2017-10-20 554 瀏覽
早餐常餐30蚊(凍飲加2蚊)難得30蚊可以食得飽既早餐份量都好多架,碗面夠曬大碗,男人都食得飽其實森記的食物真係出名大件。。。試過下午的快餐,2個人食一個都飽白飯的份量好多,所以覺得會食唔曬就記得少飯啦。凍檸茶的茶底不錯,米線都煮得軟熟(最怕硬米線),炒蛋不算多油。不過,森記的奶茶就一般般,不算特別好飲,屬正常。(哈,圖中的沙爹牛肉係來自男朋友的。)早餐去到11點半都有,啱曬成日遲起身既人。11點半後就只有常餐供應,炒蛋會轉為庵列,但係也會變成40蚊,所以大家都係早啲起身好
早餐常餐30蚊(凍飲加2蚊)

難得30蚊可以食得飽既早餐

份量都好多架,碗面夠曬大碗,男人都食得飽

其實森記的食物真係出名大件。。。
試過下午的快餐,2個人食一個都飽
白飯的份量好多,所以覺得會食唔曬就記得少飯啦。

早餐常餐

(哈,圖中的沙爹牛肉係來自男朋友的。)

早餐去到11點半都有,啱曬成日遲起身既人。
$32 (早餐)
早餐常餐
2017-07-17 339 瀏覽
服務差,店員老是傾計,出餐例錯派。茄汁焗飯,沒茄汁味,是橙色的豉油汁。老闆不管理伙記,對客人同樣没禮貌。親眼見過,伙記亂放下焗飯,食客用含在口的牙簽去撩開醬汁,查看塊扒有無比錯,卒之真係錯,伙記拎走再派枱。真係恐怖,永不會再去。
2017-06-29 261 瀏覽
最近先搬來粉嶺,平時經過呢一間餐廳中午時間同晚餐時間都一直非常多人,今日早左落去諗住隨便食餐晚飯,發覺呢道竟然冇人!就走入去叫咗個「咖喱雞扒飯」$62,如果你要叫嘢飲同餐湯要另外加$10 。一上枱就發現份量大大份,雞扒足足有兩大塊,大男人都一定食得飽,薯仔先炸過,雞扒亦煎香左,煎香完嘅雞扒仲好滑嫩,果然係好有心機嘅餐廳,成個飯唯一美中不足嘅地方就係咖喱汁本身唔夠香,無咩味好普通可惜在於個汁唔好食,所以對於我來講性價比唔夠高,所以下次就未必再食咖哩
今日早左落去諗住隨便食餐晚飯,發覺呢道竟然冇人!

成個飯唯一美中不足嘅地方就係咖喱汁本身唔夠香,無咩味好普通

可惜在於個汁唔好食,
所以對於我來講性價比唔夠高,所以下次就未必再食咖哩
題外話/補充資料: 係我寫緊食評嘅時候,見到隔離枱有上鐵板餐,好香丫~ 我諗呢度西餐應該會係更加好食,下次可以試吓!
2017-06-29
2017-01-14 315 瀏覽
這間店真的要給喊面.店內的例湯卻是隨機派,坐我對面的男士有例湯卻我沒有.店內職員做事很馬虎,入單時把類桌的單撈亂,收到單時卻愕然竟是鄰桌.然而坐位也最職員挑選(外面也有空位,而我進店時已兩時許,應也不是正值繁忙時間),意粉也煮得太冧了,蜆肉還有沙及腥,芝士汁也是普通的忌廉湯,也不是芝士汁.整間店的管理差得要給喊面.雖然老闆也公告他的店只是平民店不應那麽苛刻,但也不應代表服務可以馬虎了事的嗎?同様的價銭附近的戶江軒或銀河給他好很多.要不是鄰區的華明正值裝修,相信也不會光顧此店.
這間店真的要給喊面.

2017-01-14
2014-09-04 578 瀏覽
其實粉嶺區真係無乜好野食,呢間我覺得唔錯,所以好多時都會黎食,但今次真係要放上網比大家睇睇。呢個無下午茶黎,芝士焗肉醬意粉,個肉醬食到燶味多過肉醬味,仲要脆卜卜,點食?
2013-02-13 273 瀏覽
因為平日關係而時間尚早, 所以唔需要排隊。之前已經食過好多次, 都有叫水煮牛肉。因為佢可以帶比你想要既"麻辣"感覺!!! 咖哩雞排飯都好好食, 好大碟,其他餐廳可以得1塊半, 呢度有成2塊以上, 而且入晒味, 好香好好食!西蘭花炒斑片都正, 不過魚肉略少, 每人都可以得2塊左右,而且薄到0.5cm, 切片果位肯定係高手~ anyway, 係好味, 不過不失!
因為平日關係而時間尚早, 所以唔需要排隊。
之前已經食過好多次, 都有叫水煮牛肉。
因為佢可以帶比你想要既"麻辣"感覺!!!

咖哩雞排飯都好好食, 好大碟,

西蘭花炒斑片都正, 不過魚肉略少, 每人都可以得2塊左右,
而且薄到0.5cm, 切片果位肯定係高手~

anyway, 係好味, 不過不失!

題外話/補充資料: 服務員唔錯, 快手快腳~ 值得一讚~!!! ~~下午荼仲抵食, 可以試下~~
2013-02-01
2012-07-13 316 瀏覽
阿叔話花都開了一間森記,所以叫我們母女二人陪他試試。叔叔叫了一個北菇滑雞飯,而我叫了一個火腿奄列配米線。北菇滑雞飯-不錯,d雞好好味,好滑,但由於叔叔因為痛風的關係,不吃北菇,所以我把所有北菇吃了!火腿奄列配米線-不錯,蛋好好味呀!但喊臉主要是給服務態度!首先,我們叫的是北菇滑雞飯,但落單後侍應竟來的是牛脯飯,叔叔和我都發火(叔叔有痛風不能吃牛的),,因為入了電腦都拿錯給客,過份!之後,我媽媽給錢時,侍應們又顧著談話,結果找錯錢給媽媽,令我媽媽大感不滿!所以,列入黑名單,永不錄用!
阿叔話花都開了一間森記,所以叫我們母女二人陪他試試。
叔叔叫了一個北菇滑雞飯,
而我叫了一個火腿奄列配米線。

火腿奄列配米線-不錯,蛋好好味呀!

但喊臉主要是給服務態度!

所以,列入黑名單,永不錄用!
2012-07-03