2021-06-12 578 瀏覽
覓食驚喜今天落旺角點知落大雨,係鐵火堂避雨發現隔離有棟大廈勁多樓上cafe就搵咗呢間坐下喇,點知意外搵到聚會好去處嘢食好多揀擇 味道都唔錯仲要可以無限任玩boardgame!避雨變咗唔願走🥳真係擺咗成個大櫃係門口俾你任揀呀環境都好唔錯,高層大玻璃設計好光猛叫返一個set就任玩任食,即係百幾就可以坐成日wor…超值之地…嘢食仲要唔hea,又多揀擇,pasta、burger、pizza、curry,素食人士都有care到,set包杯$52嘢飲😯加少少錢仲有cocktail&dessert…Beef Burger $148牛肉&🍅好juicy,薯條夠脆Carbonara $128鋪面幾塊Bacon特登煎到脆香跟餐嘢飲揀咗:金桔檸檬soda/熱朱古力soda正常夠凍/熱朱古力超濃jeng到痴線!日本牛肉薯餅 $48炸漿好薄 酥脆唔滯薯蓉棉滑又食到牛肉粒仲有好多嘢想試好玩好食 下次約多啲朋友一齊再黎過~
覓食驚喜

就搵咗呢間坐下喇,點知意外搵到聚會好去處
嘢食好多揀擇 味道都唔錯

環境都好唔錯,高層大玻璃設計好光猛

Beef Burger $148
牛肉&🍅好juicy,薯條夠脆
Beef  Burger

Carbonara $128
鋪面幾塊Bacon特登煎到脆香

Carbonara

跟餐嘢飲揀咗:金桔檸檬soda/熱朱古力
soda正常夠凍/熱朱古力超濃
jeng到痴線!
金桔檸檬soda/特濃朱古力

日本牛肉薯餅 $48
炸漿好薄 酥脆唔滯
薯蓉棉滑又食到牛肉粒

仲有好多嘢想試
好玩好食
下次約多啲朋友一齊再黎過~

2021-06-12
Beef  Burger
Carbonara
金桔檸檬soda/特濃朱古力
日本牛肉薯餅
又黎呢間cafe,疫情好返d同朋友落旺角搵食有驚喜忍唔住出post讚下🟡出lift記得左轉入門口#happy single L真係好搞嘢營業時間⚠️平日得半日open,其實最好打電話book咗再上去🤪無限時任玩真係易爆場大大嗰boardgame任玩!!點解無限時?一入門口就明曬!食物質素真係越做越好講真初初黎,d嘢食OK嘅食得咁但係今次真係大驚喜多咗好多新嘢!!🌟流心🥚蟹肉忌廉餅burger $148 包一杯$52 嘢飲,我揀青檸soda,fresh嘅嗰流心蛋真係冇得輸打卡一流配埋日式芝麻醬好特別🌟酥炸雞軟骨 $48椒鹽好夠味,炸到啱啱好,香口之選🌟日式芝士餅 $58熱辣辣啖啖爆漿🤩芝士狂熱愛好者點可以放過‼️其實初初知道呢間樓上cafe,係同一大班同學仔gathering,想搵個地方可以坐低慢慢玩又唔洗俾人趕,一入去就見到勁大嗰memo牆真係好掂不過而家冇咗,但係兩面大大玻璃窗都有好景睇P.S.嗰rainbow好似係招牌🤔嗰陣見我地有人生日,專登送咗set我地助興好有心
又黎呢間cafe,疫情好返d同朋友落旺角搵食有驚喜
忍唔住出post讚下

🟡出lift記得左轉入門口
#happy single L真係好搞嘢

營業時間

大大嗰boardgame任玩!!
點解無限時?一入門口就明曬!

食物質素真係越做越好
講真初初黎,d嘢食OK嘅食得咁
但係今次真係大驚喜
多咗好多新嘢!!

🌟流心🥚蟹肉忌廉餅burger $148
包一杯$52 嘢飲,我揀青檸soda,fresh嘅
嗰流心蛋真係冇得輸
打卡一流
配埋日式芝麻醬好特別
日式紅蟹肉忌廉漢堡

🌟酥炸雞軟骨 $48
椒鹽好夠味,炸到啱啱好,香口之選

脆炸雞軟骨

🌟日式芝士餅 $58
熱辣辣啖啖爆漿🤩
芝士狂熱愛好者點可以放過‼️
日本芝士餅

不過而家冇咗,但係兩面大大玻璃窗都有好景睇

P.S.

