2023-03-06 387 瀏覽
我同為食姊妹尼D大胃王就最鐘意食放題,種類選擇又多,又好味,真係每個月都忍唔住要食一次一坐低當然先點刺身, 今次仲要有新品松葉蟹腳,不過味道比較清淡,厚切的三文魚,油甘魚,池魚王刺身,新鮮美味,北海道鮮帶子,北寄貝,赤貝,馬刀貝,榮螺,甜蝦,極品大赤蝦,全部都鮮甜爽口冰鎮柚子海蜇,大大嚿又爽口加上微酸的柚子汁,十分惹味泰式虎蝦,加上蒜片再點上泰式醬汁,食不停口,食完生冷野,就來一些熟食暖暖腸胃,金湯慢煮吉品干鮑魚花膠盛, 鮑魚花膠炆得軟熟又入味鮮百合上湯燴大蝦球和蟹粥、每次都點的必食之品,前者蝦球爽口彈牙夠大隻,後者粥軟綿綿充滿蟹香味鹽燒牛舌,煙韌美味,温室南瓜天婦羅,炸醬不厚蒜蓉和蠔一起食味道更豐富,還有酥脆的軟殼蟹甜品新品花膠鮮奶,奶香滑溜甜度適中

冰鎮柚子海蜇,大大嚿又爽口加上微酸的柚子汁,十分惹味

泰式虎蝦,加上蒜片再點上泰式醬汁,食不停口

鹽燒牛舌,煙韌美味,温室南瓜天婦羅,炸醬不厚

蒜蓉和蠔一起食味道更豐富,還有酥脆的軟殼蟹

甜品新品花膠鮮奶,奶香滑溜甜度適中

2023-03-06 485 瀏覽
大喜屋旺角又有新分店,地方環境乾淨,新裝修, 早幾日先食完觀塘,但係鍾意佢依家有任食干鮑,同埋最緊要有任食川式燒生蠔。今日頭盤先來刺身壽司,三文魚,北海道帶子,北寄貝,花之戀,黑松露帶子,拖羅蓉塔,魚子醬北海道帶子,牛油果吞拿魚,黑松露大赤𧎚。佢哋嘅壽司比以前多咗好多款式,唔再係單調的壽司,有好多唔同配搭.跟住就梗係叫我最想食的川式燒生蠔,以呢個平民價錢但係可以任食生蠔同埋鮑魚的地方真係唔多,如果唔係要留肚食甜品應該叫得仲多d ! 所以當日即刻order 了半打生蠔,而我同行朋友唔太食生蠔,所以佢都唔蝕底,佢就點咗唔少鮑魚食。甜品當然是Haagen Dazs 朱容力味雪糕,平時喺出邊食放題,通常雪糕嘅味道都冇朱古力揀,呢度仲係可以任性幾多杯都得,只要你食得落, 又係一餐滿足的日式放題。

2023-03-06 195 瀏覽
朋友又話黎食放題🤣哈哈,我就梗係冇問題啦,因為大喜屋放題真係好好味,每次食親都滿載而歸,食得又飽又幸福🥰一上到4樓全場都係人,可想言之大喜屋真係好受歡迎👏🏻朋友醒目, book定枱等我哋,如果唔係真係有排等呢😜一坐低就用QR code落單,呢度啲款式真係多到你唔信,有齊壽司、刺身、串燒、炸物天婦羅、料理鍋、仲有啲中式嘅嘢食,咪講笑,全部都好正勁好食你🤤我特別推薦大家食嘅係蟹腳(因為唔係真係間間都有),勁鮮味勁有海水味!另外就係要推介大家食佢哋嘅焗號,隻隻都大大粒同埋好重口味,食完一粒又想再食一粒,好彩係任食姐🤣另外,佢哋個乳鴿真係無敵正,新鮮滾熱辣好似啱啱炸出嚟咁,我前後叫咗兩round 🤣🤣🤣仲有個蟹肉茶碗蒸,又喺出面好少有,食完果然係正!

