因為疫情關係冇得去日本旅行,為咗止下癮所以同朋友早排決定去位於銅鑼灣嘅呢間沖繩居酒屋食個飯傾吓計,呢度嘅環境真係好似去左日本咁,好舒服唔會話太嘈,同朋友今次坐吧枱面前仲有好多唔同類型嘅日本酒,環境佈置好有心思😚_沖繩唐掦炸雞 $85餐廳選用沖繩食材,食落特別有風味💜呢度嘅炸雞非常推介,外皮香脆內裏肉質鮮嫩,配上沙律醬一齊食更添風味,旁邊亦有少量沙律_燒茄子🍆 $58原條燒茄子已經去除外皮,配上醬汁食落去更方便,味道不錯_沖繩豬軟骨烏冬 $58湯底非常濃郁,雖然係小份但係份量都非常充足,豬軟骨感覺已經烹調好耐,非常入味,小編同朋友都非常喜歡💕_沖繩特色甜品拼盤 $78菠蘿雪葩 $68估唔到居酒屋嘅甜品都做得非常出色, 雪葩外型係使用原個生果,非常吸引,甜品拼盤上三個甜品包括雪糕、年輪蛋糕、黑糖餅_提子燒酌梳打 $58沖繩四季桔果汁$46除咗一般嘅日本酒之外呢度都有好多飲品選擇,特別推介燒酌梳打,燒酒配上果汁和梳打味道非常易入口,感覺也很清新

沖繩唐掦炸雞 $85

燒茄子🍆 $58
原條燒茄子已經去除外皮,配上醬汁食落去更方便,味道不錯

沖繩豬軟骨烏冬 $58

沖繩特色甜品拼盤 $78
菠蘿雪葩 $68

提子燒酌梳打 $58
沖繩四季桔果汁$46
2020-09-21 135 瀏覽
Missing Japan a lot (don’t we all), I decided to spend the Sunday evening at the Rakuen. Rakuen is a Japanese specialised in Okinawa cuisine, which is very special. I always love a Japanese restaurant that offers edamame to start. Got seated at the bar table area, and the environment is very cozy.Drink: Kumejima no Kumesen Umeshu Main: Okinawa Taco-Rice, Lightly grilled Miyazaki Wagyu Beef TokokiDessert: Sea Salt Ice-Cream with Brown Sugar Baumkuchen Kumejima no Kumesen UmeshuHave always been a

Kumejima no Kumesen Umeshu
Have always been a big fan of Umeshu, and this glass has definitely met my expectation. The taste of the ume and alcohol balanced well, is not too sweet but strong ume flavour.

Highlight of the night
As you all know Wagyu is famous for its tenderness, and this dish is no exception. The meat is well seasoned and juicy, also is worth adding the lime and dip it in the sauce. Is the perfect combination of meaty flavour with good balance of acidity.

Okinawa Taco-Rice
A very surprising dish - although it is a mix of mince pork and lamb, it has a strong smell and flavour of lamb, which I like a lot. The tomato sauce is a bit spicy, but not so much that you will need your drink. The diced tomato and shedded lettuce added some crunchiness to the dish, which balanced out the texture.

Lastly - Sea Salt Ice-Cream with Brown Sugar Baumkuchen
Perfect combination!!! Sea salt ice cream is my absolute favourite, and Baumkuchen! What can I ask more.
2020-09-20 74 瀏覽
餐廳環境很特別,放滿很多大酒瓶,很有氣氛🤣食物種類很多,餐廳選用冲繩食材,冲繩料理!冲繩炸雞,非常推介,除了雞肉保持嫩滑,有肉質外,雞粒的表面沾滿蜜糖🤟👍單吃己很好吃!炸雞伴隨冲繩島豆腐他他醬汁,配炸雞一起吃,會較為清新。明太子雞翼。味道同出面既有小小五同,略為較濃味,酸酸辣辣。韓國豬肉泡菜炒飯日本餐廳但有韓國美食選擇。味道正常。墨魚汁意粉,意粉好彈牙,不過呢個意粉食完五怕個嘴黑哂!哈哈😄

餐廳環境很特別,放滿很多大酒瓶,很有氣氛🤣

食物種類很多,餐廳選用冲繩食材,冲繩料理!

