2006-10-03 36 瀏覽
lunch全部唔比食煙!!!!!所以一d都唔驚食完一身煙味~午餐通常都係好大碗飯好少餸所以我都係食日日都有的常餐~有好好味的煎蛋白同牛油多士~~
lunch全部唔比食煙!!!!!
所以一d都唔驚食完一身煙味~

午餐通常都係好大碗飯好少餸
所以我都係食日日都有的常餐~

有好好味的煎蛋白同牛油多士~~
1K
2006-09-17 41 瀏覽
9月15日21:15終於捱到星期五,可回港小竭,回家前在這店充充電。要了店員推介的麵餐:牛丸、魚皮餃河,配通菜。牛丸、魚皮餃河:河粉幼滑一族;牛丸有咬而偏鹹;魚皮餃極突出,皮有魚味、餡料肉汁鮮美。通菜:幼嫩,腐乳鹹而不香。我本祇要雙拼河粉,但店員自動推介較"抵食"組合,要加分。店內貼上了提醒店員對客之道的通告,要對話事人加分。題外話:本是17:45收工,奈何因報關公司一個電話,便要和總公司聯絡,最後19:30才能離開深圳公司>m<。
9月15日21:15
終於捱到星期五,可回港小竭,回家前在這店充充電。
要了店員推介的麵餐:牛丸、魚皮餃河,配通菜。
通菜:幼嫩,腐乳鹹而不香。

我本祇要雙拼河粉,但店員自動推介較"抵食"組合,要加分。

店內貼上了提醒店員對客之道的通告,要對話事人加分。

2006-07-23 11 瀏覽
又到了一年一度的書展,先在這裡吃午餐補充體力.正值午市,又適逢書展,人多擠迫.見餐牌推介咖哩牛腩一流,就叫了咖哩牛腩飯,男朋友叫了午餐.午餐有羅宋湯,火腿雞扒飯和凍檸茶.羅宋湯很多料,有點辣,我吃不下太辣的食物,擔心咖哩會很辣.幸好咖哩不但不辣,而且很香椰汁味,餸飯一流.牛腩好腍好入味,可惜午市沒套餐供應.下次不會再在午市來,實在太迫了
2006-06-25 28 瀏覽
晚餐:咖哩吉列豬排飯+熱菜蜜塊吉列豬排大到唔信,佔o左隻長身碟一半,勝在新鮮炸起熱辣辣,而且d 咖哩汁唔係淋晌豬排面,而係先淋汁上碟,然後先放豬排上去,如果汁多o的,配菜多o的就仲正!!
晚餐:咖哩吉列豬排飯+熱菜蜜
2006-06-02 12 瀏覽
o係咁多間「桃園」裏面只有呢間我絕無反感:可能因為佢D 款又多又雜,同埋我咁多次食都好好彩無遇到不愉快事件。今早主打係奶醬多熱啡。好奇怪奶醬多只收$6,而其他厚多雜多就$8(因為佢幫件奶醬多o係中間開多一刀?)味道當然係普普通通,但勝在超快上。熱啡係熱既忌廉咖啡。我係一個對任何茶記既用任何方式整既忌廉咖啡都有情意結既人(因為香D 滑D ),所以呢杯都唔例外...好飲。同個啡底唔曳。呢間桃園最衰係無多士早餐堂食...不過有既話,我諗佢應該回唔到本。