一坐低就用QR code落單,呢度啲款式真係多到你唔信,有齊壽司刺身、串燒、炸物天婦羅、料理鍋、仲有啲中式嘅嘢食,咪講笑,全部都好正勁好食你🤤

2023-03-03
2023-03-06 163 瀏覽
大喜屋真係無敵正!呢間餐廳已經成為我哋gathering嘅聚腳點🤭因為實在食物高質,款式又多又好味,而且又唔會點話漏單!所以今日happy Friday我哋又再嚟過🥳🥳好彩有book枱,勁爆多人呀😳每次食都有驚喜,啲嘢食真係好正😍刺身壽司全部都好新鮮,解凍做得非常之好👍🏻而且佢哋仲有長腳蟹食,真係好易食返夠本‼️刺身方面仲有唔係成日食到嘅海蜇,勁彈牙勁爽口🤗熱食就一定要提乳鴿,呢度啲乳鴿真係新鮮炸出嚟,外皮香脆到不得了😋而且佢哋嘅蒜蓉焗蠔同扇貝都好正!餐廳擁有一品料理、串燒、天婦羅同唔同類型嘅甜品雪糕🍦,真係食得好爽!

每次食都有驚喜,啲嘢食真係好正😍

2023-03-03
  • 刺身
  • 乳鴿
  • 清酒
  • 壽司
2023-03-05 405 瀏覽
朋友食飯最好就係食放題,大家鍾意食乜就食乜,雅蘭中心重開極尚大喜屋🔎食料種類繁多,有生果、前菜、刺身、壽司、火灸壽司、手卷、串燒、炸物、熟食、甜點跟飲品等等。🔎飲品有冷泡茶、汽水、果汁、椰青水、酸梅湯、熱飲櫃、咖啡機、想飲乜就飲乜自助吧有不同款式熟食✅⚡️十幾款刺身有三文魚、松葉蟹腳、北寄貝、北海道帶子、油甘魚、吞拿魚、赤貝、甜蝦、赤蝦,刺身好肥美👏🏻全港首間放題干鮑同燒川式燒蠔任食▶️花膠吉品鮑魚做到好入味,川燒生蠔配上香蒜真係無輸▶️天婦羅必點炸蝦天婦羅,薄脆外層,唔會一口粉▶️香草羊架燒得好香,肉質嫩,食落就唔太覺有羊羶味▶️炭燒鰻魚肥美,入口滿滿油感,膠質豐富▶️香烤比目魚魚肉好鮮好嫩好滑▶️燒乳鴿好香噴噴,肉做到鎖到汁▶️燒菠蘿香甜多汁❤️食飽飽就食用第二個胃食甜品,甜品櫃有好多甜品選擇,花多眼亂
朋友食飯最好就係食放題,大家鍾意食乜就食乜,

雅蘭中心重開極尚大喜屋

🔎食料種類繁多,有生果、前菜、刺身壽司、火灸壽司、手卷、串燒、炸物、熟食、甜點跟飲品等等。

自助吧有不同款式熟食✅

👏🏻全港首間放題干鮑同燒川式燒蠔任食

▶️花膠吉品鮑魚做到好入味,川燒生蠔配上香蒜真係無輸

▶️天婦羅必點炸蝦天婦羅,薄脆外層,唔會一口粉

▶️香草羊架燒得好香,肉質嫩,食落就唔太覺有羊羶味

▶️炭燒鰻魚肥美,入口滿滿油感,膠質豐富

▶️香烤比目魚魚肉好鮮好嫩好滑

▶️燒乳鴿好香噴噴,肉做到鎖到汁

▶️燒菠蘿香甜多汁

❤️食飽飽就食用第二個胃食甜品甜品櫃有好多甜品選擇,花多眼亂
2023-03-05 284 瀏覽
上網定位,去到要排隊入場,中午可吃2.5小時。首先點鮑魚花膠,鮑魚有些韌,然後吃燒蠔和帶子,再點刺身,幾款白魚味道一般有啲腥食唔落,鮑片好韌吃不下。壽司啲魚腩好薄身。之前見介紹有燒大頭蝦冇左,改叫天婦羅炸蝦唔錯。牛肉鍋有肉有金菇菜有豆腐不錯,但個蛤鍋花蛤好硬吃不下。花膠蒸鮮奶不錯,炸榴槤波波好濃味。自助區有3款中湯豬,肺松茸,椰子幾好飲,亦有暖清酒似居酒居feel,也有apple cider, 至於冷泡茶冇乜果味,haagen dasaz,和韓國雪糕條回本。唯一係冇蛋糕甜品。整體okay , 2.5 小時都幾快過。用QR code落單也有些漏單情況。
2023-03-02
5 分鐘 (堂食)
2023-03-05 274 瀏覽
好耐冇食個放題,今次嚟到呢一間位於旺角雅蘭中心嘅極上大喜屋食🍱。好彩早嚟唔係好需要等位,舖頭樓面好大🙂,裝修得好靚同埋好寬敞。一坐低就即刻嗌嘢食,係等嘅時候就出去攞嘢飲同埋冷熱盤區,啲選擇十分之多,除咗有啤酒同埋唔同類型汽水果汁之外,佢哋仲有自家製茶飲,清酒白酒梅酒任飲🥂。食得放題,就係想多啲選擇,佢哋而家推出全港首間放題有任食干鮑同埋即燒川式燒蠔🤤,啲乾鮑同燒蠔🦪好新鮮,我哋足足叫左三次。另外天婦羅即叫即炸,刺身,無論賣相同口感都好好味,仲有羊架,海膽軍艦,芝麻雞翼都值得推介。最後食埋甜品同埋Häagen-Dazs雪糕-大滿足🥳🥳

