2024-08-01 64 瀏覽
上星期諗住去長沙灣買燒賣,可惜晚了已賣晒!諗住行去荔枝角食埋晚餐,沿途經過喜漾見一間「窩」左入去既拉麵店,好似好神秘咁但又有唔少人喎,不如又試下新嘢😂舖面唔算好大但都有18個座位到,周圍都放左好多動漫公仔睇黎店主應該係動漫迷!期間限定拉麵A4 終極之 廣島牡蠣濃湯拉麵 $138好豐富😂3粒日本廣島蠔+溏心蛋+醬漬牡蠣+3片慢煮叉燒,依加+$1 仲有多一片叉燒,叉燒好軟滑沾上濃濃既湯底滑得更誇張,廣島蠔蠔味都好濃,一口一隻岩岩好!店員建議先飲湯感受一下湯頭既味道,拉麵軟硬度適中仲掛到湯,一啖麵一啖配料😂真係勁豐富!B3 極之 真鯛白湯拉麵 $98(溏心蛋+慢煮叉燒+增量鯛魚片+炸魚皮)真鯛魚白湯湯頭都一樣係咁濃郁,仲有好多鯛魚片,我幾鐘意依款叉燒相對無咁肥,軟綿綿好似同任何湯底都好夾!北海道芝士年糕(2件) $26依個好得好軟熟好濃芝士香味,勁力推薦!手羽明太子雞翼(2隻)$36有明太子既東西都係我必點,無原因😂

期間限定拉麵
A4 終極之 廣島牡蠣濃湯拉麵 $138

B3 極之 真鯛白湯拉麵 $98
(溏心蛋+慢煮叉燒+增量鯛魚片+炸魚皮)

北海道芝士年糕(2件) $26
依個好得好軟熟好濃芝士香味,勁力推薦!

手羽明太子雞翼(2隻)$36
有明太子既東西都係我必點,無原因😂

2024-07-26 295 瀏覽
餐廳設計簡約得來亦有風味,枱面上非常之多嘅模型擺設,而且有日本嘅海報貼喺牆壁上,睇到都好有動漫氣氛😎😎A4終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138非常之豐富,未食已經知好食😈😈入面有三隻日本廣島蠔🦪、好多既醬漬牡蠣、三片慢煮叉燒同溏心蛋。原來終極嘅意思係個湯底好勁😳每日用心製作,限量發售,用左大量既蠔慢慢熬成濃湯,所以每淡都好有蠔味。食材非常之新鮮美味,值得一試👍🏼👍🏼,叉燒肥瘦比例適中,而且大大片,食完個人好滿足極之真鯛白湯拉麵$98店舖推薦微辛香,可以帶出少少鮮味,發現湯底少少真鯛碎,問咗員工原來呢款湯底都係每日將真鯛去煲緊🐟,所以就非常之鮮甜,真鯛份量充足亦都非常之新鮮,另外仲要炸魚皮😍😍😍炸雞皮餃子(4件)$28雞皮餃子🥟外脆內軟,而且入邊餡料非常之多,食落去口感豐富北海道芝士年糕 (2件)$26芝士年糕炸得啱啱好,入面半溶芝士🧀,口感非常煙靭,一啖接住一啖極之拉麵 (長沙灣)長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖

