樂悠悠外賣部

樂悠悠外賣部

(已結業)
Take Out Food
樂悠悠外賣部 (已結業)
phonebus
仲諗住番兜多次芝士咸牛肉芫茜滑蛋三文治...✧
phonebus
2023-10-06
關注
9月中時買過外賣, 無諗過餐廳gam 快就bye bye 左~~個位係方便的, 不過附近可能多選擇~~~仲諗住番兜多次芝士咸牛肉芫茜滑蛋三文治...✧*。٩(ˊˋ*)و✧*。烘左底真係好食好多,而且一件份量厚頂到兩餐~!!~~懷舊豬油渣粉仔又好有家常嘅味道~~自己整唔識整D粉仔...好難整 @@~~秘製花雕醉雞係夏天食真係好一流✧*。٩(ˊˋ*)و✧*。豬軟骨都肉質軟嫩, D 汁撈白飯好正~希望我地下次再有機會再食過錦田外賣查看更多
+ 5
mokslovefood
元朗高質外賣店!
mokslovefood
2023-09-24
關注
同朋友試呢間新開嘅外賣店,呢間係由錦田樂悠悠茶座搬嚟元朗。韓式豬軟骨冷麵係其中一個招牌菜,豬軟骨半肥瘦,好多汁同埋入味🤤 蕎麥麵份量好多,配埋青瓜絲紅蘿蔔絲同埋酸黃瓜絲,食落好清新!韓式薯仔沙律嘅薯仔大小切得剛剛好,食落酸酸甜甜,好開胃,連埋啲蕎麥麵食好夾,我地食唔停~猴頭菇扒雖然係素食,但係醃得好香,有好香嘅菇味,overall食落好似漢堡扒咁!跟餐仲嗌咗2杯嘢飲,檸檬薏米水超多薏米,2杯都幾大杯!查看更多
+ 1
manmanbe
來自錦田既美食
manmanbe
2023-09-21
關注
係錦田都有小名氣既小店,宜家搬左黎元朗巴士總店個邊開外賣店🤭開心死人咩,唔使去到咁入👍🏻🔸秘製花雕醉雞蕎麥麵蕎麥麵本身已經有青瓜、甘筍同埋醃蘿蔔,配埋鋪頭自家製嘅冷麵汁同胡麻醬,每一啖都好豐富。醉雞調味酒味同甜味都岩岩好,唔會有其中一邊搶味,而且雞皮爽雞肉嫩滑,仲有雞jelly添呀☺️🔸柬埔寨咖喱豬扒煎蛋飯同日式唔同,甜味冇咁突出但又唔會過辣,豬扒咬落鬆化,煎蛋仲係流心蛋🔸厚餐肉滑蛋三文治--烘底($1)可以係滑蛋到選擇加芫荽/蔥,岩岩整完出黎真係要即刻食,因為好擺耐左滑蛋就變熟蛋架喇😂🔸香脆炸雞件雞件大大舊,粉漿唔厚,咬落仲可以一絲絲雞肉撕落黎🔸檸檬馬蹄薏米水淡淡檸檬味,配上馬蹄既甜同薏米既膠質🔸玫瑰桂圓茶女仔養生之選,玫瑰養顏桂圓滋補餐廳真係好有心,與其飲得多汽水、廢水,我真係唔介意加錢轉e d做餐飲😌等緊外賣既時候同老闆傾下計,仲發現佢係愛猫之人,更加令我對e間鋪愛不釋手💕查看更多
+ 5
花雕醉雞蕎麥麵
厚餐肉滑蛋三文治
geee5201
抵食外賣店-近元朗廣場
geee5201
2023-09-21
關注
