🔹重點推介🔹
酸酸地亦食到芝士咸香

▫️7pm 火焰芝士龍蝦🦞
本身都幾期待🤣 其實幾好食
但都係芝士🧀 會有少少滯
不過龍蝦肉幾爽彈~

▫️7:30pm 炭燒斧頭牛扒 🥩
呢個係户外嘅area 可以親眼目睹廚師嘅廚技
過程都好震撼🔥尤如一場表演
可以要求連骨上 感覺更誇張🤣
牛扒肉質嫩紅 熟度剛好 都做到軟腍口感
加埋個黑松露薯蓉好味🫶🏻亦有牛油香

📍沙田凱悦酒店
沙田澤祥街18號沙田凱悅酒店大堂
(東鐵線大學站B出口)
  • 烤肉、熱盤
上個星期去咗位於大學站嘅沙田Hyatt Regency Cafe食dinner buffet buffet時段好長係由6點到10點 可以慢慢食呢😋😍係openrice訂座仲有discount性價比好高 餐廳位於L層要撘lift上去的 樓底好高 位置都幾舒服 唔會坐得好迫👍最緊要係可以慢慢食 有成四個鐘俾你慢慢享受唔會miss咗以下時間會出啲特別嘅食物❣️6:30PM 𝘎𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰, 𝘱𝘳𝘢𝘸𝘯, 𝘺𝘶𝘻𝘶 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘮𝘢𝘺𝘰𝘯𝘯𝘢𝘪𝘴𝘦焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬7:00PM 𝘍𝘭𝘢𝘮𝘣𝘦𝘦 𝘣𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘭𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳火焰芝士焗龍蝦7:30PM𝘊𝘩𝘢𝘳𝘤𝘰𝘢𝘭 𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘩𝘢𝘸𝘬 𝘴𝘵𝘦𝘢𝘬 炭烤斧頭牛扒🍽️ᴄᴏʟᴅ ᴅɪꜱʜ / ᴀᴘᴘᴇᴛɪꜱᴇʀ刺身我地見到好新鮮 而我地就食咗蝦、三文魚 、帶子呢對款都幾新鮮 冷盤推介嘅仲有豬手、芝士🧀 另外海鮮方面都有好多選擇 有長腳蟹、龍蝦🦞、煙三文魚等都好新鮮 🍽️ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟ ᴅɪꜱʜ牛油果🥑係6:30pm出爐的 呢個都好吸引 啱哂平時鍾意食牛油果嘅我 呢個其實係焗咗嘅牛油果仲有濃濃嘅芝

唔會miss咗以下時間會出啲特別嘅食物❣️
焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬

火焰芝士焗龍蝦

炭烤斧頭牛扒

🍽️ᴄᴏʟᴅ ᴅɪꜱʜ / ᴀᴘᴘᴇᴛɪꜱᴇʀ

🍽️ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟ ᴅɪꜱʜ
牛油果🥑係6:30pm出爐的 呢個都好吸引 啱哂平時鍾意食牛油果嘅我 呢個其實係焗咗嘅牛油果仲有濃濃嘅芝士沙律醬仲有蝦係入面 非常特別嘅組合😋

仲有7pm嘅火焰🔥龍蝦 廚師會拎住成盤即整嘅龍蝦派俾客人 以白蘭地作火炙 每人可以排隊拿半隻 龍蝦🦞肉好彈牙加入了芝士 非常濃郁

😎ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ
🤍焗鱈魚🐟呢個係係熱盤個邊的 只要同廚師講有一份 就會即刻整俾你 之後等兩三分鐘過番去拎就可以 呢個鱈魚用蕃茄汁 有啲蕃茄仔做配菜 鱈魚煮得剛剛好 魚肉好嫩滑
🤍烤豬腩肉 呢個豬腩肉真係不得了 一定要試 個皮燒得非常香脆 而豬腩肉肥度啱啱好 仲有好嫩滑 肥瘦均勻
🤍花膠 有成煲花膠係熟食位置 不得不吃 煮得非常入味亦好夠淋
🤍清蒸石斑 呢個石斑 啱啱好一出爐就見到 魚肉好嫩滑啖啖肉不會過老 必吃的推介之一