脆炸雞軟骨
日本芝士餅
rainbow
2021-06-12 281 瀏覽
起app見到依間店,冇嘢做就一個人黎試下,估唔到依度d侍應質素頗高,陪我玩左好耐boardgame,幾開心,食物都幾好味,新鮮炸出黎嘅雞軟骨好脆,下次再黎!!!
It is actually very hard to find a place to chillax in the midst of bustling Mongkok. I am really happy to find out that this cafe has lunch sessions on weekends/public holidays now, which my friends and i can literally sit there from 11ish in the morning till 5pm to play boardgames and also work on our startup project !!!Food is surprisingly decent and price is very reasonable especially in terms of the time limit (which is no limit with no other charges within the whole session). We are happy

We are happy with the food and the fried cheese rice cake that the staff recommend is really a MUST TRY ITEM
!!!
Cheese  rice  cake

Cheese rice cake ($58)

The portions are reasonable, my vegetarian friend ordered the truffle mushroom pasta and I got a pizza.
Peperoni  pizza

Pepperoni pizza set (served with a $52 drink) $168

Mushroom pasta with creamy truffle sauce set (served with a $52 drink ) $128

Downside is the building is kinda old and shabby with the entrance in the dirty alley

If you are not looking for some high end fancy food/place, I would highly recommend this cafe for those who want a place to stay for long, chat with friends and even bring your own cardgames over to play.
Cheese  rice  cake
Peperoni  pizza
上星期六同三個畢左業好耐冇見的中同約食飯, 因為疫情問題大家都真係唔係有咩特別都好少聚埋見面,難得一見,想搵個唔限時的地方傾耐d,玩耐d。呢間cafe 有得飲酒有得玩broadgame, 最緊要係放工就腳同唔限時任坐, 本身就唔係第一次去, 今次見佢轉左menu, 我叫左個黑松露醬雜菌pizza,賣相唔錯同見到係足料,食落口感豐富滿足連野飲野食百幾蚊左右埋單,坐左玩左3個幾鐘,冇人嘈你走, 又可以飲住酒同班friend慢慢吹,係開心既一餐, 整體滿意。

2021-06-05
2021-06-07 337 瀏覽
自稱黃店但最後查到店主係藍早幾日諗住同朋友食下野傾下計朋友建議食哩間其實我以前食過又貴又難食酒又唔好飲真係唔想再去但見咁多年都仲開緊就睇下有冇改善叫左個百幾蚊意粉加飲品但係意粉係隔夜成陣怪味食落口完全差過新手自己煮餐具同杯真係好污糟抹完都仲有油蹟四周圍又有細蚊飛同埋冷氣機滴曬水落來重點係我地4個人等左成個幾鐘打上都未有野食以旺角cafe來講同等價錢比佢好食既有好多但最差既佢哩間真係入選又貴又難食仲要叫我地班客打返個好評比折扣我真係唔在乎個折扣反而想你地有改善
自稱黃店但最後查到店主係藍
但最差既佢哩間真係入選
又貴又難食仲要叫我地班客打返個好評比折扣
我真係唔在乎個折扣反而想你地有改善
2021-04-08 1075 瀏覽
同朋友一直都好鍾意玩boardgame, 但好多有boardgame玩嘅cafe都係斷鐘計再另外叫野食, 點知今次畀朋友見到介紹話呢度冇限時玩game, 咁梗係即刻book位啦!由於撞啱復活節假期, whatsapp book位時店員都話咗假期比較多人會分時段, 但佢地嘅分時段都有5個鐘畀你喎!係, 係5個鐘!玩boardgame閒閒地都坐3個鐘, 5個鐘都係要你叫個餐, 包一杯飲品, 去邊度搵呀?我地係book 下午時段嘅, 12點半去到, 叫左野食先啦。Menu都算幾多選擇, 有意粉, pizza, burger, 仲有一兩款甜品咁。我地4個人 就叫左個3份意粉1個burger黎食。想講啲野食真係ok喎, 意粉夠creamy, 朋友就話個burger夠juicy, 同埋個包係外脆內軟, 讚!最讚就係, 佢地講左5個鐘就真係5個鐘。我見其實我地食完晒野, 期間都有人入黎問有冇位, 但店員真係冇催過或騷擾過我地。只能說呢5個鐘我地玩得好暢快, 食物同服務質素都唔錯, 我地一定會再黎