2023-03-03 277 瀏覽
琴晚相約屋企人黎食放題,因為我地人數比較多所以餐廳都好貼心安排左一張6人枱比我地😊坐落環境都闊落嘅😝有時出去攞自助區嘅野食都唔會好迫咁👍🏻餐廳個自助區超大同埋前菜,海鮮,甜品飲品都好多可以揀🙌🏻同埋會飲酒嘅朋友會幾開心,超多酒😆其他餐點都係用QR code落單,D野都黎得快,熱辣辣咁,冇漏單😌有驚喜嘅係餐廳係有任食干鮑😋仲要煮得超入味,加埋大大片嘅花膠,大人小朋友都食到好滿足☺️仲叫多左幾次👍🏻另外嘅驚喜係即燒嘅川式燒蠔,蠔🦪好大隻又肥美,我地仲叫左扇貝都係脹卜卜大大隻😆當然我地仲有點佢地嘅刺身,壽司同煮物😝整體黎講e間放題係高質嘅放題店🙌🏻😋

仲叫多左幾次👍🏻

當然我地仲有點佢地嘅刺身壽司同煮物😝整體黎講e間放題係高質嘅放題店🙌🏻😋

2023-03-03 216 瀏覽
我最近去左間好正嘅餐廳啊!係旺角嘅雅蘭中心4樓,啲食物真係好吸引,種類仲要好多!大喜屋嘅燒生蠔同干鮑任食!真係超級吸引!味道真係非常之好啊!不過,唔可以唔提返啲壽司啦!鵝肝壽司真係好足料,一口咬落去已經有好濃郁嘅味道,再慢慢咀嚼就會感受到啲香甜味,真係好正!仲有海量嘅其他選擇!我都試咗啲刺身類別嘅食物,除咗有啲唔同嘅刺身之外,仲有啲大隻嘅長腳蟹,好新鮮好好味!蒸扇貝同蝦球都令我一試難忘,真係令我覺得我去咗一間正嘅中菜館同埋日本放題嘅crossover!總括嚟講,我真係好鍾意呢間”極尚大喜屋”,如果你都係鍾意食日本嘢,真係要嚟一嚟試下啊!係雅蘭中心4樓,真係好易搵到呢!

2023-03-03 197 瀏覽
最近知道有間極尚大喜屋係旺角雅蘭中心開左,所以相約朋友去試下😌餐廳環境好似比一般闊落,同場都有唔少一家大細黎食,設有自助區,入面有唔少前菜,海鮮冷盤等等,各類飲品,酒類應有盡有😍🌸刺身款式包羅萬有,連長腳蟹都有😆三文魚,油甘魚都係厚切,帶子大大粒,甜蝦同赤蝦都好鮮甜,最緊要係好新鮮又鮮甜🤩仲有松葉蟹腳🦀我地仲叫左好多唔同款嘅壽司,當中海膽軍艦同牛油果醬吞拿魚最有特式,海膽軍艦上滿係滿滿鮮甜嘅海膽,吞拿魚係高質肥美嘅🥰黎到e間放題不得不提金湯慢煮吉品干鮑魚花膠盛,佢係第一間放題可以任食吉品干鮑魚,鮑魚好入味👍🏻我地仲試左佢地嘅川燒珍寶鮮蠔燒,燒蠔勁大隻又肥美😋配埋川式醬料,味道更提鮮😍除此之外,炸物,天婦羅同燒物都做得好出色,熱辣辣又香脆🤩最後食埋花膠燉蛋白嘅甜品,就最滋潤🥰