係元朗廣場附近有好多地舖, 見到間舖好多花磚, 外賣既價錢都幾抵食,,唔貴,就叫左幾樣拎番屋企食。等左10分鐘左右就拎得。等緊外賣睇下佢地既社交平台先知間舖係錦田個邊搬過黎元朗廣場隔離, 唔係搬左都唔知有呢間舖。招牌香料牛肋骨飯 $55牛肋骨好入味, 肉質都好腍。一路食都夾到好多舊肉, , 用佢既汁撈飯食一流。秘製花雕醉雞冷麵 $62冷麵同醉雞係分開盒裝, 呢個幾好, 咁味道就唔會撞。冷麵配料有日本酸菜圃, 青瓜絲,蘿蔔絲加埋麻醬一齊食, 好涼爽, 夏天或者冇咩胃口食下都不錯。醉雞分量好多, 有半隻雞, $62蚊有一盒麵半隻雞係好抵食, 雞件都好靚, 件件都多肉。猴頭菇扒 (3件) $38釜3件都好大塊, 第一次食菇扒, 都幾得意, 似係植物肉。孜然椒鹽雞軟骨 $38炸得好好味, 椒鹽味好夠, 但唔會過咸。份量都好足夠。玫瑰桂圓茶 $5 (跟餐加5蚊)跟餐加5蚊真係好抵, 微甜, 感覺幾好。涼粉菠蘿冰 $12不過不失,一夏天飲消暑。查看更多
cly68
從錦田沖出元朗市區
cly68
2023-09-19
關注
元朗廣場四周出名多美食有小食街之餘巴士總站旁一圈都是餐廳大排檔元朗特色之一的煙火氣剛好於旁邊元朗泳池接了弟弟打算買外賣回家醫肚時發現以前於錦田的樂悠悠茶座正式 進駐市區了懷舊惹味蝦多士 $48港式邪惡食品外賣到家依然香脆四大件厚身彈牙咬開可見明顯蝦粒奶茶紅豆冰🧋跟餐$12懷舊飲品必推奶茶香滑紅豆份量有四份一杯韓式豬軟骨蕎麥麵 $62豬軟骨軟腍入味味道偏韓甜口 下飯一流蕎麥麵以麻醬佢配加上酸蘿蔔絲紅蘿蔔絲青瓜絲單吃也十分清爽鮮奶朱古力金磚 $45 無疑是小朋友最愛的邪惡食物但偏偏港式小店才可制有獨特風味樂悠悠的朱古力金磚個人認為甜度恰好口感一流 放肆期間可以一試柬埔寨咖喱雞球飯 $54整體偏港式的飯份量大 餸飯比將近一比一另外有煎蛋 平日想加餸時十分適合另外有數款特飲試了 芳香蜂蜜桂花雪梨茶 冰糖杭州胎菊杞孑茶甜度適中 用料十足喝得出的用心 相比一街的手搖樂悠悠的特飲更健康亦好喝查看更多
+ 7
Ms_lokyin
車到路邊,交通方便外賣店😃
Ms_lokyin
2023-09-17
關注
路過想買個外賣返屋企食,見到呢間鋪專做外賣,感覺應該專而精,值得一試。外賣自取最緊要方便,地鋪車到路邊,交通實在方便。等候區感覺舒服,見到廚房衛生放心。睇睇吓 原來以前錦田嗰陣食過,嗰陣叫樂悠悠茶座,水準依然keep到!首選蝦多士,口感乾濕程度剛剛好,啖啖蝦餡有蝦味,沙律醬俾得足!秘製花雕醉雞都係必食,唔會有甘苦澀味,係香甜嘅酒香,肉質嫩!另外試咗兩個睇落好新潮嘅菜式:韓式豬軟骨 & 韓式薯仔沙津。豬軟骨肉淋入味,多汁好送飯!韓式薯仔沙津外表睇落好辣,但原來係唔辣嘅,酸酸甜甜好開胃!查看更多
Joccp
每一樣食物都整得好出色
Joccp
關注
樂悠悠由錦田搬咗出元朗廣場附近,非常方便!我今日叫咗幾樣食物同屋企人一齊分享,包括韓式炆豬軟骨冷麵、招牌香料牛肋骨飯、孜然椒鹽雞軟骨、凍陳皮檸檬、檸檬馬蹄薏米冰同鮮奶朱古力金磚。每一樣都整得好好味😋韓式炆豬軟骨冷麵$62豬軟骨炆得軟滑入味,幾有咬口。調味料好香, 味道啱啱好!配上冷麵,味道更加清新。整體嚟講,呢碗韓式炆豬軟骨冷麵好開胃,啱哂夏天食。招牌香料牛肋骨飯$55牛肋骨肉質鮮嫩多汁,同香料嘅味道好搭配。同豬軟骨嘅味道有少少唔同,但兩款都好好食!孜然椒鹽雞軟骨$38雞軟骨有得揀辣度。我揀咗小辣。雞軟骨炸得脆口,每一啖都感受到孜然同椒鹽嘅香味。雞軟骨好有口感👍🏽凍陳皮檸檬+$12檸檬馬蹄薏米冰+$12凍陳皮檸檬清涼解渴。而檸檬馬蹄薏米冰則有口感爽脆嘅馬蹄同薏米,同埋酸甜嘅檸檬味道,非常開胃。鮮奶朱古力金磚$45朱古力愛好者一定要試下呢個朱古力金磚係由鮮奶同朱古力製成嘅甜品,質地濃郁滑順,朱古力嘅香味好濃厚,絕對係朱古力控嘅最愛。查看更多