A4終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138

極之真鯛白湯拉麵$98

炸雞皮餃子(4件)$28
雞皮餃子🥟外脆內軟,而且入邊餡料非常之多,食落去口感豐富

北海道芝士年糕 (2件)$26

極之拉麵 (長沙灣)
長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖
A4終極之廣島牡蠣濃湯拉麵

極之真鯛白湯拉麵

A4終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
極之真鯛白湯拉麵
  • 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
2024-07-24 241 瀏覽
成日都會口痕想去食拉麵,今次嚟到長沙灣食極之拉麵,主要係俾佢個蠔拉麵吸引左🦪 🤭小店內有勁多動漫擺設,包括我最愛嘅鬼滅同Hunter😻😻真係睇見都開心!!✨終極廣島蠔拉麵 - 賣相好吸睛💯有3隻大蠔+8隻蠔仔,碗邊仲舖左3大塊叉燒,唔會太肥,而且整得幾嫩口👍🏻流心蛋亦好出色,感覺有溏心效果添🥚至於湯底,濃郁鮮甜,拉麵夠晒掛湯,鍾意食蠔嘅人一定勁鍾意🤤✨基礎鯛白拉麵 - 3片鯛魚片砌得幾有心思,冇骨又軟滑🐟 叉燒又兩塊,仲有半隻流心蛋,呢款魚湯底味道夠出,飲得出係精心熬製過🍲 麵身都抵讚,軟硬度適中,係有口感嗰隻🍜 ✨唐揚炸雞胸肉 - 第一次見用雞胸肉嚟整日式唐揚,不過雞胸會比較乾身,平時食開嘅炸雞會嫩滑d~咁啱偷聽到店員話之後都應該會轉返唐揚炸雞😛✨北海道芝士年糕 - 呢個有驚喜,軟糯得嚟裡面嘅熱溶芝士好香,同平時食開嘅有d唔同,好想知佢喺邊度入貨🤭飲品叫左罐烏龍茶同蜜瓜梳打🥤,同拉麵夠晒啱feel🧡

飲品叫左罐烏龍茶同蜜瓜梳打🥤,同拉麵夠晒啱feel🧡
香港難得發掘到主打牡蠣蠔湯同鯛魚白湯既高質拉麵小店 作為拉麵控一定唔可以錯過❤️小店門面低調 牆身佈滿日本動漫figure 感覺親民貼地btw我欣賞呢間小店好肯鑽研特色新口味同檢討改善 老闆講到對出品好有要求 湯底煮出黎唔滿意會索性全日唔開舖 開業半年黎不斷吸收意見改良🫡🦪終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138每日限量發售 配料有三隻廣島蠔 醬漬牡蠣 三片慢煮叉燒 溏心蛋 加配醬漬鮑魚+$22熬製超過9小時既牡蠣濃湯 一飲落去果然充滿蠔肉濃郁既鮮味精華 再滲透出醬油鹹香 兩者層次豐富好夾 第一次試蠔湯原來可以咁特別🥰廣島蠔大隻熟度剛好 鮮甜唔腥 醬漬鮑魚彈滑入味 係蠔湯襯托下更顯鮮味 慢煮叉燒薄切 口感軟彈平均 肉味可以更突出🐟極之真鯛魚白湯拉麵 $98本身好中意飲魚湯 所以呢個鯛魚湯都必試埋~ 魚湯奶白色 鮮甜濃郁唔腥 有微微薑既辛香 喉嚨好c服 飲到落底仲飲到魚蓉質感 非常真材實料😇炸魚皮香脆 浸一浸魚湯食一流 鯛魚肉嫩滑彈牙 絕對唔會又霉又爛 配有叉燒同溏心蛋 同樣滿足老闆推薦下次可以試埋終極多重貝汁湯拉麵 見到賣相舖滿連殼蜆肉非常吸引🤤小食就叫左北海道芝士年糕同明太子雞翼 外脆裏面軟糯

小店門面低調 牆身佈滿日本動漫figure 感覺親民貼地

🦪終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138

🐟極之真鯛魚白湯拉麵 $98

極之真鯛魚白湯拉麵

小食就叫左北海道芝士年糕同明太子雞翼 外脆裏面軟糯 有陣陣芝士香 雞翼啖啖肉好香口
2024-07-23 122 瀏覽
係香港食拉麵🍜一直都未揾到間好出色既拉麵鋪而且食一碗都要100幾蚊落樓 又唔係勁好食今次咁啱去左長沙灣覓食竟然有一間小店好多人食😨真係估佢唔到睇返社交平台原來店長係會因為個湯頭煮得唔滿意而唔開鋪😯保證客人食到最佳既味道————————————————————————🍴終極之廣島牡蠣濃湯拉麵($138)蠔湯拉麵🍜我都係第一次食第一啖飲左個湯頭 真係嘩左一聲😧點解可以咁鮮味同咁濃郁 而且唔咸湯既質地都有少少杰身 仲有啲creamy添真係將蠔原有既味道發揮到極致入面仲有3粒廣島蠔 醬漬牡蠣🦪同慢煮叉燒呢個拉麵真係愛蠔人士必食🙂‍↕️拉麵旁邊仲有3款漬物 店員會提醒返可以食到中段先食可以解到食蠔耐左既膩 無咁濟————————————————————————🍴極之真鯛白湯拉麵($98)除咗蠔湯拉麵出名之外 鯛白湯🐟都係佢哋另一皇牌湯頭望落係奶白色的 似平時屋企煲既魚湯顏色味道上又係唔會好咸👍🏻鮮味好出話明食真鯛白湯 當然唔少得有鯛魚片 另外仲有炸魚皮鯛魚片肉質好淋👍🏻又唔會腥相信老一輩都會鍾意呢款拉麵😉————————————————————————🍴北海道芝士年糕($26)另外仲叫多左個小食試
係香港食拉麵🍜一直都未揾到間好出色既拉麵鋪
而且食一碗都要100幾蚊落樓 又唔係勁好食
今次咁啱去左長沙灣覓食
竟然有一間小店好多人食😨真係估佢唔到
睇返社交平台原來店長係會因為個湯頭煮得唔滿意而唔開鋪😯
保證客人食到最佳既味道
————————————————————————
🍴終極之廣島牡蠣濃湯拉麵($138)