明太子雞翼。味道同出面既有小小五同,略為較濃味,酸酸辣辣。

韓國豬肉泡菜炒飯
日本餐廳但有韓國美食選擇。味道正常。

2020-09-19 124 瀏覽
日本料理香港食得多,沖繩料理真係第一次食!今晚收工之後來到bookmark 已久既樂宴,是日不過星期四但入座冇耐已全場滿座;場內佈置十足十真正日本居酒屋,好有感覺呀!墨魚汁炒麵($82)麵口感很有彈性,墨汁味道特別,原本以為會係黑暗料理點知一試難忘;加埋油花多、入口即溶既沖繩豬肉,食落不油不膩又帶有甜味,有水準!鰻魚煮蛋($88) 鰻魚口感肥美厚實,蛋味濃郁,加埋味道香甜既和風醬汁,送飯一流韓國泡菜豬肉炒飯($78) 雖然唔係沖繩特色菜,不過食落酸酸辣辣幾開胃,味道不錯  汁燒沖繩雞軟骨肉餅($75) 肉餅入口鬆化而且爆多肉汁、肉質扎實香口,件件飽滿,仲食到粒粒雞軟骨,好有咬口,沾上蛋黃口感更加滑嘟嘟,昇華整體味道層次,推薦!甜品方面揀左全店最具特色既沖繩冬甩拼炸紅芋球($48)+ 海鹽雪糕($40) 雪糕口感柔滑,重奶香味;紅芋即紅蕃薯,炸得外脆內軟,蕃薯蓉清甜柔軟,感覺似食緊蕃薯版既煎堆
日本料理香港食得多,沖繩料理真係第一次食!

墨魚汁炒麵豬肉

韓國泡菜豬肉炒飯
汁燒沖繩雞軟骨肉餅
前菜
2020-09-18 90 瀏覽
上星期食左宴既和牛shabushabu放題今個星期到試佢另一間姊妹店樂宴 兩間同樣係沖繩居酒屋餐廳都採用沖繩食材不過今次要食既係沖!繩!料!理!沖繩直送海葡萄海葡萄係生長於水中既海草類植物鮮美無比而且略帶咸香點壽司鼓油就食得口感似食緊三文魚子適合佐酒好少餐廳有提供㗎沖繩風炒豬肉麵筋軟綿綿的麵筋和薄切豬肉片用醬油等調味料炒成口感好滑好特別係好有驚喜嘅一道菜沖繩墨魚汁帆立貝茶碗蒸蛋加左墨魚汁既茶碗蒸充滿海鮮鮮甜味帆立貝爽口彈牙蒸蛋好滑入口即溶記得要趁熱食沖繩風炒幼麵用新鮮蔬菜炒幼麵感覺有啲似炒米粉清新可口風味沖繩炸雞雞肉炸得啱啱好肉汁勁多又好滑可以配沙律醬宮崎和牛冰見湯烏冬(熱)超高質既宮崎和牛脂肪均勻入口既溶油香濃郁冰見烏冬造法同稻庭烏冬相似不過麵就幼一啲味道比較清淡同和牛好夾沖繩四季桔汁微酸好清新既果汁都好有日本feel整體而言餐廳菜式唔貴每份食物既量唔會太多可以試多幾樣環境舒適氣氛愉快值得再去
上星期食左宴既和牛shabushabu放題
今個星期到試佢另一間姊妹店樂宴

兩間同樣係沖繩居酒屋
餐廳都採用沖繩食材
不過今次要食既係沖!繩!料!理!

沖繩直送海葡萄

風味沖繩炸雞
雞肉炸得啱啱好
肉汁勁多又好滑
可以配沙律醬

宮崎和牛冰見湯烏冬(熱)
超高質既宮崎和牛脂肪均勻

可以試多幾樣
環境舒適氣氛愉快
值得再去
2020-09-16 99 瀏覽
是日~同朋友去左呢間主打沖繩料理既居酒屋,環境都唔錯,適合同朋友一齊傾下計食下飯。剛坐低,我地就叫左幾款食物,其中覺得呢款沖繩南蠻炸雞幾好食。 另外仲叫左明太子雞翼、墨汁面、泡菜豬肉炒飯,咁呢幾款就都正正常常既。食飯既中途,會見到職員係我地既位置附近打開唔同既酒程,製作唔同款式既酒比其他客人既,先知呢啲酒程原來唔係裝飾黎,因為今次冇叫到酒飲整體來講都算唔錯,如果可以係提供番酒精搓手液等等,就會更加好!下次再黎就試吓呢到啲酒先!