maychan1960
有質素嘅外賣店
maychan1960
關注
聽朋友講喺佢屋企附近開咗間外賣店,D嘢食都唔錯。今日專程入元朗探朋友,就順路買外賣去佢屋企一齊品嚐。原來呢間前身樂悠悠茶座喺錦田已經做咗有十年,而家搬出來元朗做外賣店的,住喺元朗嘅朋友真係有口福啦!🌟醉人花雕雞(半隻) $110醉雞有香濃嘅花雕酒味,蒸到啱啱熟,雞肉嫩滑又好味。🌟招牌炆牛肋骨冷麵 $62果然係招牌菜,牛肋骨炆得夠淋.又入味,仲有咬口,真係好食。冷麵上面放左紅蘿蔔絲、青瓜絲、酸黃瓜絲加埋胡麻醬撈埋一齊食爽口又清新。🌟懷舊香脆惹味蝦多士 $48蝦多士有4件,每件都炸到外脆內軟,返到屋企食都唔會淋,有驚喜。裏面仲有好多蝦肉,十分足料。🌟芳香蜂蜜桂花雪梨茶、冰糖杭州胎菊杞子茶。清熱.潤肺又養顏。套餐加$5有自家製嘅飲品整體來說:食材新鮮,份量又多。呢間小店好有人情味,老闆又親切。仲可以電話落單,值得下次再來。查看更多
醉人花雕雞 招牌炆牛肋骨冷麵 懷舊香脆惹味蝦多士
醉人花雕雞招牌炆牛肋骨冷麵懷舊香脆惹味蝦多士
菊花杞子茶桂花雪梨茶
lattec
元朗⭐️用心製作嘅外賣小店
lattec
關注
厚餐肉滑蛋三文治($33/烘底另加$1) + 韓式炆豬軟骨冷蕎麥麵($62/套餐包熱飲) + 招牌秘製牛肋骨飯($55/套餐包熱飲) + 懷舊香脆惹味蝦多士($48) + 韓式薯仔沙律($38) + 懷舊紅豆冰(轉特飲+$12) + 檸檬馬蹄薏米水(轉特飲+$12) 話說騎牛去過幾次錦田壁畫村打卡,幾次都順道喺隔離間”樂悠悠茶座”食嘢,老闆話小店都開咗十幾年,最近搬咗去元朗轉型專做外賣✨今晚去買,排我前面同步有兩張單,仲叫咗好多嘢食,都可以準時10分鐘取餐,員工製作效率高,讚!👏🏻韓式炆豬軟骨冷蕎麥麵,冷麵上舖滿青瓜+紅蘿蔔+黃蘿蔔絲,再淋上麻醬同冷麵汁,清新好開胃;豬軟骨唔好睇佢樣衰衰,炆得勁腍,大大舊份量足,醬汁惹味,配冷麵好夾😋招牌秘製牛肋骨飯,牛肋骨又係炆到好腍,入味帶甜,送飯一流;韓式薯仔沙律,少少辣極之惹味!厚餐肉滑蛋三文治烘底🥪餐肉厚切,滑蛋加蔥花芫荽👍🏻蝦多士即叫即炸,唔肥膩,口感一軟一脆;飲品揀咗檸檬馬蹄薏米水,薏米煲得好淋身,加馬蹄粒增加口感,檸檬味清爽舒服,夏天消暑正🔥紅豆冰紅豆夠綿;整體食物出品有心機,唔馬虎,份量足食到超級飽🤰🏻老闆娘非常非常nice,好傾有人情味🥰誠意推介比元朗街坊~~🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️查看更多
厚餐肉滑蛋三文治
懷舊香脆惹味蝦多士
韓式炆豬軟骨冷蕎麥麵
招牌秘製牛肋骨飯
韓式薯仔沙律
taicalvin
食物好味,飲品更是出色!