蠔湯拉麵🍜我都係第一次食
呢個拉麵真係愛蠔人士必食🙂‍↕️
拉麵旁邊仲有3款漬物 店員會提醒返可以食到中段先食
可以解到食蠔耐左既膩 無咁濟
————————————————————————
🍴極之真鯛白湯拉麵($98)

除咗蠔湯拉麵出名之外 鯛白湯🐟都係佢哋另一皇牌
湯頭望落係奶白色的 似平時屋企煲既魚湯顏色
味道上又係唔會好咸👍🏻鮮味好出
話明食真鯛白湯 當然唔少得有鯛魚片 另外仲有炸魚皮
鯛魚片肉質好淋👍🏻又唔會腥
相信老一輩都會鍾意呢款拉麵😉
————————————————————————
🍴北海道芝士年糕($26)

另外仲叫多左個小食試下
年糕真係即叫即整
食落仲係熱辣辣♨️個芝士心要攤下先食到😂
芝士同年糕既比例剛剛好☺️
年糕唔會黏到黐牙 幾推薦呢個小食😆
2024-07-18 117 瀏覽
極之拉麵🍜📍香港長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖 (港鐵長沙灣站C2出口,步行約6分鐘)❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎長沙灣、深水埗一直都係擁有好多唔同特色小店既地方。小編今日帶大家去一間位於長沙灣既隱世拉麵店🍜,佢地既拉麵湯底超濃郁,而且好足料,真係好推介大家去試下☺️。🌟 A4 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138呢款拉麵有3粒日本廣島蠔+溏心蛋+醬漬牡蠣+3塊慢煮叉燒。先講下個湯底先,有滿滿既蠔味,超正👍🏻。而個湯底配合埋個拉麵一齊食,簡直一流。仲要講下d 蠔係好大隻,叉燒亦都好好味😋。🌟 A3 極之真牡蠣醬油拉麵 $99呢款拉麵有溏心蛋+半殼醬漬鮑魚+牡蠣+慢煮叉燒。真係有原隻醬漬鮑魚😍,99蚊有咁配料,好抵食呀👏。🌟 S3 天婦羅迷你甜紫薯(4粒)$18好可愛既迷你甜紫薯,一粒一啖,又唔會好滯。🌟 S5 手羽明太子雞翼(2隻) $36估唔到雞翼裏面竟然有明太子😯~而且雞翼已經去骨,感覺好正🤭,岩晒我呢啲懶人😂。🌟 D5 凍日本提子梳打(1罐) $9🌟 D8 凍日本橙汁(1罐) $9整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎
極之拉麵🍜

📍香港長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖
(港鐵長沙灣站C2出口,步行約6分鐘)