蕃茄大蝦意粉
卡邦尼意粉
芝士牛肉漢堡
2021-04-03
蕃茄大蝦意粉
卡邦尼意粉
芝士牛肉漢堡
首先用whatssap book左,confirmed, 但去度話無我地booking.🤔Cafe 內地環境d拿渣feel, 餐具用前用紙巾抹完見倒有茄汁同油響紙巾上,明顯洗唔乾淨。食物價錢仲貴過中環金鐘食過set lunch, 貴得黎有質素都無問題,但好明顯唔係呢回事,$128~$168一個 set lunch仲要加一, 以意粉為例,份量連一位女士都食唔飽,男士就更加唔使講喇🙃Drink list 無咖啡類飲品供應,只有淡過水既水果紅/綠凍熱飲做選擇,$52一杯咁既飲品,一d誠意一d心思都無,叫完餐仲要等左超過30分鐘先有得食,超。勁。中伏。

2021-03-02 891 瀏覽
難得今日可以休休閒閒享受一下午餐,黎到旺角呢間cafe 店,同朋友可以一齊食下野,玩下遊戲,餐牌上選擇比較多。~💡芝士牛肉漢堡包入口牛肉好軟熟,食落去好正。~💡黑松露野菌忌廉意粉好香黑松露,野菌份量好多!~💡煙燻鴨胸蕃茄辣腸肉意粉鴨胸有幾塊,再配蕃茄汁好夾!~💡小食拼盤魚柳,薯仔塊,薯條,熱辣辣,好脆口!三種醬:蕃茄,沙律,黑松露醬!~整體來講:❤️❤️❤️❤️一大班朋友食野,傾下計都係一個幾好選擇!~
同朋友可以一齊食下野,玩下遊戲,餐牌上選擇比較多。

💡芝士牛肉漢堡包
入口牛肉好軟熟,食落去好正。

💡黑松露野菌忌廉意粉
好香黑松露,野菌份量好多!

💡煙燻鴨胸蕃茄辣腸肉意粉
鴨胸有幾塊,再配蕃茄汁好夾!

💡小食拼盤
魚柳,薯仔塊,薯條,熱辣辣,好脆口!
三種醬:蕃茄,沙律,黑松露醬!

整體來講:❤️❤️❤️❤️
一大班朋友食野,
傾下計都係一個幾好選擇!
2020-10-04 1316 瀏覽
一班人想玩boardgame唔限時又想有野食😋所以就上咗黎原本冇預佢啲食物有幾好味但不得不說個pasta真係幾好味係份量少咗啲啲cheesecake口感都唔錯😋用黎畫碟嘅朱古力醬幾好味😆見有人話等野食有啲耐間店得一個人 可能係耐啲啲但我地落完單就玩game所以唔係好覺等太耐啲boardgames種類好多玩咗幾款啲配件都好齊全唔似有啲partyroom成日都冇咁啲野
一班人想玩boardgame唔限時