taicalvin
關注
家裏裝修,不能煮食,外賣自然成為我們家的日常。幸好在元朗高質的外賣店為數不少,今天就來試試在元朗廣場附近的樂悠悠外賣部。眼見他們餐牌款式也不少,就叫店員直接推介。他們首推秘製花雕醉雞冷麵,一份就有差不多半隻雞, CP值很高!醉雞很入味,一點也不輸區內的名店,蕎麥麵令我欣賞的是蔬菜很多,夏天吃清涼又健康。另外獲推介的是招牌香料牛肋骨飯。這個真的不得了!牛肋骨煮得很軟,紅酒汁非常惹味好下飯,果然是招牌作!屬於小食的孜然椒鹽雞軟骨和韓式薯仔沙律也很濃味香辣,令人食慾大增。更令人欣賞的是他們的足料養生飲料。無論是桂花雪梨茶,又或是菊花杞子茶,一喝就知道真功夫,完全不會「很水」,吃過龍尾的食物後就能讓口腔身體平衡一下👍🏼查看更多
fannywu423
⭐️錦田轉戰元朗市 外賣加餸勁方便🥳⭐️
fannywu423
2023-09-08
關注
📍「樂悠悠外賣部」- 元朗今次食食食之旅黎到元朗😌有時收工好攰真係唔想煮晚餐,就會出去買外賣食,今次搵到間係專做外賣嘅餐廳,原來係由錦田搬咗過嚟元朗市中心,一於試試佢🤩📷外賣店位於元朗廣場隔離,佢哋主打醉雞、牛肋骨、港式小食同三文治,仲有自家製養生飲品同素食餐單,vegan-friendly 🌱😍老闆勁nice,會推介有咩好食,所以今次試咗佢哋嘅招牌醉雞蕎麥冷麵、牛肋骨蕎麥冷麵、黑椒猴頭菇扒、麻辣雞絲粉皮、老陳皮燉檸檬🍋同檸檬馬蹄薏米水🤩🍴秘製花雕醉雕蕎麥麵💰HK$62✨推薦指數:8/10首先呢款份量十足,除咗一整盒醉雞,配料都非常豐富,有青瓜🥒絲、紅蘿蔔絲🥕、黃蘿蔔配蕎麥麵,冷麵汁同胡麻醬仲可以另上,咁就唔會浸到啲麵淋哂😆醉雞嘅酒味唔會太重,食落甜甜哋有酒香,而且仲係雞髀位🤩雞皮呈鮮黃色,滑身無毛好薄,唔會好肥膩,肉質夠嫩滑入味😋配料上青瓜同紅蘿蔔都係好新鮮,紅蘿蔔絲係生嘅所以有啲硬身,黃蘿蔔醃得岩岩好,將所有野連同蕎麥麵、冷麵汁撈埋一齊食勁夾,夏天熱辣辣唔想食熱野嘅時候就最岩啦🤤🍴招牌秘製牛肋骨蕎麥麵💰HK$62✨推薦指數:8/10呢款係紅蘿蔔燜牛肋骨,燜得好入味,肉質幾腍身,中意食牛嘅朋友仔唔可以錯過😍呢間真係份量十足,👦🏻食都夠飽,性價比夠高😌🍴冷拌雞絲粉皮(少麻辣)💰HK$42✨推薦指數:7.5/10雞絲粉皮食落感覺幾辣,但係隻麻辣味好正,粉皮彈牙亦都好滑,再撈埋醬一齊食真係好正,簡單美味🤩🍴黑椒猴頭菇扒💰HK$38✨推薦指數:9/10一份有3️⃣塊,一食超有驚喜‼️🤤一塊扒好薄身偏乾身,醃得好入味又唔會過鹹,幾有咬口,幾似食緊肉咁,如果再厚身啲就更正🤩必試‼️🍴檸檬薏米馬蹄水💰HK$12 (跟餐)✨推薦指數:9/10見到佢哋有養生飲品,當然要試吓😎檸檬薏米水就飲得多,好少見會加埋馬蹄,原來都幾夾❗️飲落酸酸甜甜咁,仲有爽口嘅馬蹄食,增加口感,而且薏米嘅份量都幾多,女仔飲就最岩,可以美白養顏去水腫🥰🍴老陳皮燉檸檬(凍)💰HK$12 (跟餐)✨推薦指數:9/10呢杯都係佢哋招牌之一,自家老陳皮燉檸檬,陳皮味好重,飲落非常夠味😋查看更多