🌟 A4 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138

🌟 A3 極之真牡蠣醬油拉麵 $99

🌟 S3 天婦羅迷你甜紫薯(4粒)$18
好可愛既迷你甜紫薯,一粒一啖,又唔會好滯。

🌟 S5 手羽明太子雞翼(2隻) $36

🌟 D5 凍日本提子梳打(1罐) $9

🌟 D8 凍日本橙汁(1罐) $9

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️

A3 極之真牡蠣醬油拉麵
A4 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
S3 天婦羅迷你甜紫薯(4粒)+ S5 手羽明太子雞翼(2隻)
A3 極之真牡蠣醬油拉麵
A4 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
2024-07-16 102 瀏覽
一間門面,位置都不起眼的拉麵店,就算走過都唔會留意,吸引到我哋來極之拉麵食既原因係師傅一心一意烹調湯底,務求煮出一碗滿意的拉麵,如果對湯底唔滿意就會倒掉休業,表演出匠人的精神。極之真鯛白湯拉麵湯底以真鯛魚熬煮而成,顏色係淡淡奶白色,飲落魚味濃郁鮮甜,質地好掛湯,配上拉麵食每口都係鯛魚味。叉燒簿切,口感唔會太柴,肉味香濃,而鯛魚片嫩滑鮮甜,最有驚喜係炸魚皮,沾上魚湯食,真係食完想再食。極之真牡蠣醬油拉麵,湯底以大量牡蠣長時間熬煮出來,入口係濃厚蠔味,配料半殼醬漬鮑魚口感軟糯,而牡蠣仔粒粒飽滿,蠔味十足,成碗充滿海鮮味。兩碗拉麵都好高質素,係香港少有既海鮮湯底,好飲到成碗湯都飲哂,深深體會到師傅既用心同技術。

早前社交平台見到餐廳老闆對於食材的要求非常高,如果當日湯底煮得不夠好,會決定不開店🙊如此有堅持的小店當然要一試,店鋪位置稍微隱蔽,但平日晚上來到,座位也有9成滿😆小店亦免收加一服務費喔🔸終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138拉麵配料豐富,包括3隻日本廣島蠔🦪溏心蛋🥚多隻醬漬牡蠣🦪及3塊慢煮叉燒🐷店員建議先喝一口湯,湯底使用了大量的蠔熬製而成,味道濃郁🦪廣島蠔的大小適中,沒有腥味,熟度剛好,味道鮮甜。湯底中還有許多醬漬蠔仔,香味同樣濃郁🐷慢煮叉燒有3大塊,慢煮方式令肉質軟嫩,叉燒肥瘦比例適中,帶有少許油香🥚溏心蛋生熟度亦剛好🍜拉麵使用的是幼身的麵條,掛湯能力更強。🔸極之真鯛魚白湯拉麵 $98拉麵有溏心蛋🥚2片慢煮叉燒🐷多片鯛魚片和炸魚皮🐟鯛白湯非常出色,味道濃厚,濃郁的魚味卻不帶腥味,散發出淡淡的魚油香,而且非常鮮甜,口感順滑而creamy。大大塊鯛魚片非常滑順,亦沒有骨🤤炸魚皮口感香脆。拉麵同樣使用的是幼身的麵條,能充分吸附湯汁。🔸北海道芝士年糕 $26芝士年糕外層口感煙韌🧀內裡半融的忌廉芝士,味道香濃,口感軟糯並帶有一點鹹香。🔸手羽明太子雞翼 $36雞翼燒得剛好🍗肉質鮮嫩多汁,內裏的明太子

🔸終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138

🔸極之真鯛魚白湯拉麵 $98

🔸北海道芝士年糕 $26

🔸手羽明太子雞翼 $36
雞翼燒得剛好🍗肉質鮮嫩多汁,內裏的明太子醬帶有鹹香微辣的味道。
手羽明太子雞翼

手羽明太子雞翼
  • 極之真鯛白湯拉麵
呼,我就有種命運嘅引領,會喺無數飲食店之中,遇到長沙灣嘅「極之拉麵」。整間店儼如彩石鋪成嘅瑰寶,味道、裝潢、口感,咁相得益彰👌🏻,我冇理由唔收藏佢,下次一定要帶埋男朋友歎。我首選終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵,簡直係我味蕾上嘅五彩斑斕。拉麵湯底,日本貨真價實料,新鮮廣島蠔,滿滿蠔味直接襲上鼻樑,每一碗拉麵都加有3粒大蠔,同埋慢煮叉燒。嘩,順口得來又豐富!🐮天婦羅迷你甜紫薯呢款,每一次品嚐都係一次驚喜。顏色、形狀美得心癡,一口咬落,外皮酥脆,薯肉丁滑無渣,細細粒嘅甜薯份外討喜。🍠與此同時,佢嘅半殼醬漬鮑魚真係非食不可,鮑魚肥美,醬汁濃郁,每一口都喺藏奇帶新,好吸引呢!🦞從「極之拉麵」走出來,我已經揀好下一次要品嚐嘅拉麵款式。你如果想原汁原味嘗吓日本拉麵,呢間就一定要去!下次見!😊👩‍🍳🌸