🍨ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ ʙᴀʀ
每次食自助餐都急不及待去睇吓甜品吧有咩甜品😍而呢間酒店嘅甜品款式都好多 樣樣都好吸引
即整嘅甜品包括有燒餅(自己想要幾多紅豆🫘就放落燒餅內)、麵包布甸、涼粉、葡撻、Pancake、Tiramisu、焗杏脯焦糖牛油蛋糕、Puff、仲有多款蛋糕🍰仲有8款HAAGEN-DAZ 雪糕可以加係crepes到一齊食😋
2024-03-20 344 瀏覽
第一次嚟呢間酒店食buffet,環境好寬敞,人手都好足,食完一碟好快就會幫忙收碟👍沙律、火腿&芝士都好多款,而且夠新鮮🥗而我就好快去左拎海鮮&刺身,種類繁多,有凍蝦、帆立貝、好多膏嘅龍蝦、蜆、吞拿魚、三文魚同帶子,每樣水準都唔錯😋熟食方面,中式、西式都有齊,中式最hit嘅有紅燒花膠同鮑魚,仲有入口溶化嘅東坡肉,當然唔少得車仔麵、老火湯、臘味飯、原條清蒸石班、燒味、鵝掌等,每樣食少少都好夠飽🤩西式嘅有意式雲吞、鱈魚、pizza、羊架、德國腸、羅宋湯、即切豬手,仲有一大盆西班牙海鮮炒飯,夠晒吸睛🤤甜品有不同款嘅切餅,有我愛嘅鯛魚燒、pancake & 雪糕、麵包布甸等,算係甜蜜的句號🥰最後食返d生果解下膩,超滿足🧡*重點推介:每半個鐘都會推出特別款,6:30PM有 焗牛油果配鮮蝦&柚子芝士醬,熱辣辣好香濃芝士味🧀7:00PM就係火焰芝士焗龍蝦,都幾大隻又彈牙,仲食到好多膏🦞7:30PM有肉質粉嫩嘅炭烤斧頭牛扒,好腍身易咬🤤

*重點推介:每半個鐘都會推出特別款,6:30PM有
焗牛油果配鮮蝦&柚子芝士醬,熱辣辣好香濃芝士味🧀

7:30PM有肉質粉嫩嘅炭烤斧頭牛扒,好腍身易咬🤤

【沙田區】【沙田凱悅酒店咖啡廳】喺 1am1267 嘅時候,我寫咗我去沙田凱悅酒店住宿嘅經歷。喺我寫呢篇嘢嘅時候,我嘅世界已經變得唔再一樣,之但係既然我開設咗呢個平台,而亦都有部份讀者一直都 keep 住支持我,我都唔可以令大家失望,點都寫埋佢。上次寫到住宿裡面係包埋「自助早餐」,個早餐就係喺佢哋酒店大堂嘅「沙田凱悅酒店咖啡廳」進行,熟悉我嘅朋友都知我真係好少咁早起身食嘢,然而我係願意為咗呢件事而修正自己嘅習慣,做到嘅咪盡力做,無愧於心嘛。佢哋嘅早餐都係正常酒店自助早餐,加入咗益力多呢啲神州客嘅需要係特色嚟,仲有麥精維他奶,正。而廚師製作係奄烈,我都整咗份,熱辣辣又香噴噴,幾好。烘多士嘅話周圍都有,但係佢有咖央醬提供,算係多個選擇。中式點心係我關心嘅食物之一,有炸蝦角係驚喜,不過冇沙律醬就扣返啲分喇。食食吓仲有推車仔推銷班尼迪泡蛋,我都要咗份,係唔錯嘅。整體嚟講,以我呢種作息習慣都引到我食咁多嘢,就知佢哋係唔錯,開心嘅一餐嚟。。。(地址:沙田澤祥街18號沙田凱悅酒店大堂)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #foo

(地址:沙田澤祥街18號沙田凱悅酒店大堂)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #大學 #沙田凱悅酒店咖啡廳 #沙田凱悅酒店 #自助早餐 #酒店KOL #1am1300 #1ambackup

2024-02-04