剛坐低,我地就叫左幾款食物,其中覺得呢款沖繩南蠻炸雞幾好食

沖繩南蠻炸雞

明太子雞翼

整體來講都算唔錯
,如果可以係提供番酒精搓手液等等,就會更加好
!下次再黎就試吓呢到啲酒先!
2020-09-16
沖繩南蠻炸雞
2020-09-15 90 瀏覽
銅鑼灣登龍街附近有很多餐廳🤓而永光中心樓上就是樂宴 Rakuen所在主打沖繩料理日本家庭式🥳🥳我們從未試過沖繩菜 所以很期待😛不少菜式都值得推介😇例如色澤金黃軟嫩多汁的▫️炸雞▫️$90 最特別是配上的豆腐塔塔醬 味道清新 減低炸鷄油膩感居酒屋裏 ▫️清酒煮蜆$88▫️可謂必點菜式清酒經過煮熱後味道更香濃▫️滑蛋鰻魚煮 ▫️滑蛋過熟 不再滑溜 有點失望 至於湯汁太甜口

味淋或砂糖下得太多 蓋住鰻魚味道◽️日本麵炒飯-豬肉$82▫️均勻地佔上了酸酸甜甜炒麵汁 麵條煙靭適中 好吃!◽️燉煮五花肉$88 ◽️脂肪比例太高 肉很少 而且不入味 味道淡醬汁甜甜是蠻好吃的最後甜品點上菠蘿雪葩$68球狀甜甜圈$12的造型有驚喜 但味道好普通

油不太新鮮 有股味道✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ 樂宴 Rakuen
銅鑼灣登龍街28號永光中心12樓

銅鑼灣登龍街附近有很多餐廳🤓

我們從未試過沖繩菜 所以很期待😛

居酒屋裏 ▫️清酒煮蜆$88▫️可謂必點菜式

清酒經過煮熱後味道更香濃

均勻地佔上了酸酸甜甜炒麵汁 麵條煙靭適中 好吃!

醬汁甜甜是蠻好吃的

最後甜品點上菠蘿雪葩$68
球狀甜甜圈$12的造型有驚喜 但味道好普通

油不太新鮮 有股味道

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.