除此之外,炸物,天婦羅同燒物都做得好出色,熱辣辣又香脆🤩

最後食埋花膠燉蛋白嘅甜品,就最滋潤🥰

2023-03-03 113 瀏覽
我真係食到飽飽勁大滿足,真係好多野食選擇,生既,熟既,蒸既,煎既,烤既,炸既。。。真係講到既都有❤️岩曬我呢啲樣樣都想試既大食友😏全港首間放題居然可以任點任食呢個干飽,SIZE唔細架,而且好入味,汁好濃郁,仲有花菇小棠菜,真係一個無敵陣容😂 真係完全估唔到食放題都有高質中菜😜😜呢個川式燒蠔好勁嘢味呀,我一個人食咗幾隻呀,而且仲要係即燒, 熱辣辣 蒜粒又夠香,勁推介❤️菜乾豬肺湯 我見到有呢款湯 我開頭都諗會唔會伏呀, 但抱住咩都試下嘅心態, 我決定飲咗一碗, 居然有家嘅味道 ,好飲好飲好飲😎, 而且仲有豬肺食,完全係我預期之上呢次放題真係同以往嘅放題好唔同, 有好多我估唔到放題唔會出現嘅菜式都出現咗包括呢隻紅燒乳鴿, 紅燒得脆卜卜,而且保留肉汁, 我覺得好食過出面食嗰啲, 隔離嗰枱我仲見到人哋食咗成四隻呀😜話曬都係放題我 梗係要食返啲刺身滿足下自己啦, 擺盤漂亮 食材新鮮選擇亦都多, 好鍾意佢嘅蝦刺身一隻蝦都大大隻啖啖肉非常鮮甜🍤🍤鵝肝壽司, 擺盤非常精緻,岩曬打卡😜 而且份量亦都唔會少, 最重要係鵝肝味道濃郁,好味自助區仲有冷盤選擇,真係花多眼亂呢個貓山王炸波波真係一絕,榴槤友應該 欲罷

自助區仲有冷盤選擇,真係花多眼亂

呢個貓山王炸波波真係一絕,榴槤友應該 欲罷不能, 外邊炸得脆口, 內裏係流心榴槤, 一咬開一半香味四射, 好鬼過癮呀, 作為一個榴槤控食佢半打都唔係好過份啫😜

仲有哈根大師雪糕杯呀

我個人覺得呢個價錢食到咁多嘢真係好抵食, 最緊要味道好選擇多,值得推介❤️

2023-03-03 176 瀏覽
最近和朋友到旺角尋覓好吃的日式放題餐廳,發現了一家性價比極高的好去處——極尚大喜屋。該餐廳位於旺角雅蘭中心四樓全層,地方寬敞舒適,裝修簡潔時尚,讓人感到很舒適。自助區提供的食品種類非常豐富,從飲品、熱食到甜品應有盡有。尤其是甜品方面,雪糕雪條有多款,最讓我們興奮的是榴連味雪條和Häagen-Dazs雪糕可以任食!而熟食方面,我們最喜愛的是燒菠蘿,香甜多汁,讓人食指大動。除了燒菠蘿,炸鮮奶卷、炸紫心芋頭球和炸榴連波波也是必嚐之物。榴連控一定要試試炸榴連波波,濃郁的榴連味道,真是讓人回味無窮。刺身和壽司方面,海膽軍艦和其他刺身壽司都非常新鮮,口感鮮甜。另外,大喜屋嘅即燒川式燒蠔同干鮑任食!真係超級吸引,避風塘軟殼蟹也是我們強烈推薦的美食,所有食物的質素都非常高。總體來說,極尚大喜屋的日式放題餐廳絕對是個值得去的好地方。該餐廳提供了豐富的食品選擇,質素高、口感好、價格合理,讓人飽足滿意。值得一提的是,該餐廳的甜品環節專攻Häagen-Dazs雪糕,真是甜品愛好者的天堂。如果您正在尋找日式放題餐廳,我強烈建議您前往極尚大喜屋,相信您一定不會失望!