今日我同男朋友走入咗長沙灣嘅極之拉麵,一齊慶祝生日🥳。入面嘅環境簡潔而有氣氛🏮,由廚師調理嘅過程我哋都睇得見,好有趣。 食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍我見到好多人都叫真牡蠣醬油拉麵,我哋一樣都叫嚟試,呢個拉麵真系唔錯。湯底中嘅牡蠣鮮味同叉燒肉嘅香味好合拍,湯喺口裡嘅感覺豐富又細膩,飲咗佢之後身體整個都熱哂起嚟。慢煮叉燒、鯛魚湯底、叉燒足料,口感豐富,再搭配迷你甜紫薯同北海道芝士年糕,真系讓人食得好滿足,完美咁融合左上䓤嘅清香同下款嘅鮮甜。仲有我哋就試咗呢個真鯛白湯拉麵,湯底入口後整個口腔都充滿咗鯛魚嘅鮮甜。慢煮叉燒配合精緻滑嫩嘅鯛魚片,完美完成咗我哋嘅節慶大餐。別誤會,佢並唔會好鹹,反而喺你口内形成一種淡淡嘅味道,整體感覺香氣四溢,非常解膩。😙果然,極之拉麵嘅味道出色,當一碟美食送到你面前時,你可以感受到製作者嘅用心,完全足夠同朋友或者家人分享。下次有人問我邊度拉麵好食,我一定會推介極之拉麵!😋

食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮
服務👍👍👍👍👍

2024-07-09 143 瀏覽
長沙灣低調高質·終極濃湯鮮味拉麵☆彡 我們慕名而來,當然必食終極系列拉麵\(^ヮ^)/ 還有yo很喜歡的鯛白湯拉麵٩(◕‿◕。)۶ 小店門面樸素,店內雖小但全場滿座。小店牆身貼滿日本動漫海報,既有日系feel又親切可愛❀❀❀ ✩極之 真鯛白湯拉麵(微辛香) $98真鯛白湯是自家每日鮮熬湯底濃滑鮮香且不油膩拉麵軟滑掛湯好好味🜸流心溏心蛋. 薄嫩慢煮叉燒嫩滑鯛魚片. 脆卜卜炸魚皮豐富配料令人滿足推薦微辛口味更香而不膩❣︎ ✩終極之 廣島牡蠣濃湯拉麵 $138這是店內限量終極之選終極濃郁廣島牡蠣湯底味道醇厚鮮甜. 日本廣島蠔新鮮肥美溏心蛋慢煮叉燒. 還有鮮味醬漬牡蠣伴拉麵絕對讓人大飽口福♥︎♥︎♥︎✩炸雞皮餃子 $28/ 4件雞皮油香焦脆餃子肉餡帶汁美味!✩北海道芝士年糕 $26/ 2件芝士年糕波波好特別口感Q軟. 芝味香濃♡︎

✩極之 真鯛白湯拉麵(微辛香) $98

溏心蛋慢煮叉燒. 還有鮮味醬漬牡蠣伴拉麵
絕對讓人大飽口福♥︎♥︎♥︎

炸雞皮餃子 $28/ 4件

雞皮油香焦脆
餃子肉餡帶汁美味!

✩北海道芝士年糕 $26/ 2件
芝士年糕波波好特別
口感Q軟. 芝味香濃♡︎
北海道芝士年糕
行長沙灣嘅小街巷,揾到呢間賣日式拉麵嘅極之拉麵,就試下入去啦!佢哋餐廳裡面好有風格,超方便,落單自行掃QR code!☺️我愛新鮮事物,新鮮嘅拉麵!首先嚟個❣️真牡蠣醬油拉麵❣️,湯底同牡蠣入口就化,與叉燒肉的味道融为一體,講究!🔥味道足料,必食 item😝! 而❣️極之真牡蠣醬油拉麵❣️更是有著溏心蛋和半殼鮑魚的獨特之處,濃郁的蠔湯,能見度高的蠔碎,讓食物變得豐富多彩,有點驚艷呢!😇每一口包含著不同的風味,令人回味無窮!❣️鯛魚❣️嘅味道亦都唔容忽視,6片大大份切得又薄又大,口感鮮美,質感唔錯,回味無窮!🥳極之拉麵用心烹調每一款菜品,享受到不一樣的拉麵文化,是一種生活愉悅!如果你都鐘意日式拉麵,咁就快啲嚟極之拉麵試下啦!😍