銅鑼灣登龍街28號永光中心12樓

2020-09-08 151 瀏覽
本來今年訂左機票去沖繩,但因為疫情關係機票取消左無得去😖😖 咁啱收工係銅鑼灣見到有間貌似有好多沖繩料理就決定一試😂.一坐底佢哋就會送上前菜 - 枝豆,不過要提提大家,前菜係會收返每位$20,鑑於我係幾鐘意食枝豆,所以就順利成章照食😂 佢哋有好多日本酒揀,梅酒、啤酒、whisky、sake....... 完全match返平時係日本去開既日本料理店,都係好多酒類揀。我揀左瑞穗,梅美人🍹係用天然清水釀造,口感清爽得黎又少甜,幾好飲🥰.原來哩間小店原來係真日本人開,入面有好多沖繩料理之餘,都有好多日本家常小菜,日式+西式fusion,可見老闆都幾有創意😂 仲有仲有!! 佢哋超多選擇,刺身、生蠔、串燒、炸物全部一應俱全,你諗得出既日本料理佢哋都有,真係好多選擇😖💕.晚餐想豐富d,叫左///芝士辣茄汁肉碎飯 $78,係用珍珠米配上秘製辣茄汁肉碎、生菜同芝士煮出黎既飯,充滿左墨西哥風情🏖 waitress仲會好貼心咁介紹埋入面有豬肉同牛肉,避免客人有食物敏感🥰 如果個飯可以再熱d我會覺得更好😆😆.苦瓜炒豬肉 $98,係沖繩家常料理既一種,加埋島豆腐同日本蛋一齊炒,食落好warm好有住係日本民宿既味
晚餐想豐富d,叫左///
苦瓜炒豬肉 $98,係沖繩家常料理既一種,加埋島豆腐同日本蛋一齊炒,食落好warm好有住係日本民宿既味道😂
沖繩AGU豬肉餃子 $68,AGU豬係沖繩獨有既品種,餃子皮好滑身,個醬汁加左辣椒,幾惹味,我覺得幾好味,不過就未至於話非常特別,但係個餃子皮係真係滑到我依家都仲記得😝
手羽明太子 $68,必食💛💛💛 好用心既雞翼,無骨,加左明太子係d雞肉到,辣辣地好好味,係
食得出既用心,d明太子好足料,我好鐘意食💖
叫左Asahi就梗係要配埋炸雞,最後叫埋沖繩雞唐揚 $85,新鮮炸出黎既熱辣辣炸雞好香口,日本雞都係真係比較嫩滑,配上日本沙律醬好好食😋
佢哋服務都好好,環境都好有日本料理店風格,坐得好舒服,好啱黎同朋友飲下野吹下水,係性價比一般,食物size細碟但係略貴,可能始終位於銅鑼灣啦😂 唔介意價錢略貴既話都會好推介俾大家,好有置身於日本既感覺,食物環境都好相似💖
芝士辣茄汁肉碎飯
手羽明太子
2020-09-07
芝士辣茄汁肉碎飯
手羽明太子
2020-09-06 113 瀏覽
我今晚去咗一間沖繩主題的居酒屋吃晚餐走入去是很有日本居酒屋的風格及裝修。我們叫了沖繩和牛,刺身沙律及沖繩豆製品。和牛真是一絕一盒大約有十四入口雖然不是即用但很有牛香,配上他的黃牛酸醬油及辣蘿蔔蓉,入口滑而不肥膩。刺身沙律的刺身比想像中多當中包括三文魚油金魚及八爪魚沙律醬是用凱撒沙律。另外沖繩豆製品也是一絕,他的硬豆腐及洋蔥未到調校得很好,再加上少量牛肉炒起來一切令人感覺配搭得宜。聽說這間餐廳的大部份材料都是由沖繩運回香港的所以是日本風格的保證。
2020-08-29 146 瀏覽
今日想食日本野,午市唔算多人,座位坐得舒服。睇睇餐牌,揀咗一個午餐及散叫。基本上有定食、串燒、小食等等。叫咗牛舌串,牛舌燒得剛剛好,唔會太乾。夠juicy ,牛味香,調味夠。另外叫咗沖繩炸雞,炸雞份量睇落去一小碟,但係食食吓份量都唔少。佢仲配有少少沙律菜。定食揀咗銀雪魚西京燒,賣相幾精緻。如果外賣都幾吸引。便當有前菜、甜品,飯嘅份量都幾多。另外仲有沙律及麵豉湯,其實都相當之豐富。性價比高,而且味道唔錯。叫咗個飛驒牛烏冬,烏冬一碗細細地飛驒牛,有幾薄片,牛味好香。可一試。
今日想食日本野,午市唔算多人,座位坐得舒服。

另外叫咗沖繩炸雞炸雞份量睇落去一小碟,但係食食吓份量都唔少。佢仲配有少少沙律菜。

2020-08-29 127 瀏覽
呢間位於銅鑼灣嘅日本餐廳裝飾富有日本居酒屋風味,午市有午餐,亦有不少特色菜式選擇。揀左銀雪魚西京燒料理,呢個便當非常精緻銀雪魚醬汁夠味銀雪魚魚汁嫩滑。小食有醃苦瓜、溫泉蛋及甜品厥餅。定食仲有沙律及麵豉湯。麵豉湯夠味,沙律新鮮。沖繩豬肉薄燒卷,呢個我覺得好好食。豬肉味好香配埋醬汁,入面有蔥同蒜蓉好香。口感好好!沖繩炸雞,雞肉大大件,新鮮整好。炸得熱辣辣,但係感覺唔會太熱氣,雞夠滑。餐廳食物好食,環境唔錯,係一個好地方!

