2018-04-08
今日同偽。公主過開中環,行行下見肚餓就想搵野食,記得中環有間"永樂園"食熱狗好出名,當然要去試下啦店家好細心,熱狗都有分單、雙腸,我地就揀左"雙腸熱狗"一埋台就已經好香,麵包外皮又焗得好鬆脆 ,加上自家製嘅秘製醬汁,酸中帶甜,入口軟滑,真係越食越開胃特別一提,佢哋用嘅熱狗腸都唔係平時餐廳用開嘅,比較淋身但又不失肉味,配埋個醬食真係好夾但係佢地嘅腸本身比較細條,所以記得叫雙腸,咁就可以啖啖都咁滿足喇"燴雞髀飯"個汁夠晒好香濃,真係好有舊式茶餐廳嘅風味,可惜D飯煲得太淋,影響晒成件事雞髀就冇咩特別,可能因為整定,仲唔係好夠熱,如果可以改用即炸雞脾再配埋個汁,一定會加分好多依家已經越來越茶餐廳會用"Lipton"嚟沖奶茶喇,飲落去茶味果然零舍出,又夠晒滑連對奶茶冇特別鍾意嘅偽。公主都話正問心講,以依家普通一個麵包都賣緊十幾廿蚊嘅物價低下,$18一個"雙腸熱狗"絕對可以一試
雙腸食狗
燴雞脾飯