除了燒菠蘿,炸鮮奶卷、炸紫心芋頭球和炸榴連波波也是必嚐之物。榴連控一定要試試炸榴連波波,濃郁的榴連味道,真是讓人回味無窮。刺身壽司方面,海膽軍艦和其他刺身壽司都非常新鮮,口感鮮甜。另外,大喜屋嘅即燒川式燒蠔同干鮑任食!真係超級吸引,避風塘軟殼蟹也是我們強烈推薦的美食,所有食物的質素都非常高。

2023-03-03 155 瀏覽
一家人開心食🍽️放題,極尚大喜屋搬左去雅蘭中心環境舒適,好光猛,小朋友一坐低就追落單▶️自助區有前菜、沙律、日式冷盤小食、熱盤多款選擇▶️雪櫃擺放各式各樣飲品,自家製冷泡茶,汽水等等,唔飲凍野,可以拎暖櫃飲品,仲有清酒同梅酒✅QR code 落單夠哂方便,炸物、串燒、燒物一應俱全,新菜單加入干鮑同燒川式燒蠔任食,放題當然要睇下刺身質素啦!🌈刺身有冰鎮上枱,有肥美鮮甜三文魚、鮮甜大大粒北海道帶子、入口油潤油脂豐富油甘魚、大隻爽口極品大赤蝦、肉質鮮甜松葉蟹腳、爽口馬刀貝等等🌈金湯慢煮吉品干鮑花膠盛食材矜貴,大片花膠好厚肉好滋補好養顏,鮑魚鮑身肥大肉質細嫩,鮑味濃厚🌈川燒珍鮮蠔燒調味濃郁,食落微微辣🌈皇牌燒乳鴿王皮夠香脆可口,肉質細嫩,肥美多汁,好有沙田燒乳鴿味道🌈芝麻雞翼肉嫩 JUICY脆卜卜🌈金蒜蓉粉絲蒸扇貝肥美鮮甜入味🌈雞軟骨串燒到卜卜脆🌈燒菠蘿清甜JUICY 🌈滋補花膠燉鮮奶清甜滋補養顏食埋自選甜品為一餐劃上句號❤️
一家人開心食🍽️放題,極尚大喜屋搬左去雅蘭中心

環境舒適,好光猛,小朋友一坐低就追落單

▶️自助區有前菜、沙律、日式冷盤小食、熱盤多款選擇
放題當然要睇下刺身質素啦!

🌈川燒珍鮮蠔燒調味濃郁,食落微微辣

🌈芝麻雞翼肉嫩 JUICY脆卜卜

🌈金蒜蓉粉絲蒸扇貝肥美鮮甜入味

🌈雞軟骨串燒到卜卜脆

🌈燒菠蘿清甜JUICY

🌈滋補花膠燉鮮奶清甜滋補養顏
食埋自選甜品為一餐劃上句號❤️

2023-03-02 133 瀏覽
Happy Friday 要食豐富啲,放題係首選,於是就搵到呢間位於旺角的雅蘭中心之極尚大喜屋,餐廳闊落很大空間感,食物種類超級多,即刻想食晒佢哋🤓。自助區域內有不同款式,熱湯同前菜、生果、串燒、炸物之類的熟食,甜點🍮跟勁多款揀的飲品。凍熱飲品一應俱全,喜歡嘗酒的人仕見到一定心心眼😍,各款的清酒、梅酒&啤酒都任飲。一定首先要食嘅刺身,新鮮又好味夠晒凍,食左爽口鮮甜嘅帶子💯,三文魚🍣、赤蝦、油甘魚🐟,啖啖肉,新鮮好食海膽壽司。再食埋熟食,燒鮑魚花膠,燒物羊架Juicy夠香又熱辣辣,肉多汁相當唔錯。甜甜的蛋糕和Haagendazs雪糕,其他的雪條都好多,花多眼亂,奶凍好滑幾正,撐到好飽但因好食又不停食,質素令人滿意。
餐廳闊落很大空間感,食物種類超級多,即刻想食晒佢哋🤓。

2023-03-02 120 瀏覽
見到有人喺樓下派傳單,原來大喜屋喺雅蘭中心開左新分店,身為放題控嘅我點可以唔即刻去飯呢😚樓上排隊嘅人好多,但係因為鋪頭嘅area 夠大大概等左15分鐘就有位啊😍呢款有我最鍾意嘅即叫即燒蠔,辣辣地真係啱晒我口味,仲有好多嘢食㗎,最特別嘅係有酸菜魚、自己整嘅珍珠奶茶、幾款意大利經典品牌雪糕🍦,仲有炸軟殼蟹、唔同嘅中國特色小炒,真係大人小朋友老人家都啱呀🙌🏻埋單都係每人大概$300左右,又可以食到超級飽,啲食物仲要好高質,真係好正啊