餐廳食物好食,環境唔錯,係一個好地方!
2020-08-28 94 瀏覽
因為疫情嘅緣故取消咗原本嘅沖繩之旅,於是朋友就帶我嚟咗呢一間有沖繩料理食嘅餐廳補數~今日趁着閒日放假,就嚟呢度試吓沖繩嘅風味一入到黎就有種去咗日本居酒屋嘅感覺,限聚令下人唔多反而俾咗一種寧靜嘅感覺我哋,相對平日熱鬧嘅居酒屋又有另外一番風味睇一睇個餐牌,見到呢度嘅是日便當全部都做緊優惠,望落好抵食首先有沙律同埋湯,沙律俾人一種好Fresh嘅感覺,而且細細份又唔會頂住個肚朋友叫咗泡菜炒豬肉便當,見到呢個便當嘅設計好精緻,每格都有唔同嘅特色,而且泡菜嘅份量仲有好多,啱晒談心嘅朋友~我就叫咗墨魚汁炒飯便當,墨魚汁炒飯本身已經好有味,再加埋隻太陽蛋係上面可以撈埋啲蛋汁食味道都好夾,食完唔夠喉仲有兩隻餃子🥟呢度嘅便當size都算係偏細,所以有空間俾我哋再叫啲小食,我哋就叫咗一份日式炸雞,炸雞嘅調味本身唔算好重,所以點埋沙律醬食都唔會覺得太漏,而且仲添加左一份清新感~
睇一睇個餐牌,見到呢度嘅是日便當全部都做緊優惠,望落好抵食
呢度嘅便當size都算係偏細,所以有空間俾我哋再叫啲小食,我哋就叫咗一份日式炸雞炸雞嘅調味本身唔算好重,所以點埋沙律醬食都唔會覺得太漏,而且仲添加左一份清新感~
2020-08-20 750 瀏覽
今日小妹同朋友行完銅鑼灣間DONKI覺得有d肚餓, 朋友話附近有間食沖繩料理嘅鋪頭都唔錯, 於是就帶左小妹去試下🤭😋餐廳嘅裝修幾特別, 好有身處係日本居酒屋🍶嘅感覺, 令小妹勾起去日本🇯🇵嘅回憶😭, 餐牌嘅食物種類繁多, 而且有好多都係嚟自沖繩嘅特色食物, 非常吸引😍😍沖繩腐乳中式腐乳食得多, 日本嘅小妹就真係未試過, 唔好睇少E塊細細嘅豆腐仔, 原來曾經係琉球皇朝嘅貢品嚟😮, 腐乳嘅顏色比起平時見到嘅偏紅少少, 體積大約同一般嘅腐乳差不多, 利用盛酒發酵半年以上, 口感軟滑細緻, 慢慢一點一點咁食, 味道咸而不膩加上帶有好重嘅酒香🥃, 不斷係口腔內迴盪, 輕嚐已經令人回味無窮☺️!沖繩直送海葡萄海葡萄外表粒粒晶瑩通透, 好似綠寶石💎一樣, 其實係沖繩其中一種海藻嚟, 咬落去有輕微嘅卜卜聲, 非常爽口, 而且帶有濃濃嘅海水味道🌊, 猶如置身係日本漁市場嘅感覺😌 廚師用左個鐵網隔住海葡萄同冰, 令海葡萄以新鮮嘅狀態上碟又唔會溝淡左原有嘅鮮味😊汁燒沖繩雞軟骨肉餅🐓食之前要將新鮮蛋攪勻, 再將個肉餅搽d蛋汁🥚, 外皮又香又脆, 咬落去口感結實, 好足料, 十分juicy, 入面除左有嫩滑嘅雞肉

沖繩腐乳

沖繩直送海葡萄

汁燒沖繩雞軟骨肉餅🐓
食之前要將新鮮蛋攪勻, 再將個肉餅搽d蛋汁🥚, 外皮又香又脆, 咬落去口感結實, 好足料, 十分juicy, 入面除左有嫩滑嘅雞肉仲有爽脆嘅雞軟骨, 加埋蛋汁一齊食, 令整體味道層次再度提昇, 極度推介!😋👍🏻

三文魚茶漬飯🐟🍵🍚
茶漬飯茶味清香, 飯味重而且口感軟熟, 油潤嘅三文魚帶微微焦香, 鮮甜味美😋, 如果三文魚份量再多少少滿足感更大!

