2008-05-04
尋晚一行六人, 原本諗住喺厚福街舊店幫襯, 但冇位, 俾阿姐帶咗去"隔離街"新店坐低.(即係寶勒巷, 其實隔咗幾條街有突).打開餐牌, 散叫粉麵廿零, 炒粉麵三十零, 大眾化假錢.一番討論後, 叫咗個六人餐, $428, 有:1. 越式拼盤: 有扎肉, 酸辣鳯爪, 春卷, 有蕎頭味o既香腸, 都幾豐富.2. 蒜茸法包: 三大塊, 好脆, 好香蒜茸味.3. 咖喱雞煲: 咖喱好惹味, 蘸法包都唔夠, order多兩個"靚仔"撈汁, 一流.4. 黑椒牛肉粒: 食咗一粒, 想再挾已經俾人挾哂, 但印象中係幾惹味, 牛肉粒爽口唔韌.5. 橙汁斑塊: 一般, 似西檸斑塊多啲, 冇乜人吼, 我食咗幾件.6. 菠蘿炒飯: 都幾多料, 有蝦同魷魚, 好味, 不過個菠蘿挖得好淺, 份量多啲就好.7. 馬拉盏炒通菜: 淨食會咸咗啲, 但送飯又好ok喎.8. 黑糯米/西米露: standard野, 但個人認為黑糯米會好食啲.埋單前用咗八張五蚊coupon(入門口前阿姐送o既, 每滿一百蚊可以用兩張), 除番每人七十五蚊, 可以食到咁多嘢, 坐得都舒服, 叫店員加茶都好快手, 整体嚟講, 大家都幾滿意.
打開餐牌, 散叫粉麵廿零, 炒粉麵三十零, 大眾化假錢.
一番討論後, 叫咗個六人餐, $428, 有:
2. 蒜茸法包: 三大塊, 好脆, 好香蒜茸味.
7. 馬拉盏炒通菜: 淨食會咸咗啲, 但送飯又好ok喎.