Blueberry cheesecake
珍珠帶子紅菜頭意粉
Blueberry cheesecake
2020-09-26 1012 瀏覽
之前係google搵有咩黃店係cafe又有桌遊玩,結果就search到呢間,位置明明好近mtr同巴士站,但係就好難搵到間大廈既入口,要轉入條巷仔先搵到。一入門口左邊就係有唔同類型既board game,甚至連麻雀都有(不過係迷你版既🤣),對比其他有桌遊既cafe,都算係最多野玩。個日淨係得兩枱客(計埋我地4個人+另下一枱又係4個人),真心覺得呢間cafe唔應該只係得咁少人去😭。好啦講返正題!價錢對我地黎講算貴(咁岩4個都係學生🤣),但真心對得起食物質素!每個人最低消費係一個餐(主菜+包一款價值52蚊既飲品)咁個日我地總共叫左一個pizza,兩碟意粉同一個牛肉漢堡扒,意粉都算大碟,4個女仔唔大食既真係可以食到好飽。個陣好記得叫左有三文魚既意粉,我自己係唔食三文魚既,甚至覺得三文魚好難食,但呢一間三文魚一d都唔腥,仲克服左自己願意去食,對我黎講真係好大既加分黎🤤。順帶一提,個到既員工就只有老闆娘一個,所有野都係自己一腳踢,所以傳菜速好度係慢d。親切又幾好笑容🤣🤣🤣,我地3個mean緊其中一個fd個陣個老闆娘聽到都笑左出聲哈哈。btw呢間cafe值得更加多人去,不妨去幫襯下🐒btw 香港人加
好啦講返正題!價錢對我地黎講算貴(咁岩4個都係學生🤣),但真心對得起食物質素!每個人最低消費係一個餐(主菜+包一款價值52蚊既飲品)咁個日我地總共叫左一個pizza,兩碟意粉同一個牛肉漢堡扒,意粉都算大碟,4個女仔唔大食既真係可以食到好飽。個陣好記得叫左有三文魚既意粉,我自己係唔食三文魚既,甚至覺得三文魚好難食,但呢一間三文魚一d都唔腥,仲克服左自己願意去食,對我黎講真係好大既加分黎🤤。順帶一提,個到既員工就只有老闆娘一個,所有野都係自己一腳踢,所以傳菜速好度係慢d。親切又幾好笑容🤣🤣🤣,我地3個mean緊其中一個fd個陣個老闆娘聽到都笑左出聲哈哈。btw呢間cafe值得更加多人去,不妨去幫襯下🐒btw 香港人加油!!🖐☝
2020-09-08 732 瀏覽
好適合一邊hea 一邊玩board game 嘅樓上cafe,💃🏻d嘢食款式都幾多下,同埋嘢食d質數抵讚👍🏻,份量都幾足料,pizza、意粉、burger 都有齊。最緊要係!冇限制時間🤣!同friend 一人叫左一個意粉set包一杯飲品, 坐係可以慢慢玩board game or傾計,都唔錯下😆。佢哋d board game 超多款式, 一個櫃都擺唔落,雖然只玩左兩款,都hea左好耐下。除左個位置有少少🤏難搵到😂,真心抵吃抵玩。
話說🐖本來約咗班朋友BBQ,但因為疫情同天雨關係就轉咗樓上cafe玩下boardgame(未出4人聚會之前),就上網搵到哩間告急黃店。位置都幾偏僻難搵,🐖同幾個朋友都盪失路,係家樂坊向廣華相反方向行過一個十字馬路口,見到登打士街高氏大廈再行前就有條巷仔,轉入去就會見到個好舊嘅恒威商業中心嘅門口仔,搭lift上12樓就係。————————————————————舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(6.5/10)抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)————————————————————韓式辣卡邦尼煙肉意粉(套餐價$128包一杯$52飲品)意粉唔會太硬啱啱好,卡邦尼幾夠味得來唔會好漏,都幾多汁幾creamy下,再加多少少辣味好惹味(不過朋友就話好辣,🐖就覺得唔算好辣,只係少少,應該係佢唔食得辣😂),煙肉幾足料,份量都大份,女仔會夠食,加多隻溫泉蛋🍳就perfect池。薯條+雞翼+麥樂雞因為比朋友發辦所以基本上🐖係唔知嗌咗啲乜唔知幾錢,亦都掛住玩唔記得咗影相要講番聲sorry先😅薯條係粗身個隻,出到來脆卜卜,熱辣辣咁食幾正。麥樂雞唔錯,配埋佢比嘅甜酸醬好過麥XX。雞翼一樣炸到脆卜卜,冇乜炸粉,不
————————————————————
舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(6.5/10)
抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)
————————————————————
韓式辣卡邦尼煙肉意粉(套餐價$128包一杯$52飲品)

薯條+雞翼+麥樂雞
薯條係粗身個隻,出到來脆卜卜,熱辣辣咁食幾正。麥樂雞唔錯,配埋佢比嘅甜酸醬好過麥XX。雞翼一樣炸到脆卜卜,冇乜炸粉,不過唔知係咪醃得唔夠,🐖覺得有啲啲雞腥味,加啲椒鹽/醬會好啲!