WanisLeung
元朗新開外賣店|大推韓式豬軟骨
WanisLeung
2023-09-06
關注
. 元朗新開外賣店|大推韓式豬軟骨📍#樂悠悠外賣部之前成日去錦田探朋友都會係錦田樂悠悠茶座食飯聚下😎近呢2個月、以外賣店形式搬到元朗啦✌🏻仲方便🤩🍜招牌炆牛肋骨冷麵 $62牛肋骨勁淋😱😱😱一夾都分開西不用牙力🤗蕎麥麵淋上日式胡麻醬加三椒好fresh🤤配咁大兜蕎麥麵先係$62👏🏻高CP值🫔懷𡚒香脆惹味蝦多士 $48脆卜卜、啖啖肉😻 炸得剛剛好、沾沙律醬好食!🍚韓式豬軟骨飯 $55韓式豬軟骨個醬汁好特別🥹係自己調配👍🏻送飯一流🌶️微辣好惹味💖好多舊豬軟骨、唔會過份淋身😍ENCORE之選!!🧋涼粉紅豆冰 $12 🧋咖啡紅豆冰 $12奶茶紅豆冰再飲得多、咖啡紅豆冰真係第一次☺️幾夾喎🫶🏻啲紅豆用咗陳皮煮過架、味道好突出、—————————(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)————————總結 : 較少有嘅港式fusion外賣店😃種類非常多、價錢貼地😋全部都好想試、大推韓式豬軟骨飯同咖啡紅豆冰🙌🏻—————————(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)————————📍 樂悠悠外賣部🏠 元朗擊壤路9號金寶大廈地下6號舖📆星期一至日: 10:30-20:00查看更多
韓式豬軟骨飯
wow2yummy
🌟誠意十足高CP值外賣店
wow2yummy
2023-09-05
關注
是日屋企唔煮飯,要幫手買外賣🏃‍♀️日日都食嗰d冇乜特別心水,行過見到呢間外賣店嘅招牌幾Cute🐱咪睇吓囉,發覺都有幾多Yummy鐘意食嘅野😍🔥懷舊香脆惹味蝦多士 ($48)推薦🙌 就算係外賣拎到返屋企,個多士🍞仍然夠脆唔會硬,🍤蝦肉幾多幾足料,味道本身都夠,其實唔點沙律醬都好味啦😋😋🐤孜然椒鹽雞軟骨 ($38)有辣有唔辣,Yummy就揀咗🌶小辣❕咸咸地少少辣幾惹味,而且份量超多💥🍶秘製花雕醉雞日式蕎麥麵餐 ($62)花雕酒味🍶夠濃,雞夠入味又滑👍 雞皮下仲有少少啫喱😍🔥招牌秘製牛肋骨日式蕎麥麵餐 ($62) 牛肋骨🥩炆到勁淋,入口都唔洗牙力️😬個汁濃得嚟好好味,好啱撈飯麵🍚果然係招牌菜🔥蕎麥麵配料份量都多,冇諗到原來黃色嘅係日本黃蘿蔔 (仲以為係黃椒),加埋🥒青瓜、🥕紅蘿蔔絲食幾爽。