終於收工啦,我同同事坐地鐵直奔長沙灣,準備行入一間日式拉麵店,叫做「極之拉麵」。等待入座的時間約莫5分鐘,準備開始我哋既拉麵之旅🥳。點左「極之真牡蠣醬油拉麵」,裡面有溏心蛋、半殼醬漬鮑魚、牡蠣、慢煮叉燒,溏心蛋半生熟好吸引,半殼醬漬鮑魚好夠入味,牡蠣超鮮甜,慢煮叉燒個口感好到不得了😋😋。湯底濃厚香郁。另外,我哋又嚐試了「極之真鯛白湯拉麵」,滲透著超級細膩既魚湯味,呢個麵都有溏心蛋、慢煮叉燒、加長的鯛魚片同埋炸魚皮,簡直鮮甜到不得了😚😚。其中的「手羽明太子雞」,明太子閎咸香點綴左雞翼,好正,好惹味🐔🐔。好高既性價比,唔止食得好,價錢合理,下次一定再來👍👍👍

好高既性價比,唔止食得好,價錢合理,下次一定再來👍👍👍
✨️終極之廣島牡蠣濃湯拉麵✨️見係限量拉麵,梗要試試佢。拉麵份量十足,有3粒日本廣島蠔、溏心蛋、醬漬牡蠣及慢煮叉燒。店員建議先食麵再試湯,然後再食蠔及漬物。食到濃湯嘅鮮蠔湯味,非常濃郁,而且濃郁得嚟係唔會有腥味。而且牡蠣大份鮮甜,非常新鮮。慢煮叉燒亦大大片上,肉質都幾嫩。絕對有驚喜.✨️極之真牡蠣醬油拉麵✨️同樣用料十足,有溏心蛋、半殼醬漬鮑魚、牡蠣及慢煮叉燒。湯底冇另一款濃郁但不失鮮味,加上醬油及醬漬鮑魚做配料,味道同樣香濃。而且鮑魚肉質都幾爽口彈牙,增強口感.✨️炸雞皮餃子✨️雞皮皮薄帶有濃郁雞味,餡料包住d韭菜及豬肉,即叫即炸,新鮮熱辣.✨️北海道芝士年糕✨️入口煙韌,帶有幾濃嘅半熔芝士香味
✨️終極之廣島牡蠣濃湯拉麵✨️
✨️極之真牡蠣醬油拉麵✨️
✨️炸雞皮餃子✨️
✨️北海道芝士年糕✨️
入口煙韌,帶有幾濃嘅半熔芝士香味
2024-06-25
  • 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
  • 炸雞皮餃子
  • 北海道芝士年糕
>> 性價比太強 唔怪得星期二都爆場<<>>啖啖拉麵都可以食到餸會唔會太幸福<< \\\\\\\ 🥢味美➕抵食價 🟰 回訪率90% 🥢 ///////「廣島牡蠣」+ 「多重貝汁」✨每款基本配備三大片嫩滑慢煮叉燒、溏心蛋、醬漬牡蠣✨「貝汁」嗰款仲有北海道元貝、鮑魚同花甲,令湯底更添鮮味;至於朋友點「廣島牡蠣」,啲蠔勁飽滿,食落又滑又鮮味,每日限量供應,必食😆 幾欣賞廚師小心思,青瓜漬物、薑片俾食客係中段時refresh下,重新發掘拉麵嘅鮮味 \\\\\\\\📍極之拉麵 (長沙灣C2出口) /////////🏷️拉麵套餐$138(包括主食、清物、甜品)🔥好多鬼滅、龍珠模型,動漫迷嘅朋友一睇就叫得出哂所有角色名#長沙灣#長沙灣美食# 廣島牡蠣濃湯拉麵#多重貝汁湯拉麵

>> 性價比太強 唔怪得星期二都爆場<<
>>啖啖拉麵都可以食到餸會唔會太幸福<<

🏷️拉麵套餐$138(包括主食、清物、甜品
🔥好多鬼滅、龍珠模型,動漫迷嘅朋友一睇就叫得出哂所有角色名

#長沙灣#長沙灣美食# 廣島牡蠣濃湯拉麵#多重貝汁湯拉麵