日本麵炒飯便當🍱
E個便當CP值極高, 有麵豉湯🥣, 沙律🥗, 餃子🥟, 花生豆腐, 沖繩苦瓜, 麵炒飯🍜🍚同紫薯甜品🍠
迷你沙律🥗同沖繩苦瓜
沙律菜配上柚子醋, 簡單又開胃😊! 沖繩苦瓜比香港苦瓜無咁苦, 食落帶點甘味, 連小妹唔食苦瓜嘅朋友都覺得好食!
日式麵炒飯🍜🍚
味道同感覺有少少似廣島燒, 不過E個用左日式炒麵加埋少量炒飯, 配上醬油同蛋黃醬, 味道甘甜開胃, 口感層次非常多😋!

日式餃子🥟
外皮香脆, 咬落去幾juicy, 餡量適中, 味道唔錯😊!

花生豆腐🥜
外表滑嘟嘟嘅豆腐質感比較實淨, 唔會一夾即散🥢, 食落花生味🥜幾香濃, 帶出左豆腐嘅豆香之餘又唔膩, 味道幾特別, 真係估唔到又幾match喎😮, 有驚喜👍🏻!

紫薯甜品🍠
日本紫薯配上中式煎堆嘅外殼, 紫薯蓉味道香甜得嚟又唔膩, 細細件岩岩好☺️!
2020-08-16
  • 汁燒冲繩雞軟骨肉餅
  • 海葡萄
  • 花生豆腐
2020-08-13 207 瀏覽
☝🏻第一次食每人消費近$1000嘅餐廳,物超所值!餐廳環境好舒服,燈光柔和、木枱木凳、周圍都係精緻嘅擺設,做到居酒屋個種世外桃源嘅感覺。👆🏻呢碟沖繩苦瓜片係朋友推介一定要食!本身唔係特別好苦瓜都有啲擔心,點知真係好好食,苦瓜食落口一啲都唔苦仲好甘甜,個炸粉夠薄夠脆好有口感,加埋啲柴魚片喺面,層次感十足,夠爽口,送酒一流!😋👆🏻刺身拼盤係一定要食,全部都好新鮮,入口即溶咁,一啲都無雪藏味,無可挑剔!尤其個海膽,鮮甜到想追加。同埋個Wasabi都係即磨嘅。👍🏻👍🏻唔好睇呢啲拼盤好似唔係好多咁,我哋兩個人食,淨係食呢set已經好飽。🤣👆🏻另外都叫咗宮崎牛,5成熟岩岩好,入口即溶,正!同埋個牛舌串燒,呢個就無乜特別。呢度嘅串燒選擇唔算多,但我覺得呢度正係食刺身已經好滿足。💖推介

沖繩苦瓜片

刺身拼盤

宮崎牛
鹽燒牛舌

推介
沖繩苦瓜片
刺身拼盤
宮崎牛
最近成日帶飯都食到有啲悶,咁就喺附近搵吓有冇啲食物可以試吓,特別係最近好掛住日本菜,就想試吓呢間嘅便當。原來呢間平時係冇午市,因為而家疫情關係所以變咗有午市堂食,但我都係揀佢嘅外賣便當餐攞返Office一齊食。最近推出新便當外賣,原來餐廳仲用咗沖繩嘅材料,都幾特別,而且應該都係唔錯嘅材料。沖繩苦瓜炒豬肉便當$72 苦瓜唔會太苦澀,好健康,入面嘅豬肉都爽口。墨魚汁炒飯便當$72個墨魚汁都幾香,炒飯應該係用咗日本嗰啲珍珠米每粒都好圓碌碌。鹽汁炒沖繩麵便當$78沖繩面比較粗身,都幾有彈性,有啲鹹香又有啲其他配料,令人食唔停口。沖繩風炒豬肉麵筋便當 $68麵筋大家應該平時可能都比較少食,個感覺都幾得意,爽爽地咁,如果食其他嘢食到悶不妨可以考慮揀呢個。除此之外其實仲有味增湯,沙律,漬物,甜品,我諗每次都唔同,相信試吓唔同嘅套餐,都會有不同的驚喜㗎!

墨魚汁炒飯便當$72

鹽汁炒沖繩麵便當$78