2006-05-06 6 瀏覽
早排落好大雨呀,上完堂唯有逼住去附近食啦。呢日去左呢間桃園,叫左兩個餐,一個係砵酒牛扒加腸仔(原本係豬扒架,後尾轉左,茶餐廳轉野真係快),另一個係咖哩豬肉加雞肉天使麵。話明係餐梗係有紅白湯同餐飲啦。個白湯好特別喎,加左紅腰豆,搞到碗湯紅色。但係兩個餐就麻麻啦,係乜鬼砵酒呀?燒汁之嘛。個咖哩又冇話特別香。整體來講,都係一般茶餐廳水準啦,唔知唔落雨有冇咁旺呢?
整體來講,都係一般茶餐廳水準啦,唔知唔落雨有冇咁旺呢?
2005-12-21 1 瀏覽
世貿終於完左,今日可以過返平時係灣仔生活,收左工就去左桃園食飯,天氣凍凍地,食返d暖胃野,咁就叫左個咖喱牛腩飯,飯黎到,買相吸引,有咖喱香味,牛腩"蚊"到幾淋,仲幾多下.價錢平,月尾去食到得,岩晒打工仔.
2005-10-26 11 瀏覽
已經好耐無黎…係我同男朋友都最喜愛既茶餐廳之一!今晩再黎桃園…因為懷念佢既魚皮餃,所以趕時間都要食!六點鬆D,得幾枱人…郊外靚油菜,要左生菜配腩汁(因為我倆唔愛蠔油)…噢…從未見過咁混濁既腩汁!好好味!有好濃郁既牛腩味…估唔到$10一碟普通既油菜都可以俾我嘗到咁正既腩汁,相信佢既牛腩一定唔錯。潮州魚皮餃撈幼麵(撈腩汁),四粒魚餃,有紫菜同生菜做配菜…魚餃皮白色,一睇就知係真材實料,厚得黎有口感,豬肉鮮味,同以前一樣咁好味!咁好食既魚皮餃,真係唔知邊度有!就連紫菜都咁好味…湯底係用雞同豬骨煲足十二個鐘既濃湯,好好味呢!幼麵雖然有D醶水味,但質感拍得住永華麵家既竹昇麵。加埋腩汁撈麵,好美味!甘荀菠蘿沙冰加紅豆…好大杯,一次滿足三個願望…飲到菠蘿味時又不失甘荀香,紅豆軟腍度適中,略嫌豆豆甜左少少,但係配撘新鮮,要加分!餐牌中有好多特色食物,種類多,又夠創意,最緊要好食又價錢合理。不過服務同地方就一般喇!但要食好野都可以將就少少既…
已經好耐無黎…係我同男朋友都最喜愛既茶餐廳之一!
今晩再黎桃園…因為懷念佢既魚皮餃,所以趕時間都要食!
六點鬆D,得幾枱人…
2005-10-20 8 瀏覽
平日lunch根本無法有位(除非願意等位)今日5點同老表黎食tea,要左個油酥餅+雞肉沙爹$18及咖哩角薯仔沙律$18,凍飲加$2要左凍檸茶及凍華田.油酥餅同雞肉沙爹都幾好食,但份量就細左d!自己吾鍾意食薯仔沙律,所以無法評論.凍茶一般啦!

2005-08-12 6 瀏覽
8-8-2005 1655縱使私底下幾乎冇同的同事一齊出去午膳,但下午茶既時段一定會pass紙仔俾大家填充。我點了越南冰皮春卷拼薯條,此冰皮不同月餅既冰皮,的皮似雀巢的春卷皮,裡面唔係好多料,其實好普通,廿蚊,有得食又有得笑已經值回票價。題外話:近排有好多同事都帶飯,叮好的飯,還未入黎食,我一定會大叫:「邊個邊個,開飯啦!」跟住一齊準食飯時又會叫:「各位開飯啦!」似乎公司的人都好鍾意食野兼食量驚人(但未去到小暴龍級數),會唔會因為係同這裡有關係呢?
8-8-2005 1655

2005-02-05 27 瀏覽
d 椰汁好水紅豆唔夠$15唔好飲不過佢平時d野食係唔錯ga
d 椰汁好水
紅豆唔夠
唔好飲

不過佢平時d野食係唔錯ga
2005-02-03 3 瀏覽
今日放左工搵地方食晚飯,行行下諗起係呢度睇過其他食家的食評話呢度o既咖喱不錯...橫掂次次去親都係食set dinner ,今次就試下新野~一坐低即刻叫左個咖哩牛腩,唔使三分鐘就有得食! 第一啖試下個咖哩汁,不太辣而椰汁味重,是接近香港人的口味。再食下個牛腩,都幾腍,份量亦足。價錢方面盛惠三十蚊,論抵食就只算一般。論咖哩我都係比較喜歡同區「得成」的咖哩,咖哩味重D,份量比桃園的多同埋平D (以晚餐計)。如果大家去開呢間野食我會推介食set lunch / set dinner,比三十幾蚊就可以食到其他地方賣四五十蚊的dishes好似羊胺及煙鴨胸之類,咁o既價錢有呢D野食都算少見。

2004-12-19 32 瀏覽
琴日去完game show 帶0左男友去桃園食晚飯。自從唔洗再係灣仔番工都冇再食過呢度0既咖哩牛腩,仲係依然咁好食!連男友都讚呢!
2004-09-24 18 瀏覽
可惜食晏時間實在太多人, 座位好迫, 食完幾乎趕人走. 最好non-peak hour 先去食. 晚飯時間會少D人.推介: set lunch 同set dinner 都有水準; all-day 茶餐也不錯; 仲有粉麵餐. 熱飲會抵飲D.

2003-09-09 8 瀏覽
呢度食飯時候都唔少人,好彩今日一個人來就唔使點等位,好快有得坐低。叫了咖哩雜菜蛋餅,咖哩是馬來風味,重椰汁味而少辣味,雜菜是紅蘿蔔、西蘭花、粟米芯等,加隻煎蛋都唔錯。