5天前
棋子燒鵝(平田)地址:藍田平田商場2樓202號舖今日收工同老公喺公司附近食晚飯,我哋揀咗一間燒味餐廳食,叫做棋子燒鵝。餐廳好熱鬧,好多人食,主打燒鵝!今日同老公食咗個二人餐,好豐富,好滿足。二人餐 $218棋哥燒鵝(例牌)燒鵝一碟份量多,燒鵝皮表面好有光澤,賣相好吸引。燒鵝皮食落充滿油脂,香噴噴,又脆卜卜。燒鵝肉好滑,肉質厚實,食落帶點炭燒味,非常特別。單拼燒味(例牌)叉燒 +加拼燒肉$20套餐跟咗單拼燒味,但係我哋再加咗$20變雙拼,最後有叉燒同燒肉。叉燒好鬆軟,充滿蜜糖香,外層燒到焦焦地,肉質鬆化。燒肉皮薄薄一層,脆卜卜,燒肉肉質好滑,都帶有烤製的香。郊外油菜今日嘅蔬菜係菜心,菜心白烚,綠油油,又新鮮,可以自己點蠔油加啲調味。配白飯套餐仲包咗兩個主食,大家可以揀白飯或者瀨粉。鹹蛋 $10我哋仲加咗個鹹蛋,配飯一齊食,非常夾。飲品方面,都有兩杯,我哋飲咗凍檸茶(少甜)同茶走。
地址:藍田平田商場2樓202號舖
二人餐 $218
棋哥燒鵝(例牌)
單拼燒味(例牌)
叉燒 +加拼燒肉$20
郊外油菜
配白飯
套餐仲包咗兩個主食,大家可以揀白飯或者瀨粉。
鹹蛋 $10
我哋仲加咗個鹹蛋,配飯一齊食,非常夾。
飲品方面,都有兩杯,我哋飲咗凍檸茶(少甜)同茶走。