2025-05-27 27 瀏覽
約了粉嶺朋友想在附近飲兩杯,在這裏開返支藍妹算是最經濟實惠的吧,而且也能避開足夠多的衛生問題,坐出面的更可以食煙,踩單車的也可以安心停泊。到來叫了兩支藍妹,坐了大概兩小時,另外叫了一客椒鹽豆腐,味道是相當滋味的,而且還有少少醬汁,惹味道不得了。只是怕衛生不達標,朋友就是趁我去了洗手間時叫的,這也算一個緣份試到這一碟好味豆腐吧。如果下次再來到附近,又只想喝啤酒的話,這裏還是能夠選擇的,而且開放到很夜還未收檔。

2025-05-24
2024-12-14 40 瀏覽
呢間野都好意思,張相完全唔一樣,好意思比一粒粟米,唔俾都冇咁嬲,呢間嘢真係搵人笨,話咩用其他食材代替咗,毛都冇加到一條落去啊,奉勸啲人唔好再食啊,個老細真係賺到笑
2011-07-25 1257 瀏覽
今日去完圖書館,本想買麵包,但買不到,結果,便到此買東西,忽然見到有腸粉,所以,便決定在此買腸粉,因為佢便宜。D腸粉好滑,而且好香及好好味,而該店員亦好有禮貌!沒有之前其他讀者講得這麼差!@下一次,我會試下其他食物!

下一次,我會試下其他食物!
2011-07-23
外賣自取
2004-12-02 440 瀏覽
以前呢間野,相對飯盒店黎講幾好食!自從裝飾左之後,水準直線下滑,服務態度依舊惡劣!試過食到有小強,又試過食到佢用舊油煮野...而家只係一間一般水平既飯盒店....
以前呢間野,相對飯盒店黎講幾好食!
自從裝飾左之後,水準直線下滑,服務態度依舊惡劣!
試過食到有小強,又試過食到佢用舊油煮野...
而家只係一間一般水平既飯盒店....
2004-08-06 339 瀏覽
呢個database真係無得頂!連呢間小食店都有!我以前住附近時都有試過貪方便幫趁佢地o既豬腸粉. 但係個檔口o既女人態度奇差! 好似我欠左佢咁! 叫佢落多d豉油之嘛,佢就話"吓,咁仲唔怪呀?己經好鹹嫁啦,阿姐!"叫佢俾多支竹籤, 佢就借左聾耳陳隻耳! 佢d腸粉又唔係特別好食, o係粉嶺黎講又唔算平, 試過兩次不快經驗後, 寧願行遠d都入墟幫趁"四眼仔腸粉"!
呢個database真係無得頂!連呢間小食店都有!
我以前住附近時都有試過貪方便幫趁佢地o既豬腸粉.
(非會員)
2004-08-06 238 瀏覽
所以都好少食啦,不過近呢一年好似係轉左手喎!
所以都好少食啦,不過近呢一年好似係轉左手喎!
2004-08-05 229 瀏覽
差不多日日都幫襯哩間野!主要係做外賣,都好多人光顧下~佢以前d 多料既飯類要成廿七八蚊先有交易,外賣仲要加一蚊tim(而家唔洗)...又唔係話好食過人喎,所以之前少幫襯,後來整頓一輪後才見好轉~哩間野d 粉麵的確麻麻地,湯底冇咩味,好易食剩d 河粉…至於d 碟頭飯都食得過,不過唔知點解一時又整得好好食,一時又好麻麻…推介佢地既潮州炒飯,雖然食落似揚州炒,但會多料dd,同埋加左菜脯,好好味~仲有就係豬頸肉炒烏或者公仔麵,d 豬頸肉好好食,同埋幾多下~d 奶茶/ 飲品好相宜,熱飲5蚊,且水準不錯
差不多日日都幫襯哩間野!主要係做外賣,都好多人光顧下~
哩間野d 粉麵的確麻麻地,湯底冇咩味,好易食剩d 河粉…
d 奶茶/ 飲品好相宜,熱飲5蚊,且水準不錯
2004-03-15 63 瀏覽
屋企冇飯開就多數會幫襯呢間~外賣飯盒平至$10都有, 不過只得幾款其他多數都係$20 or $25~唔recommend 叫佢d湯粉麵同埋粥, 有要求0既你好可能食唔哂...推介上海粗炒($20) 同埋各款干炒意粉/烏冬($25)幾有鑊氣~唔錯
其他多數都係$20 or $25~
推介上海粗炒($20) 同埋各款干炒意粉/烏冬($25)
幾有鑊氣~唔錯