蕎麥麵撈咗滿滿嘅胡麻醬,食到底都仲有汁唔會乾身,清爽好適合夏天🎏🐝芳香蜂蜜桂花雪梨茶 ($16) (跟餐+$5)一入口就有💐桂花嘅清香,隨後就飲到雪梨同🍯蜂蜜,感覺好滋潤。甜度唔會太甜唔錯。🍋老陳皮燉檸檬 (凍 - $28) (跟餐+$12)呢杯燉檸檬飲落有種🫶兒時嘅味道,應該係舊陣時嗰種檸蜜味,同依家d包裝飲品🧃截然不同😚 等外賣嗰陣同老闆傾開計先知。原來呢間店最近幾個月先搬嚟元朗,之前向錦田嘅茶座☕️開咗十年。不過搬過嚟都好呀,巴士總站🚌夠哂方便👍 查看更多
懷舊香脆惹味蝦多士
招牌秘製牛肋骨
yatis
【繁忙時段.外賣店之選.秘製花雕醉雞冷麵 🥡】
yatis
2023-08-24
關注
番工番學,一到放Lunch時間,就會人山人海。唔想出去同人迫,外賣店都係個好選擇!而呢間位於元朗嘅外賣店原來係錦田搬過黎,元朗人又有口福🤤✨煙鴨胸飯 [配開胃香草洋蔥醋汁]($56)鴨胸嘅份量都幾多,每舊都煎到好香口。味道適中,唔會過鹹,用黎送飯簡直一流!而個香草洋蔥醋汁酸酸甜甜,攞黎撈飯都幾開胃😚✨秘製花雕醉雞冷麵 ($62)冷麵係胡麻醬汁撈蕎麥麵,份量好驚人!面頭有酸蘿蔔、紅蘿蔔、青瓜絲,撈埋一齊食好清新。而醉雞係雞髀肉,每舊都啖啖肉,雞皮爽口,而且有好濃嘅花雕酒味。冰冰涼涼好啱炎炎夏日食❄️✨芝士鹹牛肉滑蛋三文治 ($33;烘底+$1)係厚厚嘅滑蛋中間包住芝士同鹹牛肉,而滑蛋揀咗要蔥,食落鹹香,味道好夾。三文治面頭又揀咗烘底,成個三文治昇華咗🥪✨懷舊香脆惹味蝦多士 ($48)蝦多士總共有四大舊,每件都炸到金黃色,賣相好吸引!多士咬落脆身而入面係滿滿嘅蝦肉,而蝦肉都好爽口同啖啖肉,好有驚喜😋🥤桂花雪梨茶 (+$5)桂花味好出,夾埋雪梨茶一齊飲有種清甜感,好健康😉🥤奶茶紅豆冰 (+$12)紅豆冰同平時出面食開嘅好唔同,呢到嘅紅豆加入咗陳皮,帶點陳皮味。而奶茶茶底都幾濃,不過呢個配搭夾埋一齊唔係好慣🤣查看更多
caro_bbb
元朗都食到錦田名物喇
caro_bbb
2023-08-23
關注
𝟸𝟶𝟸𝟹 𝙰𝚞𝚐好鍾意既錦田小食店, 但湊住2個, 好難一打二去食野 ~而家元朗都輕易買到喇必試錦田茶座嘅夏日冷麵🍝無論係秘製花雕醉雞日式蕎麥麵定係招牌炆牛肋條日式蕎麥麵同冷蕎麥麵嘅味道都好夾, 天氣太熱真係要食冷麵架 ~ 滿足一見舖頭既相, 就忍唔到手叫埋 炸雞軟骨 同香脆惹味蝦多士怕熱氣, 就買埋 玫瑰桂圓茶 |桂花雪梨茶|菊花杞子茶 😉全部自家製㗎📍樂悠悠外賣部 (元朗)元朗擊壤路9號金寶大廈地下6號舖查看更多