香蕉朱古力($54)
又掛住玩唔記得影相😵,都幾大杯,出到來啲冰未溶曬個底仲係暖暖哋,香蕉味唔算好重啱啱好,朱古力都幾甜但都接受到,兩者一齊個味好夾,係幾好飲。

嘢食來講不過不失,環境唔算大,但坐落都唔會覺得迫。Board games類型都比較多,真係可以玩足一日。見到佢得一個店員,所以上菜速度比較慢,但見佢係即叫即整,都覺得算係咁,同埋去cafe都係for聚會多過食嘢,奉勸大家唔好肚餓時上去。佢好似有最低消費,大概係每人一杯嘢飲,如果你唔食嘢淨係飲嘢的確係會比較貴,但百幾蚊坐足一個下午其實都算抵。 🐖見到佢比較冷清,佢開4點,🐖由4點幾玩到8點幾都留意到佢淨係得4-5枱客(計埋🐖),哩個時勢大家更加要幫幫手,等佢可以撐住。
2020-04-05 1649 瀏覽
平時工作咁忙,返工放工食飯搭車都要同人逼,難得放假都想搵個地方好好休息下,所以決定搵間樓上cafe同朋友坐低吹下水,俾自己放鬆一下。哩間樓上cafe嘅位置喺旺角,幾方便住唔同地區嘅朋友去。但佢嘅入口可能會有少少難搵,佢喺登打士街,彌敦道同砵蘭街中間嘅一條小巷,見到條寫住Paris嘅巷仔行入去就啱,唔洗懷疑🤣入到巷仔前行幾步就會見到哩個恒威商業中心嘅入口因為係佢啱啱開門冇耐我地就上去,所以我地係第一枱客人入坐前店員會為我地探熱,然後遞埋酒精搓手液俾我地先入坐望落環境唔錯,仲分配到去窗口位,可以望到旺角嘅街道因為夜晚仲會食晚飯,所以只係叫咗2個tea set,有小食加飲品.🐽粗粗地炸薯🐽佢嘅炸薯條新鮮炸起夠哂熱而且都幾粗,上面又有啲調味粉,鹹鹹地咁,就算唔點醬都夠哂味.🐽麥樂雞🐽覺得佢嘅麥樂雞比起麥當勞嘅仲好味!平時食麥當勞嗰啲會覺得層皮唔係痴住中間啲肉,空氣感比較重但哩間嘅麥樂雞食落嘅口感就實淨啲,而且仲有配埋泰式辣醬.🐽青蘋果綠茶🐽同道地嘅蘋果綠茶相比,哩間cafe嘅青蘋果綠茶嘅蘋果味幾濃🍏同綠茶味好夾🌱.🐽蜜桃紅茶🐽至於蜜桃紅茶比青蘋果綠茶再甜少少,有甜甜又濃郁嘅蜜桃味🍑.總括嚟講都

因為係佢啱啱開門冇耐我地就上去,所以我地係第一枱客人
入坐前店員會為我地探熱,然後遞埋酒精搓手液俾我地先入坐
望落環境唔錯,仲分配到去窗口位,可以望到旺角嘅街道

🐽粗粗地炸薯🐽
佢嘅炸薯條新鮮炸起夠哂熱
而且都幾粗,上面又有啲調味粉,鹹鹹地咁,就算唔點醬都夠哂味

🐽麥樂雞🐽
覺得佢嘅麥樂雞比起麥當勞嘅仲好味!
平時食麥當勞嗰啲會覺得層皮唔係痴住中間啲肉,空氣感比較重
但哩間嘅麥樂雞食落嘅口感就實淨啲,而且仲有配埋泰式辣醬

粗粗地炸薯  +  麥樂雞

🐽青蘋果綠茶🐽
青蘋果綠茶

🐽蜜桃紅茶🐽
至於蜜桃紅茶比青蘋果綠茶再甜少少,有甜甜又濃郁嘅蜜桃味🍑
蜜桃紅茶

總括嚟講都幾滿意,而且餐牌後面仲有埋遊戲指南,連好少玩game嘅人都可以參考下(但唔夠位放埋上嚟OpenRice 大家可以去到幫襯嘅時候睇),唔洗一頭霧水,覺得幾貼心💕樓上cafe嘅環境會比較清靜,坐窗邊位仲可以飽覽旺角嘅街道😆係上面hea下,玩下game,同朋友吹下水就好快過咗幾個鐘,啱哂忙碌嘅香港人想放鬆下嘅時候去
粗粗地炸薯  +  麥樂雞
青蘋果綠茶
蜜桃紅茶
2019-07-07 3362 瀏覽
15人已經包到場又包埋嘢食嘢飲,最重要係唔需要自己清場。價錢方面唔貴,per person $228蚊有K唱有牌打,又有人教玩boardgame,地點就腳。包場package 有兩盤salad, 三文魚salad好足料,薯仔salad個醬加左黑胡椒,辣辣地幾野味。鼓油雞亦好入味,另外仲有幾籃炸小食,一路炸一路出,熱辣辣脆卜卜,唔會好似party house叫到會咁擺到淋晒。而意粉就推介韓式卡邦尼。包場仲會送set rainbow shots,一路倒一路變色,一人一杯,幾特別,group photo 打卡啱晒,但味道就唔係杯杯好飲,因為杯杯唔同味。另外包場可以特價加beer package,$328/ 24 cans heineken一早幫我地雪埋又唔需要自己搬上去,!